Postul nu e post destul

Grupele sanguine. Filmul meciului

Dr. Ionuţ Şendroiu

Dacă spui ceva de rău de Gabriel Andronache şi te aude doamna Dorina, primeşti o poşetă în cap, instantaneu. Partea proastă este că doamna Dorina are o poşetă, grea. În afară de ruj, ojă şi flaconul de Distonocalm, poşeta conţine o carte cu reţete de prăjituri cu poze, de 300 de pagini, de care nu se desparte niciodată, plus două caiete A4 cu reţete de slăbit.

Se dă un ciolan cu fasole
Inutil să mai spun că doamna Dorina este convinsă că cel mai important rol al grupelor sanguine este să-ţi dicteze ce e bine să mănînci. Mai adînc spus, grupa sanguină trece prin stomac. Iar stomacul, pe la Mac. Donald’s, evident.
Să revenim la Gabriel. Andronache, consilier nutriţionist. Omul care ne explică, pe Etno TV, cum au evoluat grupele sanguine, de cînd le-a făcut mama lor şi pînă în zilele noastre. După părerea lui, de băiat frumos şi sănătos.

Grupa 0 ia ciolanul
Păi, grupa sanguină 0 a fost prima de pe glob, susţine Gabriel. A apărut cam pe vremea lui Adam şi Eva, a priceput doamna Dorina. Pe vremea aia, n-aveai voie să mănînci mere, iar portocale şi banane nu existau, că importul nu se descoperise încă. Prin urmare, cei cu grupa sanguină 0 nu au voie zarzavaturi, nu au voie cereale, trebuie să mănînce carne cît îi ţine buzunarul. Eventual crudă, că nici aragazul nu era inventat. Ce se întîmplă dacă un cetăţean cu grupa 0 se riscă, bunăoară, la o prună, nu se ştie. Gabriel nu ne spune, dar probabil că ceva nasol de tot.

Şi A2 rămîne cu fasolea…
Grupa A2 a apărut mai încoace, acum vreo 25 000 – 15 000 de ani înainte de Hristos. Cam pe vremea lui Noe, apreciază doamna Dorina. Cei cu grupa A2 ar trebui să evite carnea şi lactatele şi să presteze o activitate fizică moderată. Cum ar fi yoga, decretează Gabriel. Doamnei Dorina i se pare logic. Păi, în arca aia plină cu lighioane, ce drac de activitate fizică putea să facă Noe, decît să stea în Lotus pe juma’ de metru pătrat şi să işi pună mîinile în cap, din cînd în cînd. S-o fi gîndit el şi la vreo tantră, pe stil Bivolaru, da’ cu cine, cu girafa, Doamne iartă-mă!? Iar faza cu evitarea cărnii, e clară. Pe arcă, toată lumea a fost vegetariană, că altfel, la sfîrşitul potopului ar mai fi rămas doar doi lei şi doi tigrii, un pic supraponderali.

Nu rataţi, mai târziu, peripeţiile grupelor B3 şi AB4. În viziunea aceluiaşi Gabriel Andronache, expert.

– va urma –

Share:

14 comments

 1. blogtrekker 9 August, 2010 at 12:39

  Eu unul l-am vazut pe expert, acum ceva timp, in Cora, cumparand niste sticksuri, o sticla de Fanta si alte prostii asemanatoare.
  Sigur erau pentru distrugerea vreunui dusman.

 2. sebra 9 August, 2010 at 13:05

  Aşteptând cu nerăbdare să văd ce recomandă Gabriel Andronache despre B3 (restul e problema lor ce trebuie să mănânce), poate ne lămureşti şi pe noi cine e acestă doamnă Dorina, că prea des pomeneşti de ea 😀 (nu mă contrazice c-am verificat în urmă #:-S )

 3. Mirela 9 August, 2010 at 13:07

  La cat de bine le zice, Gabriel Andronache sigur face parte din Clubul LIDERII MILENIULUI TREI.

 4. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Grupele sanguine. Filmul meciului -- Topsy.com 9 August, 2010 at 13:21

  […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, sebra. sebra said: Daily Cotcodac» Grupele sanguine. Filmul meciului http://bit.ly/cJP8OV […]

 5. eftimie 9 August, 2010 at 13:28

  Eu am o intrebare pt dl. Andronache. Frecventa masturbarii in public este legată de grupa de sânge? Adică unul cu BIII o face mai des decât unul cu AB4?

 6. 4mall 9 August, 2010 at 13:34

  @Eftimie: Tu ce grupa ai? Ca din asta reiese si raspunsul…:))

 7. eftimie 9 August, 2010 at 14:46

  Am aceeasi grupa ca si dl. Andronache

 8. unmihai 9 August, 2010 at 16:57

  @eftimie
  ai mai multe probleme la mansarda decat mine :d

 9. finch 9 August, 2010 at 17:49

  As putea sa-i transmit un stramosesc “sugi pwla” lui nea expertul asta? Adica eu cu grupa A n-am voie:
  – Sifon, apa minerala – se recomanda exclusiv apa plata. Daca scot acidul din apa Borsec nu se poate?
  – Carne. Si stau sa rontai toata ziua lucerna?
  – Peste afumat si marinat. Ok, nu ma omor cu afumatura de orice fel, am ficat delicat.
  – Varza, rosii (si tot ce tine de rosii), cartofi, vinete, ardei, ciuperci, masline. Pai astea sunt legumele de baza in dieta mediteraneana, ce altceva mai mananca grecii si italienii?
  -Cereale. Nu tu un fuld de porumb sau de ovaz? Da’ calu’, calu’ ce zice?
  -Fistic – se pot consuma nuci, alune, migdale. De fistic ce sa zic, nu simt lipsa.
  -Foetaje. Pai nu intra la categoria cereale? Faina din care se face foetajul…
  -Banane, portocale, mandarine. Banane nu, da “plantas”, soiul ala specific de Tenerife, ala se poate? Nu tu portocale, mandarine?

  Dupa FatFrumos asta ar trebui sa mancam lucerna si sa facem clisma in fiecare seara.

 10. sendroiu 9 August, 2010 at 18:24

  @finch: nu dispera! banane, portocale si mandarine – nu are voie nimeni! sunt trecute la rubrica interzise (nerecomandate) la toate grupele sanguine!!! 😀 (din exces de zel, probabil :)) )
  deci, teoretic, ar trebui arse recoltele 🙂
  (si tot teoretic, daca vrei vitamina C sau potasiu, poti cumpara suplimentele alimentare pe care le vinde el :)) )

 11. N.A. 9 August, 2010 at 19:45

  Pfuu!! Acuma zici?? Doar ce-am baut un suc de portocale (d-ala proaspat stors, nociv, nu de-ala inofensiv din comert); daca mi se intampla ceva nasol??!! Asa-mi trebuie daca nu ma uit mai des pe Etno TV!!

 12. m3bis 9 August, 2010 at 20:04

  @Eftimie
  recunoaşte că ai AII!

 13. Sf. Vasile 9 August, 2010 at 23:42

  Sa scrie Andronache ca el stie mai bine :))

  Cât e meritul lui Şendroiu în articolul ăsta? =))

 14. Mihai 17 August, 2010 at 16:15

  Deci daca am A2 tre’ sa rup fasolea…’Nteles sa traiti…ma duc la cules boabe!

Leave a reply