Postul nu e post destul

Mobila în viaţa bărbatului

Face parte din soarta nefericită a bărbatului să n-aibă parte de colțișorul lui în casă.

Până când ajunge să aibă prietenă sau soție (cam tot aia e, diferența între ele e de 5-6 scandaluri) bărbatul își face veacul într-o canapea veche și foarte comodă, mai ales că a făcut gaură într-un loc care s-a mulat demult după forma fundului său. Dacă ține și cu vreo echipă de fotbal de la noi, gaura s-a transformat deja într-o văgăună, fiindcă nu prea a avut de ce să sară în sus de pe canapea la goluri. Mai are și un fotoliu, de obicei moștenit și relativ incomod, în care pretinde că ar citi – deși ziarul de sport și prospectele din cutia de poștă se parcurg cel mai bine tot la baie, unde, dacă devin prea monotone, te poți întrerupe din lectură pentru a savura și modul de utilizare tipărit pe cutia de detergent sau compoziția pastei de dinți. Dacă mai vin ceva prieteni în vizită, se pot așeza pe navetele de bere, pe care se presupune că le-au adus dacă-s prieteni adevărați. Totuși, bârlogul său rămâne canapeaua, indiferent că berea care a curs pe ea și firimurile ascunse în pliuri ar ține de sete și de foame unui sat din Africa cel puțin un an.

Atunci când în viața – și mai ales în casa – sa apare o femeie, bârlogul e de obicei aruncat la gunoi și înlocuit cu mobilă nouă și frumoasă. ”Ce-i rău în asta?”, vor spune cititorii mai tineri și mai neexperimentați. Rău e că pe mobila nouă și frumoasă, bărbatul nu mai are voie să se arunce încălțat și cu blugii de la serviciu pe el, nici să bea bere, nici să zacă uitându-se la meci (plus că oricum fără bere îți dai rapid seama că fotbalul e un sport extrem de plicticos). De fapt, ar fi mai ușor să spunem ce are voie să facă pe noua mobilă cumpărată de prietenă sau soție: NIMIC.

Și așa rămâne bărbatul fără colțișorul lui în casă din cele mai vechi timpuri și până azi. Chiar și mari cuceritori precum Alexandru sau Cezar, atunci când se întorceau acasă din campanie, trebuie că greu găseau un locșor unde să poată sta. ”Nu acolo, Iulică”, răcnea Cleopatra, ”e proaspăt aspirată canapeaua. Și nu te așeza nici pe fotoliu cu toga aia murdară de pe stradă. În pat? Vrei să te duci în patul proaspăt înfățat cu împuțiciunile alea de sandale? Auzi, ia vezi tu dacă n-avem un taburet vechi, ceva de la mă-ta, pe balcon”. Cât despre Alexandru cel Mare, e greu să ne imaginăm unde avea loc (și voie) să stea, dat fiind că avea 365 de neveste – asta poate că explică de ce era veșnic bucuros să înceapă o nouă campanie în țări îndepărtate.

Partea bună, domnilor, e că acum aveți o promoție așa de avantajoasă la Praktiker încât puteți să vă cumpărați și voi mobilă și să vă faceți un colțișor unde, când vine doamna, să-i spuneți ”Păi așa vrei să te așezi pe canapea? Unde-i berea mea? Unde-s alunele? Și dă-te mai într-un colț, că deranjezi telecomanda.”

PS Pentru soţul Simonei Tache: vecine, când vrei să vezi un meci şi acasă nu e chip, vino liniştit la noi, că aici noi suntem şefi peste telecomandă. Telecomanda de la televizorul din uscător, normal.

Share:

31 comments

 1. Un bărbat epuizat e întotdeauna mai puternic decât o femeie odihnită | Jurnal roz de cazarma si nu numai 17 September, 2010 at 19:07

  […] curioasă ce părere are despre toate astea vecinul Julius de la Daily Cotcodac, care a comentat şi el acelaşi […]

 2. sebra 17 September, 2010 at 19:12

  Orice parte bună, domnilor, are şi o parte mai puţin bună, anume “şi când v-aţi trezit era dimineaţă!” pentru că treaz şi conştient nu veţi îndrăzni în veci să rostiţi acele cuvinte 😀

 3. Simona Tache 17 September, 2010 at 19:30

  @Julius: HA! Sper ca, in timpul meciului, intindeti si niste rufe la uscat!:D

 4. M3bis 17 September, 2010 at 19:30

  Ce chiaburi! Auzi, televizor în uscător! Urmează să ne mai spună şi că au serverul pe balcon. Nu-i mai satură….

