Postul nu e post destul

UEmanciparea femeii

Dr. Ionuţ Şendroiu

La Ştirile de la ora 5, în general femeile sînt cele care apar cu ochii vineţi. Mă refer la cele care mai pot vorbi şi la cele care nu discută cu reporterul de pe patul din reanimare. Teoretic, numărul de vînătăi de la ora 5 ar trebui să fie identic la femei şi bărbaţi. Cel puţin, aşa recomandă normele UE.

Pensionara şi prezervativul
Prin părţile mai civilizate ale ale Europei, atitudinea cetăţenilor faţă de comportamentul sexual şi faţă de sexualitate în general s-a schimbat mult în bine în ultimii 50 de ani. Faze de neconceput pe vremea bunicilor sînt astăzi considerate fireşti. Fetele de 14 ani discută liber cu păriţii şi profesorii despre prezervative, iar instrucţiunile de folosire sînt afişate la loc de cinste în orice toaletă şcolară.

Acest suflu proaspăt adie şi prin ţara noastră, în special prin oraşe. Două eleve de clasa a şaptea care ar discuta despre anticoncepţionale în staţia de troleibuz nu ar mai oripila atît de tare o gospodină de 48 de ani, chiar dacă o pensionară de 74 ar simţi nevoia să le administreze cîteva duzini de poşete în cap. Este adevărat că dacă această scenă s-ar petrece într-o staţie de cursă preorăşenească, fetele ar avea şanse să apară a doua zi pe prima pagină a tabloidului judeţean. Nu e clar dacă la rubrica desfigurări sau la violuri în grup.

Pata şi cearceaful
Una peste alta, trebuie să recunoaştem că organizaţiile care militează pentru emanciparea femeii au repurtat cîteva victorii chiar şi pe conservatoarele plaiuri mioritice.

În primul rînd, statutul masculului de iniţiator erotic s-a cam dus dracului. Texte gen “Băiatul trebuie să facă primul pas” mai apar doar pe Etno TV. În schimb, rolul femeii de iniţiator al raporturilor erotice nu mai şochează ca pe vremea cînd Iliescu cîştiga alegerile cu 82%.

În al doilea rînd, s-au mai relaxat concepţiile privind relaţiile premaritale şi chiar extramaritale. Este adevărat, în acest caz, un rol mult mai puternic decît organizaţiile feministe l-au avut vedetele autohtone şi fotbaliştii din liga lui Mitică.

De o relaxare şi mai evidentă a fost lovite însă relaţia dintre poziţia socială şi disponibilitatea sexuală. Astăzi, directoarea firmei se poate culca cu badiguardul, fără să-i mai pese de părerea contabilului şef.

Cel mai important tabu demolat de militantele feministe este însă, indiscutabil, pata roşie, pe care mireasa nu mai este obligată să o lase pe cearceaf în noaptea nunţii. Decît, probabil, la nunţile ţigăneşti, dacă are sub 12 ani.

Bumerangul şi efectul
Toate aceste cuceriri ale mişcărilor feministe au avut loc în Europa, înainte ca noi să ne batem cu minerii. Acum, europenii sunt deja în stadiul în care culeg roadele, care constau, practic, în două efecte, mari şi late. Unul este, evident, cald şi celălalt rece.

Mai întîi vi-l spun, normal, pe ăla cald. A scăzut numărul frigidelor! Frumoasă, realizare, jos pălăria!
Şi acum, pe ăla rece: a crescut numărul impotenţilor. Păi, ce ne ne facem, fetelor?

Share:

36 comments

 1. le Bon Critique 27 January, 2010 at 14:30

  offtopic: ce fumata e chestia din calendarul zilei:

  “Dintre lucrurile mai puţin reuşite lăsate moştenire istoriei, aş aminti poporul român.”

