Postul nu e post destul

Efectul etnobotanicii de clasa a 9-a asupra vindecărilor paranormale

Dr. Ionuţ Şendroiu

Domnul Xulescu este un cetaţean tipic, care funcţionează pe bază de OTV, ceafă de porc si bere la pet.

Să zicem că într-o zi, Dl. Xulescu se duce să facă o ecografie, şi că la ecografia aia se vede un … ceva. Este programat apoi la o tomografie computerizată, care arată negru pe alb că ceva-ul ăla e cam gros şi trebuie tratat urgent, chestie confirmată de cele două scintigrafii efectuate ulterior, una la Bucureşti, alta la Cluj. Nu discutăm despre costul investigaţiilor efectuate, ca să nu ne enervăm prematur. Concluzia a fost tristă, dar previzibilă. Domnul Xulescu trebuie să înceapă un tratament şi să respecte o dietă. Tratamentu’ ca tratamentu’, o să se ţină de nas şi o să îl ia. Da’ cînd a văzut dieta, i s-a făcut rău.

După ce s-a sfătuit la un grătar cu soţia, cumnatu’ Marcel, văru’ Mirel si cu vecinii de la 3, de la 4 şi de la 8, Dl. Xulescu a tras concluzia că cel mai bine şi mai bine e să meargă la un vindecător paranormal care are aură. A optat pentru un tămăduitor din Vălenii de Munte, care face un ceai de salvie de stă mîţa în coadă. A vindecat tot judeţu’ de cancer cu ceaiu’ ăla, plus vreo 50 de leucemii în Urlaţi, de unde e nevastă-sa. Autismu’, gîlcii, alţhaimăru’ şi prostata le ia cu mîna, nici nu zici că ai avut. Başca trei cazuri de gripă porcină în Filipeştii de Pădure!

Domnu Xulescu, convins că i-a pus Dumnezeu mîna în cap, a sunat-o pe cumnata finei vecinului de la 3, care se ţine cu un badiguard din Văleni, şi a obţinut programare peste 3 zile la Marele Vindecător. Care l-a primit in trening şi cravată, într-un birou plin cu icoane şi poze cu Sfynxul din Bucegi. Pe ecografie, Prealuminatul Paranormal nu s-a uitat decît aşa, în treacăt, dar a ţinut să menţioneze că a văzut una mult mai gravă la o femeie din Ghimpaţi, care a născut tripleţi. Tomografia şi scintigrafiile, în schimb, i-au atras ceva mai mult timp atenţia. Au fost aduse de Dl Xulescu învelite într-un ziar, să nu se zgîrie. Faimosul tămăduitor le-a studiat cu un ochi expert, dar îngăduitor în acelaşi timp, ca orice posesor de aură magnetico telepatică. Inainte să constate că are ditamai aura, reputatul paranormal lucrase ca plutonier adjutant şef la pompieri, ceea ce îl ajuta, pe semne, să identifice dintr-o privire punctele fierbinţi de pe orice scintigrafie.

După o juma’ de oră de consult, domnul Xulescu s-a întors la Bucureşti fericit, cu 3 pungi de frunze de salvie, care l-au costat de două ori mai puţin decît tomografia şi scintigrafiile. Fără regim, fără pastile. Fericirea a ţinut însă numai pînă seara, la ştiri. Nici nu apucase omul să toarne primul pahar de bere, că a văzut ca salvia e în cap de listă la etnobotanice şi te duce între 3 şi 15 ani.

Al dracului tineretu’ din ziua de azi, cum strică el rostu’ la toate alea!

Share:

24 comments

  1. Bogdan 15 February, 2010 at 13:26

    Am si eu o intrebare.
    Totusi ce inseamna planta etnobotanica?
    Conform
    http://dexonline.ro/search.php?cuv=etnobotanica
    este “Disciplină care se ocupă cu culegerea de denumiri populare ale plantelor.”
    Sa intelegem ca si papucul cucului sau traista ciobanuilui sunt etnobotanice?!?!

    Devin in afara legii toate plafarurile????

  2. Petra 15 February, 2010 at 13:38

    O sa inceapa babele sa vanda pe sub mana salvie si alte asemenea pe la piata, langa tiganii cu tigari! Iti dai seama ce tare va fi pentru reporteri de la antene, o sa aiba 2 stiri dintr-un sigur loc!

  3. botanistu 15 February, 2010 at 13:44

    domnu’ doctor, cu tot respectu’ – credeti ca regimul alimentar vindeca CEVA, orice? adica desigur, daca ai diabet si halesti singur juma’ de cofetarie, se poate intampla sa nu mai ai nevoie de tratament 😀 dar la d-alea, care se vad la tomografie… eu cred ca regimul ajuta cam cat carpa uda pe p… mortului (va explica julius ca expresia vine de la fratii nostri de nationalitate magh…. asta, de la bozgori)

  4. MILF 15 February, 2010 at 14:01

    pana si Dr. Queen a recunoscut proprietatile curative ale etnobotanicelor. numai Dr. Sendroiu nu si nu =))

  5. dush 15 February, 2010 at 14:04

    deci d’aia erau veseli comesenii mei…ca puneam salvie-n miel? n’apai sh’apai…acu s-o luminat socoteala.

