Postul nu e post destul

Sexul în filmele americane

Pircă & Julius

Astăzi vom vorbi din nou despre un subiect de larg interes, respectiv despre modul în care oamenii fac dragoste în filme. Mai exact, americanii şi românii, pentru că, din câte am observat noi pe canalele de filme, alte popoare nu mai fac filme.

Fie că e comedie romantică sau superacţiune, eroii americani fac sex cât mai îmbrăcaţi, încercând să-şi păstreze pe ei cât mai multe articole vestimentare chiar şi în culmea pasiunii. Am văzut un film erotic unde amândoi purtau blănuri (vă rog să nu faceţi glume cazone, de pildă să întrebaţi dacă nu cumva era un film din anii ’70 şi alea nu erau tocmai blănuri de animale). Se pare că americanii gândesc că reuşita unui act sexual e direct proporţională cu numărul de haine pe care le ai pe tine. A doua zi probabil îşi povestesc: „Dragă, am făcut sex cu unu’ bun rău. Avea pe el în timpul ăsta o cămaşă, două pulovere, izmene de iarnă, pantaloni, bocanci şi o pelerină de ploaie. Nici nu-ţi poţi imagina cât de mişto a fost!“. Pe de altă parte, la noi, majoritatea bărbaţilor stau în casă în chiloţi, maieu şi şlapi şi atunci când primesc musafiri, darmite la sex. Orice român decent s-ar gândi că, cu cât ai pe tine mai multe haine într-o asemenea situaţie, cu atât o să le mototoleşti mai tare, ba rişti să le şi pătezi.

În acelaşi timp însă, tot în filmele americane oamenii îşi rup hainele de pe ei când fac dragoste şi îşi fac praf jumătate de garderobă. Americanul n-are nici o jenă să-i rupă fetei rochia de 5.000 de dolari făcută la comandă şi pe care acum o poartă prima oară. Nici americanca nu se ruşinează, ca să-i arate cât îl iubeşte, să-i rupă nasturii de la sacoul Armani şi cravata de mătase italienească. Nici nu le-ar trece prin cap să rupă ceva ieftine, de pildă şosete din hypermarket sau chiloţi bărbăteşti tetra. În lumea filmelor americane, să distrugi haine sub 1.000 de dolari cu ocazia unei partide de sex e o chestie extrem de meschină. Cu siguranţă că eroinele gândesc ceva de genul: „Bun, i-am sfâşiat sacoul, i-am tăiat cămaşa, pantofii au zburat de mult pe geam, cu ochelarii am dat de podea – şi totuşi s-ar putea să nu creadă că ţin la el. Ce pot să mai fac, că acu’ e dezbrăcat, nu mai am ce să-i stric. A, ia uite! A uitat să-şi scoată Rolexul de la mână! Ce-ar fi ca, într-un moment de extaz, să i-l izbesc de tăblia patului până se sparge? Asta sigur o să-i arate cât de mult îl iubesc!“.

Românul, pe de altă parte, îşi strânge frumos hăinuţele, le pune pe umeraş sau în coşul de rufe murdare, eventual mai găseşte şi o pereche de şosete murdare sub pat, le împătureşte şi le bagă şi pe ele în coş, apoi întreabă: “Da’ noi haine curate mai avem pentru săptămâna viitoare?”. Abia atunci când e absolut sigur că garderoba sa e în afara oricărui pericol imaginabil, un compatriot de-al nostru trece la fapte. Chiar dacă i se-nţepeneşte un fermoar, nu rupe haina şi nici n-o taie cu un cuţit sau o daltă pentru gheaţă; se duce frumos pe balcon, caută în dosul anvelopelor de iarnă şi al damigenelor cu răchită până găseşte un patent şi repară fermoarul. El gândeşte practic: „Bun, m-am îmbrăcat frumos pentru asta, îmi place de ea, dar ăsta nu-i un motiv să ne rupem hainele de pe noi“.

