Postul nu e post destul

Băieţel sau fetiţă. Cum să dresaţi barza

Dr. Ionuţ Şendroiu

Generaţii de bărbaţi, unii misogini din start, alţii deveniţi misogini pe parcurs (cam după ce barza le-a adus şi a treia oară tot fată), au visat la această mare inginerie: cum să i-o pui nevestei astfel încât plodul rezultat să aibă exact sexul pe care ai tu chef să-l aibă. Probabil că vă gândiţi că aşa ceva e imposibil. Vă înşelaţi! Există o metodă şi nu e foarte complicată.

E deja de notorietate faptul că bebeluşul se formează atunci când spermatozoidul unui domn se întâlneşte cu ovulul unei doamne. Întâlnirea are loc de obicei în trompa doamnei (trompa uterină). Spermatozoizii sunt (ca şi oamenii) de două feluri: unii poartă bagajul genetic al unui viitor băieţel (conţin cromozomul Y), iar ceilalţi bagajul genetic al viitoarei fetiţe (conţin cromozomul X).

Spermatozoizii Y (să le zicem băieţeii) sunt mai uşori şi se mişcă mai repede. La scurt timp după ce domnul ejaculează, spermatozoizii Y se desprind din pluton ca nişte ciclişti în Turul Franţei şi ajung primii în trompa doamnei. Dacă aici dau peste un ovul fecundabil, conducătorul plutonului (la ei competiţia este foarte dură) intră în ovul şi, peste nouă luni, doamna va lansa un băieţel. Dacă în trompă nu există la momentul respectiv nici un ovul disponibil, ”băieţeii” se pun pe aşteptat. Problema este că ei nu pot să aştepte prea mult. Rezervele lor de energie sunt relativ scăzute şi în consecinţă încep încet, încet să moară.

Între timp, ajung în trompă şi spermatozoizii X – fetiţele. Acestea se mişcă mai încet, dar sunt mai rezistente şi mai insistente. Dacă ovulul doamnei catadicseşte să-şi facă apariţia în acest moment în trompă, va fi fecundat de un spermatozoid X şi rezultatul final va fi o fetiţă.

În general, ovulul îşi face apariţia în trompa uterină aproximativ la mijlocul ciclului menstrual. De pildă, dacă doamna are un ciclu de 28 de zile, fenomenul (ovulaţia) are loc în a paişpea zi. Prin urmare, dacă asta este ziua în care i-aţi pus-o fără prezervativ, aveţi şanse serioase să aflaţi mai târziu că aveţi un băieţel. Dacă acţiunea are loc însă mai devreme (în a doişpea zi, de exemplu) veţi fi tată de fată.

Trebuie menţionat şi faptul că ovulul rezistă în trompa uterină cam 72 de ore, timp în care este, la o adică, fecundabil.
În concluzie, dacă partida de amor decisivă are loc fix în ziua ovulaţiei, sau in primele 48-72 de ore după, rezultatul final va fi de sex masculin. Dacă are loc înainte, va trebui să cumpăraţi scutece roz.

P.S. Nu este bătut în cuie că ovulaţia are loc matematic, la mijlocul ciclului menstrual. Dacă vă preocupă foarte tare să aflaţi exact în ce zi se produce, trebuie măsurată zilnic temperatura intra vaginală (cu un termometru introdus în fiecare dimineaţă la locul faptei). În fiecare zi, termometrul va arăta aceeaşi temperatură, cu excepţia zilei Z, când va arăta cu 0,5°C mai mult.

Dacă v-a plăcut acest articol , votaţi-ne la RoBlogFest 2010, secţiunile “Cel mai popular blog” (pozitia 198) si “Blog colectiv” (pozitia 48).

Share:

57 comments

 1. mifty 13 March, 2010 at 11:21

  dr. john chendree, dresor de berze!!! ;))

 2. Claudiu 13 March, 2010 at 11:50

  bun. Acum o sa stiu, ce las omenirii!!!
  Maxim am spus!

 3. silavaracald 13 March, 2010 at 12:42

  Să fii tu sănătos cu termometrizarea aia, că m-am chinuit luni întregi să surprind saltul ăla! Ţie ţi-a ieşit vreodată? =))

 4. toader 13 March, 2010 at 13:00

  luni intregi ai tinut termometrul? Dumnezeule!

