Postul nu e post destul

Domnul E. la cumpărături

Ovidiu Eftimie

Obişnuiţi cu competenţa domnului P., care cunoaşte cu exactitate preţul roşiilor în piaţa Berceni şi nu poate fi păcălit de speculanţii ordinari, nici nu v-a trecut prin cap că, undeva în acest univers, poate chiar în redacţia DC, ar putea exista un personaj exact pe dos. El este opusul domnului P. la fel cum Joker este opusul lui Batman, Lex Luthor – opusul lui Superman, iar Edmond Dantes opusul josnicilor Fernand, Danglars şi Villefort. Acest om este domnul E.

Sâmbăta trecută, domnul E. a fost interpelat de doamna E. şi expediat fără mari fasoane la cumpărături. Ar fi putut domnul E. să se dea lovit, spunând că-l doare umărul, spatele sau o altă parte a corpului? Greu de spus dacă ar ţinut manevra; cert e însă că dl. E. foloseşte de regulă acest glonţ de argint pentru a scăpa de curăţenie. Deci, nu s-a eschivat.

Aşadar domnul E. a luat maşina cea mare şi s-a prezetat la un supermarket de la periferia oraşului, cu o listă în mână şi o sumă de bani în buzunar, cautând din priviri ajutorul celorlaţi domni cu liste în mâini şi cărucioare în faţă. Din păcate, la rândul lor, ceilalţi domni păreau la fel de neajutoraţi. Să ne fie clar, omul nostru ar putea identifica o sticlă de rom bun, de-ăla din Antilele Olandeze, dintr-un raft lung de 30 de metri. Pune-l să aleagă însă între cinci feluri de iaurturi şi l-ai distrus. Danone, de exemplu, produce câteva sute de feluri de lichide pe care le numeşte iaurt. Găseşte-l pe ăla bun, care-i place copilului.

Prin urmare, dl. E. a pus la punct un plan foarte simplu.

1. Dl. E. va cumpăra cu preponderenţă produse aflate la promoţie. Chiar dacă nu erau ce trebuie măcar va putea spune că sunt ieftine: “Dragă, ştiu că nu era pe listă, dar uite, am primit patru piane la preţ de trei”.

2. Dl. E va cumpăra produse frumos colorate pentru fiul său. Dacă îl va atrage ambalajul, degeaba va protesta maică-sa că iaurtul ăsta îl strică la burtică, bucuria copilului este mai importantă pentru iubitorul domn E.

3. Dl. E va cumpăra lucruri atât de ciudate încât soţia sa nu se va putea lămuri ce şi cum: “Ce-ai luat aici, ficăţei de lemuri? Ce-s ăştia?”; “Sunt foarte buni, dragă, ai să vezi, lumea bună numai din ăştia mănâncă”.

4. Dl. E va cumpăra biscuiţi buni, ciocolată şi delicatesuri ca să scape măcar pentru moment: “Nu sunt, dragă, prostii, cine ştie când o să avem nevoie de termosurile astea. Uite mai bine ce biscuţi mişto am luat, din ăia buni de care îţi plac ţie”.

Aplicând acest plan, dl. E a depăşit bugetul alocat de dna E. cu aproximativ 20%. Practic, a trebuit să cheltuie banii de băutură doar ca să ascundă că nu se pricepe la cumpărături. Abia târziu în noapte a regretat din suflet.

Dacă domnul E. ţi s-a părut doar unul dintre tinereii aceia de care cu siguranţă nu se va alege nimic, înseamnă că eşti la fel de odios ca noi şi, deci, o să-ţi placă textele de mai jos:

Share:

42 comments

  1. Sare'n Ochi 18 November, 2010 at 08:37

    din psihanaliza de fata deduc faptul ca domnul E. a avut, anterior acestui material, mai multe tentative de a se da lovit atunci cind a fost solicitat sa faca piata. altfel nu va de ce a ajuns sa scrie numai rubrica despre sex a acestui blog colectiv. deci, cred, unu: ca domnul E. este, de fapt, domnul B.S. (bebe sexologul) si, doi: ca am nimerit, Doamne fereste!, pe blogul lui domnu’ Chrrrhistihan Andhrrrhei unde lui domnu’ E. i se face psihologie inversa sa-si dea seama ca-i domnu’ B.S. dati-i amicithrrrhilina! io m-am chahrrrhat d-aici.

