Postul nu e post destul

Vuvuzel a început marea debarasare

Mircea Badea a donat sinistraţilor vechea sa maşină Kia şi cărţi în valoare de 2000 de euro. Chiar dacă în ultima săptămână nu am avut relaţii tocmai amicale cu el, salutăm ambele sale iniţative.

În primul rând, a fost un gest frumos că nu şi-a donat Toyota – era destul că omului ăluia i-a luat viitura casa, nu era cazul să-l mai şi omoare cu zile. Pe când aşa, într-o rablă verificată, e în deplină siguranţă: dacă un cimpanzeu a supravieţuit conducând-o, se poate presupune că un om cu discernământ n-are cum să păţească ceva.

De asemenea, îl lăudăm şi pentru cărţile donate sinistraţilor. Desigur, oameni rău intenţionaţi vor spune că e mai simplu să le donezi decât să le citeşti, dar nouă nimic nu ni se pare mai util pentru nişte oameni care dorm sub cerul liber decât să se încălzească de la flacăra culturii.

Şi o sugestie: Mirci, donează-ţi şi laptopul tău meseriaş – la ăla chiar n-avem nici un dubiu că nu s-ar putea încălzi bieţii sinistraţi în nopţile reci.

Share:

50 comments

  1. MNX 11 July, 2010 at 01:08

    Sunteti rai la faza asta.

  2. bogdan 11 July, 2010 at 01:10

    de unde avea Vuvuzel carti de 2000 de euro? nu cred ca a vazut in viata lui atatea carti la un loc =))

  3. iahu 11 July, 2010 at 01:14

    voi ce ati donat?

  4. Sharpe 11 July, 2010 at 01:30

    prima data m-am gandit ca a donat daily cotcodac printat dar cand am vazut ca e vorba doar de 2000 de euro mi-am daat seama ca nu are cum. ar fi valorat mult mai mult. Macar nu a donat pantofi cu toc 🙂 cat despre masina, chiar e de apreciat…

  5. Lau 11 July, 2010 at 01:40

    Sunteti rai, lectura te ajuta sa uiti de probleme. Cand eram prin clasa a cincea era un panou la biblioteca cu un citat: “Nu exista problema pe care o ora de lectura sa nu o risipeasca”.

  6. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Vuvuzel a început marea debarasare -- Topsy.com 11 July, 2010 at 04:40

    […] This post was mentioned on Twitter by Denisa [Lala] Bârgău. Denisa [Lala] Bârgău said: Daily Cotcodac» Vuvuzel a început marea debarasare http://bit.ly/9KWZUx […]

  7. gabriel 11 July, 2010 at 05:52

    Imi place ce scrii aici si imi place si ce debiteaza badea in emisiune, chiar daca multe lucruri sunt spuse doar din rautate sau de dragul de a vorbi.. gestul lui sincer sa fiu nici nu are ce cauta aici pe blog, omul a facut un gest caritabil pe care nu l-a laudat nici in emisiunile lui si nici pe blogul lui ( nu l-am verificat inca dar la ultima accesare nu scria nimic despre donatia lui ). Cat despre razboiul dus intre voi doi.. e problema voastra, dar cand vine vorba despre lucrurile cu adevarat importante eu zic ca nu are sens sa te injosesti sa faci comentarii la ceea ce a facut badea, si nu ma refer la injosirea pe care o poti intepreta tu ca pe o echivalare la nivelul lui badea.. ci a raspuns la ceea ce ti-a scris badea pe blog.. Acum nu stiu cum pot fi catalogat, avand in vedere ca ma uit si la badea si stiu sa culeg bunele si relele si te citesc si pe tine.. ma rog..

  8. ovitz 11 July, 2010 at 06:12

    in sfarsit un site sa scriem de lachete.

  9. silavaracald 11 July, 2010 at 08:35

    @Lau
    Ce memorie ai, dom´le! Eu nu-mi mai amintesc decât de aia cu “Daţi copiilor cât mai multe dulciuri!” Nicio problemă: amândouă s-au dovedit a fi la fel de nesanogenetice. ;))

  10. thorhammer 11 July, 2010 at 08:36

    Mda, si lumea radea ca Udrea a donat pantofi cu toc. Sa vezi cultura pe capul alora, de acum incolo…

  11. Cougar 11 July, 2010 at 09:00

    peste ani, când veţi merge în zonele sinistrate şi veţi vedea parcările înţesate de kii, din care coboară domnişoare cu tocuri şi ochelari bzzbzz, care trag după ele operele complete ale lui elena farago, legate în piele (domnişoarele, nu operele), şi care o iau uşor la pas pe promenadele şi falezele digurilor, aveţi să le faceţi statuie donatorilor.

