Aventurile bravului soldat Julică

La firu’ ierbii

E noapte, mă întorc cu taxiul din oraş. Picotesc de bancheta din spate. Taximetristul îmi povesteşte ceva, habar n-am ce fiindcă nu-l ascult. Doar staţia radio mă mai ţine cât de cât treaz – “ce faci, 209?”, “bine”, “foarte bine că faci bine”, “da’ tu ce faci, 103?”, “şi io fac bine, colegu’, mulţumesc de întrebare”; deci, şi 209, şi 103 sunt bine, slavă Domnului.

Undeva, facem stânga după un stâlp de iluminat aflat în mijlocul intersecţiei. Taximetristul dă să ocolească stâlpul prin dreapta, dar în ultimul moment i se pare că e mai scurt prin stânga şi trage brusc de volan. Mă trezesc de-a binelea imediat ce mă izbesc cu capul de geam. Taxiul trece razant pe lângă stâlp.

“La firu’ ierbii!”, exclamă taximetristul, încântat de el însuşi.

Privirea sticloasă mi se opreşte pe ceafa lui. M-a luat de pe stradă, nu ştie nimeni, zona pare pustie…

Atunci ajungem. “La firu’ ierbii…”, îmi zic, cu părere de rău.

Share:

11 comments

  1. Lepka 11 November, 2010 at 08:19

    Inteleg…era chiar dupa meci, nu? 🙂

  2. anndryusha 11 November, 2010 at 08:33

    Stâlp în mijlocul intersecţiei?!… Fără sens giratoriu?!… E clar. Ieşise şi el la plimbare şi v-a ratat “la firu’ ierbii”… =))

  3. asteris 11 November, 2010 at 09:18

    te mai gaseste el…

  4. Silavaracald » Medic versus pacient? 11 November, 2010 at 09:26

    […] nu de alta, dar are legătură cu postarea de azi. Și, să văd dacă găsesc ceva în DC, că aseară n-am prea găsit nimic. Până atunci însă: LA MULȚI ANI, MAITRE TETRIS, zis și […]

  5. Claudiu 11 November, 2010 at 10:05

    nu fi trixt julica, acu doi ani craiova anunta:”anu asta luam titlu” si urmatorul an, meciuri de la ora 11. Acu’e bine, din cupa pas, in campionat pas, e bine!!! la anu jucati tot seara. Nu fi trixt:P

  6. iulian rinder 11 November, 2010 at 10:12

    Domn Julius,
    Ce fel de iarba folosea baiatu ala?

  7. Sare'n Ochi 11 November, 2010 at 10:25

    ma leg cu lantu-n poarta stadionului CFR sa nu mai iasa d-acolo, sa nu mai ia nici un titlu, nci o cupa. noroc ca-s aia de la U Cluj mai slabi – se mai echilibreaza jocul, nu ia Clujul totul.

  8. iulian rinder 11 November, 2010 at 10:45

    Trei intrebari tematice.
    Ca sa stie ca nu citesc doar DC si Dilema Veche, vreau sa va intreb daca vizualizati Pro Sport, editia electronica. Trei articole ma chinuieste, ma nelinisteste, de ieri pana azi. Cam ca aia cu demisia in cinci minute.
    1) Declaratia lui Andone ,, Ne-am complicat în acest meci….Dacă nu era eliminat Ganea terminam meciul în 90 de minute” Deci, domn admin, meciul se mai joaca? Au introdus echipele din ani 80? Cat e scoru, cat e scoru? Ieftin sau nu?
    2) Un reportaj fain de ieri cu un titlul de rara tampenie. ,Suporterul care scrie Steaua cu litere mici”. Domn Julius tu cum scrii Craiova? Cu Times New Roman versiunea italica? Da Steaua cu litere mici gotice bolduite?
    3) Si cireasa de pe salata beuf. ,Femeile isterice obisnuiau sa fie tratate cu vibratorul”. In primul rand asta demonstreaza crudul adevar ca exista si femei neisterice, probabil alea de la dormitorul Presedentiei si Guvernului. Sau astia evita femeile in ziua de leafa? In al doilea rand imi place nuanta de realism modernist. Femeile nu mai trebuie tratate cu flori ci cu un vibrator.
    Pe bune, cine e cea mai tare publicatie de umor din tara?

  9. Tweets that mention La firu’ ierbii » Daily Cotcodac -- Topsy.com 11 November, 2010 at 12:36

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC and Ovidiu Eftimie, Gabi. Gabi said: La firu’ ierbii » Daily Cotcodac http://bit.ly/aPZuXM […]

  10. Didinutza 11 November, 2010 at 13:50

    @iulian: Ca sa se stie, Pro sport nu e ziar de citit, ceea ce ai si demonstrat prin exemplele enumerate. De citit, iti recomand Catavencu.
    Am o colega ce rasfoieste (da, ati citit bine: rafoieste) Pro sportul, dar doar in cautare de poze cu fotbalisti. Si uite asa ziarul se transforma din sport in matrimoniale :))

  11. mifty 11 November, 2010 at 14:00

    @iulian ringier… ăăă ringer: verde!!! 😀
    @Didinuţa: asta arată că ai colege mai optimiste ca tine, care încă nu au uitat cum e să viseze, etc… 😀

Leave a reply