Postul nu e post destul

Oliţa făcătoare de minuni

Cristi Voiculescu

Nu cred să existe pe lume fiinţe mai entuziaste decât părinţii ale căror odrasle au reuşit să facă la oliţă. Nici nu poţi să te numeşti părinte dacă n-ai trecut de hopul ăsta.

Că ai luat examenul la liceu sau la facultate nu s-ar îngrămădi ai tăi să scrie undeva, dar prima căcuţă sau pipilică la oliţă vor fi negreşit consemnate pentru eternitate pe forumul părinţilor cu copii care fac la oliţă.

Ca părinte posesor de doi copii care execută operațiunea la perfecție, s-a considerat că am calificarea necesară să achiziţionez device-ul miraculos. Acesta urma să fie oferit cadou copilului unor părinţi mai puţin norocoşi decât noi. Oliţa cântătoare e dispozitivul către care îşi îndreaptă speranţele orice părinte care a eşuat lamentabil în acest demers.

Când am întrebat la magazin, vânzătoarea a făcut faţa aia care spunea “normal că avem, ce întrebare mai e şi asta” şi s-a grăbit să îmi arate minunăţia. Plasată undeva în stânga micului tron era muzicuţa ce transformă o oliţă obişnuită în echivalentul părintesc al unei icoane făcătoare de minuni.

Ideea e pe cât de simplă, pe atât de genială: o scoți din cutie, aşezi copilul, apeşi pe buton şi din muzicuţă se revarsă… un colind. Probabil şeful de echipă chinez care a avut ultimul cuvânt în alegerea melodiei a răcnit la subalterni: “Normal că e potrivită, nu ştiţi că în cântecul ăsta e vorba de un copil mic?”. În sfârșit, ideea unei olițe cântătoare mi-a sugerat o nișă neacoperită. Un investitor îndrăzneț ar putea produce varianta pentru adulți, foarte folositoare când mergi în vizită și te împinge nevoia să le folosești WC-ul. În loc să tragi apa permanent ca să nu se audă, te relaxezi pe ritmul unei melodii cunoscute și toată lumea are de câștigat.

Preţul a fost convenabil, date fiind circumstanţele, aşa că n-am văzut nici un motiv pentru care n-aş fi cumparat-o. Abia după ce am dat banii din mână m-a trăznit îngrijorarea. Dacă distrug viitorul copilului? Imediat am făcut un arc peste timp şi am văzut bietul copil la vârsta adolescenţei îngălbenindu-se la faţă şi dând explicaţii zadarnice anturajului: “Nu ştiu, frate, care e treaba, dar de fiecare dată când aud colindul ăsta, fac pe mine”.

Mi-am şters din minte imaginea şi am ajuns acasă cu trofeul exact la timp să recepționez replica: “Cum, trebuie să apeşi pe buton? Dar nu aveau din aia care cântă doar la contactul cu lichidul?”.

Share:

32 comments

  1. Petrov 6 March, 2010 at 15:21

    plm, de asta aveam nevoie pe mahmureala.

  2. Ciprian 6 March, 2010 at 15:48

    @Julius
    Sustii nepotismul? Poti sa bagi in viitor si texte din Vasile Voiculescu, Gelu Voican Voiculescu, Marin Voiculescu (nu stiu cine naiba esti), Mirela Voiculescu (nici pe tine nu te stiu, am dat de tine pe ggl), Camelia Voiculescu si din alti Voiculesti pe care ii gasesti pe ggl.

  3. lulu 6 March, 2010 at 16:13

    Dupa primele paragrafe m-am gandit ca autorul articolului il santajeaza pe Julius(auzi la el: bebelusi, copii etc) Spre sfarsit Cristi Voiculescu (acum inteleg comentariul lui Ciprian) mai drege busuiocul, dar nu cat sa ma convinga ca nu face trafic de influenta..

  4. Crin 6 March, 2010 at 16:41

    hahaha :)) ma doare capul.. mi-e groaza sa fiu mama, i`ll have to keep up with the technology as well :))

    tare fain scrieti voi baieti. succes in continuare!

  5. 4mall 6 March, 2010 at 17:11

    Mi se pare mie, sau deja se dau lupte grele aici? Diferenta fata de politica aia de la teveu, e ca nu mai stiu care e puterea si care e opozitia. Ramane de gasit patronatul, ca macar un sindicat tot posedam. Pe cand infiintarea DNA Cotcodac?