 5. zana eficientei 17 September, 2010 at 20:03

  in baie se pot citi si instructiunile de asamblare a mobilei. mobila aia pe care o sa v-o instalati tot in uscator, alaturi de televizor. na, ca rimeaza.

 6. Adi 17 September, 2010 at 20:40

  Primul paragraf mi-a sfasiat inima . Cred c-as fi si plans putin , dar ma tem ca n-am voie . M-a cuprins nostalgia gandindu-ma : cand si cum , Doamne , le-am pierdut pe toate – canapeaua , da , cu gaura , si fotoliul prost si toate celelalte ?

  PS Intrebare : cat de mare e uscatorul acela ? Cam cati ar incapea ?

 7. silviu 17 September, 2010 at 21:00

  Am eu impresia gresita sau DC chiar incearca sa induca cititorilor mesaje subliminale de genul “Nu cumva sa te puna pacatul sa ai prietena/sotie, ca s-a zis cu tine” ?!?

 8. sebra 17 September, 2010 at 21:44

  @Adi,
  Nu te mai smiorcăi atâta! Ce-ai pierdut?? Vechituri! Ce-ai primit?? O prospătură prospeţime! Eee???

 9. Adi 17 September, 2010 at 22:21

  @ sebra

  Intre timp am aflat ca am gresit si ca aceasta este atitudinea pe care am voie s-o adopt . Mea culpa ! Promit sa nu mai fac altadata . Deci da , si tu ai dreptate . Iar eu sunt un nerecunoscator .

 10. JULIUS 17 September, 2010 at 22:56

  @sebra: uite, Eftimie de-aia bea.
  @simona tache: vezi, poate se inhaiteaza domnul Nic cu noi, ca nu te vad bine 😀
  @M3bis: asta ai zis-o ca sa-ti dea de mancare in seara asta, nu?
  @zana eficientei: mobila veche se tine in boxa de la subsol, nu in uscator.
  @adi: vezi ca la inceput o sa mergi dupa bere si tigari. dar macar n-o sa mergi dupa inghetata si ciocolata cu menta.
  @silviu: e chiar asa subliminal?

 11. sebra 17 September, 2010 at 22:58

  @Julius,
  Te simţi bine??

 12. N.A. 17 September, 2010 at 23:00

  Hm… la noi in casa sunt nitel inversate atitudinile.. Pana sa mananc oficial in fata macului, cat m-am mai ascuns.. Pana sa rontai linistita ceva pe canapea, in fata teveului, cate maraieli si tafne..

 13. Marian S 17 September, 2010 at 23:28

  Citat: Până când ajunge să aibă prietenă sau soție (cam tot aia e … )

  Ei, aici e un pic greşit. Nu e chiar tot aia. Soţia e ca abonamentul iar prietena e ca (virgula) cartela reîncărcabilă.

 14. N.A. 17 September, 2010 at 23:33

  @Julius, Adi, gasca de la uscator – Va si vad! Clubul “No Ma’am” al lui Al Bundy! =))

 15. sebra 17 September, 2010 at 23:51

  @Marian,
  Interesantă asemănare, dar şi întrun caz şi-n altul primeşti puncte de fidelitate în reţea 😀

 16. tahemet.blogspot.com 18 September, 2010 at 01:08

  Mă băieţi, vouă vi s-a făcut de pornit războaie???

 17. lulu 18 September, 2010 at 08:18

  Curajos post. Si stiti unde se vede cel mai bine curajul? In semnatura autorului :))

 18. dracu 18 September, 2010 at 11:05

  putini ar putea sa stie asta mai bine ca mine…
  am cumparat un apartament, n-am voie sa fumez in el. iar bautul, clar ca e subtire, cand sunt p-acasa.
  am cumparat o casa la tara, da e prea departe. sa fac 30 de km pentru o tigara mi se pare usor exagerat, numa ca sa fumez in casa.
  acu tre sa mai iau o casa, da aia in oras. in care i-am promis solemn nefestei ca o sa am si io camera mea. NUMAI a mea. in care sa imi pun barul, un birou cu scaun confortabil, si O CANAPEA.
  desi inca nu am luat casa, doamna Dracu imi sugereaza ca poate ar fi mai bine sa nu fumez in viitoarea camera a mea, ci in viitorul balcon. si ca ar vrea sa puna si ea niste maruntisuri p-acolo, cum ar fi cei cativa metri cubi de carti, pe langa colectia mea de sprituri si de DVD-uri.
  m-am revoltat. da noroc ca n-am inca bani sa iau casa.