  2. konskriptor 18 November, 2010 at 08:37

    Pai la varsta lui a inceput sa se planga de dureri ? Care-i stilpul familiei? Praful s-a ales domne’ de generatia asta. Cand eram io tinar era altfel.Unde o sa ajungem? Grav, foarte grav………

  3. Dan1 18 November, 2010 at 08:38

    Magistral Eftimie! Toti patim asa! :))
    @konskriptor
    N-are bre nici pe dreaq! Si nu poate sa se dea lovit un sportiv care merge la Tâmpla sparta sala, trage de fiare…

  4. Florian 18 November, 2010 at 08:39

    Doamna E, doamna E! Să ştiţi că domnul E a prăduit banii pe prostii, ca să nu-l mai trimiteţi data viitoare. La noapte, să puneţi praf de scărpinat pe preş.

  5. Pirca 18 November, 2010 at 08:39

    @Eftimie
    Bizarro e opusul lui Superman, ia-ti naibii odata e-readerul ala, ca se vede ca n-ai mai rasfoit un .cbr de ani buni.

  6. asteris 18 November, 2010 at 08:52

    A cumparat zece kile de eugenii care, dupa cum s-a vazut in filmul “Autobiografia lui Nicolae ceausescu”, au rezolvat toate problemele alimentare din timpul comunismului.

  7. dr. Lecter 18 November, 2010 at 09:56

    Mai exista o categorie: domnul X, care nu are habar ce sa cumpere pentru “de dimineata”, pentru copil, sau pentru menaj, incurcand detergentul automat cu cel manual, dar stie precis ce parfum foloseste amanta si ce piatra isi doreste tot amanta, pentru inel.

  8. crinutza 18 November, 2010 at 10:28

    Daca a reusit sa identifice fix acele produse aflate la promotie, inseamna ca exista un pic de domn P. si in domnul E… oricat de ciudat ar suna 😛

  9. sebra 18 November, 2010 at 10:37

    “Dacă domnul E. ţi s-a părut doar unul dintre tinereii..” , dacă s-a dus la hypermarket cu lista în mână, mă îndoiesc că domnul E. mai e tinerel 😀

  10. Tweets that mention Domnul E. la cumpărături » Daily Cotcodac -- Topsy.com 18 November, 2010 at 10:45

    […] This post was mentioned on Twitter by Ciprian Drăghici, sebra and Ovidiu Eftimie, Calarasu. Calarasu said: Domnul E. la cumpărături » Daily Cotcodac http://bit.ly/a63Meg […]

  11. Silavaracald » Guy next door 18 November, 2010 at 11:27

    […] ar trebui să nu ratați DC, adică pe domnul E. care e din nou la cumpărături. « Ți-am zis eu, […]

  12. ionut 18 November, 2010 at 11:51

    @sebra
    continuand rationamentul domnului E. deducem (cei mai odiosi dintre noi) ca deja e la varsta la care se vede ca nu s-a ales nimic de el?:D sa fie oare acest articol “ars poetica” ?:) drama omului E. in lupta cu societatea de consum ? – eu zic ca atat autorul cat si articolul sunt subapreciate 😀 trebuie facut ceva 🙂

  13. Ciprian 18 November, 2010 at 12:46

    Cele mai bune iaurturi, branzeturi si alte prostii sunt cele de la Biiip!!!, fabrica cunoscutului latifundiar si patron de echipa Biiiip!!! . Produsele sunt obtinute din lapte de cea mai buna calitate, lapte produs de vacute care asculta zi de zi Mozart si alti ilustri compozitori de muzici ingeresti. Danoninele alea is muci pe langa astea.
    (Atentionare: Acest comentariu contine plasare de produse!!)

  14. sebra 18 November, 2010 at 12:51

    @ionuţ,
    Nimic n-ai înţeles. Stai că te lămuresc eu imediat 😉
    Deci domnul E. a fost trimis la cumpărături cu o listă (!!!), asta înseamnă că nu prea se bucură de încrederea doamnei E. Doamnă, care special face o listă lungă cu detalii pe produse ( am auzit şi io, nu c-aş face aşa ceva 😀 ) ca să-i demonstreze domnului anumite aspecte, cum ar fi:
    – fără indicaţiile precise ale nevestei, eşti varză,
    – o piaţă nu poţi face ca lumea şi tu,
    – alea să le mănânci tu, noi (adică nevasta şi copilul/copii, după caz) nu mâncăm aşa ceva, ca urmare gândeşte-te unde ne duci să mâncăm,
    -etc…etc (ar fi mai multe, de la caz la caz)
    Domnul E. ar trebui să-nveţe din experienţa asta, că totul are un preţ. În cazul de faţă, echivalentul în sticle de bere.
    Ai înţeles, da?

