Postul nu e post destul

Etnobotanicele, moartea din dulapul cu vopsea

Admin

Am mai scris şi altădată despre etnobotanice, dar cum era clar că azi n-o să facem trafic cu nu ştiu ce bătălie a lui Pircă (mă, tu chiar nu înţelegi că lumea vrea să citească despre viaţa lui Nil Sinaitul, nu prostiile alea cu Napoleon?), revin la acest subiect atât de presant încât până şi Libertatea a sacrificat două articole cu ţâţe vitale pentru cititorii săi ca să dedice etnobotanicelor o campanie socială.

În primul şi în primul rând, am înţeles din ziare că etnobotanicele au devenit un pericol pentru că sunt de fapt nişte chimicale toxice produse pe vapor. Bun, atunci de ce se mai cheamă etnobotanice? De ce nu le zice direct “băuturi răcoritoare” sau “hamburgeri”?

În al doilea rând, se pare că etnobotanicele n-au fost dintotdeauna aşa; la început erau nişte amestecuri de plante normale, de le pun gospodinele în ciorbă, dar acestea au fost interzise, aşa că oamenii s-au reprofilat pe chimicale, care, normal, nu-s ilegale. Să înţeleg: e mai simplu să interzici leuşteanul şi măghiranul decât hidrocarburile aromatice? Presupunem că autorităţile sunt legate la mâini: “Dom’le, etnobotanicele astea sunt doar alchene şi izopropilbenzeni, dacă le-am interzice ar fi jale, s-ar revolta lumea. E, dacă erau mărar sau pătrunjel era altceva, nu era problemă…”

Apoi, dacă ştim că etnobotanicele din ziua de azi sunt oricum chimicale, la ce ar folosi închiderea magazinelor de vise? Vreau să mă droghez, mă duc pe balcon la dulapul cu vopsea, iau cutia de diluant şi-n 5 minute îl văd pe Jimi Hendrix.

O altă idee genială a fost interdicţia ca magazinele de etnobotanice să mai fie plasate în apropierea şcolilor. Eu stau vizavi de o astfel de insituţie unde minţile copiilor sunt torturate în fel şi chip (şcoală, adică) şi afară de ăia de I-IV şi de o mână de ochelarişti, nu prea am văzut copii apropiindu-se de şcoală, dar’mite să intre în ea – şi credeţi-mă, îmi dau seama când vin copiii la şcoală după volumul de înjurături care se aud de afară. E, într-adevăr, foarte inspirat să obligi magazinele de etnobotanice să se găsească practic la aceeaşi distanţă de şcoli ca standurile de reviste cu femei goale şi chioşcurile care vând ţigări şi băutură

Am văzut însă că acum a apărut o idee şi mai interesantă pentru combaterea consumului de etnobotanice: să se legalizeze drogurile uşoare. Chestia asta i-a trecut prin cap unui prefect şi nu lui Bucurenci, aşa cum aţi putea crede (oricum eu sunt convins că Bucurenci nici nu se droghează, doar gura e de el, de fapt când vrea să se simtă bine citeşte Viaţa şi faptele sfinte ale lui Nil Sinaitul). Sincer, nu mă îndoiesc că, dacă s-ar legaliza marijuana, ar elimina imediat de piaţă etnobotanicele. Singura problemă e că marijuana la liber ar elimina rapid şi orice altceva: pâinea, roşiile, brânza, programele TV, certurile în cuplu, sexul, Internetul, Armata, Biserica şi, eventual, populaţia.

Share:

23 comments

  1. konskriptor 30 November, 2010 at 15:09

    Just!

  2. karmapolice 30 November, 2010 at 15:12

    asa zisele etnobotnice contin mefedrona, o otrava sintetica produsa in china, ce ucide in max 6 luni
    au scos plantele din ele, ca sa bage aceasta substanta ce ucide rapid.

  3. Cougar 30 November, 2010 at 15:15

    cel mai important este să nu uitaţi că dj boroş a fost cel care a introdus etnobotanicele în românia. să-i mulţumim pentru dreptul românului la selecţie naturală. votaţi-l pozitiv şi mergeţi apoi la voltaj şi votaţi-i negativ! (pariez că voltajienii nu s-au prins de asta.)

    http://concurs.mtv.ro/15ani-de-top/index.php?uid=511531n

    (nu, acuma, zău aşa. chiar n-aveţi priorităţi. etnobotanice şi suedezi, pf.)

  4. Dheus 30 November, 2010 at 15:33

    Si voi sunteti un fel de magazin de vise. Mereu asteptam sa citim ceva amuzant, ceva desprins de prin girusurile cortexului si mustind de calitate si mereu ne duceti cu vorba. Deci, Hendrix bre, pe unde-o arzi?

  5. RoseN 30 November, 2010 at 16:18

    Nil Sinaitul???

  6. Admin 30 November, 2010 at 16:28

    @RoseN
    Uitasem sa pun link, ma traznea Dumnezeu ca mi-am batut joc de slujitorul Lui…

  7. RoseN 30 November, 2010 at 16:38

    Noh asa! Multam de link, acuma o sa dormim mult mai linistiti 😀

  8. V3nt0R 30 November, 2010 at 17:15

    1. Si voi creeati dependenta

    2. Magazinele alea de etnobotanice imi fac mie burta mare, ca vara-miu trage dintr-alea cu tampitii lui (eu am incercat si imi fac rau), si dupa ce ii ia flama pe astia tare ii prostesc le iau banii si ma simt eu bine, daca mai sunt si 2-3 fete prin preajma, e ideal

    3. Marijuana, scumpa si ieftina se gaseste oricum la orice colt de strada. Cel putin in Berceni. Se gaseste mai usor o marijuana buna decat niste rosii ieftine, asa ca domnul P. ar trebui sa se reorienteze.

