Postul nu e post destul

9 din 10 accidente se petrec la mall*

Radu Pircă

Care e cel mai nesigur loc din lume? Unii cititori s-ar grăbi să spună că e cartierul unde trăiesc ei (sau judeţul – nu mai dăm şi numele lui, ca să nu răsucim cuţitul în rană), dar i-am contrazice: sunt încă vii, din moment ce au intrat pe Daily Cotcodac, chiar dacă poate ne citesc din spital, în vreme ce un doctor iscusit le extrage baltagul din țeastă. Nu, cel mai nesigur loc din lume e mall-ul.

Azi, tavanul Mall Vitantis din Capitală s-a prăbuşit peste clienţi. E drept că majoritatea celor care îşi fac cumpărăturile în acel complex locuiesc în blocurile din spatele Rin Grand Hotel, deci s-ar putea, când au văzut că se dărâmă clădirea peste ei, să-i fi mulţumit lui Dumnezeu că i s-a făcut milă. Din păcate, plafonul era din rigips, care dacă-ţi cade în cap te doare la fel ca şi în cazul în care te-ai duce cu Eftimie la ”o bere” (nu, n-am pus din greșeală ghilimelele). E foarte probabil că la această oră salvatorii au săpat deja un tunel până la persoanele prinse sub dărâmături, la fel ca în cazul minerilor din Chile, și le trimit pachete de prim ajutor: sandvișuri și apă pentru bărbați, bluzițele și săndăluțele pe care n-au mai apucat să le probeze când s-a produs dezastrul, pentru femei.

Nu-i însă singurul accident de acest gen. Cu doar câteva luni în urmă, tavanele unor mall-uri din Timişoara şi Cluj au căzut şi ele peste clienţi. În mall-urile din Sibiu și Alba Iulia, ca și în Plaza din București au avut loc bătăi între indivizi înarmați (numai în Vaslui nu se întâmplă așa ceva, presupunem că acolo mall-ul e Pământ Sfânt, singurul loc unde trebuie să-ți lași parul sau sabia ninja la intrare). Dar World Trade Center, ăla ce credeți că era, nu tot un mall?

Deci, să recapitulăm: tavane care cad în capul oamenilor, bătăi cu cuțite, atentate teroriste. Nouă ni se pare suficient ca să concluzionăm că mall-ul e cel mai periculos loc din lume. De aceea, data viitoare când prietenele sau soțiile vă cer să le duceți la mall, puteți să le spuneți ”Vai, mami, dar eu te iubesc prea mult ca să-ți fac așa ceva.”

* Din câte știm noi, nu există niciun studiu științific în acest sens, dar nu putem băga mâna în foc

Share:

26 comments

  1. Sharpe 16 September, 2010 at 14:38

    si a picat si un lift la sun plaza 🙂

  2. mifty 16 September, 2010 at 14:47

    … d-aia fac io comenzi pe net!! 😀

  3. alin maramu" 16 September, 2010 at 15:08

    De s-ar aduna toate pitipoancele deodata in cateva malluri, sa se prabuseasca pe ele si sa moara toate…nu mi-ar parea deloc rau

  4. ionel gigel 16 September, 2010 at 15:19

    Loc mai periculos ca mall-u’ n-am vazut. Se aude ca au fost deturnate spre mall si doua avioane de pe ruta din Vaslui – Craiova.

    @alin

    bah da rau esti. Pai si noi cu cine mai vorbim despre diverse lucruri “culturale”?

  5. sebra 16 September, 2010 at 15:31

    Frumoasă încercare Pircă, dar nu ţine 😀
    A căzut tavanul, dar nişte bucăţele de rigips în cap, n-au omorât pe nimeni. Plus că, mica neplăcere s-a întâmplat în zona de fast-food, adică acolo unde stau bărbaţii, fumând răbdători un pachet de ţigări, până ne hotărâm noi ce culoare ne scoate mai bine în evidenţă frumuseţea sufletescă.

  6. Pirca 16 September, 2010 at 15:43

    Aparent Sebra are dreptate, dar…

    in Mall Vitantis zona de fast-food consta in 2 restaurante inconjurate din toate partile de magazine de pantofiori si hainute!

    Q.E.D.

  7. alin maramu" 16 September, 2010 at 16:17

    gigel, macar de am putea vorbi. dar n-ai cu cine, ca ele is “bazath3” si nu vb cu orice “tampyth”

  8. Laura 16 September, 2010 at 16:27

    Un tavan picat, un baltag in cap, ce mai conteaza? Lasati sistemul de selectie naturala sa isi faca treaba!

  9. Anonimu_Mihai 16 September, 2010 at 16:50

    S-a intors lumea cu susu’n jos. Pe vremea mea, stiam doar de tiganul care se ineca la mal(l). Acum, care mai de care vrea sa se evidentieze prin ceva la mall. Pana si tavanu’ fals. Se apropie sfarsitul lumii, va spun eu.
    Totusi, va spun cum sta treaba cu tavanele astea (o fac pentru cei dependenti de mall): cica si-au facut un sindicat (asa cum au si politistii) si, din cauza reducerilor, toate tavanele care sunt in sindicat vor sta la locul lor numai 75% din programul de lucru. Io va sfatuiesc sa verificati care mall are tavane in sindicat si care nu.

  10. tahemet.blogspot.com 16 September, 2010 at 17:16

    Dacă veniţi la mine pe baltă să admiraţi nuferii, nu vă cade niciun tavan pe cap! Cel mult plonjaţi în apă, desigur ca să admiraţi mai îndeaproape florile.

    ”din nefericire” don pârcă, n-au fost victime, de unde se deduce că Dumnezeul pitzipoancelor era la datorie, astfel încât nici cocalarii aferenţi n-au păţit-o.

