Postul nu e post destul

23 August, acum şi de 1 Mai

Radu Pircă

Suntem convinşi că în ultimii ani soţiile sau prietenele v-au forţat să le duceţi la mare în staţiuni din străinătate, unde n-aţi mai putut trăi experienţa toxiinfecţiei cu ciorbă de văcuţă sau a amputării unui picior cangrenat de la cioburile de pe plajă. Nu-i nimic, însă, anul ăsta litoralul românesc revine în forţă.

Şi când spunem “în forţă”, cităm Mediafax, pentru că noi nu suntem ziarişti şi nu ştim să găsim singuri formulări atât de frumoase şi potrivite contextului. Dar, iată şi ştirea: “Câteva sute de chelneri, cameriste şi bucătari din hotelurile de pe Litoral, îmbrăcaţi în costumele de lucru, vor mărşălui prin staţiunile de la Marea Neagră pe data de 1 Mai, pentru a demonstra forţa turismului din zonă, a declarat agenţiei MEDIAFAX Corina Martin, preşedintele ANAT. Astfel, vor defila câteva sute de chelneri, recepţioneri, cameriste, barmani, bucătari, ghizi, animatoare, DJ, marinari, salvamari şi ansambluri de dansuri multientnice din Constanţa. Convoiul va fi însoţit prin staţiuni de fanfara Marinei, alături de actori şi clovni.”Ne-am gândit să organizăm această paradă pentru că la bulgari nu se întâmplă nimic de 1 Mai pe litoral. Acum este momentul nostru. Noi ieşim la luptă în forţă”, a mai spus Corina Martin.”

Practic, 1 Mai se va transforma în 23 August, doar că fără tancuri (aici rugăm cititorii să nu lase comentarii cazone gen “eu am văzut cameriste care ar fi făcut şi tancurile să roşească de ruşine”, fiindcă e urât să vă luaţi de nişte femei care totuşi ţin în spate aproape singure producătorii de ceafă de porc şi de ulei).

Ideea nu pare să-i aparţină Elenei Udrea, fiindcă chiar nu credem că-l lăsa doamna Maria pe Traian să umble chiar cu ultima proastă; nici pe primarul Mazăre nu-l putem bănui, fiindcă el ar fi făcut mai degrabă o reconstituire a unui lagăr de prizonieri nazist la Mamaia (practic, nici nu e greu, iei un hotel, scrii pe el “Stalag 9”, rogi personalul să se poarte un pic mai frumos şi e cam gata). Poate că Flutur s-a gândit că, după ce a scris “Băsescu” cu oi, ar putea să scrie acum şi cu chelneri (deşi asta necesită un picuţ mai mult efort fiindcă ospătarii sunt ceva mai grei de cap decât oile). E clar însă că hotelierii bulgari sunt fierţi. Gândiţi-vă un pic: vine turistul la ei recepţie şi întreabă: “Măi hotelieri bulgari, camere aveţi?”. “Da”. “Curate?”. “Curate, da” “Hmmm… da’ s cam scumpe, nu?”. “Nu, deloc”. “Da’ mâncarea, mâncarea cum e? Puţină şi scumpă?”. “Nu, nu, e chiar OK”. “Gata, ştiu: este că nu aveţi parada chelnerilor şi cameristelor?”. “Nu, ne pare rău, asta nu avem. Ne-a zis toată lumea că ar trebui să facem, dar fost tâmpiţi şi n-am făcut. ” Numai în pielea bulgarilor să nu fii.

Ideea asta are totuşi şi o parte bună şi s-ar putea chiar să merite să mergeţi la mare de 1 Mai. Gândiţi-vă un pic: dacă n-or să aibă grijă cameristele de camere, bucătarii de mâncare şi chelnerii de servire, există o şansă mare să staţi în curăţenie şi să mâncaţi bine.

Share:

13 comments

 1. Ciprian 15 April, 2010 at 18:55

  Sa-i scoata in strada sa-i faca de ras.

