Postul nu e post destul

O bombă murdară: mirosurile de mâncare

Julius Constantinescu

Ştiţi cum vine întotdeauna fumul de ţigară spre nefumători? Ştiţi, că sigur şi vouă v-a venit să le crăpaţi capul nu o dată închipuiţilor ălora care strâmbă din nas că, ce să-ţi spun, ce i-aţi mai afumat. Rămânem tot în domeniul parafizicii şi vorbim astăzi despre un alt fenomen pe care ştiinţa nu îl poate explica: mirosurile de mâncare care trag întotdeauna spre bărbaţii neînsuraţi.

S-a demonstrat empiric că mirosurile de mâncărică pot răzbi împotriva vântului, pot acoperi spray-ul Rexona şi pot face să miroasă chiar şi la morgă a tocăniţă de miel cu coriandru, cu condiţia să fie de faţă chiar şi un singur bărbat neînsurat. La fel de sigur este că mirosurile de păpică pot detecta un burlac de la 10 kilometri, indiferent cât de bine ar fi camuflat; îl găsesc şi-n gaură de şarpe şi, de asemenea, îl pot ademeni afară chiar şi din buncărul anti-atomic.

De două săptămâni sunt victima unui atac diabolic coordonat. Dimineaţa, în timp ce-mi beau cafeaua, sunt atacat cu mirosuri de tocăniţă şi ostropel de baba de dedesubt (e drept că şi eu ascult Sex Pistols la maximum, dar baba joacă murdar). După-amiază, sunt ţinta unui atentat cu mirosuri de budinci, ciulamale şi peşte la grătar, pus la cale de gospodina nemiloasă de deasupra; în fine, seara sunt atacat cu ferocitate de pe palier cu fripturici şi cartofi prăjiţi, gogoşi, clătite, plăcinte şi alte arme convenţionale, însă la fel de mortale. E un război inegal, pe care n-am cum să-l câştig dacă savanţii neînsuraţi nu inventează la timp cremvurştii cu miros înnebunitor de sos de raci, pateul care miroase demenţial a iepure cu măsline sau caşcavalul cu aromă de chiftele marinate cu tarhon.

Încă mai sper în semnarea unei Convenţii de la Geneva privind interzicerea mirosurilor de haleală – personal, aş prefera de o mie de ori să fiu atacat cu gaze toxice de luptă sau cu praf radioactiv, decât cu terifiantul miros de muşchiuleţ de vită Wellington cu sos de piper verde! Pentru că, dacă gazele de luptă te pot cel mult ucide, în faţa mirosurilor de mâncărică nu mai ai nici o şansă. Specialiştii au demonstrat că mirosurile de păpică atacă sistemul nervos şi produc dereglări serioase în funcţionarea creierului, aşa încât victima devine inertă şi, în final, nu se mai poate apăra în nici un fel în faţa ofiţerului de stare civilă.

Share:

19 comments

 1. petronia 6 December, 2009 at 18:19

  Nu privesti unde trebuie, Julius – dusmanul nu e in fata ta (ofiterul de stare civila), ci in dreapta. De unde se vede ca atacul olfactiv a inceput sa-si faca efectul: deja nu mai e vina ei, ci a unui functionar oarecare. Asteptam cu interes evolutia simptomelor.

 2. N.A. 6 December, 2009 at 18:27

  Deci o s-ajungi sa te insori de foame? :))

 3. Andrei B. 6 December, 2009 at 18:40

  incet incet tiranul se inmoaie. de la atacuri declarate in posturile trecute impotriva casatoriei , a copiilor , a tot ce inseamna femeie in viata barbatului , acum o da incet incet la intors , dovada si ultimele posturi despre acest subiect , in care s-a cam inmuiat. Acum o da cu mancarea , de parca el singur nu ar putea sa gaseasca o firma de catering sa ii aduca aia mancarea acasa si sa le faca in ciuda la vecini , azi maine vedem si poza de la nunta , sau macar cununia civila , ca aia religioasa numai la anu putem sa o vedem

 4. aTix 6 December, 2009 at 19:28

  sa inteleg ca aflat sub influenta psihedelica a mirosului de chiftelute (cunoscut de altfel fiind faptul ca mirosul respectiv poate produce senzatii care ar face heroina sa para o banala faina dobrogea tip 00) domnul constantinescu a ascultat cunoscutle slagare internationale “god ate the queen”, “who cooked bambi” “pretty piquant” si evident “the great fried and rolled swindle”…….

