Postul nu e post destul

Nimeni nu e profet în oraşul lui

Julius Constantinescu

Chiar dacă în oraşul lui e un tip relativ decent, orice amic aflat în trecere prin oraşul tău se transformă brusc într-un individ odios, care reuşeşte să te scoată din minţi.

În primul rând, n-o să-ţi spună niciodată dinainte că vine, o să te sune doar după ce ajunge: “Salut, mă, sunt în Bucureşti. Ce faci în seara asta?” (evident că nu poţi să pretinzi că aveai vreun program; nici măcar preşedintele Statelor Unite, dacă-l caută vreun fost coleg de şcoală, nu poate invoca o scuză atât de ieftină). După ce-ai recunoscut că n-aveai nimic de făcut în seara aia (bine, o să ai în serile următoare, respectiv să-ţi cauţi altă prietenă), nu-ţi rămâne decât să ieşi cu amicul. Care, ca orice tip aflat în vizită în alt oraş, o să aibă atâtea pretenţii, încât ţi-ar fi fost mult mai uşor s-o distrezi pe Claudia Schiffer decât pe el.

Pentru început, amicul va vrea să mănânce. Tu fiind din oraş, e clar că trebuie să ştii un restaurant unde au mâncare foarte bună, porţiile sunt uriaşe, atmosfera e foarte plăcută, iar în jurul tău roiesc cel puţin trei chelneri, în frunte cu patronul – evident, totul la preţuri de cantină studenţească (bineînţeles că nici amicul nu cunoaşte un astfel de restaurant la el în oraş, însă, după cum se ştie, aceste restaurante există în oraşele în care ai prieteni).

După ce-a mâncat cât de cât, amicul ar bea ceva. Va trebui să-l duci într-un loc drăguţ, care să-i placă foarte mult (deşi, de pildă, el e parizian, iar tu eşti din Feteşti). Mai rău o să fie pe la a treia bere, când o să-ţi zică: “Bă, sună şi tu două gagici şi cheamă-le aici, să bem ceva”.

De fapt, eu cred că nici un bărbat nu cunoaşte două astfel de gagici în oraşul lui. După părerea mea, nici măcar Nicu Gheară nu cunoaşte la el în oraş două gagici care să iasă la 11 noaptea din casă, în caz că-i vine vreun amic în vizită.

Share:

16 comments

  1. lulu 17 December, 2009 at 18:22

    Uff Bine ca ai mai pus un text ca mi-era teama ca va trebui sa comentez acolo!!!! Poate ca as comenta si acolo, ca imi doresc un laptoptopel, da nu o fac din doua motive: 1 mi-e lene sa numar 140de caractere si 2 nu cred in umorul celor care au nevoie sa li se dea mura in gura finalistele.

  2. Marius-Valentin Zota 17 December, 2009 at 18:51

    Vezi poate-ti trimite NG (nu te gandi la publicatie) doua tipe numai asa de-al naibii, sa vaza ce scrii a doua zi. Cat despre amic, el suna ca te cunoaste, ca doar n-o suna la informatii. Faptul ca tu iti schimbi programul in ultima clipa inseamna ca omul merita efortul. Faptul ca n-o faci, in ultima clipa, n-ai nici tu nici o vina, el trebe sa-nteleaga, d’aia ti-e amic. Altfel prea mare efortul. Si cu amicul si cu articolul. ;))

  3. Ciprian 17 December, 2009 at 20:14

    Perfect adevarat. Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa trebuiasca sa caut un restaurant cand eu pap numai acasa, beau apa si in cel mai bun caz reusesc sa-mi gasesc o prietena pentru mine si numai pentru mine.

  4. lx 17 December, 2009 at 20:37

    Ete cucu’, esti la munca, stai peste program… nu poti, e bolnava sora-ta!

  5. Bulina care a redevenit neserioasa 17 December, 2009 at 21:01

    Prietenii care vin in oras neanuntati ar trebui torturati fara mila cu ceara fierbinte si apoi spanzurati in piata civica.
    Cum isi pot ei permite sa iti intrerupa o seara perfecta de curatenie in casa cu nevasta/iubita si de intrebari stupide gen :”Iubitule, o sa avem un copil” ( da stiu nu e o intrebare da tot aia e in momentele alea ) si sa te ia la un restaurant cat de cat decent ?!

    Nenorocitii !

    Nu, acum serios, chiar ar trebui spanzurati fara mila. Dar nu in piata civica….in pod. >:)
    Cine are. Pod, nu prieteni.

  6. Somebody 17 December, 2009 at 21:08

    Julica, tu ai ceva cu claudia schiffer. :)) Of, si acum trebuie sa iti gasesti una nou, ca s-a suparat clau.

  7. vicxtor 17 December, 2009 at 21:54

    la faza cu gagicile te inseli amarnic :)), bine ca exista fetele de liceu si anu I facultate.

  8. unmihai 17 December, 2009 at 22:28

    eu astept sa apara veunul care sa spuna ca a mai vazut undeva textul asta 😀

  9. Francisc 17 December, 2009 at 22:43

    @unmihai :)):)):)) mai asteapta. Nu se stie niciodata de unde apare.

  10. Ciprian 17 December, 2009 at 22:45

    @somebody
    Asta e dorinta lui cea mai mare: sa aiba ceva cu claudia schiffer. Chiar si o partida de … dragoste.

  11. N.A. 18 December, 2009 at 01:50

    @unmihai – =)) =)) =))
    Si? ce-i faci cand o veni?

    Io i-as pune sa scrie un caiet intreg de dictando cu explicatia.

  12. Arsulici 18 December, 2009 at 10:52

    Se putea și mai rău….
    Ipotetic vorbind, poate ajunge la tine în oraș un amic care proaspăt a descoperit că e ghei…
    Și-ți va cere să-l duci la unsalon de bronzat „de fițe”, iar seara, după câteva beri la „blue oister” (dacă vă amintiți Police Academy), te va ruga să suni doi băieței să-i chemi la o bere 😀
    Și două fete dispuse să iasă mai găsești, dar mă îndoiesc că ai în agendă doi băieței din „ăia” 😀 =))

  13. iulian rinder 18 December, 2009 at 11:28

    Despre prietena

    ce sa zic, mare suparare ca te paraseste. Vorba unui amic de al meu, judecator, ,,sexul pe bani este mai ieftin decat cel din dragoste”. Asa ca suna un prieten. Cei ,,maritati” stiu despre ce vorbesc. Q.e.d.
    Iulian RINDER

  14. Dan 18 December, 2009 at 15:54

    Salut Julius,se va respecta regulamentul sau vor intra in concurs si lucrarile peste 140 de caractere?

  15. kekee 18 December, 2009 at 18:01

    @ arsulici
    io nu bag mina in foc , pentru nimeni si pentru nimic . 😀

  16. Cristina 21 March, 2013 at 09:54

    Doar n-o sa-l lasi pe amicul tau sa creada ca traiesti ca un taran !

Leave a reply