    p.s. Ioiii!! Cât m-am lungit şi nu sunt sigură că m-am făcut înţeleasă =))

    p.s.2. V-am spus că mi s-a stricat imprimanta? ( :(( ) Deci nu mai aveţi niciun motiv să mă urâţi 😀

  15. iulian rinder 18 November, 2010 at 12:53

    Domnul E. se plange ca a fost trimis la munca de jos. Domnul E. uita ca intr-o Famiglia, ca sa ajungi in capul mesei, trebuie initial sa executi treburile murdare. Domnule E. spune sincer: cine spala la dvs. farfurile? Cine duce gunoiul? Ca cine doarme pe pres, stim.

  16. Dan1 18 November, 2010 at 13:00

    @sebra
    Lasa bre, ca poate era “Ultimul cartus”! :)) Sau nu aici trebuia? Nu, dincolo, la ala cu pisicile… Oricum, poate castigi niste felicitari sincere si ai sa uiti de imprimanta!

  17. sebra 18 November, 2010 at 13:05

    @Dan1,
    Cum bre, să uit??? O dată-n viaţă am câştigat şi io ceva şi nici măcar n-am apucat să-i fac aniversarea de 1 an :((
    Auzi? Da’ ţie nu ţi-e ruşine să te bucuri în halu’ ăsta de necazul meu???X(

  18. Ciprian 18 November, 2010 at 13:09

    @sebra Ai bagat imprimanta in priza si ai conectat-o la laptop?

  19. Dan1 18 November, 2010 at 13:12

    Eu nu m-am bucurat! Râdeam ca prostu’ ca-mi dadui acu’ seama ce mima pisicu’ ala: “Ultimul cartus”! (Sau poate “Cu mâinile curate”?)

  20. ionut 18 November, 2010 at 13:12

    @sebra
    Te facusi inteleasa, decat ca functionez cica pe Romance standard time, conform XP-ului si “ajung mai greu” raspunsurile.

    atunci Domnul E. e ar trebui sa se intrebe . dar jinarsul, cat ii jinarsul ?:) poate reuseste sa il scoata mai ieftin -zic si eu – dar aici Domnul P ar trebui sa ii dea lectii de economie comparata -a pretului pe spirtoase, in cazul de fata- inflatie si alte celea 🙂

    iar cu cartusul, poate punem mana de la mana sa trimitem o felicitare gratis online, cat sa mai treaca supararea 🙂 oricum zice la fiecare mail corporatist sa ai grija ce printezi ca daunezi mediului- esti ecologista de-acum 🙂

  21. sebra 18 November, 2010 at 13:13

    @Ciprian,
    Normal că am băgat-o în priză, că doar nu era să-i bag curent deschizând toate geamurile! :))
    Şi la laptop nu am conectat-o, că nu aveam de ce. Ai uitat că era wireless??
    “era” ce trist sună :(( Cre’că mă paşte o depresie!

  22. Dan1 18 November, 2010 at 13:17

    @sebra
    Te-ai uitat dupa iconita? Ai deschis fereastra? Ce vezi? =))
    (ca mai are si Buzdugan glume bune, da?)
    N-are un an, zici? Pai atunci te-ai scos, ca e inca in garantie!

  23. Sare'n Ochi 18 November, 2010 at 13:19

    @Dan1, de unde? pisoiul acela mima cumparaturile domnului E.

  24. Dan1 18 November, 2010 at 13:24

    @Sare’n Ochi
    Pai atunci inseamna ca a nimerit la Brico sau Prakti… De-aia n-a gasit iaurturile care trebuiau! :))

  25. sebra 18 November, 2010 at 13:27

    @Dan1,
    Aşa bre, nu râde, că mâine poimâine te aud că ţi s-au împuţit stricat şi ţie felicitările alea în debara 😀
    Cât despre garanţie, ar trebui să mă întrebi întâi dacă am păstrat cutia 😐

    @Ionuţ,
    Astea sunt detalii. Marea dilemă e alta. Ce anume regreta (din tot sufletul), târziu, în noapte, domnul E.? Aceasta este întrebarea fundamentală.

