Aventurile bravului soldat Julică

Spamul e un telefon/ inventat de Vodafone

Julius Constantinescu

– Doamnă, urlu literalmente la telefon, puteţi să-mi spuneţi şi mie când am fost de acord să primesc mesaje cu conţinut publicitar de la Vodafone?
– Ăăă…
– Sunt titularul numărului de pe care v-am sunat. Am solicitat să primesc mesaje comerciale, am semnat cumva vreo hârtie, am bifat ceva?
– Primiţi asemenea mesaje?
– Nu, doamnă, sun de nebun!

De fapt, sunt sigur că par nebun – m-am trezit prost dispus şi simţeam nevoia să urlu la cineva.

– Bineînţeles că primesc, tocmai am primit un MMS cu Infiniti.

Sunt şi bine targetate, pe cine să convingi să cumpere o limuzină dacă nu pe mine? Probabil că Irinel primeşte ultimele promoţii de la Carrefour.

– Ştiţi că mesajele astea sunt ilegale?
– Ăăă…
– Eu plătesc telefonul ca să vorbesc, nu să primesc toate căcaturile.

Ce mişto sunt serviciile de relaţii cu clienţii, poţi să urli şi să-i faci în toate felurile, n-au voie să riposteze. Ia încercaţi să ieşiţi în faţa blocului şi să faceţi pe nebunul – la mine în cartier, cel puţin, ţi-o furi imediat.

– Deci vreau să nu mai primesc sms-uri comerciale.
– Trebuie să sunaţi la *567 şi să vă dezabonaţi.

Până acum am fost cât de cât calm. Abia acum urlu cu adevărat. Motanul se ascunde sub pat – crede că a făcut ceva şi-o să-l dau cu nasul.

– Adică tot eu să mă dezabonez? Păi ce, eu m-am abonat? Nu mai sun nicăieri, am sunat la dumneavoastră.
– Înţeleg, dar trebuie să sunaţi la *567.

Deja delirez. Cred că şi înjur. Îi închid telefonul în nas, în mijlocul frazei, şi sun la *567. Răspunde robotul.

– Bună ziua, aţi sunat la… Numele meu este Andreea…
– Eşti o curvă!
– Pentru limba română, apăsaţi 1.
– O apăs pe mă-ta.
– Dacă doriţi să primiţi mesaje de tip… apăsaţi 1.
– Morţii mă-tii!
– Dacă nu doriţi… apăsaţi 2.

Apăs 2.

– Dacă doriţi să primiţi mesaje de tip… apăsaţi 1.

Meniul e făcut de aşa natură încât până şi un catâr ar renunţa. Eu, însă, nu sunt atât de flexibil. Poate de asta m-au şi trimis în pavilionul ăsta.
(Apropo, să nu uit: i-am promis unui coleg de salon care se crede Napoleon că diseară îi arăt cum poate fi învins tipul care se crede ducele de Wellington).

Share:

74 comments

 1. Spamul e un telefon/ inventat de Vodafone » visurat.ro 10 November, 2009 at 22:55

  […] semnat cumva vreo hârtie, am bifat ceva? – Primiţi asemenea mesaje? – Nu, doamnă, sun de nebun! more De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

 2. Cata 10 November, 2009 at 23:13

  da’ ia incearca tu sa suni la relatii cu clientii la BGS, spre exemplu, si sa zbieri la ei :))

 3. zaone 10 November, 2009 at 23:14

  Trebuia sa faci o plangere la OPC, mai au cateva amenzi pentru practici neloiale 😉

 4. Skag 10 November, 2009 at 23:34

  Julica, nu te lasa bre, futu-le spamu mami lor.
  Si pe mine ma streseaza!

 5. Ensi 10 November, 2009 at 23:34

  Buna ziua, sunt Ana Banana de la Institutul pentru Boli Nervoase si Studii Politice. Efectuam un sondaj de opinie cu privire la actualitatea sociala din Romania in contextul aderarii la presedentie a lui Julius. Sunteti de acord sa petreceti cateva minute sa-mi raspundeti la unele intrebari? Da’ de unde aveti numarul meu de telefon de servici? Pai, din baza de date. puteti sa imi raspundeti la 10 intrebari referitoare la contextul politic actual si sinergia candidaturilor principalilor opozanti pe o singura scena de circ? Ce e social doamna la actualitatea politica din Romania? Asta e spectacol nu campanie electorala. Puteti sa va exprimati opinia raspunzandu-mi la cateva intrebari, doar cateva. Bine, ca sunteti draguta. […] 300 de intrebari si 60 de minute mai tarziu […] Doamna, am obosit. Nu puteti sa mai intrebati si pe altcineva? Sigur, daca aveti numarul de telefon al lui Julius sa mi-l dati, il sun in cateva minute. Sa traiesti!