Share:

44 comments

  1. sebra 24 March, 2010 at 01:21

    off topic:
    Mâ întrebam acum, văzând art. semnat de Pircă&Julius, cum faceţi voi cand scrieţi în 2 un articol. Unu’ spune o frază, celalalt o poantă şi vă hăhăiţi amandoi până la final, în faţa monitorului? :))

  2. Carmen 24 March, 2010 at 06:34

    @sebra: am ras la comentariul tau aproape la fel de tare ca la articol, ca mi-i imaginam pe stimatii autori hahaind in fata monitorului :)) propun sa faca un videoclip cu procesul de creatie, sa ne bucuram si noi, muritorii de rand.

  3. ienihabarnam 24 March, 2010 at 07:11

    si eu am avut aceeasi intrebare ca si sebra mai de mult, cand incepusera sa apara articolele “co-autorilor”, da’ mi-a fost rusine sa intreb, ma gandeam ca s-a raspuns deja, si ma dau de gol ca n-am mai fost de mult pe site. azi am un moment de dezinhibare pe fond de lipsa de imaginatie, si chiar as fi curioasa sa aflu cum lucreaza stimabilii in tandem, ca sa-i am si pe ei in fata ochilor mintii cand ma hlizesc la monitor.

  4. punKreas 24 March, 2010 at 07:26

    E simplu: unu’ gandeste si unu’ scrie =))

  5. EPISTOLEpentruZEUS 24 March, 2010 at 08:01

    se inscrie in gama “atunci cand violul devine inevitabil, macar bucurati-va de el!” si miscati-va si voi oleaca, pentru dumnezeu, sa va intre in toate oscioarele…

    un violator in serie iese de la parnaie, dupa 15 ani de stat la beci. o executa sexual pe prima blonda prinsa pe o alee intunecata. ganduri de dupa:
    el, cuprins de remuscari: DACA STIAM CA E VIRGINA, N-O MAI CHINUIAM ATATA.
    ea, scuturand o tigara: DACA STIAM CA O ARE ASA TARE, IMI SCOTEAM CHILOTII.

  6. boga 24 March, 2010 at 08:18

    @punkreas
    acum intrebarea ie: cine gandeste si cine scrie?
    o sapt. gandeste julius si scrie pirca si saptamana viitoare scrie pirca si gandeste julius?
    al’fel nu-mi explic metoda 😀

  7. Stephanie 24 March, 2010 at 08:21

    Pai le scrie Pirca, dar cum Julius e seful, normal ca are pretentia sa fie coautor. De fapt eu cred ca si pe cele semnate “Julius” le scrie tot Pirca…E o forma de sclavagism, daca intelegeti ce vreau sa spun… =))

  8. 4mall 24 March, 2010 at 09:01

    Nu-mi vine sa cred. Avem un articol foarte bun, despre sex, iar fetele se gandesc doar la Julius si Pirca! Nici nu vreau sa ma gandesc ce-o sa zica Brad si Mel cand or auzi de treaba asta.

  9. Stephanie 24 March, 2010 at 09:15

    @ 4mall: Crede-ma din punctul nostru de vedere, adica al fetelor, este un articol prost despre sex!
    Spune-mi, ai avut vreo gagica sa-ti spuna: “Baby , ce sexy esti in izmene”?
    Si, cum sa-ti spun, noi fetele suntem foarte practice, adica sanse sa fac sex cu Julius am (cel putin teoretic), pe cand cu Brad si /sau Mel doar atunci cand nu uit sa-mi cumpar baterii… 🙂

  10. lulu 24 March, 2010 at 10:02

    Articol foarte bun despre sex? Unde naiba e sexul in aricolul asta? In afara de titlu, desigur….

  11. Adi 24 March, 2010 at 10:07

    Nu ma impresioneaza sexul din filmele americane . Mai intai ca stai tot filmu’ sa-l astepti . Prima si prima data aia nu se suporta . Apoi se cearta de mama focului . Apoi el , cavaler , face pentru ea un gest de neuitat (de obicei se bate cu unii rai ) . Ei incepe sa-i placa de el … bla-bla-bla … fac sex si traiesc fericiti pana la adanci batraneti . Ce naiba , astia n-au auzit de aventuri de-o noapte ? Pe urma , chestia cu ruptu’ hainelor . Hai sa fim seriosi , la cate sold-out-uri au aia in America , nu stiu ce te impresioneaza atat . Ia sa vad eu cum ea , infierbantata , ia un topor si-i sparge Lincolnul , iar el , excitat , ii face ferfenita Vuittonu’ cu o foarfeca . Sau ii sparge cerceii cu pietre luat de la Tiffany’s cu un ciocan . Atunci da , mai zic si eu . Ala e un film de povestit prietenilor .