 5. unmihai 13 March, 2010 at 13:04

  @silavaracald
  cred ca ajuta mai mult daca folosesti termometru fara gradatie 🙂

 6. sendroiu 13 March, 2010 at 13:08

  @silavaracald: pai, eu nu am unde sa surprind saltul, tehnic 😉

  (sincer, nici nu stiu pe cineva care sa fi depistat ovulatzia cu termometrul, doar ca asa scrie prin vreo 3 metri cubi de carti, toate scrise de expertzi, pot sa ii contrazic?)

 7. 01st1 13 March, 2010 at 13:33

  @sendroiu
  Eee,nu ai unde… Invechitule!

  (misto articol, serios si util)

 8. unmihai 13 March, 2010 at 13:46

  eu mi-am dorit un baietel. calculasem totul: viteza vantului, presiunea atmosferica, coeficientul de frecare, cotangenta unghiului alfa… tot, tot!
  a iesit fetita 🙂 da’ nu-mi pare rau 😀

 9. mutulica 13 March, 2010 at 13:56

  mie mi a iesit ce spui tu doar cu o capra …. ca cu oameni am incercat in van…

 10. eftimie 13 March, 2010 at 13:57

  Eu am respectat ceea ce spune dom doctor aici şi aşa a fost, acu fix un an jumătate nevastă-mea a născut un băieţel.

 11. sebra 13 March, 2010 at 14:18

  Doctore, cu tot respectul, da’ bagi lumea rău în ceaţă, adică în temperaturi :))
  Lucrurile sunt simple, dacă Gigel stă cu gura deschisă, va ieşi o fetiţă; dacă strânge din dinţi, va ieşi un băieţel 😀

 12. Ciprian 13 March, 2010 at 14:22

  Nu mai bine santajam barza?

 13. traditional 13 March, 2010 at 14:46

  multumim ca ne scoateti din nestiinta. ati scapat insa o minunata ocazie de a reaminti vorba din popor, ca din c..ul drept se fac baieti, iar din c..ul stang – fete. cu termometrul nici eu n-am auzit pe nimeni sa faca copii.

 14. mifty 13 March, 2010 at 15:13

  tradiţionalule… oare ce-o să aibă jegul, băiat sau fată, că-i lipseşte un c.oi, da’ n-a zis şi care!!! ;))

 15. Crin 13 March, 2010 at 15:52

  totusi, e un pas inainte de la clasicul.. faci treaba in pozitia aia, in faza a treia a lunii, cand cocosul trage 3 ture de curte si furnicile cad pe dreapta.:))

 16. radu 13 March, 2010 at 19:17

  Cred ca cel mai importat e sa fie sanatos, fie baietel sau fetita.

 17. Raluca 13 March, 2010 at 19:45

  Stimate domnule doctor, eu credeam ca e muuuult mai simplu, ca in bancul ala cu Bula… adica Bula isi surpinde parintii incercand… sa mai devina odata parinti si pe ta-su in mijlocul actiunii, strigad: “fata,fata, fata, fata!!!”.
  A doua zi, ta-su il surprinde pe Bula in mijlocul actiunii cu ma-sa, Bula repetand si el: “bicicleta, bicicleta, bicicleta, bicicleta…”
  Sper ca, dupa ce castigati la RoBlogFest, sa va dea mogulul DC bani s ava deschideti un cabinet “particoler”, sa nu mai trebuiasca sa va canoniti atata prin Angola!

 18. iulian rinder 13 March, 2010 at 21:01

  In urma cu aproximativ patru ani am fost cu sotia la ecograf. Specialistul a spus ca vom avea un baiat. Am cinstit toti amicii, dar mai ales pe mine, conform obiceiului mioritic. Dupa trei-patru saptamani am mai fost odata – nu singur, cred ca se intelege – pentru verificarea sarcinii. Este adevarat, sarcina era a sotiei, dar daca noi facem ceva impreuna, facem pana la final. Medicul ne-a spus ca este fata, ca, sa vezi, prima oara era ombilicul asezat nu stiu cum, si s-a inselat. Iar am cinstit toti prietenii, ca asa este crestineste, pentru a propavadui schimbarea. Credeti ca are chiar asa mare importanta daca este fata sau baiat? Daca esti un parinte cretin atunci poate sa te intereseze, iar daca esti tot un parinte cretin poti avea ca urmas un manelist sau o pitzipoanca. Daca nu, ai un copil.

