Postul nu e post destul

Botezatu salvează bugetarii

Radu Pircă
Mă uitam aseară la ştirea cu presupusul fiu din Bacău al lui Cătălin Botezatu. Nu mă întrebaţi de ce mă uitam, că nu ştiu; uneori am impresia că trebuie în fiecare zi să îmi fac cota de ştiri cu gay, altfel vine poliţia şi-mi ia televizorul.

Am rămas uimit ce eforturi disperate poate face un om ca să convingă lumea că e heterosexual. Hai, că se afişează toată ziua cu femei, mai înţeleg – deşi ăsta e un semn clar că e în cealaltă tabără, fiindcă bărbaţii în general fug de compania sexului opus unde văd cu ochii – meci, crâşmă, chiar serviciu. Când o să-l văd pe Bote meşterind ceva la maşină duminică dimineaţa, atunci poate o să-mi schimb părerea despre orientarea lui.

Înţeleg şi tentativele astea disperate ale lui Botezatu de a dovedi lumii că-şi doreşte o prietenă. Săracul, nimeni nu l-a învăţat că bărbaţii hetero, când vor să-şi găsească o gagică, se trântesc pe canapea în maieu şi chiloţi, dau drumul la televizor, îşi iau o bere şi aşteaptă să sune telefonul până se fac una cu canapeaua.

Ce nu pricep însă e cum i-a trecut prin cap să inventeze povestea asta, cum că ar avea un fiu nelegitim, rezultat dintr-o misterioasă aventură romantică în Bacău. Chiar nu putea găsi alt oraş? Paris, New York, Roma (nu Roman, deşi în fond şi o idilă cu o siderurgiţă sună mai romantic), alea ce-aveau, frate? Chiar nu puteai să ai o misterioasă aventură romantică altundeva decât în Bacău? Şi, apropo, cum s-a întâmplat? Duceai gunoiul şi v-aţi ciocnit la ghenă? Ai coborât să-ţi iei ţigări de la Selena şi acolo era ea? Vezi că o să te întrebe prietenul tău şi dacă spui ceva neplauzibil, de genul “ne-am cunoscut la muzeu” sau “mă plimbam melancolic pe malul lacului şi ascultam orchestra”, te taie de la porţia de fund pe luna asta.

Însă ce m-a impresionat cel mai tare din toată ştirea e faptul că presupusul fiu al lui Botezatu este bugetar. Băiatul ăla a fost angajat, pe bază de concurs sau de competenţe – nici nu mai contează – să facă ceva, orice, pe banii contribuabililor. Trecând peste faptul că subit am simpatizat cu Băsescu şi FMI-ul când am auzit asta, iată că, în mod suprinzător, Cătălin Botezatu oferă o soluţie salvatoare pentru disponibilizaţii din sistemul bugetar. Eşti o fostă casieră grasă şi nepoliticoasă, cu experienţă în rezolvat integrame, de la Administraţia Financiară Aiud? Găseşte-ţi un gay care seamănă cu tine (sunt convins că nu-i greu, majoritatea gayilor români dau senzaţia că şi-au ales orientarea din lipsă de alternative, ca să facă şi ei sex în viaţa asta, nu contează cum), zi că eşti fiică-sa dintr-o aventură romantică în Pădurea Ciumbrud şi te-ai ales cu un job pe viaţă.

Share:

22 comments

 1. neuronulcreponat 28 October, 2010 at 08:29

  da la câţi ani l-a făcut pe misteriosul pui de gay, în grădiniţă, cu tanti educatoarea? vă daţi seama că deja poate fi bunic dacă puiul de gay face copchii!

 2. sebra 28 October, 2010 at 08:33

  Ce-a făcut înainte de Revoluţie nu se pune :))

 3. Xanax 28 October, 2010 at 09:10

  pe vremuri astia erau imparati, azi proiecteaza chiloti… s-a intors lumea cu fundul. 🙂

 4. sebra 28 October, 2010 at 09:15

  @Xanax,
  Da, măi. Da’ tu ştii ce-ţi creşte cota printre gagici dacă din întâmplare, şi numai din întâmplare, ţi se vede betelia la chiloţi cu marca CB??=))

 5. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Botezatu salvează bugetarii -- Topsy.com 28 October, 2010 at 09:17

  […] This post was mentioned on Twitter by Paul Mateescu, Robert Borislavschi, Ovidiu Eftimie, sebra, Gabi and others. Gabi said: Daily Cotcodac» Botezatu salvează bugetarii http://bit.ly/9lQWSG […]

 6. Xanax 28 October, 2010 at 09:24

  @Sebra
  printre gagici? nu stiu, zau… :))

  deci daca n-am chiloti CB, pot sa fac ceva in ei? =))

