Postul nu e post destul

Ne-a acoperit cenuşa lui Dumnezeu

Pircă / Julius

Când eram mici, ne plăceau foarte mult romanele SF apocaliptice, în care era povestit în detalii macabre sfârşitul lumii – fie că roboţii se revoltau şi ne ucideau pe toţi (din fericire acum nu mai e posibil, fiindcă până şi unui robot îi e greu să-şi mai dea seama care e corporatist şi care e unul de-al lor), fie că izbucnea războiul atomic şi muream toţi de cancer (tehnologia a progresat suficient pentru a ne putea oferi acelaşi rezultat şi în vremuri de pace, graţie telefonului mobil şi E-urilor). Ei bine, aceeaşi atmosferă lugubră am văzut-o în ultimele două zile şi la ştiri, din cauza blestematului de vulcan islandez cu nume de echipă care poate bate Dinamo la orice oră.

Acum sincer, când citiţi că “norul de cenuşă nu afectează încă populaţia”, că “europenii ar trebui să stea în interior în cazul în care cenuşa adusă din Islanda începe să se aşeze pe pământ” – mă rog, asta a venit la fix, că tot vroia prietena mea la mall în week-end – sau că “o nouă răcire globală ameninţă Emisfera nordică”, nu începeţi să gândiţi ca băbuţele din piaţă că a venit sfârşitul lumii, maică (n-am înţeles niciodată de ce Evanghelistul Ioan a băgat în Apocalipsă îngeri cu trâmbiţe şi nu bătrânele de la coada la roşii ieftine, care sunt de zece ori mai pricepute la nenorociri şi dezastre decât cel mai competent arhanghel)? Să analizăm deci un pic potenţialele pericole create de vulcanul din Islanda şi să vedem cât de ameninţătoare sunt ele în realitate.

O să se acopere totul cu cenuşă – bun, şi? Dacă las maşina proaspăt spălată o zi în faţa blocului, devine gri. Măcar aşa ştiu sigur că nu mai are rost să arunc banii pe spălat.

O să distrugă agricultura – lasă că e bine, că riscam să avem iar criză de supraproducţie, scădea preţul grâului şi, logic, după aia se scumpea pâinea. Plus că nu văd ce substanţe ar putea infesta solul aşa încât roşiile şi ardeii afectate de vulcan să fie mai toxice decât cele deja disponibile în supermarket.

N-o să mai putem călători cu avionul, o să facem o sută de ani cu autocarul – dat fiind că fiecare atentat, reuşit sau nu, mai adaugă măcar o oră în plus la check-in, oricum în viitorul apropiat era foarte posibil ca avionul să facă la fel de mult până la destinaţie ca personalul de Huşi.

O să crească nivelul poluării în atmosferă, se va topi calota glaciară, o să moară mii de specii de animale – nu suntem aici la agăţat, nu e nevoie să vă prefaceţi că vă pasă, că nu e nimeni care să cadă pe spate şi să zică “vai, ce frumos, şi tu iubeşti natura, credeam că sunt singura, hai să facem sex!”.

După ce a erupt vulcanul ăsta, o să mai erupă şi următorul, şi următorul şi tot aşa – cum adică, vulcanii n-au personalitate, sunt ca o turmă? Ceva bun n-ar fi putut învăţa unul de la altul?

N-o să mai putem respira din cauza cenuşii vulcanice – acuşi începe vremea pufului de plop, o să vă rugaţi să curgă cenuşă din cer.

Vom asista la un fenomen de răcire globală – sigur, noi nu suntem în stare să ne dăm seama când vine o criză economică, în schimb încălzirea sau răcirea globală n-au nici un secret pentru noi.

Ar putea fi sfârşitul vieţii pe Pământ, aşa au dispărut şi dinozaurii
– asta chiar că e o prostie, dinozaurii au dispărut fiindcă se spălau pe dinţi cu toate căcaturile; noi, în schimb, avem oameni de ştiinţă care lucrează de zeci de ani la producerea unei paste de dinţi care o să ne ajute să supravieţuim ciocnirii de un meteorit, erupţiilor vulcanice sau unei noi ere glaciare.