 19. silavaracald 13 March, 2010 at 23:03

  Să vă spun ce am observat eu, apropos de sexul copilului!
  Când e băiat, tatăl nu-şi mai încape în piele de mulţumire, că deh, are cine-i duce numele mai departe şi alte chestii de-astea macho-iste. Când e fată, zice că de fapt asta a vrut de la bun început!
  Dar partea haioasă abia de aici începe. Dacă e băiat, tatăl îl va iubi, bineînţeles, dar mereu va fi într-un fel de concurenţă absurdă cu el, cerându-i să nu plângă la vaccinuri, de pildă, că-i bărbat, şi el, când era mic nu făcea aşa ceva ş.a.m.d. Dacă e fată, să te ţii! E sclav pentru tot restul zilelor lui, şi oricine-i va supăra prinţesita îi devine duşman de moarte! Aşa că, măcar de data asta, Lăptuca Peace a scăpat de ce-i mai greu! 😉

 20. mifty 14 March, 2010 at 00:08

  … bănuiesc că va urma partea a 2-a: cum să dresaţi varza!!! 😀
  @şlvc: eu am exact băiat şi fată, în ordinea asta, şi s-ar părea că sunt undeva pe la mijloc!! 😛

 21. tahemet.blogspot.com 14 March, 2010 at 00:17

  offtopic: institulul de cercetare in domeniul alimentatiei publice e bugetar sau nu?

  dacă e bugetar, nu ar trebui să se implice mai vioi în interziccerea tuturor acelor lucruri pe care don mencinikopski le propovăduieşte ca fiind păcătoase?

 22. mifty 14 March, 2010 at 00:24

  deci, nu! 😀

 23. Stephanie 14 March, 2010 at 07:47

  Eu cred ca e cam asa: daca tatal isi doreste NEAPARAT baiat sigur va fi fata!
  Ah, mai e o “vorba populara” : curvarii fac fete! =))

 24. Bear Grylls 14 March, 2010 at 10:15

  Nu stiu teorie,dar observatia practica m-a facut sa constat ca in vremurile astea de criza s-au nascut foarte multi baieti.Sa vedeti ce competitie va fi pentru accesul direct la domnisoarele anilor 2030!!

 25. silavaracald 14 March, 2010 at 12:39

  @Stephanie
  Destul de adevărată! Cel puţin printre curvarii pe care îi cunosc eu. 😉
  Şi se mai spune ceva, de data asta pe bune: marii sportivi fac fete. N-aş putea explica de ce. Sper că nu din cauza dopping-ului… 🙂
  @Bear Grylls
  Superstiţioşii spun că atunci când se nasc mai mulţi băieţi decât fete, urmează un război.

 26. N.A. 14 March, 2010 at 12:56

  Eu tot timpul ii scot ochii sotului ca pentru un machidon sau un arab as fi o comoara de nevasta! fac numai baieti! :))

  Mai auzisem o legenda… de fapt unul din studiile cercetatorilor alora britanici: cum ca si personalitatea fomeii ar conta la sexul copilului: daca e o tipa mai pisicoasa si matzaita, iese fata, daca e mai masculina si mai agresiva, iese baiat.. nu’s ce hormoni….

 27. Cazimi 14 March, 2010 at 13:00

  Statisticile spun ca in timpul razboaielor si ulterior se nasc mai multi baieti, ca sa compenseze pierderile in lupta. Poate mai avem o speranta…

 28. Ciprian 14 March, 2010 at 13:18

  In judetul Vaslui statisticile spun ca sunt mai multe babe :))

 29. Cazimi 14 March, 2010 at 13:22

  Peste tot, in toata lumea, nu doar in Vaslui sunt mai multe babe: speranta de viata a barbatilor este mai scazuta decat a femeilor.

 30. N.A. 14 March, 2010 at 15:51

  Cica nu e intamplatoare statistica asta.. cica, de fapt, barbatii isi doresc sa moara mai repede. :))

 31. Bulina Neserioasa 14 March, 2010 at 16:11

  Voi nu sunteti sanatosi la cap !