 6. Şi la vară cald 11 November, 2009 at 00:16

  Sunt medicul de salon al pacientului care se crede marele şi inegalabilul Julius Constantinescu. Diagnostiul de internare: Delir paranoic de persecuţie. În urma anamnezei amănunţite pe care i-am făcut-o, am constatat umătoarele:
  1. Pacientul nu are abonament la Vodafone.
  2. Mai mult de atât: nu are nici telefon mobil. Chestia aia la care vorbeşte când se plimbă agitat prin salon este telecomanda aerului conditionat, care oricum nu functionează.
  3. Vodafone-ul nu are serviciu de mesagerie comercială. (Eu mi-am îndeplinit partea din înţelegere, domnilor; rămâne să-mi viraţi banii în contul pe care vi l-am trimis prin SMS!)
  4. Prognosticul pacientului este rezervat, deci găsiţi-vă pe altcineva să-i ţină locul în următorii ani la revista de bloggeri DailyCotcodac. Şi poate că îi schimbaţi şi denumirea, că titlul acesta nu l-a ajutat deloc să fie credibil când s-a prezentat drept un foarte serios jurnalist şi mogul în acelaşi timp.
  Vă mulţumesc pentru atenţie!

 7. Laura 11 November, 2009 at 00:21

  @ slvc
  vezi ca si pe arsulici cred ca trebe sa-l tratezi. Il banuiesc de hepatita 😀 nu ma intreba daca A sau B ca nu le am cu detaliile 😕

 8. Arsulici 11 November, 2009 at 00:24

  @laura
  B
  Asa ca vezi, fa-ți vaccin, că tipul B se transmite și pe căi din alea din filme xxx 😀

  @slvc
  După cum rezultă din text, și Julică are un motan, contabilizează-l te rog!

 9. DragosI 11 November, 2009 at 00:26

  Culmea, acum cateva zile am scris despre chestia asta. Aici e scris mai frumos, la mine mai practic. Pana la urma ce ai facut?

 10. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Spamul e un telefon/ inventat de Vodafone -- Topsy.com 11 November, 2009 at 01:51

  […] This post was mentioned on Twitter by Mihai Todor. Mihai Todor said: Vodafone atacă, @JuliusDC ripostează: http://bit.ly/2lVQq7 […]

 11. veyronsky 11 November, 2009 at 02:10

  pe mine ma trezesc din somnul meu dulce pe la 8jum sa-mi povesteasca de nush’ce oferta de telefon fix sau sa-mi prezinte niste extraoptiuni…
  prima data am vb frumos ca tare dulce mai era vocea tipei, a doua oara serios, a treia oara in sictir, dar a patra oara, tot dim, am respins si-a cincea oara am rabufnit la tel…M-am ratoit urat de tot. Era un el (perfect). Le-am zic ca sunt satul peste cap (ma pi pe voi), ca nu sunt seriosi (lua-i-ar dracu de hoti nesimtiti), ca ma tot deranjeaza (freaca la melodie) cu tot felul de oferte (scartz partz) si cand m-au sunat sa-mi bage pe gat noua oferta de net vodaf mobile si le-am zis ca deja am nu s-au grabit deloc sa ma mute la 3,6 mbs chiar daca era la acelasi pret acum (scartarii drecu), ba chiar, cand mi s-a stricat stickul am consumat si toate punctele si mi-am prelungit rahatul vechi de abonament cu inca un an (nu puteau sa mi-l dea doar pe puncte saracutii)…sa nu mai zic k m-am luat de el si ca platesc al naibii de mult netul pe mobil . Nelimitat pe vodaf mobile ma costa 10euro si pe tel putin twitter si ym (infinit mai putin decat pe pc) ma sareau de 25-50euro. Ehi macar ultima problema s-a rezolvat cu un pic de scandal… acum ma laud ca am doar 45c cost suplimentar ( record pe anul asta si pe 08′ cand am platit pana la 500de lei intr-o luna pe 30-40 de minute internationale cand eu trebuia sa fi avut vodafone Europa) o batalie pt mine , razboiul tot ei il castiga.
  Oricum, de atunci, nici c-au mai sunat si nici mesaje n-am mai primit 😉