  12. iulyk24 11 July, 2010 at 09:16

    ma dezamagiti:(

  13. cami_g 11 July, 2010 at 09:20

    Cred ca oamenii aceia, in aceste momente, au nevoie de hrana, apa, medicamente si haine. Si de compasiunea noastra.
    Nu-mi place MB insa, atunci cand face un gest caritabil, nu este nevoie sa fim ironici.

  14. zoso 11 July, 2010 at 09:31

    foarte frumos din partea lui. mai ales ca el n-a avut niciodata o kia. dar nah, a gasit una prin casa si a donat-o.

  15. Claudiu 11 July, 2010 at 10:53

    acum sa vedem ce o sa scrie labagiul despre voi… Sau cum o sa faca el crize in direct ca
    mircea badea este gunoiul antenei

  16. alin1212 11 July, 2010 at 11:05

    @MNX subscriu.
    Ce dracu va legati de toti prostii? Nu e de ajuns ce ati scris saptamana trecuta despre imbecil?

  17. sebra 11 July, 2010 at 11:18

    Îi face concurenţă lui Udrea în donaţii inspirate? 😀

  18. anndryusha 11 July, 2010 at 12:35

    Dacă pe Trabant l-a ciuremat, în cazul Kiei cum va spune?
    “- Tată, am sinistrat-o!”?… :))

  19. ZeceDeZero 11 July, 2010 at 14:23

    Priviti partea buna: nu s-a donat pe el.

  20. lulu 11 July, 2010 at 14:28

    Nici mie nu-mi place Badea, dar intamplator butonam telecomanda cand isi anunta cu voce tremuranda de emotie gestul altruist(!!!).
    De fapt voiam sa spun ca faptele au fost putin diferite da ceea ce scrie in EZ.
    Omul nu a donat masina sinistratilor, ci unui angajat ISU care isi pierduse masina in vreme ce-i ajuta pe sinistrati, iar cartile nu le-a donat el ci editura parintilor lui si constau in manuale scolare.
    Iar fapta, daca nu s-ar fi lasat cu strigaturi live, pe trei posturi de televiziune concomitent, chiar ar fi putut fi incadrata le “asa da”
    Parere mea.

  21. morgana.ro 11 July, 2010 at 14:44

    @lulu J in momentul asa plange in hohote si scrie un post in care isi cere iertare lui mb

  22. thorhammer 11 July, 2010 at 14:58

    Cel mai bine ar fi sa doneze manuale scolare fanilor lui. Au mare nevoie.
    Fanii… ca el ii vrea prosti in continuare.

  23. lulu 11 July, 2010 at 15:28

    @morgana :))
    Apropo de astfel de scuze…
    Acum cativa ani niste amici imi povesteau cum pustiul lor de 5-6-7 ani i-a spus unei prietene de familie ‘vaco’. Parintii, dupa ce l-au mustruluit bine, l-au trimis sa isi ceara scuze. Scuze care au sunat asa: “te rog frumos sa ma ierti, nu o sa-ti mai spun niciodata ca esti vaca”

  24. Radu Vasile 11 July, 2010 at 17:55

    Da, vreau sa il vad pe cel de mai sus, cu casa inundata de apa, eventual /dupa ce i s-a facut praf toata mobila sau mai stiu eu ce, dupa ce i-au murit animalele in batatura, cum rezolva problema cu o ora de lectura.
    Romanii astia, nici macar in momentele grave nu isi pot da seama de penibilitatile lor?
    Asta cu cartile si cu lectura e cum mi s-a intimplat mie acum ceva vreme.
    S-a facut o campanie in evz despre persoanele cu dizabilitati si despre problemele lor. Campanie in care s-a pus accentul clar nu pe problemele de ordin medical, ci pe cele de ordin social, de faptul ca nu isi gasesc un loc de munca, ca sunt discriminati pe fata si fara pic de rusine.
    Printre acelea rticole, era si unul despre mine. Reactia romanilor? Am primit zeci de invitatii sa ma prezint la zeci de vindecatori, sa aplic zeci de metode, sermologie, metoda silva sau mai stiu eu ce porcarii inventate de unii ca sa vanda niste carti la niste prosti.
    Am ajuns la concluzia ca noi, majoritatea, nu suntem in stare sa rezolvam o problema practica, iar pentru a nu fi demascati ca prosti si imbecili, ne ascundem cu enfaza in spatele asa ziselor valori inalte, lectura, cultura etc.
    Fratioare care ai scris mai sus, ala saracul, cu casa luata pe sus, nu prea are unde sa stea sa faca ora aia de lectura pe care i-o recomanzi tu.
    Sau eventual, sa se suie intr-o barca si leganat asa de ape, sa citeasca Teoria Cunoasterii.
    Revenind la campania de care vorbeam, unul nu a fost in stare sa ofere o solutie practica, sa zica, ba Vasile, am nevoie eu de serviciile tale, te platesc cu atit si hai sa faci treaba.
    In schimb metode religioase cat cuprinde.
    Fiti destepti.