    @admin,
    Ar trebui să dai un premiu celui ce răspunde la întrebarea asta. O imprimantă, ceva…Zic şi io…

  26. Dan1 18 November, 2010 at 13:32

    @sebra
    1. Felicitarile le-am pus la borcan, in otet, tin pâna la primavara!
    beee. E simplu, regreta ca n-are cu ce sa se matrafoxeze :))
    si 3. N-ai sa vezi! Asa ceva se intâmpla o data la 100 de ani.

  27. sebra 18 November, 2010 at 13:48

    @Dan1,
    Ce ştii tu?! Tu nu eşti de încredere. Aşa te lăudai şi aseară că batem Italia şi ai văzut cum ţi-a dat Marica peste nas =))

  28. mifty 18 November, 2010 at 13:51

    @sebra: sau poate ai baftă şi primeşti un bilet în primul rând la şoul “cipăndeii vârstei a 3-a”, cu iurie darie special guest star!!! 😀
    biletul vor fi de fapt două, pentru că în sala alăturată se va ţine şoul pentru domni, unde bănuieşti cine va avea bilet în primul rând!!! 😀

    (bănuiesc că bănuieşti şi cine va fi “special guest star” la domni, da??? :D)

  29. Dan1 18 November, 2010 at 13:54

    Gata, nu mai mai uit la meciuri (decât asa, cu coada ochiului :))), nu mai comentez (meciurile)… Ca vazui rezultatele… Si cu Stiinta, si cu amicalu’ cu Italia… (doar cu Dinamo-Steaua se pare ca n-am fost piaza-rea; asta ce-o mai fi insemnînd? :)))

  30. sebra 18 November, 2010 at 13:56

    @mifty,
    Ce să caut io la şoul ăla?? :O
    Auchhh! Tu vrei să zici că sunt bătrână?? Ruşine, bre! Ruşine! X(

  31. mifty 18 November, 2010 at 14:05

    @sebra: nu.
    dar la cât umor are julius, ar considera că e un premiu de consolare extrem de potrivit pentru tine!!!
    eu n-am făcut decât să încerc să gândesc ca el!! 😛

  32. Ciprian 18 November, 2010 at 14:16

    @sebra Poate s-o fi bulit wirelessul. Dar cutie pentru ce-ti trebuie? Cat timp aia de la HP au seria produsului in baza de date si o evidenta cand ti-au dat tie imprimanta atunci e ok pentru garantie. Dar de ce zici tu ca s-a stricat?

  33. Versus 18 November, 2010 at 16:03

    1. … “Dragă, ştiu că nu era pe listă, dar uite, am primit trei clăpari la preţ de doi”.
    ce-mi plac glumele mele.

  34. Dan1 18 November, 2010 at 16:05

    @Versus
    Si mie mi-a placut, ti-am dat un like! :))

  35. sebra 18 November, 2010 at 16:06

    @Ciprian,
    Nu primeşte curent. E moartă, moartă.
    Zic de cutie, că-s păţită.

  36. dyers_eve 18 November, 2010 at 16:50

    Excelente optiuni, dom’ E ! As putea paria ca toate produsele alimentare selectionate aveau un munte de E-uri !

  37. deedee 18 November, 2010 at 17:25

    Ne tot luati fata cu domnii astia de la cumparaturi… Eu INCA astept sa citesc despre intoarcerea familiei(numaistiuceliteraera) din Japonia…

  38. deedee 18 November, 2010 at 17:27

    si btw… e clar ca doamna domnului din poveste i-a dat bani insuficienti tocmai ca sa ii taie domnului accesul la raftul cu etanol…(eu asa as fi facut)

  39. eftimie 18 November, 2010 at 19:37

    @deedeee aşa deci.

  40. N.A. 18 November, 2010 at 22:24

    Doamna E. este nedreapta! Eu, in locul ei, nu l-as fi lasat pe domnul E. sa treaca prin acest calvar al shoppingului alimentar, m-as fi sacrificat eu in locul lui. Pe el l-as fi lasat la curatenie, acasa.. >:)

  41. Florian 20 November, 2010 at 14:50

    @crinutza
    „ … exista un pic de domn P. si in domnul E… oricat de ciudat ar suna”
    Nu sună ciudat, sună gay.

  42. Florian 20 November, 2010 at 14:58

    @N.A.
    Dacă nişte cumpărături banale a reuşit să le facă vraişte, îţi dai seama ce s-ar alege de casă dacă s-ar apuca de curăţenie? Spun „s-ar apuca”, pentru că de terminat n-ar termina-o el, ci buldozerul care ar degaja terenul de ruine.

Leave a reply