Industria aeronautică va da faliment – aveaţi cumva acţiuni la Lufthansa? Dacă or să dea faliment companiile aeriene, or să se îmbogăţească cele feroviare. Sau n-o să mai călătorim deloc, vom sta toţi acasă şi atunci se va îmbogăţi industria de pornache pe net. Oricum ar fi, ar trebui să nu vă pese dacă nu sunteţi piloţi sau stewardese. În ultimul caz, puteţi lăsă numărul de telefon într-un comentariu, dar precizaţi că nu e pentru Julius, că el nu e însurat şi are scandal acasă după aia.

Share:

27 comments

  1. Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat » Ne-a acoperit cenuşa lui Dumnezeu 19 April, 2010 at 23:19

    […] din cauza blestematului de vulcan islandez cu nume de echipă care poate bate Dinamo la orice oră. (more) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

  2. alex 19 April, 2010 at 23:25

    chiar ma miram ca inca nu scriseserati despre vulcanul buclucas. dar ceva bun iese si din asta, francezii sunt paranoici cu aeroporturile, cel putin cu ala din Lyon (gen, daca emana calul niste gaze, ei il inchid imediat) deci sigur o sa iasa printre cele mai sifonate din criza.

  3. Laur 19 April, 2010 at 23:55

    Bacovia ăla a fost un fraier – acu se scriu meseriaş poezii depresive. Parcă văd:

    “Iubita mea, ne ninge cu cenuşă,
    Întoarce cheia că murim la uşă…”

  4. toader 20 April, 2010 at 01:07

    partea misto a articolului de mai sus este :
    “(n-am înţeles niciodată de ce Evanghelistul Ioan a băgat în Apocalipsă îngeri cu trâmbiţe şi nu bătrânele de la coada la roşii ieftine, care sunt de zece ori mai pricepute la nenorociri şi dezastre decât cel mai competent arhanghel)”
    cine a scris-o? julius sau pirca?

  5. mifty 20 April, 2010 at 01:26

    @toader: eu.

  6. Mira 20 April, 2010 at 01:39

    Eu zic sa asteptam sa se astearna tot praful, sa vina un uragan, cu ceva apa si ierburi aromate din adancurile oceanului, poate si o sardina sau o maslina acolo, si apoi o caldura parjolitoare care sa fiarba repejor amestecul. Iar daca popii de la Tanacu ii ies citaniile de data asta, s-ar putea sa avem toti paine cu masline gratis o vreme foarte, foarte, foarte lunga.

  7. punKreas 20 April, 2010 at 06:54

    Ai uitat sa spui ca tiganii din Berceni abia asteapta sa se depuna norul de cenusa, ca sa-l culeaga si sa-l duca la fier vechi (au inteles ei c-ar contine niste metale) :))

    PS: Apropo de Dinamo, am trimis textul cu CL 😀

  8. kyrre 20 April, 2010 at 08:22

    Ce text cu dinamo si CL?

  9. Stephanie 20 April, 2010 at 08:37

    Era la un moment dat prin niste ziare o reclama la un centru de infrumusetare. Ti se promitea ca te face din baba pustioaica un tratament cu o argila (?) ce continea cenusa vulcanica. Evident, minunea te costa o carca de bani. Acum , de cand cu vulcanul, ma pregateam sa amestec niste untura de porc cu cenusa aia si sa scot pe piata o crema de fatza ( are si rima, daca observati). Dar…o fi bine, n-o fi bine? Vorbeste lumea ca de fapt cenusa aia nu e buna…

  10. Carmen 20 April, 2010 at 08:49

    @Stephanie: eu zic sa incerci. Sigur te scapa de riduri, ca daca e radioactiva, te scapa si de fata si uite asa traiesti pana la adanci batraneti fara sa-ti mai faci griji ca n-ai ten frumos. Decat cu ten urat, mai bine fara!