    Mehraba salam ! =)))

  9. fernoss 30 November, 2010 at 18:11

    Ventore, you’re my hero! 😉

  10. Uirebit 30 November, 2010 at 18:21

    M-am intrebat de multe ori cum as reactiona daca as fi in pielea unuia din parintii acelor adolescenti pe care ii vedem la stiri ( legati de pat, zbatandu-se, pierduti “in spatiu” ).
    Nu am putut sa imi dau un raspuns.
    Oricum … mi-e sila ca se intampla asa ceva in tara mea pe care o iubesc, dar cu care nu ma mai pot mandri de mult.
    E o monstruozitate faptul ca se permite asa ceva.

  11. Sare'n Ochi 30 November, 2010 at 19:31

    daca se interzic alchenele si lichenele aromatice, da faliment Patriciu cu toata reteaua de benzinarii mic.ro =))

  12. woops 30 November, 2010 at 19:51

    ”m am intreba de multe ori cum ash reactziona daca ash fi in pielea unuia din parintzii acelor adolescentzi shi nu numai pe care ii vedem la shtiri in ”coma alcoolica
    haidi breee
    o bucurie mai au shi ei shi pe aia vretzi voi sa o interzicetzi?
    rushine dinu paturiciu

  13. Tweets that mention Etnobotanicele, moartea din dulapul cu vopsea » Daily Cotcodac -- Topsy.com 30 November, 2010 at 21:03

    […] This post was mentioned on Twitter by Calarasu, Gabi. Gabi said: Etnobotanicele, moartea din dulapul cu vopsea » Daily Cotcodac http://bit.ly/e48ZXz […]

  14. Insignifianta 30 November, 2010 at 21:04

    …si, mai eventual, prostia!
    …si, mai mult ca eventual, ochelarii…de cal, bineinteles!
    …si, mai mult ca perfect eventual: ZIDUL! The wall, adica, dar am zis pe romaneshte, ca sa pricepe toata lumea.

    Desi, nu stiu cum ar intelege, din astia trei: prostia, ochelarii de cal sau zidul, ceva! dar eu mai trag…nadejde!

    Care, reiterez si io, da nu prea stiu exact la cine: Rusine!!!

    Cre’ca de la rosiile ieftine mi se…trage, ca varza la butoi zice sotul din dotarea actuala ca nu e cazu’, iar licoarea etnobotanica ce se trage direct din vita de vie scapata din ghearele filoxerei si-ale lui Burebista, sfatuit de Deceneu, pe care il luminase anterior Zalmoxis, isi spune si ea cuvantul. Care trebuia sa fie la inceput, dar nu stiu exact care este alchimia, ca, uite, se regaseste la sfarsit. Cuvantul, zic.

    Si,BASHKA, oricum, la inceput era Sfera. PAREREA MEA!
    Deci, rusine! Cu punct.Si de la capat.

  15. Dan1 30 November, 2010 at 21:22

    @Insignifianta
    Bre, frumos ai grait, uite un like! Totusi, eu n-am inteles nimic, poti sa ne faci un rezumat?

  16. Cata 30 November, 2010 at 22:02

    aidi bre, copchiii aia au fumat leusteanul din ciorba in loc sa il manance, de aia li s-a facut rau

  17. Michell 30 November, 2010 at 22:27

    @uirebit
    Te rog sa nu mai glumesti, da ?
    Asta-i un site serios, nu se fac glume din astea.
    Mai da ma si mie un fum. @-)

  18. V3nt0R 30 November, 2010 at 23:19

    Uirebit, las-o mai usor cu foile de dafin, uite, delirezi, incepi sa fii mandru de Romania 🙁 :-ss

  19. Mihai Likar 1 December, 2010 at 03:31

    daca se legalizeaza marijuana poate faci si tanti din Cuca Macaii un ban de pe cultivarea pamantului stramosesc cu iarba mamei dracului

  20. dyers_eve 1 December, 2010 at 04:06

    Ma, ce tot o ardeti atata cu Nil Sinaitul, ca eu nu ma prind ? Da’ ce, de Volga Crimeeanca, sau de Dunarea Dobrogeanca nu aveti texte? Ca sa nu mai aducem vorba de Siret Galateanul sau de Don Cotitul…
    Si doi, ca sa va dumiresc in legatura cu ietnozoologicele celea: deci “etno” vine de la EtnoTV, sau Taraf, sau Favorit, sau Mynele, sau ce alte lighioane mai aveti ascunse prin cotloanele cablului, iar “botanice” vine de la legumele care consuma asa ceva !

  21. N.A. 1 December, 2010 at 16:46

    De ce sa le interzica? Si cu selectia naturala ce facem, vorba lui Cougar… 😀
    Ma rog, asta a fost primul gand, dup-aia mi-am adus aminte ca am 2 progenituri si ca socoteala din targ nu se potriveste cu a de-acasa… 🙁

  22. Radu Vasile 3 December, 2010 at 10:05

    @na, eu cred ca o educatie bine facuta si un tratament adegvat ii tine departe pe copii de chestiile astea.
    Insa nu educatia aia cu care suntem obisnuiti toti in care ii spui copilului ca nu are voie ca dracii il ia daca il prinzi, ca atunci sigur o va face si o va face de asa natura incat tu sa te prinzi cand e prea tarziu.

  23. Laur 8 December, 2010 at 18:25

    Mă, voi de-aia nu veniți prin Olanda, credeți ca nu mai există? 😀

Leave a reply