  25. orix 11 July, 2010 at 19:56

    Voi ce a-ti donat ?

  26. JULIUS 11 July, 2010 at 20:04

    @orix: o sa-ti donam tie ÎOOP, daca stii despre ce e vorba.

  27. lulu 11 July, 2010 at 20:07

    @orix
    Cartea aia de Mioara Avram, da acum ne pare deja rau ca nu am pastrat-o…

  28. gabriel 11 July, 2010 at 22:21

    oare nu s-ar fi inundat si o scoala prin satele alea? hmm nu cred, eu cred ca doar casele oamenilor si ATAT. Oare cum ar fi sunat campania trustului intact fara cuvinte? Cred ca ceva de genul “DONATI!”, pe noi ne freaca grija ce face vecinul, si daca el face ceva bun poate facem si noi, zic eu ca asta este motivul pentru care se cam urla pe la tv “Eu am donat 1000 de euro, eu o masina, eu alocatia scoala, eu pensia.. voi ce puteti dona?” cum suna asta si cum suna chestia aia cu porunca? Nu o lua in nume de rau julius dar eu cred ca un trust condus de niste oameni egali cu tine, au un birou de cretini care gandesc impactul imaginilor pe care le afiseaza si pe care trebuie sa le afiseze. Recent ma uitam la reclama unei emisiuni in care il faceau de hahat pe basescu, dar surprinzator au taiat din replicile lui astfel incat sa auzim doar ce vor ei, da asta e de tot rahatu dar in general ne pricepem sa aruncam cu el in stanga si in dreapta si noi sa nu facem absolut nimic.. Ok si eu am donat un sac cu haine care imi sunt mici si vechi, ce ai putea sa scrii despre mine daca as fi o persoana publica? Uite rahatu cum o donat nimic, de parca hainele le tin acoperis deasupra capului.. Poti sa tratezi comentariul asta cum vrei, mie imi face oricum placere sa te citesc.. si cand nu imi convine ceva deschid gura :p

  29. Andreea 11 July, 2010 at 23:29

    Si daca nu dona carti, ati fi spus ca de ce nu doneaza. Mai ziceti ca de ce n`au taranii cultura… de acum vor avea:)

  30. costin 12 July, 2010 at 10:43

    Rusine DC, sa doneze numai Vuvuzel ca el stie

  31. pandiru 12 July, 2010 at 11:32

    o sa fac o donatie in numele deilicotcodac – am luat toate exemplare tiparite ale ‘revistei’ de jos, de la receptie. le trimit intr-o zona afectata, sa se rada si oamenii aia.

  32. acp 12 July, 2010 at 12:19

    Ce inseamna carti de 2000 de euro? O fi castigat atata la poker jucand cu ele ma gandesc…in cazul asta e un gest dragut, de imbarbatare. Fericitul cetatean miluit de Mircea ar putea sa-si vanda si ultimele posesiuni – porcul si cazanul de tuica si sa organizeze un concurs de poker in comuna, unde sa-i cheleasca de bani pe militarii adusi sa dea la lopata si pe SPPistii lui Boc.

  33. silvy 12 July, 2010 at 15:41

    Si uite asa ati luat-o la vale.. Chiar nu inteleg scopul articolului.

  34. DaNu 12 July, 2010 at 16:41

    Iata cateva din titlurile cartilor donate de Vuvuzel: “Lectii de carate pentru debili” , “Tehnica spagatului pe doua scaune”, “Creaza un blog de rahat” , ” Tehnici de pupat seful in fund”….lista puteti s-o continuati…

  35. Bogdan 12 July, 2010 at 17:47

    Eu zic ca ar tb sa va puna pe gand multe comentarii care par sa incline mai mult balanta catre gestul lui MB, decat catre articolul vostru.
    Si eu sunt, ca si alti cititori ai vostri, si telespectator al lui MB.
    Nu am idee de la ce a plecat acest razboi intre voi, da mi se pare cam “copilaresc”

    Singurul comentariul “anti MB” haios e cel cu “Am sinistrat-o”

  36. cosmin 13 July, 2010 at 01:13

    s-au strans toti cei mai catolici decat Papa sa va impute libertatea de exprimare ce v-ati luat-o la purtare. hei voi, cei pro-nerostitul, dar VOI ce ati donat?