 12. Florian 11 November, 2009 at 02:13

  Raport oficial
  Categoria: STRICT SECRET

  Destinatar unic al Raportului: MOGULUL

  Prezentare generală:
  Subiectul Julius a fost testat conform procedurii standard de evaluare a stării psihice şi a rezistenţei la condiţii de stres. Metoda utilizată: trimiterea de mesaje publicitare pe telefonul mobil.
  Subiectul a reacţionat cu o furie iraţională şi progresivă. După primele trei mesajepublicitare primite, şi-a pierdut parţial echilibrul mental şi a avut reacţii necontrolate, manifestate prin strigăte şi cuvinte obscene adresate operatoarei noastre Alfa 27. In faza finală a experimentului, starea psihică a subiectului s-a degradat grav. Forme de exteriorizare: urlete, înjurături şi sunete dezarticulate, adresate robotului telefonic Qzy512. Nivel sonor: 120 db.
  Pisica Zuzi35, infiltrată în mediul casnic al subiectului pentru măsurarea efectelor comportamentului acestuia asupra animalelor, a turbat şi am fost nevoiţi să o eutanasiem.

  Concluzii:
  Subiectul este un pericol real pentru ceilalţi pacienţi din salon şi pentru sine însuşi. Starea de degradare psihică în care a ajuns este ireversibilă.

  Recomandări:
  1. Subiectul va fi izolat pe o perioadă nedeterminată într-o cameră cu pereţi capitonaţi din pavilionul Furioşi.
  2. Se impune tratament intensiv cu Plegomazin şi şocuri electrice.
  3. Se va întrerupe orice colaborare sau contact cu Daily Cotcodac. Toate sumele vărsate în contul din Elveţia al subiectului vor fi retrase.

  Semnat: Agent secret Vlad Petreanu

 13. veyronsky 11 November, 2009 at 02:20

  “Veniturile totale ale Vodafone Romania au fost de 486 milioane de EURO, in scadere cu 20,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut”
  pt ca, cam pe atunci, m-am despartit eu de consoarta mea plecata peste hotare :))
  gluma,gluma, dar ma rupea internationalul pe vodafone, asa cum ma rupea si internetul pe mobil, asa cum o sa mai gaseasca ei inca o modalitate sa mai rupa in continuare…

  asa-i bre giulius? 🙂

 14. dAImon 11 November, 2009 at 04:17

  fuarte funny, dar am uitat sa rad. pentru ca la cumpararea unei cartele sau incheierea unui abonament iti dai acordul sa primesti comunicari comerciale din partea operatorului.

  si avand in vedere ca le poti opri, daca-ti da prin cap sa suni in prima zi si nu peste 50 de ani, mie mi se pare perfect legal si ok.

 15. japo 11 November, 2009 at 05:11

  e voie cu pisica in salon? atunci ma mut si io acolo. da’ vodafone nu-mi iau, am destule nemultumiri cu astia ai mei d-aci (hodoronc-tronc, telefonul nu mai incarca decat yahoo-ul japonez– cred ca e un complot sa ma convinga sa-mi schimb ospiciul…)

 16. maddy 11 November, 2009 at 08:38

  eu sunt la orange si primesc zilnic 1-2 mesaje in care mi se spune ca pentru X euro primesc Y minute si Z sms`uri si etc, asa as vrea sa nu le mai primesc pentru ca nu ma intereseaza dar mi`e lene sa fac ceva in privinta asta 🙂

 17. TINTIN 11 November, 2009 at 08:55

  Bine,bine,dar solutii sa scapam de spam avem?,ca pe multi ne calca pe nervi.

 18. aNDRIIpOPA 11 November, 2009 at 09:05

  Inseamna ca eu sunt fericit la Orange! Primesc numai instiintarile de plata. Au renuntat de multa vreme sa ma bombardeze cu publicitati.

 19. Şi la vară cald 11 November, 2009 at 09:08

  Ok, Arsulici
  Fac eu recensământul animalelor, deşi vă rugasem să mai centralizaţi şi voi, că m-am săturat să tot enumăr…
  Deci:
  1. arsulici-ul băsescian al lui Arsulici
  2. motanul lui Julius, pe nume Zuzi35 (din surse)
  3. motanul lui Miorlaupufos.
  4. mâţa Bişonul lui M3bis: Maxy
  5. Mâţa lui soră-mea, Furnicuţa
  6. Puricica mea pirată (adică pisică cu un singur ochi)
  7. Una bucată doberman bleg şi una puddel furios (ale mele, amândouă)
  8. o bucată pisoi vegetarian şi deştept şi tot o bucată câine aşişderea (ale lui lulu)
  9. Peştii din acvariul lui Petreanu şi ai N.A.-ei.
  Care mai aveţi ceva de declarat, lăsaţi mesaj on topic: “Recensământul animalelor de pe DC”
  PS. Arsulici: Se pun şi animalele din avataruri?

