Postul nu e post destul

De ce nu avem extratereştri în România (II)

Julius şi Pircă

Să luăm câteva exemple concrete de extratereştri faimoşi şi să vedem cum ar eşua lamentabil chiar şi în cartierul Berceni, ce să mai vorbim de cucerirea planetei. Alien, de pildă: cunoscut pentru că prinde oameni ca să le implanteze un embrion de-al lui în burtă, unde micuţul creşte hrănindu-se cu ce mai are gazda pe acolo. Noi nu i-am vedea bine puii în burta unui corporatist care ia zilnic metroul de la Pipera – bietele odrasle nu vor trăi mai mult de două zile, după care se vor stinge fie de foame, fie intoxicate cu junk-food, fiindcă nu credem că pe planeta de unde vine Alien ştiinţa e atât de avansată încât să cunoască elementele chimice din compoziţia unui hamburger. Predator? Degeaba ştie să se facă invizibil, fiindcă dacă stă cinci minute pe sub balcoanele unde-şi scutură babele din Titan preşurile se face gri. Şi oricum l-ar da în gât domnul Ionete de la 3 că se face invizibil doar ca să nu se treacă la întreţinere. Solaris, planeta gânditoare? După două luni în Berceni ar fi la grătare cu băieţii în spatele blocului şi ar trimite SMS la toate sondajele de la OTV. E.T.? Poate la americani îl ajută copiii să fugă pe bicicleta lor, la noi la noi mai degrabă l-ar pune să le faca biciclete cu faruri laser, s-ar da prieteni cu el ca să-i fure butoanele din OZN şi la sfârşit, când ar trebui să-l ajute să plece, ar chema PRO TV-ul şi ar pretinde că monstrul a vrut să-i răpească şi i-a şi învăţat cuvinte urâte de pe planeta lui.

Peste maestrul Yoda trecem repede, că e bătrân şi dacă nimereşte pe aici când nu se eliberează compensate, se curăţă oricum. Pe Chewbacca l-ar prinde imediat şi i-ar băga cip în ureche, după care i-ar da drumul pe la nişte garaje, unde s-ar specializa curând în muşcat bicicliştii şi atacat pechinezii scoşi la plimbare. Nici ăia din “Întâlniri de gradul III”, care comunicau prin muzică, nu ştiu dacă ar reuşi mare lucru, dat fiind că în Berceni limbajul lor s-ar limita la “Duşmanii-mi poartă pică” şi “Suie-te pe masă, dă-ţi fustiţa jos”, propoziţii care, oricât de apreciate ar fi din punct de vedere estetic, nu prea te ajută să cucereşti planeta. Cei din “Războiul lumilor” foloseau maşinării de război suite pe nişte picioroange uriaşe – dacă nu vedeţi ce punct slab are acest plan, tot ce putem spune e că ne bucurăm că ne citiţi, domnu’ Berceanu. Nici măcar creatura din filmul “The Thing”, care se putea metamorfoza în orice, n-ar avea şanse. Cu siguranţă ar lua formă de muncitor ca să nu-l detecteze pământenii şi fiindcă e clar că muncitorul e cea mai avansată formă de viaţă de pe Terra: e singurul care poate să nu facă nimic toata ziua şi toată lumea se teme de el, deoarece dacă chiar face ceva va bloca strada, va tăia alimentarea cu apă în jumătate de oraş sau va zgâria toate maşinile parcate. Evident, biata creatură extraterestră ar fi prinsă fără probleme, deoarece în ghidurile de pe planeta lui scrie că muncitorul e cel care munceşte, aşa că s-ar da de gol în cinci minute – cel mai probabil, l-ar linşa colegii de şantier pentru că le strică imaginea.

Să presupunem totuşi prin absurd că monştrii de pe altă planetă ar pune mâna pe ţara noastră, după ce l-ar elimina pe şeful statului (bine, asta ar însemna să radă de pe faţa pământului jumătate de Bucureşti, fiindcă cine poate să ştie precis în ce cârciumă e preşedintele?) OK, şi acum? Ce ar face, ne-ar pune la muncă? Ar transforma România într-o civilizaţie avansată? Noi le reamintim că nici măcar romanii, popor cu vastă experienţă în colonizare şi care i-a civilizat chiar şi pe cei mai jegoşi barbari, n-au făcut mulţi purici pe aici. Sincer, singura imagine pe care ne-o putem închipui din viitor în caz că ne cuceresc extratereştrii e cea a unor pensionari de armată strigându-le veninos: “Era mai bine pe vremea lui Vader, fir-aţi ai dracu’, că vă ţinea din scurt. Nu vă făceaţi voi toate mendrele, ca acum!”.

Share:

18 comments

  1. Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat » De ce nu avem extratereştri în România (II) 13 April, 2010 at 00:18

    […] trăi mai mult de două zile, după care se vor stinge fie de foame, fie intoxicate cu junk-food (more) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

  2. Gigi 13 April, 2010 at 00:31

    Au si extraterestrii mandria lor!

  3. karmapolice 13 April, 2010 at 00:49

    ASA, sa-i colonizeze pe nemti ca lor le place munca..

  4. Florian 13 April, 2010 at 00:54

    Geaba rad monştrii ăia juma’ de Bucureşti. Când dau de cârciuma în care-i prezidelul, îi bagă pe toţi sub masă. P’ormă îi mai ia şi la mişto: Hă, hă, hă, v-am ciuruit!

