Postul nu e post destul

Facultatea de sacroterapie

Dr. Ionuţ Şendroiu

Săptămînalul Taifasuri are o rubrică numită „Terapii şi inventatori”. În cadrul ei, într-un număr recent, d-na Dorina a găsit o super-ofertă: se organizează cursuri pentru sacroterapeuţi şi se dau diplome.

Diploma de paranormal
În fiecare an, în Vinerea Mare şi de Rusalii, pe Doamna Dorina o scutură aşa un fior divin, cam între apendice şi ovarul drept. Tot timpul a ştiut că fiorul îi vine de la nişte capacităţi extrasenzoriale de vindecătoare paranormală, dar nimeni nu a vrut să o creadă. Nici măcar vecina de la 3, doamna Marta, care îi ghiceşte în cafea lunea şi joia.

Dar acum, cu ajutorul revistei Taifasuri, şi-a descoperit noua vocaţie. Doamna Ana Maria Iliescu, un “bioterapeut care tratează prin percepţie extrasenzorială”, şi-a tras un fel de facultate pentru cei care simt că au bioenergie în ei. În sfîrşit, doamna Dorina îşi poate vedea visul cu ochii: să urmeze cursuri în care să-şi perfecţioneze capacităţile de vindecătoare şi să primească şi o diplomă pe chestia asta. Din păcate, modelul de diplomă nu e pozat în paginile revistei. Doamnei Dorina i-ar fi fost bună o diplomă pe fond verde sau turcoaz, să facă un pic de contrast cu tapetul din sufragerie, pe care domnu’ Gelu l-a vrut vişiniu, culoare foarte la modă la ei în Giuleşti.

Iar despre fotbal, domnu’ Gelu nu admite alte păreri.

Cum să aberăm fără etnobotanice – patru variante
Problema doamnei Dorina este însă că nu ştie la ce cursuri să se înscrie, oferta din Taifasuri fiind foarte bogată.
Cursurile de dezvoltarea percepţiei extrasenzoriale şi de cristaloterapie se adresează celor care sunt novici în aceste practici şi care doresc în adevăratul sens al cuvîntului să se dezvolte din punct de vedere extrasenzorial”. Exact ce vrea ea, dar parcă şi radiestezia o atrage:
Radiestezia reprezintă modalitatea prin care se poate afla orice. Pentru că, în timpul terapiei, cîmpul de informaţii este deschis, se pot accesa informaţii de mare exactitate cu ajutorul cărora pot fi manipulate persoane şi influenţate evenimente.” Uite, o treabă ca asta şi-a dorit doamna Dorina de cînd a plecat domnu Gelu militar: să influenţeze şi ea un eveniment, măcar o dată în viaţă, să vadă cum e.

Cursul de sacroterapie i s-ar potrivi ca o mănuşă: “Pornind de la ideea că fără a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi fără a crede în El, nu se poate lucra, dar şi de la faptul că energia vine de la El, Ana Maria Iliescu a implementat cursul de sacroterapie.

Cînd să bifeze sacroterapia, d-na Dorina a dat peste altă ofertă atrăgătoare: “Numerologia, bioritmul şi ascendentul reprezintă părţi ale astrologiei medicale. În cadrul acestui curs, studenţii învaţă să calculeze toate acestea şi, în funcţie de rezultatele obţinute, pacientul obţine sfaturi cu referire la modalitatea prin care poate obţine starea de însănătoşire”.

Problema doamnei Dorina este cum să obţină starea de hotărîre: să se facă sacroterapeută, cristaloterapeută sau numeroloagă specializată în bioritmuri şi ascendente?

Greu de ales … Păi, cum să-ţi alegi specializarea, dacă nu ştii ce culoare are diploma pe care urmează să o primeşti?! Că tapetu’ vişiniu din sufragerie nu-l poate schimba decât dacă divorţează…

Şi doar nu o să-şi înrămeze diploma în bucătărie, ca toţi ţăranii!

Share:

22 comments

  1. sebra 27 September, 2010 at 09:23

    Da’ domnu’Gelu, ce părere are? Cre’că radiestezia nu-i convine:)), deşi asta ar fi o şansă sigură să-şi schimbe tapetul din sufragerie=))

  2. Adi 27 September, 2010 at 09:35

    Cata constiinta , atata drama . Inteleg perfect dilema doamnei Dorina – vine un moment in viata fiecaruia in care trebuie sa aleaga . Eu zic sa faca un curs de hipnoza pentru incalzire . Odata facut cursul , il hipnotizeaza pe domnul Gelu : “tii cu Steaua” sau “tii cu Dinamo” sau … depinde de culoarea pe care o are diploma cursului pe care il alege ulterior . Daca face cursul de hipnoza , dupa cum se vede , campul posibilitatilor devine nelimitat .

  3. Dan1 27 September, 2010 at 10:09

    “Radiestezia reprezintă modalitatea prin care se poate afla orice”… Asta e un fel de IT, nu? =))
    Aaa, si Doc, parca domnul Gelu avea in sufragerie un poster cu Nicoleta Luciu (ca sa vezi ce-am retinut eu :)) ), poate se asorteaza diploma cu el.