  11. Carmen 20 April, 2010 at 08:50

    PS. Si nu mai radeti de faza cu avioanele, ca unii ar trebui sa zboare spre Europa duminica si inca nu se stie cum va fi. Uite asa sta destinul in calea intalnirii mele cu stimatii domni Constantinescu si Pirca :((

  12. Rasta Man 20 April, 2010 at 09:02

    Ultimul fum e cel mai fain … deci have fun!

  13. Toto 20 April, 2010 at 09:27

    O sa murim,o sa murim ca niste sobolaaaani.

  14. yeonsaeng 20 April, 2010 at 09:49

    v-a vorbit badea aseara de binee:-j

  15. yeonsaeng 20 April, 2010 at 09:50

    numai am zis de el si am intrat la moderare
    ps:este ca v-au cam tziuit urechile aseara?;;)

  16. Bear Grylls 20 April, 2010 at 10:51

    Suuper articol,ca de obicei.
    @Stephanie: Hai ca ai o idee buna.Daca vei avea prilejul sa o pui in practica,ma oblig sa vand crema la adolescentii acneici.Pe cat pariem ca faci avere?

  17. Mirunika 20 April, 2010 at 10:56

    Doar din curiozitate, prietena ta citeste articolele tale? Sau te semnezi cu pseudonim? 😛

  18. silavaracald 20 April, 2010 at 12:59

    Ce văd eu aici?!
    Pircă / Julius?!!!
    Adică, cum “pe”?
    Măi băieţi, v-aţi apucat de prostii?
    O fi din cauza cenuşii? ;))

  19. Stephanie 20 April, 2010 at 13:23

    @Carmen: vrei sa spui “sa incerc” ideea, nu crema, nu-i asa? Dupa cum vezi deja am gasit distribuitor pentru ea, Bear Grylls a si identificat potentialii clienti. 🙂

  20. Silvia 20 April, 2010 at 16:19

    Eu iti cumpar patentul, Stephanie. Ma scuteste sa mai creez o reteta, o iau de-a gata!

    Oricum ar fi, am trait faze de genul urmator.

    Eu “buna, ce faci?”
    Ea “vine norul, sunt cam agitata, sper sa nu ne tina astia in casa ca la cernobil”.

    Deci se poate si mai rau decat Apocalipsa, daaaaa? 🙂

  21. Lilith 20 April, 2010 at 20:56

    Ce sa zic… Venise de mult vremea sa ne punem cenusa in cap. N-am vrut; am continuat cu viata destrabalata, cu mancatul la fast food-uri si shopping-ul in Mall, asa ca…ni se pune cenusa in cap cu forta!
    Ar fi interesant sa vad Apocalipsa pe viu. De-abia astept sa fac poze 😛

  22. Cms 20 April, 2010 at 22:18

    Dacă tot făcea domnul Pircă o paralelă între Pompei şi Bucureşti, fresce romane vom avea în Lipscani, avem gratis cenuşă din Islanda, cei de la teatrul Masca se vor întinde pe stradă, unşi cu nămol, şi parcă o văd pe doamna Udrea vorbind de micul Pompei şi cum va creşte numărul de turişti străini. 8->

  23. julie 20 April, 2010 at 23:03

    On that friendly note, vezi daca gasesti ceva de adaugat in lista…ma bazez pe tine http://juliesaysyoulisten.blogspot.com/2010/04/ashcloud-facts.html

  24. Pardon 21 April, 2010 at 16:42

    Foarte buna asta cu personalul de Husi dar sunt foarte curios de unde stiti voi de el…..Eu sunt chiar din Husi si cred ca am fost printre putinii care a prins gluma…:))

  25. pepozaura 22 April, 2010 at 14:10

    Dupa crashul economic din Islanda englezi le-au trimis un mesaj :send us cash! atata doar ca in alfabetul islandez nu exista litera C…

    Ultima dorinta a economiei islandeze: “Dupa ce mor,imprastiati-mi cenusa deasupra Europei”

  26. Ciprian 22 April, 2010 at 19:55

    Personalul de Husi (spre si dinspre Barlad) e istorie, nu mai circula.

  27. dadada 25 April, 2010 at 03:32

    nu te lua de dinamo

Leave a reply