 2. warlock 15 April, 2010 at 19:00

  Pai daca nu am avea serviciile astea de calitatea aceasta cum am putea sa mentinem sutele de pisi care ne frecventeaza litoralul. Mai ales ca astea nu stau chiar pe oriunde, si nu poarta chiar orice: http://blog.warlock.ro/2009/07/05/fitele-bata-le-vina/

 3. ZeceDeZero 15 April, 2010 at 19:39

  eu am văzut cameriste care ar fi făcut şi tancurile să roşească de ruşine

 4. karmapolice 15 April, 2010 at 19:50

  yaaaaaaaaaaaaaay..va fi mai tare ca la gay parade a.k.a.liberty parade

 5. Laura 15 April, 2010 at 23:48

  Am facut acum 2 ani marea greseala sa merg de 1 mai la Mamaia. Mi-am jurat sa imi dau trei palme cand o sa imi mai vina asemenea idee inspirata. Am stat intr-un hotel inghetat, mancarea a fost proasta, serviciile sub orice critica, afara a fost urat, prin localuri a fost plin de betivi, drogati si scandalagii. Intr-adevar, o parada a celor care te ajuta sa te simti mizerabil pe bani multi ma va convinge sa imi mut banii dintr-un buzunar in altul si sa astept caldura sa ma duc mai la sud un pic. De acolo se vede Marea Neagra un pic mai albastra.

 6. Cms 15 April, 2010 at 23:54

  O ştire de ultimă oră de la Mediavax: parada de 1 mai de pe litoral a personalului din turism a fost anulată, datorită programării în aceeaşi zi a paradei turiştilor români mulţumiţi. Această ultimă manifestare va presupune o mobilizare logistică fără precedent, având în vedere numărul participanţilor – câteva sute de mii. Parada turiştilor români mulţumiţi va începe în staţiunea Mamaia şi va parcurge litoralul românesc până la graniţa cu Bulgaria, unde turiştii români mulţumiţi vor fi aşteptaţi de reprezentanţii agenţiilor de turism bulgare pentru a fi transportaţi în staţiunile bulgăreşti unde îşi rezervaseră locuri în prealabil.

 7. nobody 16 April, 2010 at 00:10

  Ce-mi trebuie mie mare, parade, fiţe? Eu mă duc la iarbă verde, fac mici şi ceafă de porc la grătar, beau bere la doi litri, râgâi, arunc Pet-urile pe iarbă, mă scarpin pe burtă şi la ouă, iar seara mă întorc acasă mulţumit, ca un bun român ce sunt.

 8. Florian 16 April, 2010 at 00:13

  Comentariul dinainte e al meu, dar am rămas cu „nobody” în căsuţa de nume. Sunt sigur că mureaţi de nerăbdare să aflaţi chestia asta.:))

 9. omu' 16 April, 2010 at 07:08

  parca vad ca ploua de 1 Mai

 10. Rasta Man 16 April, 2010 at 08:06

  Apoi cred ca oamenii ii vor admira de pe trotuare, si-i vor intampina cu bancnote de 100 ron pe care le vor arunca in parada, sa se simta cu adevarat bine, si oamenii si parada, parada care evident nu va rupe randurile la vederea bancnotelor zburand prin aer! Bacsis doar la job frate!

 11. madalin 16 April, 2010 at 08:33

  Sugerez, in deschiderea paradei, un car alegoric, tras de o iapa, poate chiar Elena Udrea. In cotiga, toti ministeriabilii de la Turism. Fireste, alegoria se va numi „Car cu boi”.
  Salut voios de pionier de la presacaoprada.blogspot.com !

 12. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 16 April, 2010 at 09:17

  @madalin
  Lucrezi sub acoperire acum?
  Hai ca esti dragut! Uite, o sa te vizitez chiar acum! 🙂

 13. iulian rinder 16 April, 2010 at 20:47

  Eu sunt de acord. Vreau doar pe marginea televizorului sa zaresc pixelii portocalii ce demonstreaza cum Copos, Becali, Natoiu si Borcea arunca in manifestsnti cu euroi, sprijiniti la valiza doar de fortele de ordine. In rest e bine, Udrea va arata noua pozitie de capra de mare, inventie autohtona, de supt marinar(i). Iar betivani de roacari vor putea servi direct de la sursa ( frigiderele din hoteluri) in asteptarea concertului ACDC. Cum rock ascult iar bautura imi place, regret deja ca nu o sa fiu la parada ud(r)elor. Pentru ca in orice carpa – de sters vase – sade portofoliul de ministru.

Leave a reply