Postul nu e post destul

Distracţie la maxiiiim

Julius

Am şi eu un personaj preferat la ştiri. Nu, nu sunt fetele alea de la sport care ştiu despre fotbal cam la fel de mult ca jucătorii Craiovei (sau ca selecţionerul Naţionalei, dacă tot veni vorba). Nu e nici reporteriţa care-i întreabă inocentă pe interlopii care intră la Parchet pentru a fi acuzaţi de o serie de crime, răpiri şi violuri care l-ar face şi pe Jack Spintecătorul să roşească: “Vă pare rău de ce aţi făcut?”. Nu, personajul meu preferat este individul care, atunci când vede apropiindu-se de el un reporter cu un microfon, urlă “Distracţie la maxiiiim!!!”, iar apoi se aruncă în mare/în piscină/în mijlocul publicului de la concert/pe ringul de dans/în craterul cu lavă – oricare dintre ele e mai aproape şi indică mai clar faptul că individul se distrează la maxiiiim.

În primul rând nu pot să nu fiu mândru că fac parte din aceeaşi specie cu personajul respectiv. 6 ani de acasă + 8 de şcoală + 4 de liceu (mă gândesc că totuşi la profesională i-ar fi băgat capul în strungul carusel vreun coleg mai milos) + ceva facultate (sincer, eu la admitere aş scoate media de la Bac şi le-aş pune în schimb candidaţilor în faţă un microfon) + 50.000 de ani de evoluţie a speciei umane asta au reuşit să producă: un individ care când vede microfonul şi camera răcneşte “Distracţie la maxiiiim!!!”. Practic, la fel ca faimosul câine al lui Pavlov – asta, desigur, în cazul în care respectivul câine, când ar fi auzit soneria sunând, nu doar că ar fi salivat, dar s-ar fi dat şi aruncat cu capul în castronul de mâncare lătrând “Oase la maxiiiim!”.

În al doilea rând nu pricep de ce televizunile nu-l elimină la montaj. Dacă faci un reportaj despre cât de frumos e la plajă în România şi mi-l arăţi pe individul ăsta distrându-se la maxiiiim, practic mă convingi să nu mă mai apropii de litoral multă vreme.

În al treilea rând, nu pot să nu mă gândesc la ce are în cap omul ăla. Ce crede că o să realizeze prin gestul său? Dacă îl vede la televizor orice persoană de sex feminim, şansele lui de a se reproduce au devenit brusc zero (nu că asta ar fi un lucru rău). Dacă îl văd părinţii lui, în curând o fundaţie caritabilă se va trezi pe neaşteptate beneficiara unei moşteniri. Dacă îl văd profesorii care l-au trecut cândva, indiferent dacă în clasa I sau la licenţă, Guvernul va avea curând mult mai puţine salarii de plătit cadrelor didactice. Iar dacă avem cumva ghinionul ca Dumnezeu să se uite la televizor în momentul acela (da, am aflat şi eu că El e Atoateştiutor, dar aţi văzut totuşi câte posturi sunt în grila de programe?), ar fi recomandat să ne apucăm de construit corăbii mari tip arcă sau adăposturi împotriva ploii de foc şi pucioasă.

PS: Ne cerem scuze faţă de fanii lui Vuvuzel, asemănarea dintre ei şi personajul de mai sus e pur întâmplătoare – scriseserăm acest text înainte de a şti că ne vor face plăcerea să ne viziteze. De asemenea, ne cerem anticipat scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de accesarea întâmplătoare a unor texte ce conţin cuvinte gen Suetoniu, Sallustius, Chateaubriand, Rabulas de Edessa, Nabokov, Aitmatov.