  11. vizy 16 September, 2010 at 17:21

    Aripi picante, aripi picante, adica in cadere….la asta se refera verusrile piesei…Acoperisi in cadere, acoperisi in cadere!!!

  12. sebra 16 September, 2010 at 17:28

    @Pircă,
    Demonstraţia ta nu face altceva decât să confirme teoria că Dumnezeu nu dă cu parul, ci cu ce-i vine la îndemână, aici,conform ipotezei noastre, cu tavanul, în capul zona păcătoşilor şi ar fi indicat să nu-i pui la îndoială precizia 😀

  13. diego 16 September, 2010 at 18:13

    la Vaslui au dat faliment… erau folosite doar pentru plimbare…„unde mergem frate?” „hai sa ne plimbam pe scarile rulante”…

  14. eftimie 16 September, 2010 at 18:52

    Ok, eu am înţeles ce şi cum da… Radule, nu merem şi noi la o Bere?

  15. silavaracald 16 September, 2010 at 18:57

    Aici n-ai trecut în revistă toate amenințătile car e te pasc la mall: ”Deci, să recapitulăm: tavane care cad în capul oamenilor, bătăi cu cuțite, atentate teroriste.” Ai uitat să adaugi: ”intelectual metrosexual (nu știu dacă nu cumva-i o contradicție în termeni) încuiat din greșeală în magazin, după ora de închidere”. ;))

  16. N.A. 16 September, 2010 at 19:30

    Aaaaaaa, pai atunci e clar! sunt atentate puse la cale de barbati disperati, care ar face orice numa’ sa nu mai fie tarati la mall…

    @silavaracald – =))

  17. Tanti Jeni 16 September, 2010 at 19:32

    Soro, deci la mol e mai periculos ca-n bucătărie? M-am mai liniștit…

  18. urban violet 16 September, 2010 at 19:52

    Asadar, mall-ul reprezinta Zona Verde a Vasluiului? Nu din punct de vedere eco, bineinteles.

  19. sebra 16 September, 2010 at 21:25

    @Tanti Jeni,
    Îmi cer scuze dar te contrazic oleacă. În bucătărie mi-am zdrelit două degete azi, în mall niciodată nu mi s-a întâmplat asta! Bine, recunosc că am făcut o dată o bătătură mică la piciorul stâng, dar cred că de vină a fost bărbată’miu, că nu a insistat să-i ţin companie la kilu de cafea pe care şi-l comandase;)

  20. nimeni 16 September, 2010 at 23:33

    @Anonimu_Mihai: Nici nu stii ce sare pe rana pui cu inecatul la mall 🙂
    YouTube – Iulius Mall Timisoara intrat la apa
    YouTube – Inundatie Iulius Mall Timisoara 21.06.2010

  21. Karatekaprochinez 17 September, 2010 at 06:23

    Mai baieti, e limpede ca e clar. Mall-ul e camera de tortura a barbatilor. Pai voi chiar nu stiti? No, pai sa va spun io. In al doilea razboi mondial, asa erau torturati prizonierii de razboi. Urmatorul dialog va va lamuri:
    Torturatorul: Ma` smechere, spune drept, unde s-o dus Hitler la baut? Numa` numele barului imi trebe.
    Torturatul: Nu mai da fratioare, nu mai da, ca vorbim aceeasi limba! ( trebuie mentionat ca torturatul era bilingv)
    Torturatorul: No` pai ciripesti?
    Torturatul: Nu recunosc decat in fata marii adunari nationale a popoului.
    Torturatorul catre unu` din echipa lui de tortura numita ” We bring za smile on your face with za cleste”: No bun,asta tot nu recunoaste. Sun-o pe Rodica. 8 ore la mall o sa ii bage mintile-n cap. Sigur ciripeste dupa.

  22. cato 17 September, 2010 at 07:23

    E un inceput, dar nu suficient! de unde se vede treaba ca orice “religie” moare greu!

  23. Io 17 September, 2010 at 12:05

    Moalele astea e acolo unde fetele merge sa se imbraca/dezbraca des si cocalarii se plictiseste? Pai este la Ploiesti doua mai mici asa, de provincie 🙂

  24. Anonimu_Mihai 17 September, 2010 at 13:49

    @nimeni,
    Multumesc pentru referinte 🙂
    Eu nu m-am documentat, dar inundatia trebuia sa faca si ea parte din bucuriile vietii la mall.

  25. Catalin Dimofte 17 September, 2010 at 15:42

    Adevarata risipa de umor :-))
    Dar, pen-ca postul nu e post destul 😉 am zis sa mai adaug si eu ceva.

    La Vitantis NU au fost folosite placi Rigips, asta-i cert. Rigips este numele de brand al placilor de gips-carton fabricate la Turda de Saint-Gobain Construction Products (care, da, sunt clientii mei, ca altfel nu ma bagam in seama si nici nu eram atat de sigur).
    Gips-cartonul, material compozit cu fetele realizate din foi de carton special tratat si miezul din pasta de ipsos aditivat, este fabricat de mai multi producători, in timp ce Rigips este marca inregistrata a societatii Saint-Gobain, care se aplica prin urmare doar placilor de gips-carton fabricate de aceasta.
    La Vitantis s-a folosit poate gips-carton de la alt producator, poate plafoane decorative, poate altceva — ca nici Rigipsul, nici gips-cartonul in general nu prea se face bucatele. Oricum, n-a fost Rigips.

    Weekend placut, people.

  26. diego 21 September, 2010 at 00:17

    Vrabia malai viseaza… un vasluian vede comori la tot pasul http://www.vremeanoua.ro/averile-diavolului

Leave a reply