 20. unmihai 11 November, 2009 at 09:16

  @slvc
  daca am purici se pune?
  (nu stiu cati am)

 21. eftimie 11 November, 2009 at 09:22

  @Svlc pentru Recensamant

  – Pisicile mele Beznă şi Ochişori (Ochişori e aia proastă)
  – Căţeaua mea poliţistă Alfa.
  – Cei doi (probabil trei, nu ştiu exact că nu am curăţat de mult) peşti din acvariu. Primii doi sunt caraşi aurii, al treilea, dacă mai există, e sanitar.

 22. sebra 11 November, 2009 at 09:32

  @slvc,
  Pe mine să mă treci în avans cu broasca lui fi’mea.Turtiţa.

 23. EmyD 11 November, 2009 at 09:33

  adaug si eu pestele meu supravietuitor, sanitarul 😀

 24. Arsulici 11 November, 2009 at 09:38

  @Șlvc
  Vezi ca miorlaupufos are două pisici

 25. nimeni 11 November, 2009 at 09:39

  Haha, eu am purtat 2-3 discuții în același stil cu ăia de la Orange, după ce de fiecare dată îmi spuneau că l-au dezactivat, 2-3 luni nu mai primeam spam, apoi începeau din nou. De la ultima discuție (acum 1-2 ani) s-au potolit.

 26. M3bis 11 November, 2009 at 09:55

  @şlvc
  Ce-mi faci bestia mâţă, fată? Ce dacă are numai 3 kile? E căţel, da? Mai nou, l-am avansat la funcţia de sonerie. Cum bate cineva la uşă, cum dă vestea în toată casa. Ai văzut tu mâţă să facă asta? Motanul meu, Stan, ştia doar să anunţe vecinii că vin acasă. Sau că deschid frigiderul. Fie-i anvelopa, de l-a călcat, uşoară.

 27. kee-kee 11 November, 2009 at 10:08

  @ slvc – vezi ce ai iscat ?
  cu un simplu recensamint.
  Inchipuie-ti ce se intimpla daca te ofereai sa castrezi animalele.
  PS. mi te imaginez castrind animalele lui UNMIHAI.

 28. aNDRIIpOPA 11 November, 2009 at 10:18

  @şlvc:
  Ăla din avatarul meu nu-l pui? E căţelu’ propriu, pe nume “Blaky”.

 29. Florian 11 November, 2009 at 10:51

  @aNDRIIpOPA
  Blaky? Aoleu, stai o clipă să mă duc până în hol… off, ce m-ai speriat, am crezut că o să-mi văd pantofii ăia negri că s-au făcut albi, dar m-am liniştit. Slavă Domnului, nu sunt daltonist.
  Sper că nu încurci şi culorile roşu şi verde, că dăunează grav traficului.

 30. Ciprian 11 November, 2009 at 10:55

  @VaraEterna
  Recensământul animalelor de pe DC.
  – 3 motani: Tomita, Gabriel si Banel
  – un papagal: Gabriel

 31. M3bis 11 November, 2009 at 11:18

  @Cipicao
  Sper că nu te referi la papagalul de m3 de doua ori

 32. Ensi 11 November, 2009 at 11:19

  @slvc
  2 porcusori de guineea, un el si o ea. nu, nu sunt purtatori de gripa

 33. Ciprian 11 November, 2009 at 11:34

  @Florian
  Potaia poate are ochii negri :)) de aia Blaky.
  Sau ar mai fi varianta ca Blaky nu vine de la Black, ci de la … Kinky.

 34. Lutu 11 November, 2009 at 11:45

  PE mine nu ma suna nimeni de la o vreme… nici macat nea giovani, nici macar de la craiova. Inainte primeam sms cu informatii de la cnx, sau dialog. Imi placea, le citeam si incercam sa trimit inapoi.
  Va pup ma duc sa ma antrenez

 35. Bulina Neserioasa 11 November, 2009 at 11:57

  Eu am un caine pe nume Toto.
  Si un motan alb pe nume Mirciulica.
  Si primesc mesaje publicitare si de la Orange si de la Cosmote, ca mi-am schimbat abonamentul.
  Ca fapt divers..
  Ca sa vedeti ca nu sunteti singurii care sufera 🙂

 36. aNDRIIpOPA 11 November, 2009 at 12:15

  @Florian:
  E singurul nume cu care a acceptat fiica-mea sa-l strige. Şi vine de la conturul unuia dintre ochi, care e mai închis la culoare decât celălalt.
  Ai aici explicaţia detaliată:
  http://bulina-atomica.blogspot.com/2009/07/senzational-fotografie-unicat.html

 37. Miorlaupufos 11 November, 2009 at 13:11

  @ slvc
  Rog sa se consemneze ca am doua bucati motan si una bucata pisica ( a lu’ tata, dar e la comun ), fata unuia dintre motani ( ala pufosu’ ). Asadar, numarul animaletului de pe DC e in crestere.