  4. MNX 27 September, 2010 at 10:35

    Off-Topic: http://stiri.botosani.ro/stire/23202/La+93+de+ani%2C+violata+de+un+tanar+de+19+ani!.html 😐 venim tare din urma… Eat your guts, Vaslui 🙂

    Si…aveti grija ce comentati : http://www.sport.ro/fotbal-intern/fotbal-kombat-in-romania-imagini-socante-de-la-un-meci-din-judet-un-arbitru-a-fost-luat-la-bataie-de-o.html ;))

  5. Adi 27 September, 2010 at 10:40

    @ MNX

    Violurile de babe nu sunt niciodata off-topic pe DC . Intr-adevar , o provocare extraordinara . Vasluiul , ia sa vedem cum raspundeti la asa ceva …

    Na , c-a disparut comentariul cu pricina si pe-al meu nu-l pot sterge singur .

    @ MNX , deja m-ai ametit . Unde-i stirea cu violu ‘ ? Fotbalul , mai tarziu … Vrem violul .

  6. MNX 27 September, 2010 at 10:40

    http://www.sport.ro/fotbal-intern/fotbal-kombat-in-romania-imagini-socante-de-la-un-meci-din-judet-un-arbitru-a-fost-luat-la-bataie-de-o.html Si inca una asa, de relaxare, cu sport, cu miscare in aer liber…

  7. Dan1 27 September, 2010 at 10:51

    @Adi
    Cred ca e la moderare, dar o sa apara el oricum, mai târziu, ca e stire de senzatie =))

  8. MNX 27 September, 2010 at 11:07

    Daca e la moderare, ramane acolo 🙂 Daca s-a intamplat vreo minune, revin spre seara cu linkul :))

  9. claudiu 27 September, 2010 at 11:27

    Rapiiiiiiiid, Rapiiiiiiiid, lupta daca ne iubeeeeeeesti!

  10. mifty 27 September, 2010 at 12:44

    MNX, a luat bătaie de la o… ce???
    omtopic: cursuri ţin şi eu… pentru cursante între 18 şi 25 de ani!!! 😀

  11. N.A. 27 September, 2010 at 12:56

    Uite, dom’le, ca se mai face si carte in tara asta!

  12. asteris 27 September, 2010 at 12:59

    Ca culoare (ma scuzati!) eu as recomanda violetul (sau violeta). Se stie ce minuni a facut la alegeri si se pune si asta.

  13. N.A. 27 September, 2010 at 13:02

    Clar radiestezia! Ca dup-aia sa poata influenta comitetul de profesori, sau pe-ala administrativ, sa schimbe culoarea diplomei…

  14. mifty 27 September, 2010 at 13:02

    io aş recomanda şi tapet în pixeli albaştri… alte minuni şi acolo… de-a dreptul paranormale!!! 😀

  15. Dan1 27 September, 2010 at 13:06

    @asteris
    Ca avatarul tau? Sau ala e roz? =))

  16. uite-asa 27 September, 2010 at 14:02

    pai sa bea ceai de piramida cu influente telepatice si convingeri parasulfatice si-o sa afle ce curs i se potriveste. ajuta si tromba reflexologica.

  17. Ina 27 September, 2010 at 14:50

    Poate ar trebui ca d-na Dorina, dupa ce se decide ce studii i se potrivesc, sa aplice si pentru un doctorat in spiritism. Ca, uite, exista autori slabi, pretins satirici- gen Jerome K. Jerome, care nu cred in spirite. D-na Dorina le-ar mai da peste nas inchipuitilor astora.

  18. Radu Vasile 28 September, 2010 at 08:16

    @doc, uitasi senntialu, in ce numar al revistei si unde se pot adresa oamenii pentru asemenea cursuri?
    Ce naiba! Da si tu toata informatia:)

  19. Marius 28 September, 2010 at 09:23

    Domn’ doctor, ar trebui sa scri mai des. Pastilele dumitale sunt grozave!

  20. sendroiu 29 September, 2010 at 12:27

    @Radu Vasile: nu mai stiu exact, dar una din asociatiile cu aura holistica de mai jos e dotata cu facultate, organizeaza cursuri si da diplome 🙂

    http://www.ghidul.ro/holisticaura/

    http://www.ghidul.ro/asociatia-alfa/

    http://www.ghidul.ro/smara-amethyst-terapii/

  21. Dan1 30 September, 2010 at 08:40

    Vai doc, ce avatar ti-ai tras! Sa-l stapânesti sanatos! =))

  22. Dr A.Paler 23 December, 2012 at 04:45

    As dori sa fac clar inteles ca toate metodele de terapii complementare si holistice enuntate apartin medicului calificat. Sacroterapia apartine subdomeniului psihoterapie , iar Sacroterapia religioasa ,apare ulterior si este efectuata de preotul care o cunoaste.(cei mai indicati sunt cei recunoscuti)- sursa wikipedia.
    Curs de sacroterapie fara calificare recunoscuta in psihoterapie nu poate fi acreditat .

Leave a reply