Câtă cultură!

Liniştea dinaintea culturii

Julius

Recitind comentariile voastre pentru a întocmi topul de săptămâna asta, am constatat că avem un număr neobişnuit de mare de comentarii foarte haioase (acum ne pare rău că săptămâna trecută v-am comparat cu cititorii de Caţavencu; am exagerat, nu eraţi chiar aşa deprimaţi, arătaţi doar ca şi cum v-ar fi murit cineva drag). “Pesemne e din cauza textelor, înseamnă că sunt foarte proaste”, ne-am zis – dar la fel de surprinşi am fost să vedem că nici textele noastre nu erau rele, ba unele dintre ele erau chiar haioase (profit de ocazie să-l rog pe Pircă să nu mai scrie texte de umplutură aşa de bune, fiindcă asta mă obligă pe mine să scriu ca Steinbeck şi zilnic îmi vine destul de greu).

Convinşi că ceva trebuie totuşi să nu fi mers bine, am verificat traficul, dar am constatat din nou, cu o îngrijorare crescândă, că până şi traficul era foarte bun. Ceva nu era în regulă, ne mersese prea bine.

“Raeţchi! Sigur e Raeţchi, să vezi că ne dă ceva plicticos la week-end-ul cultural”. Ne-a încredinţat însă că nici vorbă de aşa ceva: are două subiecte foarte percutante, unul despre Chiril şi Metodiu şi unul despre un scriitor turc suficient de obscur (“Trafic asigurat! Rupem tot, maestre!”, a garantat Raeţchi).

Când am închis telefonul, eram deja alb ca varul: “E clar, curând ni se va întâmpla ceva groaznic”.

Având în vedere că Ştiinţa îşi joacă astăzi rămânerea în prima ligă, încerc o negociere: Doamne, dacă i se întâmplă ceva lui Raeţchi, e bine?

Share:

13 comments

  1. Jademan 22 May, 2010 at 11:51

    Dacă i se întâmplă să câştige la loto, da, e bine. 😀

  2. Adi 22 May, 2010 at 11:59

    Cred ca ati ajuns rau de tot daca ne lingusesti in halul asta .
    Daca i se intampla ceva lui Raetchi si face o analiza pe textele marchizului de Sade si vi se blocheaza site-ul de la trafic ? Puschea pe limba . Mai bine pica Stiinta-n B .

  3. anndryusha 22 May, 2010 at 12:31

    Înţelegem că Raeţchi e bulversat (încă) de rezultatul finalei piramidei K1 de aseară, da’ nu-i cazul să exagereze prea mult cu liniştea, totuşi. Hai, Raeţchi! :))

  4. toader 22 May, 2010 at 12:32

    daca l-ai lasa pe raetchi sa scrie si l-ai plati pe pirca acest site ar deveni mare.

  5. sebra 22 May, 2010 at 13:02

    Ştiinţa e o echipă de fotbal? :-??

  6. Adi 22 May, 2010 at 13:40

    @ sebra

    Raetchi e un fotbalist? Julius cu ce se ocupa pe-aici? Steinbeck ala e vreun maestru caligraf de vrea sa scrie ca el ? Cine-i “Doamne” ? Exista viata dupa moarte ? Si , intrebarea fundamentala : cotcodacii scriu dupa dictare sau chiar pot exista oameni care sa scrie atat de prost ? :-??

  7. Ciprian 22 May, 2010 at 16:10

    Sper ca Raetchi sa nu dezamageasca. Sa ia exemplu de la Craiova. A vrut in B si acum are toate sansele. Rivalii la retrogradare s-ar da la o parte numai sa-si vada oltenii visul implinit.

  8. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Liniştea dinaintea culturii -- Topsy.com 22 May, 2010 at 16:43

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Ovidiu Eftimie. Ovidiu Eftimie said: Liniştea dinaintea culturii http://ff.im/-kK58I […]

  9. serbanm 22 May, 2010 at 19:35

    Stiinta a ramas in liga intai.Ce a patit Raetchi?

  10. Toto 22 May, 2010 at 20:44

    Julius , Raetchi m-a rugat frumos sa iti spun ca “I-au ajuns banii” , i-au ajuns banii sa isi cumpere 4 tigari la bucata.Da`o ma incolo de treaba fa-i cinste la om.

  11. unmihai 22 May, 2010 at 22:04

    @sebra
    nu prea 😀

  12. Radu Vasile 25 May, 2010 at 10:48

    Cred ca rupe nu umai cu Marchizul de Sade, ci si cu Decameron al lui Boccaccio si/sau cu Demonul Confesiuni al lui Radu Sergiu Ruba.

  13. EstNordEst 25 May, 2010 at 13:48

    Felicitari U pentru ramanerea in prima liga… desi nu stiu daca e de bine sau de rau pentru ei 🙂

Leave a reply