 7. sebra 28 October, 2010 at 09:36

  @Xanax,
  Cum să faci ceva, în ceva ce nu ai? :-??
  Şi da, printre gagici…atâta pot să spun, e legat de “push up” =))

 8. Ozzy 28 October, 2010 at 09:53

  Mi se pare mie sau domnii P si E tin site-ul asta in spate de vreo doua saptamani? :))

 9. Xanax 28 October, 2010 at 09:55

  @sebra
  ziceam ca-n ai mei, pe care-i am, acestia, ai mei, nefiind CB. chilotii, da :))

  “push up”? aha, astia ajuta cu flotarile si creste bicepsu’. m-am prins 😉

 10. sebra 28 October, 2010 at 10:08

  @Xanax,
  Şi tricepsu’ 😉

 11. eftimie 28 October, 2010 at 10:16

  Vezi domnule Pircă cum te-ai dat pe brazdă şi ai început să scrii despre subiecte sociale din cotidianul imediat? Iata ce succes, lumea vorbeşte de chiloţi nu prostii. Ajunge cu Diocleţian şi victoria lui Pyrrhus la Heraclea.

 12. sebra 28 October, 2010 at 10:53

  @Eftimie,
  Taciiii! Nu-i aduce aminte lui Pircă de Diocleţian, că sigur ne bagă ceva din istoria chiloţilor şi rolul lipsei lor în victoriile armatei romane :))

 13. eftimie 28 October, 2010 at 11:00

  @Sebra Haoleu, da, ai dreptate. Era sa zic “Mea Culpa” dar nu vreau să-i aduc aminte de nusiuce Seutoniu sau Horatiu.

 14. soopermouse 28 October, 2010 at 11:10

  tsk tsk
  Omule, tu nu stii ca Bote e de la mine din Alexandria? Cand era el mic si prost si-i curgeau balele dupa colegii lui de sex masculin, familia lui era vecina cu coana mama in acelasi bloc de 10 etaje. Si apucaturile lui erau cel mai prost tinut secret din oraselul ala de kkt unde daca trage cineva o besina la PECO stie tot orasul ca s-a cacat pe el ca asa se vorbeste-n piata.

  Pentru un tip din Alexandria, Bacaul e un mare pas inainte, cum e Iasiul pentru vasluieni. Seriously.

 15. Xanax 28 October, 2010 at 11:15

  @soopermouse
  noi iesenii ii zicem “Iasul”. cum sa-ti explic…? diferenta dintre “Iasul” si “Iasiul” e cam aceeasi ca intre chiloti normali si chiloti CB :))

 16. soopermouse 28 October, 2010 at 11:17

  @Xanax
  mea maxima culpa!
  Oh shit!!
  I’m so sorry!
  Incoming Suetonius post in 3…2…1

 17. Xanax 28 October, 2010 at 11:24

  @soopermouse
  hai, ma, nu mai fi asa serios. uite, na, ti-am dat like la comentariu 🙂

 18. soopermouse 28 October, 2010 at 11:28

  like nelike dar daca afla una lume ca l-am triggerit pe Parca sa puna un post de 6000 de cuvinte despre chilotii lui Caligula am dat-o draqlui

 19. N.A. 28 October, 2010 at 11:57

  Da’ chiar, domnu’ Pirca! Ce desuuri purtau romanii pe sub robele alea? Carpa aia infasurata de semana cu un pampers, ca-n “Spartacus” sau chiloti din tabla? sau pe-astia ii pastrau pentru cand plecau la razbel?

 20. Laura R. 28 October, 2010 at 14:29

  Tind sa cred ca au mers amandoi la ateneu , la acelasi concert simfonic sau s-or fi inatlnit in timp ce se plimbau cu rolele/ cu “bicla”( sau skate-ul , cine-i stie ?) prin Parcul Cancicov.

  p.s. : Domnu’ Pirca , sa stiti ca Bacaul e un oras nemaipomenit, orasul perfect pentru a-ti incepe o aventura amoroasa, fiind cu mult deasupra Parisului , Londrei , Romei sau NYC !:))

 21. V3nt0R 28 October, 2010 at 18:42

  A revenit Radu Pircă. Asta este o adevarata opera, maestre ^:)^

 22. Mel 28 October, 2010 at 22:37

  Pirca, tu ai locuit in Bacau vreodata de stii de celebrele Selene = non-stopurile din statiile de autobuz de unde puteai sa-ti iei tigari zi si noapte? Oricum romantica denumire – Selena – parca predispune la aventuri romantice….deci e buna alegerea lui Bote 😀

Leave a reply