  6. cristian voiculescu 6 March, 2010 at 17:55

    Santajul asupra lui Julius il recunosc cat de cat, dar rudenia cu Mogulul nu. Oricat ar sustine el asta

  7. toader 6 March, 2010 at 17:57

    lu’ fi-mea poti sa i-o pui pe madona in live langa ea ca fuge cat o tin picioarele daca nu are chef sa stea pe olita. face cand are ea chef.
    prima oara cand i-am luat o olita a zis ca vrea mov. i-am luat una mov, a facut de trei ori pe ea, dupa aia ca vrea rosie. i-am luat rosie. dupa aia ca vrea sa stea la televizor cand isi da drumul. si asa mai departe. nu intru in istorii din astea ca e cumplit.

  8. cristian voiculescu 6 March, 2010 at 18:00

    @toader, noi incercam sa ii pregatim pentru viata si astia stramba din nas. noobi!

  9. M3bis 6 March, 2010 at 18:21

    @4mall
    Înfiinţarea Daily Cotocdac S.A. vroiai să zici. Că e mai mulţi de 6 acţionari.
    @cristian voiculescu
    Chitră eşti. Nu puteai să mai pui şi tu 50 de lei în plus să-i iei de-aia cu senzori…
    @toader
    Trebuia să-i iei oliţă fuchsia. E fetiţă, se pişa toată pe ea. Pardon, în ea. În oliţă, adicălea.

  10. M 6 March, 2010 at 18:59

    Teamă mi-e ca la vîrsta adolescenţei , palid la faţă , se va adresa anturajului : ” Fac pe mine , frate , care vii să-mi cânţi ceva ?
    Nu învăţaţi copiii cu năravuri !

    P.S. Tare frumos mai scrieţi pe aici .

  11. 4mall 6 March, 2010 at 19:03

    @m3bis: Ca bine zici mah! O punem de-un actionariat?
    @cristi voiculescu: Ia zi tu sincer, cat era aia cu senzori? CA Copilul din mine vrea jucarie!

  12. Stephanie 6 March, 2010 at 20:31

    Varianta pentru adulti e o pitzipoanca buzata si tzatoasa, care sa cante in timp ce Gigel face pisu’. Eventual sa i-o tina & scuture (asta e varianta care costa cu 50 de lei in plus). 🙂

  13. cristian voiculescu 6 March, 2010 at 21:04

    @4mall, nu mai rasuci si tu cutitul in rana. in domeniul cresterii copiilor orice economie se intoarce impotriva ta.
    #M3bis pai puteam, dar ce incheiere mai avea articolul asta?

  14. iulian rinder 6 March, 2010 at 21:32

    Be happy, dont’t worry. Sau,de pe la mine din arealul unde m-am nascut, be happy, dont’t haplea. Tu realizezi ca daca s-ar inventa olita chinezeasca ce canta manele ce ,,succesuri” ar avea? Dar tu ti-ai lasa copilul pe mana unei olite maneliste? Pot intelege ca ,,pe la spate, pe la spate, asa se…face toate”. Sau ,,Cine e pe primul loc, pisuu, pisuu si cu caca”. Dar cat de traumatizat poate fi un copil cand asculta ,,Hai tala-tala – tala, pe caca noi vom vota, si-l vom pune presedinte, ca nea caca nu ne minte”? Vezi cum cu o olita se duce dracu viitorul democrat al tarii?

  15. Florian 7 March, 2010 at 00:32

    Se înmulţeşte numărul sclavilor de pe tarlaua Tiranului. Cu ce-i momeşti, bre?

  16. 4mall 7 March, 2010 at 00:41

    @Florian: Promisiunile lui sunt cele mai credibile;)

  17. Florian 7 March, 2010 at 01:05

    @4mall
    Vouă tot cărţi vă promite? Sau s-a emancipat în arta mânărelii?

  18. Bulina Neserioasă 7 March, 2010 at 01:15

    Lor le promite bani, da nu le da nici pe naiba.
    Dar ei stiu ca Julius e baiat bun, si..atunci cand va deveni multimiliardar, le va da si lor sa traiasca bine.

  19. De calitate 7 March, 2010 at 05:33

    saracul copil 🙂

  20. Bear Grylls 7 March, 2010 at 10:47

    Adanc a grait admin-ul…Tip:ieri am descoperit la supermarket olita cu suport de adaptat la W.C.,pentru cazul in care juniorul se hotaraste sa treaca la next level.
    @De calitate(?):Fa intai copilul si dupa aia cotcodaceste.De bebelusul care tine mortis sa bea apa din W.C.ai auzit cumva?