 19. kyrre 18 September, 2010 at 20:18

  ”Nu acolo, Iulică”, răcnea Cleopatra,”

  Sa inteleg ca asa e la Julius acasa.
  Si asa am aflat cum o cheama pe prietena lui Julica.

 20. Cristescu Bogdan 18 September, 2010 at 22:54

  Şi la mine au apărut modificări de când împart viaţa cu ea, dar le accept că mi`s dragi într-un fel …

  Fără o femeie ca bărbat mă plictisesc, şi nu e că e o relaţie, dragoste sau alte de genul, pur şi simplu, în esenţă e altfel şi face bine!

 21. sebra 18 September, 2010 at 23:32

  @Cristescu Bogdan,
  Colectivul comentatoarelor de pe DC, apreciază comentariul tău 🙂

 22. N.A. 19 September, 2010 at 00:47

  @sebra – Sindicatul comentatoarelor de la mine din casa (adica eu) apreciaza doar prima parte! A doua nu ne place, deoarece insinueaza ca el vrea acolo, o muiere, in casa.. Nu, dom’le, nu asa! Tre’ sa nu vrea o relatie, o muiere in casa, sa-i placa singur si holtei, dar dac-a intalnit-o pe EA… eeei… atunci, da, s-a schimbat treaba, acum o vrea pe EA! 😀

 23. N.A. 19 September, 2010 at 00:48

  Na, ca vorbii prostii si intrai la moderare… :))

 24. sebra 19 September, 2010 at 12:24

  @N.A.,
  Recunosc că m-am grăbit cu aprecierile, dar atâta m-a emoţionat prima parte, încât a doua am trecut-o cu vederea (drept e că-mi intrase şi fumul de la ţigară în ochi şi clipeam destul de des). Oricum, în comparaţie cu alţii el, măcar pe jumate, a reuşit să recunoască adevărul! :))

 25. mifty 19 September, 2010 at 13:47

  Cristescule, iar ţi-au ascuns nepoţii pastilele??? :>

 26. bramburiciu 20 September, 2010 at 11:12

  mmmm…mah, cum sa fac io sa nu vada fimeiea ca am bramburit p-aici? ca n-o sa mai am parte de nici-o bucurie in viata asta!

 27. Radu Vasile 20 September, 2010 at 14:50

  Ma dc-ul asta dauneaza clar. Stateam eu si ma uitam pe aci asa si ma busira niste ganduri.
  Stau si imi dau seama cum interactioneaza lumea pe aici, fara sa stie cum arata unu altu, ce ii place sau ce nu ii place unu altuia.
  Acest gand mi-a fost starnit de comentariul sebrei, care spunea ca i-a intrat fumul de tigare in ochi.
  Imi si inchipuiam asa, o femeie frumoasa, la 1.68 satena, stand in fata monitorului de calculator cu o scrumiera in dreapta fumand tacticos.
  Ultimul gest, ala de stins tigara in scrumiera si o ultima alungare a fumului cu mana, e cel mai induiesator.

 28. Poate face internetul spoturile TV mai amuzante? » zoso's blog 21 September, 2010 at 18:49

  […] nu am vazut spoturile Praktiker pe TV insa de la voi am pretentii mai mari.Timp de o saptamana, Simona si Julius s-au angajat sa le comenteze, pentru ca fanii Praktiker de pe internet sunt mai […]

 29. Praaaaak-tii-keeer, peeen-truu bloo-gaari praaak-tiiici » ARHI 22 September, 2010 at 16:28

  […] pe interval.Pana acum, cei 2 au comentat urmatoarele:Mobila: Simonatache.ro vs DailyCotcodac.ro Mobila în viaţa bărbatului Un bărbat epuizat e întotdeauna mai puternic decât o femeie odihnită
Baia: Simonatache.ro vs […]

 30. Praktik… te-ai scos. « cabral.ro 22 September, 2010 at 17:20

  […] http://www.dailycotcodac.ro/2010/09/mobila-in-viata-barbatului/ […]

 31. Octavian Vita 10 January, 2012 at 00:07

  De mobila pentru coltisor poti face rost, problema e de unde faci rost de coltisor?:))

Leave a reply