Postul nu e post destul

Soluţie pentru stejarii noştri

Ovidiu Eftimie

Aflu că în îmbulezeala cu bătaie pe bormaşini de la un magazin de bricolaj din Iaşi o bătrânică a fost călcată în picioare de diverşi demenţi aflaţi în sevraj după unelte de casă şi grădină.

Sunt aproape convins că acea bătrânică este una antrenată (sper că s-a salvat mamaia), mai ales că în Iaşi au loc des astfel de grămezi organizate, cum e, de exemplu, cea de sf. Parascheeva. Altfel nu pot să-mi explic de ce a sărit cu capul înainte într-o asemenea manifestaţie.

Revenind la rugby, dacă aş fi antrenorul naţionalei aş aduce o haită de bătrânele de-astea la antrenament să-i călesc pe băieţii noştri. Bănuiesc că este mult mai usor să ţii piept unei mulţimi de francezi antrenaţi să ia pumni în gură la grămadă decât unei hoarde de moldoveni dispuşi să cumpere orice la discount, sau unui grup compact de bătrânele creştine.

Share:

11 comments

  1. Crin 19 March, 2010 at 05:07

    :))) nu se pune nimeni cu iesenii :)) io ma intreb ce cauta babuta acolo, oricum, o neinfricata! de aici si expresia baba si mitraliera!

  2. crision 19 March, 2010 at 11:15

    Crin, n-ai citit cu atentie. Cum “ce cauta babuta acolo”? Bag de seama ca tu ai deja o bormasina acasa, altfel nu se explica detasarea cu care privesti situatia. Pai tu stii ce greu se obtine o bormasina in ziua de azi?

  3. klau27 19 March, 2010 at 12:43

    Greşit , băbuţa dorea o drujbă , aşa am auzit de dimineaţă pe M.Anghel la radio, a văzut ea un exemplar de băbuţă cu o drujbă :))

  4. rabi 19 March, 2010 at 12:53

    @klau27: evident ca drujba dorea. nu stiu ce-a zis m. anghel, dar exista vorba din batrani “slujba-i slujba, drujba-i drujba”. cum la sf. parascheva sigur a fost, mai ramasese doar partea astalalta nerezolvata.

  5. dush 19 March, 2010 at 12:59

    noaa..asta e metoda de relansat economia :))
    mai multe babe calcate in picioare = mai multe pensii in –
    mai multe bormasini vandute = mai multi bani scos de la ciorap si plasati in flux monetar.
    stie boc ce stie :))

  6. Arsulici 19 March, 2010 at 14:16

    băbuța era, de fapt, pivotul Naționalei de rugby a pensionarelor =))

  7. chupacabra 19 March, 2010 at 14:36

    Babuta era “the blind side”

  8. Cla...ieee !!! 19 March, 2010 at 15:22

    Parc-o si vad pe babuta, genu ala, batic pe cap, o sacosa cu legume si strangand din gingii, aplicand placaje in directia raion raft-unelte si scule electrice, da` crezand ca acolo e raionu cu produse de mercerie..”Muicaaaa, fereaaa, ca v-am spart, sa moara mama !!

  9. BearGrylls 19 March, 2010 at 16:56

    @Eftimie:Corect,coreeeect!Dar nu se scrie Parascheeva,ci Parasqueeva.

  10. finch 19 March, 2010 at 17:29

    Alienare, scleroza, asta e viitorul acestei natii. Bataie pe bormasini reduse cu 5%. Oamenii aia nici macar n-au inteles ca nu erau gratis, ci doar reduse la pret. Ai zice ca e vreun truc la mijloc, guvernul vrea sa scape de pensionari si le baga pastile din astea cu gratuitati pe la vreun magazin, sa mai scape de ei fara sa implice armata si politia.

  11. Adi 19 March, 2010 at 22:25

    Solutie simpla : impartire de pomeni pe linia de treisferturi neo-zeelandeza , taman cand se da Jonah Lomu in stamba cu “haka” . Chisalita il face tusa Aglaia in gramada .

Leave a reply