Postul nu e post destul

Tiranul mezelurilor

Ovidiu Eftimie

În aceste vremuri de campanie electorală, aruncat topoare şi scuipaţi, emisiuni „Sinteza Zilei”şi alte scamatorii, publicitarii noştri – oamenii despre care se spune că ar munci să facă reclame interesante pentru TV, şomează.
Or sunt toţi băgaţi în campanie, şi fac imnuri, contra-imnuri şi naraţiuni pe teme politice, or pur şi simplu nu sunt atenţi la ce se întâmplă.

Când, dacă nu acum, poţi să faci o campanie bazată pe tiranie şi despotism, cuvinte care se aud la fiecare două emisiuni TV? Ce utilă ar fi o campanie, acum, cu Tiranul Mezelurilor, Dictatorul Cârnaţilor, Despotul Salamurilor! Ar fi foarte uşor de făcut…
Iei imagini de ahivă cu nea Nicu, pui din off „mai dă-le o sută” şi apoi, zbang! – „Salam Victoria, de la Tiranul Mezelurilor pentru tot poporul”. Acum, cu o sută de grame mai lung, la acelaşi preţ. Arati dictatorul (unul fără chelie, să nu se interpreteze) discutand cu staff-ul de campanie – un ministru zice: „Mmm, cârnaţii ăştia sunt mişto tare”. Un senator cu fălcile pline: „Da’ nici parizeru’ ăsta nu-i rău”. Iar Tiranul: „Mie mi-au plăcut jumările”. Da’, şefu’, da’, şefu’. De la Despotul Cârnaţilor pentru tot poporul, etc etc.
No, vedeţi că-i simplu?

P.S. Dictatorul ar putea fi prezentat şi acasă la el, în halat, cum merge cu nişte plăcinte cu carne s-o scoată pe fie-sa de pe budă. Dă cu aroma pe gaura cheii şi deschide un gagiu care-i răpeşte farfuria cu plăcinte; apoi, apare şi odioasa soţie, care-i spune: „Ce vrei bă, nu ţi-ai dorit tot timpul un fiu?”.

Share:

18 comments

 1. warlock 14 November, 2009 at 10:40

  Dictatorul nostru nu ar merge cu placinte de carne .. te rog frumos … el e Dictatorul Shaormeriei 😀

 2. Ciprian 14 November, 2009 at 14:21

  Matache pentru Romania! 😀 “Hai la masa cea mare” , “Mananca pentru tine” , “Mancam impreuna” …

  PS. Slab articol, inca o umplutura de DC.
  Este Lasata Secului azi, lasa-te si tu de articole din astea.

 3. japo 14 November, 2009 at 14:50

  mie mi-au placut ideile de reclame. le transmit prietenilor publicitari 🙂 sau sunt cu copyright?

 4. M3bis 14 November, 2009 at 16:16

  @Ciprian, ai dreptate.
  Când se lămureşte şi băietu’ ăsta, băietu’ lu’ Eftimie?

 5. Florian 14 November, 2009 at 18:35

  @Ciprian
  Hai, bre, nu mai fii şi tu atât de cârcotaş. Articolul se potriveşte la fix cu Lăsata Secului. Dacă îl scria Tiranul, îl posta cu vreo săptămână înainte de Crăciun, ca să ni se umple tastaturile de bale.

 6. Şi la vară cald 14 November, 2009 at 20:39

  Cred că în vremurile astea încrâncenate, mai bine ar face reclame la sedative. Şi la apă de gură, pentru gargară, după câte mizerii scot unii pe acolo!

 7. teompa 14 November, 2009 at 20:49

  vremuri de criza… revenim la soia, naiba s-o ia

 8. pepe 14 November, 2009 at 20:55

  @slvc
  Ba mai bine sa faca reclama la dodorantele ( deodorantele) pentru W.C. Ca e acelasi lucru cu gura lor.De cand a inceput campania electorala mi-am dat seama ce carti bune am in biblioteca.

 9. Ciprian 14 November, 2009 at 21:37

  @Pepe
  De cand a inceput campania electorala mi-am dat seama ca in cele mai bune comedii negre joaca cei mai nesimtiti politicieni ai tarii. Totdeauna mi se intampla ca dupa ce vizionez un material video din campanie, sa trebuiasca sa ma sterg la fund de ras.
  As da bani sa ma duc la o Noapte a devoratorilor de film electoral.
  Sper sa nu ma cenzureze Julica :D, dar ma amuza ca apar niste tipi precum: Remus Cernea – care se tot lauda singur ca el este Presedintele Online-ului si deci din start are prima sansa sa fie Presedintele Romaniei, apoi toata materialele facute de PRM incep cu “Tribunul (ohoo) s-a deplasat” nu stiu unde si a tinut un discurs despre modalitati de atragere a fondurilor europene sau despre turismul romanesc si nu spune nimic altceva decat: “Am fost condusi de banditi, hoti si nenorociti.. ” (asta stiam toti, dar el de fapt de ce ar merita sa fie Presedinte?)”, apoi vine si Oprescu (Basescu 2) care nu are niciun program, nicio idee, dar o tine pe a lui cu Hai Romania! si “o sa vedeti ce o sa fac daca ma votati”. Si nu mai zic de Becali, care candideaza doar pentru a avea ce face dupa ce termina de muls oile si toti moderatorii sunt mistocari pe seama lui.

  @Julius
  Tu ziceai ca Base e un actor, dar e cel mai bun actor de comedie neagra.

 10. cristi 15 November, 2009 at 01:07

  E clar…DC e prea subtil pentru voi…Eu zic ca mai bine ar fi o reclama cu cuscrul zacushtii….cum umbla prin scoli de exemplu cu mai multi grasi dupa el..el imbracat cu geapa de piele ca securistii…si ii invatza pe copii sa nu mai manance porarii de chipsuri si alte cele ca alea-s caca . Sa manance zacusca cu castraveti murati ca sa ajunga mari si sanatosi ca baiatu din spatele lui si sa-si descopere unu burta mare si sa faca valuri cu ea…

 11. Ciprian 15 November, 2009 at 01:40

  @cristi
  Ce pofte ai si tu la 1 noaptea… zacusca cu castraveti. Nu mai zic de fantezia ta cu grasul care face valuri 🙂

 12. eftimie 15 November, 2009 at 10:14

  Bai, ce e aia Lăsata Secului? Se bea?

 13. M3bis 15 November, 2009 at 10:27

  @Eftimie, normal că se bea. Să topească alcoolul grăsimile pe care nu le mai pupi până de Crăciun…

 14. Şi la vară cald 15 November, 2009 at 18:29

  Ei, mă gândesc io, cu mintea mea proastă, că dacă se lasă secu’, şi prezidenţiabilii noştri vor deveni mai smeriţi şi mai curaţi la gură şi-n simţiri…

 15. Silva 16 November, 2009 at 16:23

  E un “i” in al doilea rand care arata tare uratel

 16. JULIUS 16 November, 2009 at 16:29

  @silva: multumim 🙂 se mai intampla

 17. Silva 16 November, 2009 at 16:42

  @julius: Cu placere. Stiu ca cel mai usor e de vanat greseli, dar m-am gandit sa nu ramana acolo, ca-i blog cu pretentii si cititori selecti

 18. toma 19 November, 2009 at 10:15

  -Ai auzit că toţi candidaţii la preşedinţie vor face un test IQ?
  -Păi cine s-a duce acolo?
  -zice c-au fost doi.
  -Care?
  – Dr. Oprescu şi Geoană că n-a ştiut despre ce este vorba.

Leave a reply