Share:

17 comments

  1. Petrov 29 June, 2010 at 12:19

    plm, saptamana trecuta cum am intrat in janis pub l-am si vazut pe un musculos care urla pe deasupra tuturor: destrabalareeeeeeee! tot un fel de…

  2. Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat » Distracţie la maxiiiim 29 June, 2010 at 12:19

    […] să roşească: “Vă pare rău de ce aţi făcut?”. Nu, personajul meu preferat este (more) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

  3. Bogdan 29 June, 2010 at 12:33

    Julica, dar nu se supara colegul Dan Voiculescu ca idiotul s-a luat de blogul unde scrie el? :))

  4. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Distracţie la maxiiiim -- Topsy.com 29 June, 2010 at 12:35

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Mihai Mateas. Mihai Mateas said: Daily Cotcodac» Distracţie la maxiiiim http://bit.ly/awGEu4 […]

  5. iancu 29 June, 2010 at 13:32

    Cred ca Vuvuzel nu o sa va ierte nici in seara asta.
    Oricum am observat o asemanare intre Basescu si Vuvuzel, amandoi traiesc din scandaluri si crize 🙂

  6. Dexter 29 June, 2010 at 14:02

    Se pare ca realitatea e tocmai pe dos (intr-o tara cu cracii in sus, nimic deosebit): din 10 oameni ce-l privesc pe retardat vreo 6-7 zic “vreau si eu acolo!!!!” si doar vreo 2-3 zic “eu acolo nu!” 🙁 (pentru matematicieni precizez ca unul va fi neotarat 😉 )

  7. lulu 29 June, 2010 at 14:26

    In primul rand cainele lui Pavlov saliva cand se aprindea becul. Sau soneria era legata de bec?
    In al doilea rand nici eu nu stiu ce are in cap omul ala, dar cred ca fost mult prea articulat [nu pot să nu mă gândesc la ce are în capul omul ăla]
    In al treilea rand dupa ps-ul ala se cere un PPS ca raspuns la comentariile din spam. Un “ba a ma-tii” era suficient.

  8. georgiana 29 June, 2010 at 15:28

    unde sunt retardaţii de odinioară? 8->

  9. warlock 29 June, 2010 at 16:06

    Traiasca premiile Darwin … asteptam cu nerabdare ca acesti indivizi sa se scoata singuri din pool-ul genetic inainte de a avea ocazia sa se reproduca!!!
    Traiasca evolutia si in special premiile Darwin!!!
    http://www.darwinawards.com/

  10. Bocanila 29 June, 2010 at 17:07

    si manelistii astia sunt .. cum sunt, pinguini, asa e boboru in ziua de azi, da’ mie mi a placut faza cu bercea mondialu si fratili retardat al presedintelui ,Mircea Basinescu, marele om de afaceri..acolo nene distractie la maxim, ceva ..f. f. frumos. asa arata romania, exact Mircea Basina retardu si Bercea mondialu+tembelul manelist ce sare ca tapul si striga “distractie la maxim” . absurdistan. eba si jiji europarlamentari.ce mai vrei.

  11. sebra 29 June, 2010 at 17:42

    Mai erau câteva replici celebre:” Ne simtem bine!!! E supeeeeeer!”

  12. silavaracald 29 June, 2010 at 19:35

    @sebra
    Şi mai era una: “Toată lumea, mâinile sus!!!”
    Sau asta e spusă de retardaţii de pe scenă… :-??

  13. crimson 29 June, 2010 at 20:07

    comentarii la maxiiiiim! [se cerea…]

  14. Kilroy 29 June, 2010 at 21:34

    Apropo de “Vă pare rău de ce aţi făcut?” Acum cateva zile am trecut pe langa Curtea de Apel (din Craiova, evident) si cine iesea cu catusele la maini de acolo? Supriza, vagabontul ala care a omorat in bataie pensionarul pe trecerea de pietoni. Vorbea cu avocatul lui, in drum spre dubita. Si pot sa va spun ca nu arata deloc stresat. Avea un soi de atitudine de genul “Deci stau 30 de zile aici ca au facut scandal presa si handicapatii aia de blogeri si dupa aia ma intorc la Distractie la maxim !!!” Cred ca era usor dezorientat ca nu era vreo piscina prin preajma in care sa se arunce.

  15. N.A. 30 June, 2010 at 00:58

    Ei, te oftici ca nu te distrezi si tu asa tare ca baiatu’ ala.. :))

  16. Cosmina 30 June, 2010 at 17:24

    hmmm… textul asta e chiar bun! ce s-a schimbat?

  17. Cat(i) 1 July, 2010 at 20:58

    In Iasi este o locatie (a se citi “bomba”) de manelisti care chiar asa se numeste: “Chef la maxim”. Ironia e ca a fost deschisa in “groapa rockerilor”, langa 3 baruri foarte intens frecventate de acestia din urma.

Leave a reply