Postul nu e post destul

Ultraşi din toate ţările, uniţi-vă!

Moise Guran

Mă uit cu oarecare compasiune la colegii ultraşi care ţin cu Steaua. Mă întreb, ce e viaţa? Care e rostul nostru pe pământ? Dar rostul unui Gigi, care e? Sau al unui Mititelu? A cui e Craiova? A cui e Steaua? A suporterilor care şi-au înfipt unghiile în carne, strângând pumnii în faţa unui televizor alb-negru pe ecranul căruia Duckadam ţopăia ca o maimuţă apărând penalty după penalty? Sau a maimuţei care l-a colecţionat acum pe bătrânul Duckadam, în încercarea de a se apăra cu glorii apuse de furia colegilor ultraşi?

Să nu mă înţelegeţi greşit… Nu-mi sunt simpatici deloc susţinătorii Stelei. Au trecut cred mai bine de 10 ani de când n-am mai fost pe stadion. Nu sunt nici eu un sfânt. Şi dacă atunci când România a bătut Argentina am strigat pe străzi, mărşăluind dinspre Sălăjean spre centru „Batistuţa! Să ne pupe puţa!” , ultima dată am călcat pe un stadion la meciul Steaua – West Ham United. Acolo se striga din rărunchi cu ură ceva de genu Ăăăăăă! Sugi! p..la! Nu sunt un pudibond, să ne înţelegem! Primul strigăt, cel cu Batistuţa, era ceva vesel, expresie şăgalnică a unui triumf neverosimil. Al doilea era o expresie a urii, a unei uri profunde, nejustificate, a unei refulări fără legătură cu fotbalul sau cu faptul că Steaua a bătut totuşi cu 2 la 1 pe West Ham.

Şi totuşi, oricât de bucuros aş fi de câte ori văd la TV cum bat jindarii la ultraşii scremuţi ai Stelei, de data asta mă simt cumva aproape de ei. Le înţeleg frustrarea, şi dreptul la o revoluţie, poate chiar la una violentă.

Piţurcă a fost foarte clar în privinţa banilor pe care Gigi i-a mai băgat în Steaua. A băgat un rahat. Mare parte a banilor de achiziţii au venit din vânzările de jucători, iar ce a luat Gigi a luat ieftin. Acum nu mai are ce vinde. Nici terenuri, nici jucători. Ultima lui sursă de venit o reprezintă banii acestor ultraşi violenţi, care vin la stadion şi plătesc de multe ori bilet mai mult ca să îl înjure pe patron. Să dai bani pentru asta e o chestie…

Pe cine vrea Gigi să păcălească cu Duckadam şi Ilie Dumitrescu? Cu Hagi, Iordănescu, de ce nu şi cu Lăcătuş? Steaua joacă prost şi, la fel ca Universitatea Craiova, e o echipă de trei lei ce trăieşte din amintiri. Bine că le mai are şi pe alea. Numai că, nici Gigi, nici Mititelu, nu vor fi niciodată proprietarii acelor amintiri.

Deci a cui e Steaua? A cui e Craiova?

Share:

10 comments

 1. Petrov 12 August, 2010 at 13:27

  ai inceput bine.

 2. dc 12 August, 2010 at 13:35

  Steaua&Craiova nu-s ale lui Becali&Mititelu, nu-s ale voastre si nici ale copiilor vostri! Sunt ale urmasilor urmasilor lui Stefan cel Mare, intru slava neamului :D.
  Cum toate asocierile intre Craiova si orice legat de Vaslui (e de notorietate faptul ca Stefan cel Mare a jucat si pe terenul din Vaslui un amical cu turcii, meci castigat, nu ca aseara – rusine Pirca pentru ca omite acest fapt din istoriile lui) ii cauzeaza lui mogulului Julius atacuri de panica, domnu’ Guran, prietene Moise, ma tem ca aventura la cotcodaci va dura cat si a lui Piti la Steaua… Sper totusi ca Julica sa nu faca greselile baciului piperan.

 3. Meneopol 12 August, 2010 at 13:38

  Data viitore cînd ne mai alegem europarlamentarii să fim ceva mai atenţi că iaca ce belea cu parlamentarii ăştia! Mă întreb cînd o să-l ţepuiască Gigi pe Nicu Gheară, atunci să vezi dicstracţie şi balamuc 🙂

 4. dexter 12 August, 2010 at 13:39

  si finalul e ok…

 5. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Ultraşi din toate ţările, uniţi-vă! -- Topsy.com 12 August, 2010 at 14:37

  […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, ionut b.. ionut b. said: Daily Cotcodac» Ultraşi din toate ţările, uniţi-vă! http://bit.ly/dpoRym […]

 6. Kilroy 12 August, 2010 at 14:45

  Sad but true. Dar prea serios dom’le, pana la urma. Sa scrie Mititelu, ca el stie sa injure 😉

 7. m 12 August, 2010 at 15:57

  e a nimanui, asa cum statul e al nostru dar de fapt al nimanui 🙂
  moise ai grija ca o sa inceapa tolo sa faca emisiuni la money channel 🙂

 8. iulian rinder 12 August, 2010 at 22:23

  Ptr.dc
  Eu sper ca dl.Moise, care trece desertul titlurilor impreuna cu cei de la U. Craiova sa reziste mult si bine la Daily C. Daca nu cumva i-a cerut garantie lui dl.Julius terenurile virtuale ale blogului. Ca finalul e cunoscut in acest caz.

 9. Iepurasul Isteric 13 August, 2010 at 09:50

  echipele sunt de fapt ale fanilor

 10. Ciprian 13 August, 2010 at 20:14

  La fotbal si la politica se pricepe oricine. Cand insa e vorba despre Craiova sa se laude doar Julica ca-i suporter patimas, cand e vorba de economie sa nu taca Moise.

Leave a reply