  12. Arsulici 24 March, 2010 at 10:16

    @lulu
    In pantalonii celor doi 😀

  13. ELENA 24 March, 2010 at 10:18

    ne fratilor eu cred ca dau cu banul ca sa vada cine scrie si cine gindeste

  14. claudiu 24 March, 2010 at 10:23

    dar dialogul din filmele xxx? :)) Si nu ma refer la cele dublate in romana de stiti voi cine.
    ex:
    Usa se deschide, intra usor in camera, unde ea, muncea de zor. S-a uitat la ea si a vazut ca purta chiloti albi, si fusta scurta de culoare rosu aprins o ajuta sa ramana concentrata. S-a apropiat de mana, si privin ochii ei albastri i-a spus:
    “Take off your clothes biatch”
    Ea, s-a uitat la el rusinata, l-a apucat de madular, apoi i-a spus

    of cors, i really enjoy to eat you dick…
    Dar divaghez. Ori tot ce am scris eu mai sus, dublat in romana ar fi asa:
    “Buna iubit-o, ai terminat rapoartele? Vezi ca vina mata diseara pe la noi, as faci curatenie!
    “Da sigur, dar, hai sa ne iubim si noi, toata lumea este plecata, si eu am curatat si masa, totul este frumos si parfumat”
    “Bine iubit-o, stii cat ma ajuta mirosul de pronto peste lemnul vechi de douj’ de ani”

  15. sixtyniner 24 March, 2010 at 10:30

    Deci ca sa semnezi un articol pe DC se da cu banul?

  16. boga 24 March, 2010 at 11:31

    nu ati inteles …
    ca sa semnezi un articol pe DC tre sa dai mita (spaga) – lu’ Julius, clar! cum cui?
    si sa semnezi e usor. da’ cine-l scrie?

  17. boga 24 March, 2010 at 11:32

    @Stephanie
    tu faci sex cu baterii?

  18. Razvan 24 March, 2010 at 12:03

    Slabut articolul asta. Puteti mai mult!

  19. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Sexul în filmele americane -- Topsy.com 24 March, 2010 at 12:24

    […] This post was mentioned on Twitter by Ciprian, Cristian Pavel. Cristian Pavel said: sexul in filmele americane =)) http://bit.ly/bksLK9 […]

  20. Arsulici 24 March, 2010 at 12:25

    @răzvan
    Ei au o vârstă, totuși… în materie de sex, mă îndoiesc ca ei pot mai mult 😀

  21. vlad 24 March, 2010 at 12:26

    Tare poanta cu ” ba rişti să le şi pătezi.” :))

  22. lulu 24 March, 2010 at 12:28

    @razvan & arsulici

    Nu prea le mai sta mintea la scris. Dupa cum se vede nici la sex nu prea le mai sta. Ce face dorinta de victorie din oamenii normali!!! 😀

  23. karmapolice 24 March, 2010 at 12:35

    romanii mai fac sex?

  24. 4mall 24 March, 2010 at 12:48

    @stephanie: Deja l-ai bagat pe Julica la idei…
    @lulu: Pai cand Craiova se bate la retrogradare, tie ti-ar mai arde de sex?

  25. Arsulici 24 March, 2010 at 13:12

    @4Mall
    Just… Că vezi lanterna roșie și te gândești la stop 😀

  26. Arsulici 24 March, 2010 at 13:15

    @karmapolice
    Da, dar numai în timpul liber și în sărbătorile legale

  27. lulu 24 March, 2010 at 13:19

    @4mall
    Eu ma refeream la victoria din finala roblogfest, dar voi stiti mai bine….:)) Si avand in vedere ca faru-i deja in B, clar tu stii ce vorbesti 🙂

  28. 4mall 24 March, 2010 at 13:24

    @Arsulici: Exact, vezi ca stii?
    @lulu: Asa, asa, rasuceste si tu cutitu’!

