Postul nu e post destul

Din cugetǎrile domnului Puiu: despre maşini

Megami

Domnu’ Puiu a acumulat o considerabilǎ experienţǎ de viaţǎ, pe care o împǎrtǎşeşte cu generozitate celor din jur. De aceea, a considerat cǎ e de datoria lui sǎ-l aducǎ cu picioarele pe pǎmânt pe Vecinu’, care tocmai şi-a cumpǎrat o maşinǎ. Vecinu’ şi-a dorit toatǎ viaţa o maşinǎ strǎinǎ bunǎ, a pus ban peste ban şi în final a adunat destul cât sǎ-şi vadǎ visul cu ochii: maşinǎ nemţeascǎ, arǎtoasǎ, performantǎ, luatǎ cu banii jos de la firmǎ. Întâmplǎtor, domnu’ Puiu deţine acelaşi tip de maşinǎ, luatǎ la mâna a doua.

“Vecinu’, îţi spun cu mâna pe inimǎ, maşina nouǎ înseamnǎ bani aruncaţi. Într-un an pur şi simplu i se înjumǎtǎţeşte valoarea. Crede-mǎ, cǎ am studiat bine piaţa înainte sǎ-mi iau maşina asta.”

Vecinu’ îşi ridicǎ ochii de la maşina pe care o lustruieşte cu drag.

“Vǎ cred, domnu’ Puiu, da’ am avut şi eu aşa un fix, sǎ-mi iau maşinǎ nouǎ. Sǎ fiu eu primul care se urcǎ în ea şi care o conduce.”

“Vecinu’, n-ai dreptate. Eu îţi spun din experienţa mea, la maşinile noi nici nu ştii la ce sǎ te aştepţi. Pot sǎ aibǎ tot felul de defecte din fabricǎ, am auzit cǎ pânǎ se rodeazǎ consumǎ şi mult. Uite, a mea nu depǎşeşte patru litri la sutǎ.”

“Pǎi şi la probleme m-am gândit,” îndrǎzneşte sǎ adauge Vecinu’. “Maşina nouǎ are garanţie, dacǎ nu merge bine mǎ duc cu ea la firmǎ şi mǎ rezolvǎ gratis.”

“Vecinu’, nu-nţelegi. Când iei o maşinǎ la mâna a doua, fostul proprietar îţi dǎ toate detaliile, ca sǎ nu ai surprize. O iei gata rodatǎ şi eşti pus în temǎ cu toate hibele.”

Vecinu’ ridicǎ ochii de la maşinǎ şi întreabǎ cu inocenţǎ:

“Domnu’ Puiu, mǎ iertaţi cǎ îndrǎznesc, dar soţia dumneavoastrǎ a mai fost cǎsǎtoritǎ înainte?”

Din aventurile anterioare ale domnului Puiu:

Share:

17 comments

  1. Dan1 28 September, 2010 at 09:54

    Dupa ultimele aventuri, puteam sa jur ca domnu’ Puiu are masina japoneza :))
    Si sfatul era (daca ma iau dupa putoii colegii mei mai tineri): “vecine, degeaba ai maşinǎ nemţeascǎ, arǎtoasǎ, performantǎ, luatǎ cu banii jos de la firmǎ, daca nu-i pui volan Momo, tobe Borla, folie neagra pe TOATE geamurile si vreo 20-30 de cruci pe mijlocul parbrizului poti sa te c*ci in ea!”

  2. karmapolice 28 September, 2010 at 10:01

    m-ai dezamagit…cum, domnu’Puiu nu are dacia???????

  3. Dan1 28 September, 2010 at 10:15

    Aaa, si uitai sa zic de jantele de 17! Daca n-are jante de 17, la fel! =))

  4. sebra 28 September, 2010 at 10:25

    “Maşina nouǎ are garanţie, dacǎ nu merge bine mǎ duc cu ea la firmǎ şi mǎ rezolvǎ gratis.”