  Oricum daca mama isi doreste fata, fata iese, puteti voi sa calculati si unghiul, si presiunea atmosferica, misoginilor !

 32. Lala 14 March, 2010 at 17:14

  Salutare tuturor! Nu stiu pe la ce scoli au umblat berzele astea dar cele care au adus bebei in familia mea si pt cunoscutii mei au nimerit numai baietei. De o fetita nu am auzit si eu in ultima perioada. Eu insami sunt viitoare mamica de baiat. Oare incearca mama natura sa echilibreze raportul femei/barbati pe planeta asta?

 33. Petrov 14 March, 2010 at 18:35

  domnu rinder, cretini ies si din parinti destepti.

 34. mifty 14 March, 2010 at 18:39

  @Petrov: vorba asta ai auzit-o de la babacii tăi personali?? 😛
  @N.A.: deci… clar că nu eşti nici pe departe pisicoasă şi mâţâită, ci eşti un soi de margaret thatcher blond??? 😛

 35. EPISTOLEpentruZEUS 14 March, 2010 at 19:02

  lasati-o, fratilor, balta cu calcule, temperaturi si zile fertile.
  in familia mea, suntem la a treia generatie de cand incercam de o fata.

  am doua foste neveste, una actuala si patru bucati de baieti, sa-mi traiasca!

 36. EPISTOLEpentruZEUS 14 March, 2010 at 19:07

  @STEPHANIE
  “Eu cred ca e cam asa: daca tatal isi doreste NEAPARAT baiat sigur va fi fata! Ah, mai e o “vorba populara” : curvarii fac fete!”

  ba, sa fii tu sanatoasa. asa a sperat si nevasta-mea si tot baieti sunt!

 37. Ciprian 14 March, 2010 at 19:47

  @lala Buuuuna Lala. Or sa mai fie si erori.

  @EpistoleptCucubau
  Ce nu face omul pentru o nora, d’apai sa aiba patru.

 38. Ciprian 14 March, 2010 at 19:50

  @NA
  Tu inca nu ai plecat la spital? Julius sarbatoreste de joi nonstop pt Junior DC, pentru Universitatea, vino si tu cu vestea buna pana nu se trezeste din betie.

 39. Petrov 14 March, 2010 at 20:08

  @mifty, nu in formula asta. am invatat si io la scoala.

 40. silavaracald 14 March, 2010 at 20:50

  @N.A.
  Cică numai ăia însuraţi! =))

 41. iulian rinder 14 March, 2010 at 22:34

  ptr. Petrov
  E, nimic nu este perfect. Pana la urma urmei orice regula are exceptii. Dar daca eu sunt uneori cretin sper ca fica mea sa fie constant geniala. In rest mersi de comentariu.

 42. sendroiu 15 March, 2010 at 10:44

  @NA: incearca sa te consolezi cu ideea ca tu nu potzi influentza deloc sexul viitorului copil. Orice tratat serios despre fiziologia reproducerii incepe cu propozitzia: “masculul determina sexul produsului de conceptzie”. Cel putzin la mamifere si cel putzin pe Terra, indiferent de cit de blonda este mama 😉

 43. N.A. 15 March, 2010 at 10:51

  @ciprian – Pusche pe limba-ti!!! mai am 5 saptamani, nu vreau nici cu o zi mai devreme! abia are timp Julius sa se trezeasca din betie pana atunci si sa se pregateasca pentru una noua! plus sa caute cartile alea… :))

 44. N.A. 15 March, 2010 at 11:59

  @sendroiu – Uf, stiam, mai, don’doftor, da’ lasa-ma si pe mine sa ma dau mare nitel ca poate nu cunoastea toata lumea stuatia!… 😀

 45. brylu 15 March, 2010 at 12:50

  bineee, da de mai fac inca o fetita, pregateste-te sa adopti 😀

 46. N.A. 15 March, 2010 at 13:15

  @mifty – Le vom lasa pe viitoarele nurori sa ma descrie.. =))
  @slvc – Asa auzisem si io, dar ma intreb de ce nu invers, aia neinsurati ce sa mai faca… :))