 2. tahemet.blogspot.com 27 January, 2010 at 14:40

  Don doftor, ce nu ai amintit dumneata, e faptul că în sfârşit femeia care urmează să devină soţia unui mascul feroce nu mai e văzută – cel puţin la oraş – ca având drepat singură calitate o bucată de piele. nu conta dacă e deşteaptă/ frumoasă/ gospodină etc. câtă vreme bucata de piele era intactă. Întrebarea mea e o femeie nu înseamnă nimic decât epiderma aia nenorocită pe care o împărţim numai cu pisicile?

  PS, să nu aud bancul cu master key

 3. Dya Zeppam 27 January, 2010 at 15:18

  Doctore, apuca-te de treaba, prescrie-le alora ceva de “ridicat”…

 4. Cristina 27 January, 2010 at 15:21

  E drept, dar nici barbatii nu mai sunt cum erau o data…

 5. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 27 January, 2010 at 15:31

  Aia e, s-a ieftinit pielea! La ce s-o mai tii ca pe sfintele moaste, daca valoreaza mai nimic. 😀

 6. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 27 January, 2010 at 15:37

  @Cristina
  Aici gresesti cred. Erau la fel, doar ca nu avea cine sa le-o spuna! 😉

 7. Cristina 27 January, 2010 at 15:41

  Eeee, cred ca ai dreptate, nu m-am gandit asa…probabil ca nu sunt destul de emancipata..

 8. Bear Grylls 27 January, 2010 at 16:12

  Cred ca esti usor dezinformat, doctore.La tara precocitatea feminina e mult mai prezenta decat in mediul urban.Orice comuna are obligatoriu o discoteca ce se invecineaza cu un lan de porumb.Si babele nu umbla noaptea pe aratura,apare doar mai tarziu fata cu burta la gura.

 9. Dexter 27 January, 2010 at 16:25

  Daca presupunem o relatie biunivoca intre frigide si impotenti (fericiti impreuna intr-o casnicie ‘ea nu vrea si eu oricum n-am ce-i da’ (desi la o adica ar ma fi variante 😉 )), rezulta faptul ca numarul impotentilor a ramas constant doar ca se vede altfel. Cam ca si faza cu homosexualii a caror numar, desi nu se pot reproduce, a crescut foarte mult in ultima vreme 😉

 10. Arsulici 27 January, 2010 at 17:01

  @tahemet
  Nu împărțiți nimic cu pisicile, că eu n-am auzit ca mâțele să aibă himen. Am avut în casă pisici și, când se împerecheau, nu pătau nimioc cu sânge 😀 ihhhhhh

  @Șendroiu
  Contabilul șef se poate culca și el cu badigardul, dacă vrea neapărat, dar nu în timpul orelor de program, că riscă să-l prindă șefa 😀
  Cât despre impotență, alea-s mofturi! În fond, oricine poate să împingă limba cu degetul dacă vrea neapărat 😀

 11. sendroiu 27 January, 2010 at 17:22

  nu va luatzi de mine, eu doar comentez nishte cifre …
  am vazut la TV ca la statistica se pricepe aproape toata lumea, cel putzin toata lumea isi da cu parerea …
  🙂

 12. JULIUS 27 January, 2010 at 17:26

  @sendroiu: ia zi-ne tu, statistic, cate procente din populatia Africii se bat pe burta, ca sa zic asa, cu alde Babatunde? asteptam cu interes un text documentat pe tema asta.

 13. Nextlevel 27 January, 2010 at 17:34

  Foarte amuzante. De, trebuie sa ne aliniem si noi la standerdele UE.

 14. Miorlaupufos 27 January, 2010 at 17:46

  Pai daca zici ca a crescut numarul impotentilor, asta inseamna ca-i in crestere si numarul femeilor nepricepute. Ca deh, n-as crede ca a demolat careva mitul ala cu “nu exista barbati impotenti ci doar femei nepricepute”. Undeva e o greseala in statistica aia.