  5. punKreas 13 April, 2010 at 06:57

    Ai uitat sa spui ca Predator va fi batut de o gasca de manelisti, datorita coditelor stil rasta, iar probabil Alien va fi inhamat la o caruta a celor care se plimba prin spatele blocurilor dupa fiare vechi.

  6. Mihai 13 April, 2010 at 10:47

    @Florian: si ii va ineca pe toti in alcoale la fel cum s-a inecat si flota Romaniei!

    @Punkreas: Si lui Alien i se va pune numele Cocos si vei auzi printre stradute: Noo, diii mai Cocos fi-ti-ar acidul de ras! 🙂

  7. ictin 13 April, 2010 at 10:47

    Apropo de faza cu imperiul roman care nu a prea facut pureci pe la noi, exista o legenda nationalista care spune ca orice imperiu care ne-a cucerit sau a incercat sa ne cucereasca, si-a gasit sfarsitul apoi (romanii, turci, hunii, rusii, imperiul austro-ungar, nemtii etc.) si de aceea nici americanii nu prea se baga, ca le e frica.
    Dar o rasa extraterestra, teoretic superioara, isi da seama imediat ca incercand sa ne cucereasca ar insemna sfarsitul civilizatiei lor veche de milioane de ani, asa ca incearca sa cucereasca state care sunt mai simplu de supus: SUA, Rusia, Germania. De aceea nu vedem OZN-uri pe la noi, dar la americani, rusi, nemti, francezi (astia cred ca oricum s-au predat demult, dar nu vor sa spuna) sunt OZN-uri saptamanal.

  8. zombie 13 April, 2010 at 11:52

    Hahahahahahahahaha, sa ii fereasca scutul antiracheta pe extraterestri! Fac pariu ca in doua saptamani vor lansa pe piata cd-uri cu manele extraterestre si vor invada carciumile de cartier.Isi vor parca navele pe spatiile verzi si vor lasa sistemele audio la max.Oare extraterestrele au buzele tuguiate?Ca sa fie adevarate pitziextra, altfel la maturoi cu ele, la REBU sau la ROSAL.

  9. Pirca 13 April, 2010 at 12:49

    Senzational! presacaoprada.blogspot.com este, incepand de acum, considerat spam pe Daily Cotcodac!

  10. Ciprian 13 April, 2010 at 13:31

    @Pirca
    Merita aplauze pentru cate incercari reusite a avut cu spamurile sale. Greu v-ati hotarat sa-l amendati.

    Daca s-ar filma in Romania filmul care s-a vrut horror One missed call s-ar numi Un ultim bip :)) , iar actorii ar muri langa telefon asteptand un nou bip, poate-l prind la timp sa raspunda.

  11. boga 13 April, 2010 at 13:52

    Cititi-l pe Pirca! Ramaneti pe DC pentru ca nici nu stiti ce pierdeti!

  12. 01st1 13 April, 2010 at 13:58

    “De ce nu avem extratereştri în România”

    Erea, bre, da’ s-a furat…

  13. Ciprian 13 April, 2010 at 14:30

    S-ar trezi cate unul de prin Vaslui sa spuna ca el se trage din extraterestri si prin urmare tot universul trebuie sa-i fie retrocedat.

  14. Cougar 13 April, 2010 at 20:31

    dragă julius,

    io cre’ c-ar trebui să-l laşi pe pircă să scrie mai mult de-o singură paranteză.

  15. N.A. 13 April, 2010 at 22:34

    Ei,as!!! Pune tu mana pe un yoghin – d-ala bautor de pipi, de-al lui Bivolaru – si iti va explica el ca exista bine-mersi extraterestri (probabil astia se viziteaza des intre ei) si inca de 3 categorii: unii inalti si rai, altii scunzi si buni, altii verzi si nu stiu cum. Mi-a explicat o amica – auzise si ea de la un bautor de pipi (care vorbea foarte serios!!). Se poate sa fi incurcat eu categoriile, fac parte dintr-o specie mai inapoiata si n-am stiut decat sa ma prapadesc de ras…

  16. N.A. 13 April, 2010 at 22:35

    @Ciprian – Asta a fost buna! =)) Apropo, urmasul ala al lui Stefan cel Mare ce mai face, in ce stadiu o fi cu demersul retrocedarii Moldovei?

  17. Ciprian 13 April, 2010 at 23:14

    @NA Acum cere si Muntenia si Ardealul, ca doar Stefan cel Mare era var cu Tepes si ruda si cu Iancu Hunedoara. Cred ca maine-poimaine o sa ceara si Ungaria, ca doar pe acolo era rege Matei Corvin si in curand si Marea Britanie, ca scria printr-un tabloid ca renumitii cercetatori britanici au aflat ca Printul Charles e ruda cu Vlad Dracul.

  18. mifty 15 April, 2010 at 13:56

    clar, cipriene… deci io, mifty voievod esteem rudă cu vercingetorix, henric I şi cu Kublai Han… deci tre’ să mi se retrocedeze, în ordine, actuala franţă plus germania, plus mărunţişul de prin jurul lor, anglia (fără scoţia, aia e a lu’ văr-meu, sean connery, şi fără irlanda, că aud că barack obama e irlandez… cică-i lochlannach negru), plus china şi mongolia.
    de japonia mi se rupe, că nu-mi plac cutremurele, coreea e prea geroasă (plus că au o obsesie cu usturoiul… pfffff… ce pute!!!), şi restul consideră fripturica de comunitar ca “delicatesă regească”… ce sunt eu frate, francez, să mănânc brânză stricată şi căţei???? la oaseeee!!!!

Leave a reply