  21. cristian voiculescu 7 March, 2010 at 10:58

    @bear grylls, daca tine mortis sa bea din WC, sa zicem ca e treaba lui. Mai rau e cand se ofera sa iti faca tie cafeaua cu apa din aceeasi sursa
    multumim pentru tip-ul cu adaptorul de wc. In limbaj de specialitate se numeste reductor.
    oricum lumea pe aici crede ca e ceva de ras, dar realitatea e dura

  22. 4mall 7 March, 2010 at 11:02

    @Florian: Nu vreau sa fiu spargator de greve, dar eu chiar am primit cartile castigate…

  23. sebra 7 March, 2010 at 12:03

    @4mall,
    Nu vreau să fiu cârcotaşă, dar nici acum nu am primit imprimanta câştigată. Dar cred că în cazul meu, vina aparţine celor de la HP.

  24. Florian 7 March, 2010 at 21:53

    @JULIUS
    Auzişi bre ce a zis zebruţa, că încă n-a primit imprimanta? Mi se pare o chestie prea naşpa ca să nu intervii la HP. Pe bune.

  25. JULIUS 7 March, 2010 at 22:03

    @florian: pai i-am amenintat, am urlat, pe vreo 2 i-am si batut… ce dracu’ sa le mai fac? se misca mai incet…

  26. mifty 7 March, 2010 at 22:33

    @jul: fă şi tu “moarti di idiot”, cum se plângea o moldoveancă de bărba’su, care era gelos, dar numai când nu era cazul!!! ;))

  27. Victor 8 March, 2010 at 03:54

    1. La voi “olita face”, NU “in olita se face”?
    2. Varianta pt adulti poate fi inlocuita cu muzica data tare pe mobil.
    Da’ cel mai “tare” ar fi sa ai inregistrate pe mobil… sunetele specifice operatiei care in mod normal este indeplinita pe… loctiitorul de olita pt adulti, si apoi sa ezite toata lumea sa intre vreo juma’ de ora in incaperea cu pricina – FARA MOTIV… OLFACTIV!
    3. E GROZAVA ideea cu “arcul peste timp” si cu “…de fiecare data cand aud colindul asta…” (si LA FEL de grozav e SI reversul – ideea lui M: “…care vii sa-mi canti…?”)
    4. @ Bulina Neserioasa: Ca nu da nimanui nimic – asta-i ALT subiect, da’ lor macar LE PROMITE mai serios: nu “jucarele”, ci bani…
    5. @ JULIUS: Pe vreo doi i-ai si batut…
    …la “table”?

    Lasati-o (Biiip!), fratilor, nu mai poate omul sa citeasca noaptea postarile voastre fara sa riste sa-si trezeasca “jumatatea” razand singur ca prostu’?

  28. Bear Grylls 8 March, 2010 at 11:29

    @Cristian Voiculescu:Ai dreptate,nu-mi aminteam cuvantul.Dar nici olita nu are nevoie de “termeni de specialitate”.
    Iar cu bautul apei direct din W.C.,ghici cine trebuie sa-l ingrijeasca daca face pantecaraie?

  29. Raluca 8 March, 2010 at 12:59

    @Cristian Voiculescu
    Mda, e bine ca te-ai gandit la arcul peste timp, dar l-ai facut cam ..departe. Ar fi trebuit sa te gandesti mai aproape, la ceva gen: – vaaaai, puisor, de unde stii tu sa canti asa frumos? Raspuns: de la caca!

  30. mifty 8 March, 2010 at 13:37

    @Victor: adică DC e somnifer la tine???
    ei, vezi că te-ai înşelat?? 😀
    @Raluca: stai că asta e nimic… ştiu unul care cântă manele din ghirţăiturile burţii veşnic goale de mâncare, dar permanent plină cu bere proastă!!!…

  31. Mihai 30 March, 2010 at 10:02

    bine,bine..si cum putem face si noi sa auzim aceasta mirabolanta melodie? Ca m-ai facut curios!

  32. Cum sa scrii un guest post care va fi publicat | chestiuni.info 2 June, 2011 at 23:51

    […] http://www.dailycotcodac.ro/2010/03/olita-facatoare-de-minuni […]

Leave a reply