 15. Dexter 27 January, 2010 at 18:05

  … si nici femei frigide ci doar barbati nepriceputi? 😛

 16. sendroiu 27 January, 2010 at 19:24

  eu zic ca e loc sub soare (sau sub zapada, ma rog) pentru toata lumea: si pt impotentzi si pt femei nepricepute si pt frigide si pt barbatzi nepriceputzi

  si evident, pentru cei care se pricep 🙂

 17. unmihai 27 January, 2010 at 19:38

  impotentii pot folosi un trepied

 18. unmihai 27 January, 2010 at 19:49

  Am un sfat intelept si pt. frigide. Pentru a-i vaduvi pe gigoloi de placerea bagarii cremvustiului intre scanduri puteti lua o vodca mica inainte, si de ce nu, in timpul si chiar dupa necinstita fapta.

 19. cuibaru 27 January, 2010 at 19:52

  @julius:ajuta Beiusul daca tot esti pe wikipedia la personalitati.vezi ca am zis de drum

 20. cuibaru 27 January, 2010 at 19:54

  @julius:…aaaaaaa…bine ca ai dat Tico-ul ca picai in gropi cu el daca veneai la Beius

 21. sebra 27 January, 2010 at 19:57

  Hmm…ceva nu se leagă cum trebuie.
  Păi dacă a scăzut numărul frigidelor şi a crescut numărul bărbaţilor impotenţi, înseamnă că cele două aspecte se află într-o relaţie invers proporţională.Ce se întâmplă cu excedentul numărului de femei nefrigide?Probabil vor polariza spre bărbaţii potenţi.Şi astfel se ajunge la un consum ridicat al respectivilor bărbaţi, consum care-i va extenua în aşa hal încât vor trece în tabara bărbaţilor impotenţi.Clara treaba, nu mai sunteţi buni decât pentru alimentarea cardului 😀

 22. Cms 27 January, 2010 at 19:59

  Stimate Domnule Dr. Ionut Sendroiu,
  Din punct de vedere stiintific, concluzia studiului dumneavoastra este urmatoarea: la occidentali a inceput un declin al libidoului masculin, din cauze neprecizate. In compensatie (si in disperare de cauza), comportamentul partii feminine interesate devine din ce in ce mai explicit sexual, cu reducerea numarului de frigide si emancipare sexuala de la varste tinere. Cum stim ca barbatii se sperie usor de fetele cu initiativa, fenomenul descris de dumneavoastra devine deja un cerc vicios, barbatii inca normali devenind din ce in ce mai impotenti pe masura ce partenerele lor devin din ce in ce mai agresive sexual. Daca noi, barbati romani cinstiti, vom tine cu dintii de societatea noastra patriarhala, in urmatorii ani ne vom confrunta cu doua situatii, una calda si una rece, ca sa va parafrazez, atunci cand vom calatori prin UE: cea calda va fi ca vom avea doamne si domnisoare unioniste la discretie, barbatii lor ascunzandu-se prin cluburi de gentlemani ca sa-si consoleze reciproc impotenta; cea rece este ca riscam sa experimentam niscai violuri in grup din partea frumusetilor tinute pe tusa prea mult timp. Sa nu mai vorbesc de turismul sexual al femeilor europene in cautarea ultimilor barbati in stare naturala de salbaticie, care va ridica tara noastra din criza, de vom ajunge mai ceva ca Thailanda.
  Astept cu interes comunicarile viitoare,
  Al dumneavoastra
  CMS

 23. lichu 27 January, 2010 at 20:26

  Banc: un evreu se insoara la o varsta frageda. In noaptea nuntii, fiinca era paralela cu burta, nu au putut sa faca intromisiunea, neavand voie sa puna mana pe obiect. Se duce evreul la rabin si explica problema. Rabinul ii da un bat cu cracan si ii zice sa o impinga in jos sa faca intromisiunea. Dupa un numar de ani se duce evreul la rabin sa-i inapoieze cracanul pentru ca nu mai avea nevoie de el. La care rabinul ii zice: Nu te grabi fiule ca mai ai nevoie de cracan. De acum incolo o sa trebuiasca sa ridici obiectul de jos in sus pt intromisiune…
  :))

 24. writeman 27 January, 2010 at 22:36

  dom’ doctor, remarca despre nuntile tiganesti mi-a lasat un gust amar. cu tot respectul, e cam gluma de autobaza…

