Postul nu e post destul

Cele mai ineficiente 8 metode antifurt (I)

Julius și Pircă

Puţine lucruri iubește românul mai mult decât proprietatea (în acest punct, dacă citiţi împreună cu partenerul de viaţă acest text, veţi fi întrebaţi “Pe mine mă iubești mai mult, iubi?” – știţi ce să răspundeţi, sperăm). De aceea folosește tot felul de metode pentru a și-o proteja de oamenii răi care vor să i-o fure. Din păcate, o analiză rece arată că cele mai populare dintre ele sunt și cele mai ineficiente. Iată și de ce.

8. Câinele de pază
Această metodă antifurt prezintă avantajul simplităţii: trebuie doar să iei o potaie, să o înfometezi până se prostește și se înrăiește (aici probabil vă așteptaţi la o comparaţie cu Mircea Badea – ei bine, astăzi nu vă dăm satisfacţie) și să o legi în locul care trebuie păzit. Din păcate, metoda prezintă același avantaj – al simplităţii – și pentru hoţ, care trebuie doar să se doteze cu o bucată de carne pentru a hrăni biata lighioană flămândă. După care, de obicei, redutabilul câine de pază îl iubește atât de mult pe hoţ că să oferă să-i ţină de șase și să-i ordoneze prada în ordine alfabetică.

7. Lacătul Kensington
Ce obstacol mai mare poţi pune în calea unui hoţ decât un dispozitiv de metal înfipt într-o carcasă de plastic subţire? În plus, lacătul Kensington prezintă marele avantaj că, atunci când îţi recuperezi laptopul, pe lângă că toată lumea râde de wallpaper-ul tău cu pisicuţe și de folderul botezat subtil “BDSM redheads” și ascuns în My Documents, o să ai și un ditai găuroiul în el (în acest punct, dacă în continuare citiţi alături de partenerul de viaţă, în primul rând felicitări că aţi știut ce să răspundeţi mai devreme și în al doilea rând, aveţi grijă dacă vă întreabă ce e aia BDSM: “Nu știu, mami, vreo prostie de calculatoriști, ceva” ).

6. Oglinzile de mașină inscripţionate
Adevărul e că un individ care preferă să-ţi fure oglinda de la mașină decât să se ducă să-și cumpere una nouă sigur o să fie foarte jenat de faptul că ai scris ceva pe ea. Pe de altă parte, s-ar putea să ai norocul ca în felul ăsta să-l determini să-ţi ia nu doar o oglindă, ci toată mașina, fiindcă măcar așa nu-și mai dă nimeni seama că oglinda e furată. Spunem “norocul” fiindcă, să fim cinstiţi, e mai ușor să-ţi cumperi o mașină nouă de la zero decât să te chinui să găsești o oglindă pentru un model anume.

5. Lacătul cu cifru
Nu putem să nu recunoaștem că lacătul cu cifru e totuși folositor dacă dai peste un hoţ cu mult timp liber la dispoziţie, care are chef să încerce sute de combinaţii ca să-ţi deschidă ţie valiza cu chiloţi și maieuri sau să-ţi fure bicicleta. Lacătul e însă ceva mai puţin folositor dacă hoţul dispune de acea misterioasă ustensilă din arsenalul infractorilor cunoscută drept “pânză de bomfaier”.

(va urma)

Share:

23 comments

  1. Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat » Cele mai ineficiente 8 metode antifurt (I) 6 July, 2010 at 00:06

    […] rece arată că cele mai populare dintre ele sunt și cele mai ineficiente. Iată și de ce. (more) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

  2. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Cele mai ineficiente 8 metode antifurt (I) -- Topsy.com 6 July, 2010 at 00:30

    […] This post was mentioned on Twitter by Cetin Ametcea. Cetin Ametcea said: RT @Ellunes: Daily Cotcodac» Cele mai ineficiente 8 metode antifurt (I) http://bit.ly/aQJSxs […]

  3. Marius Moga 6 July, 2010 at 00:34

    Astept cu nerabdare celelalte 4 sa vad daca e si bodyguardul printre ele 🙂

  4. JULIUS 6 July, 2010 at 00:35

    @Marius Moga: chiar nu era, dar pana maine bagam 🙂

  5. M3bis 6 July, 2010 at 00:58

    Metode anti… ce? Unde se mai fură, bre, în ţara asta? Ce se mai fură?

  6. Conu Fanica 6 July, 2010 at 04:46

    Nu spun ca metodele amintite de tine sunt cele mai eficiente dar nu sunt nici cele mai ineficiente asa cum le spui tu.

    Oglinzile inscriptionate sunt foarte utile la o masina (nu, nu am oglinzi inscriptionate la masina). Daca o sa te uiti putin prin oras chestia se intampla in principal la BMW-uri. Ca alea sunt multe la noi (deh si-au luat toti BWM-uri). Si hotii nu le fura pentru propriile masini ci pentru a le vinde prin targ(uri) de masini. Daca ai oglinda inscriptionata nu o cumpara nimeni 😛 asa ca sansele sa ti-o fure sunt mult mai mici (da, stiu, tot exista. Si da, stiu, nu doar la BMW se gasesc de astea dar sunt predominante si de acolo a inceput treaba).

