Postul nu e post destul

Domnul P. şi copiii la restaurant

Radu Pircă

Într-una din plimbările sale prin Berceni în căutarea pieţei cu roşii ieftine, acest El Dorado al timpurilor noastre, domnul P. trece pe lângă un parc unde se joacă o liotă de copii adorabili, răcnind cât îi ţin bojocii. Într-un colţ, la groapa cu nisip, doi copii liniştiţi se joacă de-a restaurantul.

“Acuma comandăm”, zice cel cu ochelari.

“Ne dă meniurile”, zice cel cu aparat de îndreptat dinţii – acum poate aţi înţeles de ce ceilalţi copii nu-i lasă să răcnească împreună cu ei.

“Da, şi ne aduce tot ce-am comandat”, spune cel cu ochelari – se vede că părinţii l-au dus des la restaurant în România, din moment ce consideră asta o fantezie.

“Şi mie îmi aduce bucătarul şniţel cu cartofi prăjiţi”, plusează cel cu aparat dentar.

“Şi mie la fel”, strigă, bucuros, ochelaristul.

“Ce creativi suntem!”, conchide cel cu aparat.

Un singur lucru n-a înţeles domnul P. din această întâmplare: chiar aşa prost sunt plătiţi Morar şi Buzdugan, de-şi cresc copiii în Berceni?

Share:

12 comments

  1. silavaracald 29 September, 2010 at 08:26

    Asta-mi amintește de o glumă mai veche: ”Copii, dacă sunteți cuminți, duminică vă duc la cofetărie, să vedeți cum mănâncă oamenii prăjituri!”

  2. cato 29 September, 2010 at 09:06

    @slvc: nu se leaga: inseamna ca, totusi, cineva mananca prajituri in cofetarie

  3. dc 29 September, 2010 at 09:39

    @cato: ba se leagă, cei care mănâncă prăjituri la cofetărie sunt fiţoşii de Dorobanţi, care în extrasezon merg in Berceni, pentru ca in Vamă nu e nimeni 😀

  4. vizy 29 September, 2010 at 10:23

    @ Prajiturile sunt doar de decor, mai ales ca au si multe E-uri:)))

  5. EstNordEst 29 September, 2010 at 11:31

    @ cato

    atata timp cat mai ies bani din borduri si asfalt, bani pentru copiii marilor borfasi se gasesc…

  6. Adi 29 September, 2010 at 12:05

    Eu inteleg de aici ca domnul P si-a dat seama ca acei copii se jucau de-a restaurantu’ . Asadar , domnu’ P stie cum e la restaurant !!!! De unde deducem ca e un nabab care ne abureste cu cautarea rosiilor ieftine in Berceni , dar pe ascuns ia cina prin cine stie ce local de fite . Asta se cheama frauda morala . Domnu’ P ne-a inselat … Sa-si ceara scuze sau macar sa dea niste explicatii . Va rog mult , domnu’ P , am avut incredere pana acum : mancati la restaurant ? Sau ati mancat odata demult si v-ati amintit brusc cum a fost ? Sau , ceea ce sper , in discutiile cu pensionarii din Berceni era vreunul care a auzit de la vreo vecina cum e si v-a povestit ?

  7. Ady 29 September, 2010 at 12:51

    Buna poanta cu Buzdugan si Morar. :))

  8. Ciprian 29 September, 2010 at 13:02

    Pe vremea mea de ţânc nevoit sa stea prin fata blocului pana apareau parintii de la serviciu, faceam bisnita cu ceilalti copii. Vindeam diverse. Bani nu aveam, dar ii inlocuiam cu frunze sau cu castane. Auzisem noi adevaratii bani sunt verzi. Si aveam teancuri de frunze de salcam, salcie, plop.. Cateodata mergea si cu trocul, dadeam piese de rummy, sah, table pierdute de altii prin iarba pe surprize sau cartonase cu diverse. Mancam si la restaurant, de obicei fetitele din vecini aveau tot felul de seturi de farfuriute, papusele si alte bazdaganii si ne faceam de treaba prin preajma lor si “imprumutam” tot felul de lucrusoare. Peste 2-3 zile le scoteam de unde le ascundeam noi si le aratam ce-am gasit. Asa bucuroase erau prostutele.
    Cand le cumparau parintii cate ceva mereu ne invitau si pe noi sa papam dulciuri, ca eram baieti de treaba nu ca altii care le furau jucariile si nu le mai dadeau inapoi.

  9. jeu 29 September, 2010 at 13:06

    stiu ca nu are legatura dar priviti http://www.youtube.com/watch?v=9DSFdWS_AwE&feature=player_embedded

  10. N.A. 29 September, 2010 at 14:09

    Ma, nu mai rade, ma, de creativitatea copiilor, astia-s sperantele de maine, da? :))

  11. jeu 29 September, 2010 at 16:21

    @ N.A. asa sperante mai bine paguba in ziua de maine :))

  12. silavaracald 29 September, 2010 at 20:10

    @jeu
    Am privit și n-am priceput nica! Hai, că nu le au cu cântatul, ar mai fi o chestie scuzabilă, că nici alte ”vedete” de la noi nu le au, dar se mai și mișcă precum măturile. Iar garderoba… moamăăăă.
    Sper că nu-i vreo rudă de-a ta printre ele și am dat cu bățul în baltă… :-??

Leave a reply