  6. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 15 February, 2010 at 14:21

    Lasa ca-i mai buna metoda clasica: taie, arde si otraveste. Sanatate curata! 🙂

  7. sendroiu 15 February, 2010 at 14:33

    @botanistu: pai, ma gindeam ca i-au facut analizele inainte de tomografie si i s-a vazut si colesterolu’ 😉
    (asta, asa, ca supliment pe linga ce i se mai vedea la tomo)

  8. CIRSTEA FLORIN 15 February, 2010 at 16:27

    asa si?

  9. Catalink 15 February, 2010 at 16:48

    În CV-ul domnului Xulescu ai uitat să treci şi că este unul din titanii tablelor la el în bloc şi că râgâie din suflet la şpriţurile cu vecinii 🙂

  10. cheguevara 15 February, 2010 at 17:35

    Cum dai tu, bre, in coloana vertebrala a medicinei romanesti si anume vracii! Pai, tu ce crezi? La criza asta, nu mai buna e o salvie decat nimic? Viseaza si ei, saracii pacienti, frumos!

  11. Ciprian 15 February, 2010 at 19:09

    @dr sendroiu
    Despre puterea tamaduitoare a radacinilor de tataneasa, frunzelor de pelin, de patlagina si de nuc, a bulbilor de ghiocei, a radacinilor de brusture si alte cele mai la indemana moldovenilor ce ne puteti spune?
    Sa le fumam la narghilea sau in foite?

  12. XaeL 15 February, 2010 at 19:32

    chestia asta se poate rezuma in doua cuvinte: selectie naturala
    (supravietuirea si perpetuarea acelor membri ai speciei care prezinta o capacitate mai mare de adaptare la mediul inconjurator)
    foarte interesant de remarcat ca pentru specia noastra selectia naturala are cu totul alte criterii decat pentru celelalte specii
    P.S: definitia e proprie, si nu e verificata cu dex-ul

  13. Dexter 15 February, 2010 at 21:36

    @XaeL: deci e clar ca medicina intervine brutal in selectia naturala! doar medicina naturista ar fi ‘legala’ dupa mine 😉

  14. iulian rinder 15 February, 2010 at 22:42

    Amuzant si excelent de fina ironia la adresa medicinii naturiste, adeseori naturist-paranormala. Totusi, vreau sa te intreb: pacientul avea deci generoasa oferta de a alege intre : fie un pat de spital, plin de colegi, fie de unul etno-botanist, de puscarie? Ce a ales, coane, ce a ales omul ? Nu ma lasa suferind de suspans. Tu ce ai alege?
    Iulian RINDER

  15. iulian rinder 15 February, 2010 at 22:47

    Pentru Ciprian

    Multumesc pentru sfaturile absolut super de vineri. Scuze ca nu am raspuns, dar am lipsit vreo doua zile de pe net. Oricum, indicatiile le-am salvat pe calc, pentru ca desi nu le uit, le incalc.Oricum, adresa mea de mai este Kronpress@yahoo.com. Te salut cu simpatie
    Iulian RINDER

  16. unmihai 15 February, 2010 at 22:49

    @iulian rinder
    deci sa inteleg ca te cheama Iulian RINDER?

  17. iulian rinder 15 February, 2010 at 23:27

    pentru unmihai

    Nu. corect este Iulian Eduard Rinder, candva si Esianu. De acord cu observatia, am remarcat de la primul text scris pe acest for si eu, dar reflexul e din presa si mi se pare corect. Tampenie sau nu, cand scriu ceva, semnez. Iar presa nu inseamna ,,informari” cu nume de cod. Regula care, este adevarat, in acest spatiu nu este deloc valabila.Dar daca nimeresti intr-un concert pe stadion asta nu inseamna ca poti trage vanturi cat vrei, ca deh, nu te stie lumea. De aceea, oricum, mersi, da imi pastrez aroganta.
    Cu simpatie,
    Iulian RINDER

  18. VanGhelie 16 February, 2010 at 00:34

    asta da lectie de piata

  19. Bear Grylls 16 February, 2010 at 10:12

    @Xael:Asa e.Omul mai si moare,dar nu poate concepe ca i se intampla tocmai lui.

  20. elena 16 February, 2010 at 11:16

    pt un mai bun rezultat in tratarea bolilor recomand aderarea la sahaja yogasi executarea de meditatii pt crearea de aura protectoare si e mantre hi hi hi hi hi .mare-i gradina ta doamne si multi nebuni sar gardul chit ca poarta e deschisa

  21. cookie 19 February, 2010 at 17:31

    bun asa. intre noi fie vorba, mi-e clar ca pt salvia pe care a primit-o dnul ‘sulescu nu primeste in veci intre 3 si 15 ani (asa cum nu primesti ni’ica pentru ca ai baut ceai de musetel ;). daca-i vorba de salvia divinorum, asta-i alta mincare de peste… si nu sint prea sigur c-o gasesti in ro…
    p.s. bine scris oricum 😉

  22. De calitate 25 February, 2010 at 02:26

    Salvia divinorum rulez !

  23. francezu 28 February, 2010 at 01:51

    oamenilor exista 2 tipuri de salvie . salvia medicinalus si salvia divinorum . babele pot sa tot vanda ca nu au ele ce trebuie :))

  24. Deutschland_uber_alles 10 March, 2010 at 17:26

    Nu reneg medicina moderna desi 5 medici, 5 diagnostice si 5 tratamente gresite m-au pus in 2 luni in primii 10 pe lista de transplant de inima. Dar pe undeva inteleg disperarea unor pacienti care ar incerca orice , absolut orice ce le-ar mai da o sansa sa vada ziua de maine.

Leave a reply