  37. felix motanu 13 July, 2010 at 09:41

    se pare ca aveti printre cititori si multi retarzi fani mb..or fi aia veniti aici din linkul de pe antena 3

  38. Piticu21 13 July, 2010 at 10:56

    iote ma, ai ajuns pe realitatea si nici un comentariu ;d)

  39. Calaretul fara Cal 13 July, 2010 at 11:26

    Mai bine isi dona vocabularul. Sau apucaturile de mahala.Sau si una si alta.Cum ii spuneti crustaceului ? Vuvuzel Marlanel ?! Suna bine, parol !

  40. Timi 13 July, 2010 at 11:39

    ce-or face taranii aia cu cartile nu stiu…mai bine dona tuica in valoare de 2000 de euro

  41. Lute 13 July, 2010 at 13:13

    Dar cine-i Mircea Badea, ca nu am auzit de el?

  42. DeMaio 13 July, 2010 at 17:42

    Sincer, eu mă întreb dacă are rost. Adică, bun, cearta este a lui Badea cu unii bloggeri. Bun, dar chiar este OK să fie amestecat DC în aşa ceva? Adică, aici era foarte OK, citeai o treabă inteligentă, mai râdeai cu lacrimi când se scria despre francezi, dar chiar este o mişcare bună ca DC să susţină cearta dintre personajele mai sus amintite, fiecare cu mai multă sau mai puţină dreptate în domeniul ăsta?
    Pe cuvânt, nici eu nu am fost uşă de biserică la viaţa mea, dar treaba asta este dezamăgitoare. Sper să nu ajungeţi să coborâţi DC la nivelul ăluia. Ar fi tare păcat. Şi spun asta pentru că ştiu că se poate.

  43. JULIUS 13 July, 2010 at 17:54

    @DeMaio: fii pe pace, maine e Ziua Frantei si pe Daily Cotcodac 😀

  44. DeMaio 13 July, 2010 at 17:56

    Mă gândeam eu. Restul de probleme rămân, să ştii. Şi întristează.

  45. admin 13 July, 2010 at 18:02

    @DeMaio: ai inteles gresit, noi nu ne-am bagat pentru nimeni. Cimpanzeul s-a luat de noi din senin, l-a mancat in curul ala rosu al lui. Imi pare rau, dar noi nu ramanem datori – sa se ia Basescu si de alti tipi din astia mai moi, noi o sa-i dam peste bot de cate ori o sa deschida gura.

  46. Otti 13 July, 2010 at 18:52

    Este un babuin inofensiv, karatistu’ lu peste care pe langa a da din gura nu stie sa faca altceva. Cel mult sa mai dea din cur pe verticala. Merita toate “ofrandele” verbale aduse mai sus de restul vizitatorilor.
    Din partea mea, “cadere libera”, d-le Badea. Va asteptam jos, langa noi, muritorii de rand.
    PS: stiu din surse sigure ca citeste fiecare post aici 😉

  47. DeMaio 13 July, 2010 at 21:03

    @admin – Uof…fuXu-l.

  48. brandart 13 July, 2010 at 21:39

    Un razboi intr-o baltoaca de tara din care nimeni nu mai intelege nimic dincolo de apa de ploaie. Fascinanta este polemica si stilul prin care autorii isi etaleaza talentele intr-o dorinta oarba de impresariat de audienta stropita din plin cu aere flatulente. Am apreciat atat cotcodaceala cat si jujitul de pe terasa blocurilor, dar sa ajungem ca personaje de genul Oreste sa ia parte la acest ospat cu cuvinte deocheate, este un exces de zel. Cu cat apele se vor trage, iar linistea se va mai aseza, cu atat mai mult va propun o miza mai aproape de pretentiile pe care prin talent sau conjunctura le aveti fata de cei care va citesc. Astept sa va treaca adrenalina iar bunul simt sa puna stapanire pe ceea ce v-a facut speciali…

  49. Auggie 14 July, 2010 at 00:31

    Avea Vuvuzel carti de 2000 de euro ? erau de poker sau de tarot macar sa stim si noi……

  50. Chestiunea zilei 18.07.2010 - Slatina Forum 21 July, 2010 at 00:12

    […] cu toate magariile pe care le fac cei de la PD-L. Ce PC, PSD si PNL sunt sfinti…?? Se pare ca mirciulica asa crede…! Cand apare A3 pe TV, ma grabesc sa schimb cat mai repede pe orice alt post…ca de ex: […]

Leave a reply