 25. sendroiu 27 January, 2010 at 22:47

  @CMS: sunt de acord cu Dv, dar nu e studiul meu (e un studiu sociologic foarte bine facut, muuult prea serios pt mine). Eu doar l-am comentat un pic 😉
  @writeman: da, e de autobaza, de acord. E nu doar ieftina ci are si un iz basescian, din catergoria “tziganca imputzita”, ceea ce e mult mai grav. Acum imi pare rau ca am scris-o. Initzial, mi s-a parut ca este cumva utila pt a creiona fenomenu’, dar in momentul asta mi se pare de doi lei …

 26. N.A. 27 January, 2010 at 23:13

  @sendroiu, writeman – Ei, mie nu mi s-a parut de autobaza si nici de doi lei. Mi s-a parut doar realista. Pareri si pareri…

 27. N.A. 27 January, 2010 at 23:14

  Deci,da! Concluzia este ca fomeia era mult mai sexi la coada cratitei, cu ochii plecati si tematori… 😀

 28. Laura 27 January, 2010 at 23:35

  Ar trebui sa se impregneze si la noi mai mult termenul de “softie”, fara ca femeiele sa-i priveasca cu dezinteres pe acesti barbati. Poate asa ar scadea si nr. impotentilor 😉
  Dar inca femeile prefera predominant macho… bietii barbati!

 29. Tweets that mention Daily Cotcodac »  UEmanciparea femeii -- Topsy.com 28 January, 2010 at 04:12

  […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC and sebra, danutz. danutz said: RT @tweetmeme Daily Cotcodac» UEmanciparea femeii http://bit.ly/97KJvl […]

 30. sendroiu 28 January, 2010 at 11:08

  @NA, Laura: parerea mea e ca emanciparea femeii nu a dus la creshterea numarului impotentzilor, ci, de fapt, la identificarea mai buna a lor 🙂

  @NA: mare pishicher sotzul tau, daca te-a convins ca fomeia e sexy la coada cratitzei & are ochii tematori :-)))

 31. somerio 28 January, 2010 at 11:17

  Am eu un prieten care spune mereu: “frate, femeia trebuie batuta… sa simta si ea ca are barbat” :))

 32. Ioana 28 January, 2010 at 11:18

  Mda…asta ca sa fie in spiritul zicalei “nu mai intra cum intra, acum intra cum iesea”…de cand suntem in UE 😉

 33. N.A. 28 January, 2010 at 11:20

  @sendroiu – Neah, comentam si eu pe marginea studiului. Pisicherul de sot m-a sedus cu ochi mari si blanzi si umezi… ;))

  @somerio – Ei, asta-i spuneam si eu lu’ barbati-miu deunazi: “Cum vrei sa te respect daca o palma nu dai si tu?! Se vine acasa, se da cu pumnu’n masa, se arunca farfuria de ciorba de pereti si – a facut/n-a facut ceva – se trage si cate una peste ochi nevestei! Sa stie cine-i sefu-n casa!” Asa am auzit io ca fac barbatii adevarati! :))

 34. Florian 28 January, 2010 at 12:55

  @N.A.
  Aşa fac bărbaţii adevăraţi, dacă nu s-au pricopsit cu neveste şi mai adevărate, dotate cu cei mai adevăraţi papuci.

 35. Sinzi 28 January, 2010 at 13:46

  jos palaria!:)) e bine ca fetele nu mai sunt frigide, pentru barbati va exista mereu pilula minune:))

 36. sendroiu 28 January, 2010 at 13:53

  eu cred ca exista o legatura foarte stransa (cam ca o centura de cassstitate mai strimta, asha) intre doamna cu ochi temateuri, atashata de cratitza (cu parul mirosind suav a sarmale si sutienul a cartofi prajitzi) si cetatzeanul care isi bate nevasta, fracturindu-i mandibula cu ghiulul
  * ghiulul poate fi minjit cu maioneza, pt aroma locala 😉

Leave a reply