    Cat despre lacatul cu cifru, panza aia de bomfaier nu prea e de ajutor pentru ca de obicei (si prin de obicei inteleg aproape mereu) “lantul” este facut dintr-un metal foarte rezistent la asa ceva. Mai repede merge o ranga (serios ca nu-s hot) aplicata direct pe lacat.

    Cainele ar trebui sa fie ceva mai util decat spui tu insa nu foarte util. Rar o sa gasesti hoti care vin cu carne la ei pentru caini. O sa gasesti mai des hoti care vin cu otrava la ei. Pentru caini 😛

    PS: mie cainele mi-a salvat masina odata. Si nu era cumparat pentru paza cat pentru “agrement” daca pot spune asa. Si era si foarte bine hranit 😀

  7. morgana 6 July, 2010 at 09:37

    -Cum se numeste un caine cu pojar?

    -Dalmatian.

  8. sebra 6 July, 2010 at 11:34

    Cre’că de asta mi-au furat mie maşina cu totul, pentru că avea oglinda inscripţionată, adică era crăpată, şi actele maşinii în torpedou.

  9. sebra 6 July, 2010 at 11:35

    Iar la moderare??? 😐

  10. XaeL 6 July, 2010 at 11:38

    sunt aproape sigur ca kensingtonu’ nu sta infipt in plastic ci intr-o gaura ceva mai metalica si mai bine ancorata in structurile laptopului/monitorului/etc-ului.

  11. Pirca 6 July, 2010 at 11:55

    @XaeL
    O metoda simpla ca sa afli in ce sta Kensingtonul:
    1. Intoarce laptopul cu fundul in sus.
    2. Uita-te in ce tara a fost facut.
    3. Daca scrie “Made in China”, poti sa pui Kensingtonul inapoi in cutia lui.
    4. Daca scrie “Made in…” (orice tara din Nordul Americii, Europa de Vest sau Japonia) poti monta linistit Kensingtonul. Pe de alta parte, daca ai un laptop atat de scump, e clar ca nu-l folosesti la munca si ai pe el doar jocuri si pornache, deci chiar iti pasa foarte tare daca ti-l fura cineva?

  12. giu 6 July, 2010 at 12:05

    o metoda cu adevarat inutila: cartea de munca

  13. silavaracald 6 July, 2010 at 14:00

    Ce-i aia BDSM, iubi? ;;)

  14. M3bis 6 July, 2010 at 14:02

    @şlvc
    Te mănâncă?

  15. Klondike 6 July, 2010 at 14:12

    @slvc
    BDSM = Biroul Documente Secrete Multimedia . E OK, nu?

  16. Stephanie 6 July, 2010 at 18:21

    cel mai eficient: Iovan a lu’ Romanitza :)))

  17. Petronius. 6 July, 2010 at 20:49

    Era o poveste cu un american, un englez si un roman care povestesc despre metodele de a spiona nevasta pana sunt ei in delegatie.

    Zice americanul: informatica dom’le ! pui camere video, le legi la net si o vezi ce face oriunde ai fi 😀 Dar daca iti pica curentul, ce te faci ?! zice romanul, si’l baga in ceatza pe american.

    Zice englezul: de aia folosesc eu metodele noasxtre traditionale; detectivi particulari, dom’le asta-i solutia de supravegheat nevasta 😀 Dar daca se incurca nevasta tocmai cu detectivul, ce te faci ?! zice romanul, si’l baga in ceatza si pe englez.

    Dar tu cum faci atunci, se ratoiesc americanul si englezul catre roman ?!

    Simplu, zice romanul: cand vin acasa din delegatie inainte sa intru in casa, sun la vecina si cand iese ii spun doar atat: “Tu curva ce esti !” si atunci ea imi raspunde: “EU curva ?! pai sa vezi nevasta-ta !” si-mi spune tot ce a facut pana cand am fost plecat.

  18. Skag 6 July, 2010 at 21:10

    Bai, voi nu sunteti normali. Sincer. De unde dracu le scoateti pe toate…

  19. qwerty 6 July, 2010 at 23:00

    @Conu Fanica

    In liceu spargeam anexele fie de prin pod (cladire veche), fie de prin subsol; si nu cu panza de bomfaier, ci cu piciorul de la scaun…clanc si gata.

  20. miru be 6 July, 2010 at 23:08

    când urmează partea a doua:?

  21. Marius 7 July, 2010 at 11:08

    @Julius, Groparul etc.: Printre cele mai ineficiente se numara si scrisul unui articol despre cum B&M fura de pe bloguri si dau poantele pe ZUrgalaii FM-ului.
    “Ei are” ascultatori voi aveti cititori.

  22. dan c 7 July, 2010 at 15:30

    sticla presarata pe gardurile caselor merge?

    sa iei roata de la bicicleta in casa merge?

    lantul ala de la portofel ce se purta mai in urma cu ceva vreme?

    sau gravatul ghiulului

  23. Camere video 9 July, 2010 at 11:59

    Acum, pentru o oglinda, sa iti fure cu totul masina e prea de tot

Leave a reply