 47. sendroiu 15 March, 2010 at 15:57

  @slvc, stephanie etc: “curvarii fac fetitze” este o exprimare cam dura.
  Sa zicem ca barbatzii mai activi sexual fac fetitze, asta este corect, intr-adevar. Constatarea se verifica peste tot in lume, indiferent de rasa, religie etc.
  E adevarat ca barbatzii mai activi sexual sunt de obicei afemeiatzi (Chaplin, Picasso, Basescu) dar asta nu este obligatoriu (de exemplu, regele Mihai a avut doar fete, cinci, desi nu era afemeiat, dar putem presupune ca era extrem de activ sexual).
  Eu am o teorie despre asta, dar cred ca ar fi mai bine sa o expun intr-un articol separat: pe scurt, barbatzii hiperactiv sexual ejaculeaza mai des si nu fac asta intotdeauna intr-un loc, sa zicem, consacrat. Cum spermatozoizii Y sunt mai ushori, ei parasesc primii incinta, ajungind adesea, in cazul barabatzilor hiperactivi sexual, pe sutienul amantei oficiale, pe cearceaf, pe faiantza din baie, pe ochelarii unei senzuale colege etc. Atunci cind isi amintesc ei ca ejacularea poate fi utilizata si la facutul copiilor, rezerva strategica mai contzine doar spermatozoizi X.
  😉

 48. Bear Grylls 15 March, 2010 at 17:20

  @slvc: Se pregateste sigur un razboi din moment ce soacrele mici vor detine puterea politica pentru cateva decenii,pana se reinstaureaza echilibrul demografic.

 49. lulu 15 March, 2010 at 18:52

  @sendroiu

  din expunerea ta pur stiintifica am inteles si eu ceva: colegele cu ochelari sunt senzuale. Poate pentru tine ca deh: halatel, stetoscop etc…. 😛

 50. sendroiu 15 March, 2010 at 19:05

  @lulu: potzi inlocui cuvintul ochelari cu cu decolteu, buze, obraz, coapse sau orice itzi trece prin cap, in caz ca itzi propui sa intzelegi ceva mai mult din text. Momentan, ai priceput cam 1%, zic eu …

  PS: teoria mea e chiar mishto si mi se pare al dracului de plauzibila 😀

 51. lulu 15 March, 2010 at 19:18

  @sendroiu
  Momentan cred ca am inteles fix cu 1% mai mult decat am nevoie.
  Glumesc, am priceput ideea, e ca in bancu cu iepurele si testoasa: spermatozoizii y vor sa lase ceva avans celor x (din politete, doar sunt barbati, ce naiba), numai ca spre deosebire de iepurele care nu mai pleaca in curse, ei nu se mai pot opri :))

 52. lulu 15 March, 2010 at 19:28

  @sendroiu
  La cat de curajos te desfasori pe aici, tind sa cred ca ori ai mituit barza de ti=a adus baiat ori ai fentat-o(pe barza, mai) si inca poti sa razi 🙂
  PS Normal ca tu crezi ca teoria ta e mishto, ca si eu cred ca glumele mele sunt amuzante….

 53. N.A. 16 March, 2010 at 14:09

  A, si mai e si calculul ala babesc, adunat luna de conceptie cu varsta mamei, daca iese nr. par – fata, nr. impar – baiat. La mine s-a potrivit (dar am aflat, oricum, dupa, de fiecare data, ca nu m-a interesat sa fac ceva anume).. dar m-a mirat ca am aflat de asta de la cadre medicale, care s-au jurat ca, in x ani de experienta, a dat rezultate in peste 90% din cazuri.

 54. Narcisa 16 March, 2010 at 16:15

  Eu am auzit alta varianta, de la viitor tata de fata: “Barbatii destepti fac fete!!!”

  Combateti asta, va rog.

 55. KotzoFanul 11 April, 2010 at 05:12

  Apropo de barză: cică o barză bărzăia prin lume cu un moșuleț în cioc. Legenda zice că, după ceva deceniii de zbor, bătrânelul tot îi zicea berzei: Hai măi barz-o, lasă mândria și recunoaște și tu odată că te-ai rătăcit! 🙂

 56. giogio 6 August, 2010 at 16:33

  si cei potenti baieti?:))mama a 2y:P

 57. hap 23 March, 2012 at 14:27

  deci, daca am 2 fete deja, ma sfatuiti sa incerc cu termoetru’. daca ratez, cum facem?

Leave a reply