Postul nu e post destul

Olteanul și blugii

Vivi Floricica

De câteva zile tata e în București. Nu stă la mine, e venit la văr-su, adică la nașu’. Îl știți, ăla cu Espero.

Azi, într-un final, ajunge și la mine. Zic: hai să punem masa. Tata e mort după fasole. Îi făcusem iahnie. El: nu, nu, că nu stau mult, sunt în trecere. Mă și gândeam, a dracu’ trecere, veni tocmai din Pipera pe lăcăraia asta (că acolo stă nașu’ ) să stea la mine o juma’ de oră. ”Stau până la două, că am treaba”. Zic: bine, mă! Ce era să-i mai zic… Am lăsat omul în pace.

Am stat un sfert de oră de vorbă și îi sună telefonul. Scoate tata telefonul din buzunar: “Alo? Gata, Cezar? Ești jos?”.

Până să mai am vreo reacție, tata era deja îmbrăcat și gata să iasă pe usă. “Ce faci, mă, cine e Cezar? Unde fugi așa?”, zic.
“Șoferu’, ți-am zis că am treabă. Mă duc cu nași-tu la mol să-mi cumpăr blugi străini d-ăia de unde-și ia el… de la Elvis, da` dacă or fi d-ăia evazați, nu vreau…”.

I-am spus că sunt Levi`s, nu Elvis. Îmi era că se uită pe etichetă, vede că scrie altceva și după aia îi bate obrazul lu` nașu’ că din cauza lui și-a luat niște fake-uri.

Share:

18 comments

  1. sendroiu 12 February, 2010 at 23:57

    ma, are si tata-tu dreptate:
    el vis e vis in spaniola
    le vis e tot vis, da’ in franceza

    acuma, nu voiai sa le spuna the vis, sa faca bataturi pe limba

  2. iulian rinder 13 February, 2010 at 00:07

    Mai bine Elvis decat evreu ala de Levi/s. Pai daca isi lua al batran blugi Adi? Erau Adibas original de tras nu pe craci ci in nas ,,a la” Fiorentina. Sau din aceeia de nu se ,,vede” decat lipsa chilotilor pana nu stii cine e pe primul loc pe baza refrenului oligofren,,Adi,Adi si Daniele Gheorfii”. Parca asa era. Deci, dilematic si cuminte a plecat domnul in cauza sa ia o portie de rock&roll. Bravo lui, respecte, sanatate si Metallica rulls.
    PS la o portie de fasole cu ciolan nu dau inapoi. Jos pizza, Traiasca micul cu mustar.
    Iulian Rinder

  3. JULIUS 13 February, 2010 at 00:09

    @rinder: bai, nu vrei sa scrii gratis la noi? deci absolut gratis, nu trebuie sa dai nici un ban!

  4. iulian rinder 13 February, 2010 at 00:20

    da, da daca iau

  5. iulian rinder 13 February, 2010 at 00:21

    glumeam
    ok

  6. Ciprian 13 February, 2010 at 02:30

    @dr Sendroiu
    In fraceza la vis nu se zice “rever” cu accent circumflex pe primul e?

    @Julius Rinder
    Eu as intra la banuieli daca as primi ceva moca de la tizul tau. Asa a inceput cu fiecare. Bietul 4mall era cat pe ce sa fie papat de diavolii tanzanieni, lui Eftimie i-a dat mai demult o bere si acu ii scoate ochii pentru cate un text.. de sarmanul Radu Pirca nu mai zic cum il jumuleste de idei. La ora 2 in noapte se trezeste cu Julius la usa, mirosind a shaworme, si il pune sa scrie adevaratele texte haioase de pe DC in locul lui. Mai bine la stat decat patronat de Julius. :))

  7. MNX 13 February, 2010 at 02:46

    Oricum e mai bine la stat, decit oriunde…
    Mai nasol e in ianuarie, cind s-au terminat filmele de anul trecut, si tre sa stai cu adevarat degeaba 😐

  8. unmihai 13 February, 2010 at 10:20

    ce chestie…oltenilor e plac fasolele… asta inseamna ca-s un fel de moldoveni!

  9. Bear Grylls 13 February, 2010 at 10:45

    Lasa-l sa-si ia blugi stramti,ca dupa aia nu mai poate manca fasole.Ai scapat de stat toata ziua cu oalele pe foc.Ii dai doar chips-uri cu aroma de bacon.

  10. karmapolice 13 February, 2010 at 13:13

    poate nu stii tu si e un nou brand elvis asta…

  11. taxu 13 February, 2010 at 15:44

    Iar facu pe desteapta, asta mica a mea, auzi? Iar facu. Fusai pe la ia… ce era colea, nu-ti spun, ce era. Ingramadeala, toate alea pe masa di la bucatarie, ca vazui, vazui inainte sa ma bage ia in odaie. Ca n-are decat doua, camere, si intr-aia buna soilea gineri-miu, soilea la doua ziua, auz la el, gogea pe canapeaua aia buna, de le-o trimisai cu Cezar tocmai di la Slatina, di la Slatina i-o trimesai cu Cezar, si-acu’ nici ca-l mai cunostea, fi-i-ar fasolea a dna sa-i fie, ca parca anume puse dafin, anume puse, ca-l simtii de la usa, stii? ca stie ca nu-l suport. Da’ ma loai cu vorba si uitai: pai ce sa mananci la ea, ce sa mananci cand treci pe langa bucataria aia si vezi chiuveta plina, scrumiera revarsata pe musama, slin pe aragaz… nu vrei tatale o fasole? Nu vreau fa, da-i-o lu ala, cand s-o ridica de pe canapea, lu ala da-i-o, cu dafin si cu franzela taiata pe musama, langa chistoace. Noroc ca veni Cezarica, si plecai.

  12. unmihai 13 February, 2010 at 19:48

    @a lu’ fake
    bai nu-sh’ ce-i place lu’ maica-mea da’ … hai sa raman in spiritul Valentinului si sa-ti urez un sincer: sa fii mai iubit decat Botezatu.. Catalin Botezatu

  13. cuibaru 13 February, 2010 at 20:30

    deci acolo era!

  14. N.A. 13 February, 2010 at 23:23

    Da’ ce-aveau, dom’le, daca erau si evazati? Cred ca ar fi facut senzatie acasa! Numai reactia lu’ mamaie si s-ar fi meritat! 😀

  15. un ohm 14 February, 2010 at 01:35

    Carevasazica, din ce-ntelesei de la @taxu, Vivi Floricica te tragi de-acilisea de la Slatina? Acest minunat catun? Simpatic 😀

  16. Pisi 14 February, 2010 at 01:39

    hai ca m`ai facut sa rad :))

  17. Spiep 15 February, 2010 at 22:59

    Hai că dacă a râs până şi Pisi… îţi mai dăm o şansă.

  18. Tineretul din ziua de azi şi pericolul hainelor unisex » Daily Cotcodac 9 December, 2010 at 08:03

    […] constatat o chestie îngrijorătoare pe când mă holbam prin mall după blugi ieftini (ăştia-s pentru mine cum sunt roşiile pentru domnul P.) Pe vremuri, în magazine era o […]

Leave a reply