Postul nu e post destul

Domnul P. e intolerant

Radu Pircă

Dacă l-ar întreba cineva pe domnul P. ce muncește, ar mormăi neprietenos și ar abate imediat discuția spre tâlharii la drumul mare care au nerușinarea să-și spună “vânzători de roșii”. Cu toate acestea, aproape în fiecare zi eroul nostru bate orașul de la un capăt la altul cu metroul, acel mijloc de transport unde pensionarii în suflet sunt scutiți de compania pensionarilor în trup prin amabilitatea primăriei, mare dușmană a scărilor rulante.

În metrou, marea plăcere a domnul P. este să citească peste umărul tovarășilor de drum, desigur, afară de cazul când sunt muncitori – domnul P. a citit deja de acasă toate tabloidele, ocazie cu care a pufnit scârbit “ce nerușinate! să se despoaie așa, în văzul tinerilor cu minți nevinovate” – sau studenți la Spiru – va trebui să fiți de acord cu mine că nu-i mare lucru de citit la o integramă.

De data aceasta, tovarășul de drum se dovedește însă a citi Biblia. Domnul P. se uită la el admirativ. Deși agnostic (mai ales în privința posibilității de a găsi o piață unde țăranii să nu fie niște hoți ordinari), domnul P. apreciază pioșenia, legumele ieftine și pe Charlize Theron.

“În fine, un tânăr cu suflet curat, nepervertit de măscările oribile din tabloide – Doamne, ce nerușinată era blonda aia pe care am văzut-o în Cancan azi-dimineață” gândește domnul P.

Asta până observă în lectura cărei părți din Vechiul Testament s-a adâncit tânărul: Cartea a Treia a Regilor. Și, dezamăgit dar mai ales dezgustat, domnul P. mormăie “Ai dracu’ perverși, nici în metrou nu scăpăm de scârboșeniile voastre cu morți și sex”.

Dacă ți-a plăcut acest articol ești un pensionar autentic, deci s-ar putea să-ți placă și:

Share:

12 comments

 1. tahemet.blogspot.com 11 September, 2010 at 12:46

  Domnule P, englezii au o vorbă, ”begars don”t choosers”, adicătelea pe româneşte, calul de dat nu se caută la dinţi. dacă nu îţi place peisajul media, de ce nu vii şi tu cu nişte ziare DC – care au cu totul altă statură morală decât nenorocitele de tabloide?

  Nu-ţi place capitolul cu regii (israelului)? pe când fem-biblia?
  (măcar să aflăm despre faptele reginelor, că de ale regilor suntem edificaţi şi oarecum sătui)

 2. Pato Basil 11 September, 2010 at 13:06

  E bun ca mai citeste eu nu dau banii pe ziare!!! fac economie ca e criza , va citesc blogul ca e gratis inca.
  Sa nu va vina vreo idee, ca va ia dracu!

 3. karmapolice 11 September, 2010 at 13:29

  domnule P. nu te mai oripila, ca David nu si-a tras-o cu Abisag:

  1. Când regele David a ajuns la adânci bătrâneţe, îl acopereau cu haine, însă nu putea să se încălzească.
  2. Atunci slugile lui i-au zis: “Să se caute pentru domnul nostru rege o fată tânără, care să stea înaintea regelui, să-l îngrijească şi să se culce cu el, ca să se încălzească domnul nostru regele”.
  3. Şi i-au căutat în toate ţinuturile lui Israel o fată frumoasă şi au găsit pe Abişag Sunamiteanca şi au adus-o la rege.
  4. Fata era foarte frumoasă, îngrijea pe rege şi-l servea; însă regele n-a cunoscut-o.

  pai ce sa faca macar sa-l incalzeasca

 4. Geo 11 September, 2010 at 13:59

  @tahemet: Au englezii o vorba, e drept, numai ca la ei chiar suna englezeste, ca ei vorbesc un pic mai bine ca noi 🙂 “Beggars can’t be choosers”

 5. tahemet.blogspot.com 11 September, 2010 at 14:57

  @geo
  corect, mea culpa! eram proaspăt extrasă din scutece . pana mea de memorie.

 6. Laura 11 September, 2010 at 16:26

  @karmapolice: adica daca i-o incalzea ramanea rege? Ar merita un Nobel, un Oscar, ceva, ala de-a inventat pastiluta albastra. Ar fi rezolvat asa si pe plan politic si pe plan personal! Ce comoara.. si noi dam shift+delete la toate spamurile alea!!

 7. sebra 11 September, 2010 at 16:43

  Io vreau să ştiu, cine-i blonda aia neruşinată, de l-a oripilat atâta pe domnul P!

 8. ErRon 11 September, 2010 at 16:52

  Domnule P.,
  Esti carcotas, domle’!
  Tanarul trebuia sa citeasca si partea aceasta, ca sa stie ce sa nu faca in viitor, sa stie ce sa evite pentru a trai o viata curata!!!
  Da’ tu, nu, ca citea de placere!!!
  M-ai facut sa caut biblia si capitolul respectiv, deci cu mine ti-ai atins scopul cultural al acestui week-end!!!
  @Geo
  Subtil si bine punctat!

 9. Ciprian 11 September, 2010 at 17:30

  @sebra Blonda lui Pirca, cu siguranta.

 10. iulian rinder 12 September, 2010 at 22:36

  Domnul P.nu ar trebui sa fie revoltat.Pentru ca ,totusi, cu exceptiile Isus si Anakin Zburatorul Di Pi Cer – Skaywalker pentru degustatori – cam tot mapamondu s-a fatat in urma unui act sexual. Stiu ca pentru intelectuali este jenant, dar,chiar si Udrea banuiesc ca o face cu Cocosul Suprem. Eu cred ca dl. P. va face un copil in urma unei meditatii profunde si a unui telefon primit de la cel mai mic mare om din stat.

 11. Kilroy 12 September, 2010 at 23:54

  Domnul P. are gusturi bune. Cu legume si Charlize Theron nu are cum sa iti creasca nivelul colesterolului

 12. warlock 13 September, 2010 at 14:08

  Mr P, esti intolerant cu toata lumea sau doar cu biblicii? 🙂 : http://blog.warlock.ro/2010/09/12/ecologistii-vs-martorii-lui-iehova/

Leave a reply