 5. thorski 6 December, 2009 at 19:29

  Nu vreau sa mor. Ma duc sa mananc niste scovergi cu dulceata de gutui 😀

 6. Shakti 6 December, 2009 at 21:36

  Tocmai ce-am terminat de gatit un bors moldovenesc si un pui la cuptor cu diverse legume si mirodenii.
  Acesta este un atac online 🙂

 7. Florian 6 December, 2009 at 21:36

  Bashescu a infrant. Sa fie intr-un ceas cu cuc.

 8. lichu 6 December, 2009 at 21:40

  tarhon? bleah! mi-am luat ardeleanca, da bine ca nu stia sa gateasca de la masa si a invatat de la soacra-sa…cum imi place mie.

 9. lulu 6 December, 2009 at 22:09

  @N.A
  :)))))))
  @Julius
  Defineste: “dimineata”. Ca babele sunt Fffffoarte matinale, si cred ca mirosul de ostropel la 4-5 dimineata ar scoate din minti pe oricine. Da nu cred ca e cazul tau 🙂 Daca e totusi o ora rezonabila 7-8, vezi si tu poate are baba vreo nepoata ceva, care sa-ti ofere motive de schimb de retete.

 10. Laura 6 December, 2009 at 22:22

  N.A. sa nu-i dezvalui tiranelului ce prajiturei stim noi sa facem, nu carecumva sa-i treaca prin creieraşul dereglat a ne cere de neveste. Pe amandoua. Deoadata.

 11. sebra 6 December, 2009 at 23:38

  Dimineaţa la Julius e amiaza, aşa se explică expresia ” Dimineaţa, în timp ce-mi beau cafeaua, sunt atacat cu mirosuri de tocăniţă şi ostropel de baba de dedesubt “

 12. www.tahemet.blogspot.com 7 December, 2009 at 01:20

  Prezintă-te de cu dimineaţă cu farfuria la uşă la toate vecinele. în 2 zile or să înveţe că se aeriseşte pe geamul de la bucătărie nu pe uşa dinspre culoar

 13. Cata 7 December, 2009 at 06:16

  Julius, exista o metoda sa invingi, sa stii. Intr-adevar, este neortodoxa, ciudata si seamana mai mult cu o lovitura combinata, spagat cu lovitura sub centura, care descumpaneste, surprinde si demoralizeaza inamicul: INVATA SA GATESTI :))

 14. sssstud 7 December, 2009 at 08:11

  intr-un camin studentesc un coleg obisnuia sa gateasca intens pe hol. si inchidea usa lui sa nu ii intre mirosul in camera. mirosea tot caminul a ce gatea el. pana intr-o zi cand cineva i-a furat mancarea. bineinteles i-a fost returnata tigaia cu un biletel de multumire…

 15. Eclectical Storm 7 December, 2009 at 11:36

  – Măi Ioane, di ce te-ai însurat mă?
  – Că nu-mi plăcea mîncarea gătită de mine!
  – Păi ş-acuma??
  – Aaacuma-mi place…

  Aşa că… atenţie!

 16. Tweets that mention Daily Cotcodac »  O bombă murdară: mirosurile de mâncare -- Topsy.com 7 December, 2009 at 17:04

  […] This post was mentioned on Twitter by Andrei Manea and ionut b., Gabi. Gabi said: RT @tweetmeme Daily Cotcodac» O bombă murdară: mirosurile de mâncare http://bit.ly/8tti2S […]

 17. N.A. 7 December, 2009 at 17:30

  @Laura – pfuu, si ce m-am mai specializat in ciorbite, supe-creme si alte nebunii la cuptor! Nu mai zic de dulcegarii de care fac macar la 2 seri! da’ nu-i zic nimica!

 18. Dexter 7 December, 2009 at 20:07

  Ce-mi plac mie aia de cred ca Dumnezeu a creat omul cu o singura mana deoarece cu cealalta fuma …

 19. Marius 9 December, 2009 at 14:58

  Julica vezi ma ca e un complot al sindicatului.
  PS: Vorbesc din sursa sigura.

Leave a reply