Postul nu e post destul

De ce ar trebui să avem cu toţii hands-free

Radu Pircă

– Ai văzut că s-au făcut două sute cinzeci de mii?

Domnul P. se întoarce, îngrozit, mai-mai să scape sacoşele din mână. “Vedeţi dacă nu l-aţi ascultat pe Isărescu, acum o să daţi un sfert de milion pe roşii!”, blesteamă în sinea sa, în vreme ce mintea-i caută febril o alternativă mai ieftină. Apoi observă că nu lui îi erau adresate cuvintele – junele imberb care le-a rostit vorbeşte la hands-free.

Uşurat, domnul P. îl contemplă pe tânăr în vreme ce-şi redistribuie sacoşele, al căror echilibru precar a fost tulburat de această întrerupere. Tânărul are hands-free, dar merge cu bicicleta. Doar că nu merge, de fapt doar se reazemă de bicicletă, poate că nici nu-i a lui şi doar vrea să se dea mare – în cartierul Berceni, orice prost poate avea maşină, dar ca să ai bicicletă nu-i la fel de simplu sau de ieftin, îţi trebuie un balcon sau o boxă unde să o ţii, lacăt şi lanţ ca să o poţi lăsa cinci minute cât intri într-un magazin, spray paralizant ca să te aperi de câini

De ce are atunci nevoie tânărul de hands-free, o să vă întrebaţi, din moment ce nu merge pe bicicletă? Simplu – şi acum o să înţelegeţi de ce nu doar junele imberb, ci toţi românii, conducători auto sau nu, ar trebui să avem hands-free-uri, eventual să ni le dea chiar statul la naştere sau măcar în prima zi de şcoală: fiindcă cu o mână tânărul ţine punga de seminţe şi cu cealaltă, logic, nu poate ţine telefonul, deoarece o foloseşte ca să-şi azvârle seminţele în gură şi să se scarpine în buric.

Share:

19 comments

  1. konskriptor 10 November, 2010 at 08:24

    Ati omis sticla de Cola! Cum naiba seminte fara Cola? Ori mancam seminte ori nu mai mancam.

  2. sebra 10 November, 2010 at 08:48

    Oare toti oamenii care vorbesc singuri pe strada au hands-free? :-??

  3. Dan1 10 November, 2010 at 08:53

    @sebra
    Si eu m-am intrebat bre! Ca sunt unii care chiar par sariti de pe fix. Tine un like! :))

  4. sebra 10 November, 2010 at 09:04

    @Dan1,
    Sar’na boierule! 😉
    Later: cre’ca la tine e interzis la like-uri. Am vrut sa-ti dau si eu in compensare, si ce sa vezi? Cand dau refresh, iti dispare like-ul! :))
    Ori poate la mine nu apare? Ai, bre, un like acolo?? Daca ai, e de la mine! :)))
    Daca nu ai, e de la M3biss!

  5. anndryusha 10 November, 2010 at 09:21

    În mod logic, statul ar trebui să ne doteze cu hands-free imediat după naştere. După ce se taie cordonul ombilical, mai exact, operaţiunea de a ne scărpina în buric fiind destul de anevoioasă până în acel moment…

  6. dana 10 November, 2010 at 09:30

    @sebra: si eu cand vad cum au explodat preturile , de multe ori vorbesc singura ,fara hands-free , si de cele mai multe ori asa printre dintzi, “cu multa duiosie” .

  7. anndryusha 10 November, 2010 at 09:31

    Am uitat să pun emoticoane la ultimul comentariu, poate crede cineva că am vorbit serios: =))
    P.S.: ăsta e emoticonul: :))

  8. Tweets that mention De ce ar trebui să avem cu toţii hands-free » Daily Cotcodac -- Topsy.com 10 November, 2010 at 10:11

    […] This post was mentioned on Twitter by Calarasu, sebra. sebra said: De ce ar trebui să avem cu toţii hands-free » Daily Cotcodac http://bit.ly/cl3zeE […]

  9. sebra 10 November, 2010 at 10:17

    @dana,
    Despre preţul la roşii, poţi face schimb de impresii cu Pircă :))

  10. iulian rinder 10 November, 2010 at 10:46

    Domnu Pirca,
    gresit. In primul rand statul ar trebui sa-ti dea macar o masina ca breloc pentru traba cu maini libere. Pe mine m-a rugar cineva sa-i dau masina ca are nust ce treaba si stii cate coji de seminte am maturat dupa aceea? Elegant omu, nu a scuipat pe strada.

  11. Dan1 10 November, 2010 at 10:47

    @dana
    Lasa-ma sa ghicesc: se aude doar “astǎ’ şi mâine, dar, de hoţi!” =))

  12. iulian rinder 10 November, 2010 at 11:16

    Eu cred ca dl. Pircfa e doar pervers
    De ce? Imi aminteste de un coleg.Eram cu un amic, Libiu M., ala de scrie in ,Jurnalul” doar despre deputatul Costica Nita si ex-deputatul Puchianu. ,,Ba Iuliene, hai sa-mi iau niste rosii din piata” zice. Hai ma la bere, lasa-le dracu de rosi, zic eu. Bem o bere si plecam. Nu. Bine. O ora cauta, miroase, mangaie rosii ca-i trebuiau la nustiu ce mancare. Dupa un ceas rezolva problema. Io, nervos. ,Hai la Bistro, in ma-ta, ca m-ai facut cu nervi. Platesti tu berile”. Ne oprim, adapam cateva ceasuri, mai apar niste cetateni la masa. Intr-un moment de generozitate, Libiu zice ,platesc eu”. Mai iau vreo cinci-sase-sapte beri, asa, sa nu sar calul. Oameni mananca si trec pe vinoase. Nota de plata, cam patru milioane. ,Ba, imi zice colegu, a fost un pic cam scump”. Lasa, omule, rosile te-au dat peste cap” zic la plecare.

  13. dana 10 November, 2010 at 11:23

    @dan1 : cata intuitie … ceva de genul : D

  14. punKreas 10 November, 2010 at 11:32

    Si domnul P. ar trebui sa aiba hands free. E greu sa vorbesti la telefon cand in mana dreapta tii traista de rafie cu rosii, iar in stanga tii cupoanele de reducere la mic.ro :))

  15. Tanasoiu 10 November, 2010 at 11:33

    Ar trebui sa avem toti handsfree ca sa putem da impresia ca vorbim la telefon atunci cand de fapt vorbim singuri pe strada. Sau numai mie mi se intampla?

  16. dc 10 November, 2010 at 12:00

    In plus hands-free asta te-ar putea scuti de situatii jenante cum e urmatoarea:
    Eram prin ultimul ani de facultate, abia ce aparuse telefonia mobila in RO (da’, frate, sunt matusalemic) – care era destul de scumpa – si in campusul universitar un tip trecea agale, cu telefonul mobil la ureche, vorbind tare. La un moment dat, in timp ce el era foarte preocupat de convorbire, telefonul mobil ii suna…

  17. dyers_eve 10 November, 2010 at 13:44

    Eu cred ca hentzfri-ul s-o fost special inventat pentru ca niste oameni cinstiti sa poata sa asculte si ei manele la locul de munca, in timp ce te fac la buzunare.

  18. Dan1 10 November, 2010 at 15:10

    @dc
    Banuiesc ca baga si de-astea: “Cuuum, a scazut la Bursa din Tokyo? Bine, cumpara-mi 200 de mii!” =))

  19. dc 10 November, 2010 at 20:58

    @Dan1: E prea mult de atunci si eram prea zguduit de ras ca sa mai tin minte 😀

Leave a reply