Câtă cultură!

Week-end muzical

Pentru doamne:

Pentru domni – una dintre cele mai bune voci la care ne-am zgâit vreodată:

Şi, ca de obicei, ceva pentru intelectuali, chiar dacă nimic nu ne dă de înţeles că ei ar citi site-ul nostru:

Share:

12 comments

  1. eftimie 22 August, 2010 at 19:50

    Bine mah J, pentru intelectuali poti recomanda asta. http://www.eftimie.net/2010/08/let-there-be-rock.html

  2. mifty 22 August, 2010 at 20:06

    @eefteemie: mai degrabă “let there be beer” la tine-acasă!!! 😀
    @julică: văz că devine un obicei:
    pentru doamne: o cântăreaţă urâtă cu spume, sau frumoasă şi fără voce
    pentru domni: rock sau o cântăreaţă frumoasă cu spume. sau rock cântat de o gagică frumoasă cu spume.
    pentru intelectuali: muzică grea. aşa de grea că orice semidoct care-a văzut trilogia inelelor, sau le-a jucat, să zică: “uau, soundtrackul de la “inele”!!! ce tare e disiu, frathe!!!”

  3. GiacomO 22 August, 2010 at 20:26

    De cand caut melodia pentru ‘telectuali, multumesc frumos.

  4. Newsted 22 August, 2010 at 22:32

    Uite mai Julica, acum ai si dovada ca a aparut primul intelectual pe DC.

  5. BRRC 22 August, 2010 at 23:00

    @Eftimie: Mare Mester, no offence, da’ tanguielile alea tremolate a la turque ma dau in urticarie! Rezidentilor dintre Gdansk si Wroclaw li s-or fi parand exotice, da’ noua, care stim ce e cu odaliscele astea… Brrr!
    Merg sa-mi fac o injectie cu niscai Dubliners sau o taranie de Lynyrd Skynyrd, ceva…
    Aaa, for fun, cautati pe youtube Leningrad Cowboys si Corul Armatei Rosii interpretand “Sweet Home, Alabama”, pesa de pesa lansata de Lynyrd, intr-o maniera la fel de exotica precum a polacilor care au remixat-o pe miss manea. Merita!:-)

  6. eftimie 23 August, 2010 at 00:23

    @BRRC oooo, so sweeet. Zi de vreun metalist roman in viata. N-avem, că ai nostri sunt prea pretiosi. Elvis n-avea probleme să se inspire din muzica negrilor, noi de de ce nu ne-am inspira de la negrii noştrii.

    Ah, da mi-am adus aminte, noi suntem prea valoroşi şi ‘telectuali pentru asta. La noi ori se face rock de genul lui Răzvan Krivacs, ăla de a câştigat Cerbul de Aur (g.g. magister) ori se boraste in microfon şi se ţipă că sistemul nu ne iubeşte.

    Mai experimentăm ceva, n-ajungi “magister ludi” aşa cu una cu două.

  7. Redeul 23 August, 2010 at 05:25

    Mda 🙂 o voce cu adevarat buna pentru domni.

  8. ErRon 23 August, 2010 at 08:41

    @Eftimie
    Putintica grija la gramatica!!

  9. Laur 23 August, 2010 at 13:54

    Asta-i pentru intelectualul mai neo-clasic:

    http://www.youtube.com/watch?v=zf2aIVKp1OY

  10. BRRC 23 August, 2010 at 16:40

    @Eftimie: Experimentul, baza invataturii. 🙂
    …Si da, intr-un fel trebuie sa iti dau dreptate. Am avut odata o discutie cu regretatul Liviu Tudan. Eu si inca un amic ii vestejeam pe-alde Azur, Odeon si alti rapsoji. Era apogeul epocii “Cucu’ si pupaza”. Culmea, Liviu, care iubea rock-ul si crea muzica asta, nici vorba sa impartaseasca indignarea noastra, a comentatorilor “necantatori”. La un moment dat, chiar a dat-o pe artimetica: “Ba, in muzica lucram cu un numar finit, chiar limitat, de acorduri. Combinatiile de n acorduri luate cate 3, pe care le folosim intr-o melodie, sunt si ele limitate, logic. Prin urmare, de unde atata originalitate? Si daca tot suntem de acord ca ne “inspiram” de ici, de colo, de ce ar fi Genesis mai frecventabil ca sursa, decat alde astia, cu muzica de paranghelie?”
    A fost un om cinstit cu el si cu noi.
    In alt plan, an de an, la Sala Radio se organizeaza “Mozart Rocks”, un festival de prelucrari in maniera rock a unor lucrari de muzica simfonica.
    Ma-ntreb daca lui Mozart i-ar place ce se-ntampla cu muzica lui sau ne-ar otanji cu clavecinu’ in freza?

  11. BRRC 23 August, 2010 at 17:34

    @Eftimie: Ai destula dreptate. Veneram cateodata fix ceea ce nu intelegem. Restul ne pute.
    …Intr-o seara, eu si inca un amic ii vestejeam de zor pe alde Azur si Odeon, de fata cu regretatul Liviu Tudan. Faceam zdrente “Cucu’ si pupaza”, ori ceva similar… Ca n-are fior, ca rima e bleaga, ca mesajul e de mare porc etc.. Culmea, Liviu, care iubea si crea rock, nu era nici pe departe atat de agitat pe cat eram noi, comentatorii “necantatori”. Dupa ce ne-am sters de spume, ne-a luat cu artimetica: “Ba, in muzica lucram cu un numar finit de acorduri. Le mai combinam, recombinam si paracombinam, ca sa iasa ceva nou. Totusi, de unde atata originalitate? Si combinatiile astea sunt tot limitate. Corect? Adineaori comentati ca am luat un intro de la Genesis, dar nu ma criticati, ca va place. Daca, insa, as ciupi ceva din muzica asta de paranghelie, ar fi vai si amar. Care-i diferenta?”
    …In alt plan, de prin 2005 se organizeaza an de an, la Sala Radio, festivalul “Mozart Rocks”. Se-aduna o suma de meseriasi si brodeaza live partituri de muzica simfonica, interpretate la chitara electrica, moog si alte minuni electrocasnice. Iese interesant, noua ne place. Da’ oare Mozart ce-ar avea de zis, daca ar auzi? Probabil, n-ar zice nici carc, dar ne-ar otanji direct cu clavecinul la occipital!

  12. N.A. 23 August, 2010 at 23:26

    Aia de doamne e una dintre preferatele mele!! Nu stiam ca o canta si Joan Jett, io-s cu Creedence Clearwater Revival, e a lor..

Leave a reply