  29. Simona Tache 24 March, 2010 at 13:25

    @sebra: acelasi lucru am intrebat si eu, dar nu am primit vreun raspuns prea clar. eu cred ca le scriu pe rand si se semneaza amandoi.

  30. lulu 24 March, 2010 at 13:30

    @Simona Tache
    Eu cred ca le scrie Pirca, iar Julius mai imbunatateste glumele(sau asa crede el) 😀

  31. JULIUS 24 March, 2010 at 13:36

    @fetele: o sa scriem un articol in care vom explica pe larg tehnica. de fapt, cred ca o sa-l punem pe eftimie sa-l scrie si noi o sa-l semnam 😀

    (citez si una din eftimie. dupa vreo juma’ de ora de facut poante la telefon, ii zic: “ok, ai poante de 3 texte, pune mana si scrie”. eftimie: “esti nebun?? noi am facut glumele, pirca ce face? suna-l si zi-i sa scrie el” )

  32. lulu 24 March, 2010 at 13:40

    @Julius
    Asteptam cu interes articolul, dar va rugam sa incepeti cu sfarsiul(sau macar sa dati un promo mai amanuntit), in cazul in care ne ia somnul asteptand deznodamantul 😀

  33. Raluca 24 March, 2010 at 14:55

    Deci io, la fel ca toate fetili, n-am înţăles unde e sexu’ din articol? Doar în titlu? Data viitoare înţeleg că o să fie un articol cu titlul “Tehnica pescuitului la crap” şi o să citim despre fabricarea izmenelor…
    Bafta la alegeri, io v-am votat cât am putut…

  34. 4mall 24 March, 2010 at 15:48

    @Raluca: Faptul ca toata lumea intreaba unde e sexul, demonstreaza ca de fapt J&P v-au facut pe toti sa va ganditi la sex. Si nu doar sa va ganditi, ci sa incercati sa il gasiti prin cele mai nebanuite colturi. Acum intelegi de ce am zis ca e un articol foarte bun? (se mai numeste si manipulare in masa)

  35. Raluca 24 March, 2010 at 16:06

    @4mall
    Uf, când ai zis “să încercăm”, m-au trecut năduşelile…până am înţeles la ce se referea încercarea… Foarte bun articolul, nimic de zis, diseară mă duc la omul meu şi îi spun că nu mai vede amor nebun până n-am rochie de 2000 de euro…Păi ce mama dracului, să fim şi noi americani un pic…

  36. Antipitipoance 24 March, 2010 at 16:41

    Ei o parte din romani gandesc practic, trebuia sa-i amintiti si pe cei incalziti cu putin alcool 😉

  37. Stephanie 24 March, 2010 at 16:43

    @ Julius: ati putea mai bine sa ne explicati tehnica pe lung si pe gros, nu pe larg 🙂

  38. Bear Grylls 24 March, 2010 at 16:46

    @Stephanie:Ba e un articol foarte bun despre haine.
    @Claudiu:Ce tare esti la traduceri!Nu vrei sa te angajezi la Neisanal Giografic?

  39. boga 24 March, 2010 at 16:49

    @stephanie
    pai lung si gros merge f. bine pe larg
    doar n-ai vrea lung si gros sa mearga cu stramt?

  40. 4mall 24 March, 2010 at 19:22

    @boga: pentru raspusul asta, ai o bere de la mine!

  41. boga 25 March, 2010 at 07:27

    @4mall
    vreau deaia comprimata, 3 kile la litru.
    nu, pe bune acu’… k mi-e o sete… 😀

  42. Béranger 25 March, 2010 at 10:29

    @claudiu: Mai pune mâna pe-o carte, ai scris de două ori «iubit-o» cu valoare substantivală, adică trebuia scris «iubito»!

  43. florarie 25 March, 2010 at 10:57

    La romani totul e practic si legat de bani, chiar as vrea si eu sa intalnesc un roman din acela pasional, fara sa se gandeasca la nimic, sa faca gesturi marete…n-ai sa vezi, nene… el se gandeste la bere si mici… offf…

  44. boga 25 March, 2010 at 12:03

    @florarie: mmmm, taci, ca ne faci pofta, bre!

Leave a reply