    Şi nevasta, dacă “nu merge bine” o duce înapoi la mă’sa? Fosta soacră nu cred că-l rezolvă gratis, mai ales dacă nevasta maşina era nouă :))

  5. miki 28 September, 2010 at 11:08

    Gata, a luat sfârşit “aventura” niponă? 😀

  6. iulian rinder 28 September, 2010 at 11:14

    Domnu P. are masina germana, second hand, care consuma sub 4 la suta? Cred ca dl. P are Trabant, luat la schimb cu un bec ecologic. In porbagaj tine rosiile de contrabanda pe care le arunca in jandarmi ca se le compenseze ai 25% taiati de Baselu? Tare mosu.

  7. warlock 28 September, 2010 at 11:43

    Domnu’ Puiu … aproops … daca tot te joci cu masini second, te invat eu bre cum se vand : http://blog.warlock.ro/2009/10/01/micul-ghid-pentru-vandut-dacia/

  8. M3bis 28 September, 2010 at 12:09

    @iualian rinder
    Confuzezi concluzia. Domnul P. nu e domnu’ Puiu.

  9. 4mall 28 September, 2010 at 12:15

    @Megami: Vecinu’ are deja toata consideratia mea!

  10. iulian rinder 28 September, 2010 at 12:39

    M3bis
    Cine e domnu Puiu? Ala fericit? Dl.P e nefericit? Are masina secvond si nevasta? Il inteleg.

  11. Ionut 28 September, 2010 at 13:15

    Oarecum pe aceeasi tema , am avut vara asta o discutie cu bunica mea de la tara ( Mamutza , cum ii zicem noi). Ea imi zicea ca a vazut la tv o discutie despre improtanta virginitatii inainte de casatorie , la femei. Eu i-am spus clar parerea mea : “Mamutza..mie mi se pare cam deplasat sa te astepti de la fete sa fie virgine…ca doar nu mai traim pe vremea matale…acum au si fetele aceleasi drepturi ca si baietii…..si , in plus…trebuie testata inainte sa o iei..sa fi sigur..ca si un pepene cand vrei sa il cumperi…iti taie un triunghi , sa il gusti , sa vezi daca iti place” (imi cer scuze e la cititoarele de sex feminin pentru analogia ce-am facut-o….era de dragul retoricii)…In orice caz….Mamutza , in intelepciunea ei batraneasca infinita , imi spune: ” Bine mai Ionut…da vezi tu ca , gusta unul din pepene , gusta altul , si pe cand vrei sa il cumperi , nu mai ramane nimic”

  12. Megami 28 September, 2010 at 14:51

    Deocamdata episoadele din aventura japoneza s-au terminat (desi mai avem resurse, familia Puiu e inepuizabila), dar promitem sa revenim in curand cu aventuri de pe plaiuri europene 😀

  13. Karatekaprochinez 28 September, 2010 at 14:57

    Am venit acasa si imi mirosea a ciorba de pui. Am dat pe Daily Cotcodac si vad ca nu m-a inselat instinctul.Daca ar citi domnul Puiu articolul asta s-ar opari. Asa ma mananca mana sa i-l trimit…haha

  14. Ciprian 28 September, 2010 at 19:08

    @sebra S-o gasi destui care-i sa-i rezolve nevasta gratis, dna Puiu e deja o celebritate.

    Vecinu’ – noul personaj e un fel de Julica, respira poante, nu alta.

  15. N.A. 29 September, 2010 at 13:56

    @Ciprian – Tare mira-m-as… Ti-o imaginezi tu aratand cat de cat a femeie? Adica genul “rezolvabil”? daca ai incotro? :))

  16. Ciprian 29 September, 2010 at 13:59

    Refuz sa-mi imaginez.

  17. Megami 29 September, 2010 at 15:50

    @N.A. Nu-mi face prea mare placere sa marturisesc asta, dar familia Puiu sta bine la capitolul estetic. Toti membrii. Conform principiului: Afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul, spuse imparatul cu un ochi plange, unul rade.

Leave a reply