  Doi la mina, daca-l disponibilizam pe Julius de la DC propun sa-i oferim o alternativa ( in limbaj corpo, asta se cheama outplacement ) si sa-l propunem spre angajare la revista Pupaza din tei ( http://www.pupazadintei.ro , ca sa nu ziceti ca am luat-o razna si eu)

 38. N.A. 11 November, 2009 at 13:49

  Hehe, stai linistit, ca mai nou au si angajati nesimtiti pe la call-center, care, dupa ce ca tot ei fac tampenii, mai au si atitudine. 2-3 luni la rand ma deconectau dupa ce platisem bine-mersi factura si se mai si contraziceau cu mine, ba chiar pe un ton cam arogant. Mi se pare ca pana la urma a fost data afara tuta cu care m-am contrat.. si care mi-a si inchis telefonul, in ciuda faptului ca nu au voie..

  @daimon – nu cumva au voie sa trimita mesaje comerciale doar despre ei? nu si despre infiniti sau mai stiu eu ce alt brand/produs? n-oi fi cumva angajat vdf? ca din intamplare?

 39. Si-la-vara-cald / VCara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 14:55

  F..tu-i! Sa m-apuc acum de centralizat! M-am scarpinat unde nu ma manca. Deci:
  1. arsulici-ul băsescian al lui Arsulici
  2. Motanul lui Julius, pe nume Zuzi35 (din surse)
  3. Motanul si matza aialalta a lui Miorlaupufos.Si o pisica la comun, cu tatal ei.
  4. Bişonul-sonerie al lui M3bis: Maxy
  5. Mâţa lui soră-mea, Furnicuţa
  6. Puricica mea pirată (adică pisică cu un singur ochi)
  7. Una bucată doberman bleg şi una puddel furios (ale mele, amândouă). Adica ale lui si-la-vara-cald, ca era sa uit sa amintesc asta.
  8. O bucată pisoi vegetarian şi deştept, şi tot o bucată câine aşişderea (ale lui lulu)
  9. Peştii din acvariul lui Petreanu şi ai N.A.-ei.
  10. Purecii lui unmihai – nu stie cati!
  12. Blaky alb (?!) al lui aNDRIIpPOPA.
  13. 3 motani: Tomita, Gabriel si Banel, un papagal: Gabriel (esti cam in pana de inspiratie cu numele, Capitane!)
  14. 2 porcusori de Guineea, nepurtatori de gripa porcina, ai lui Ensi.
  15 Cainele Toto si motanul Mirciulica . Posesor: Bulina Neserioasa.
  16. Pestele-sanitar supravietuitor al lui Enyd.
  Si cam atat deocamdata. LISTA RAMANE DESCHISA!
  (Erata la expeditor, ca asta nu intra la editare: Vara Eterna, nu VCara Eterna!)

 40. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 15:03

  @kiki
  Inregistrez propunerea la “alternative pentru criza”! Mersi! 🙂
  @M3bis
  Am gresit si io, Maestre! Deseara o sa-ti vin in vizita, sa vad daca chiar “suna” bestia aia fioroasa! 😉

 41. N.A. 11 November, 2009 at 15:05

  ref. recensamantul animalelor – Ma simt obligata sa mi le declar si pe cele ramase la Constanta, respectiv: una bucata potaita corcita Codita si o sleahta de mate in numar vesnic fluctuant – generatii noi de pui, unele dispar in urma altercatiilor cu motanii dusmani de prin vecini, altele apar in urma publicitatii favorabile facute de suratele lor, se pare..

 42. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 15:08

  Scuze, stiam eu ca am uitat ceva. Deci:
  1 –> 16, +
  17. Pisicile Beznă şi Ochişori (Ochişori e aia proastă), căţeaua poliţistă Alfa si cei doi (probabil trei, nu ştiu exact că nu a curăţat de mult) peşti din acvariu. Primii doi sunt caraşi aurii, al treilea, dacă mai există, e sanitar. Proprietar mandru: Eftimie cel delasator.

 43. Ciprian 11 November, 2009 at 15:12

  @N.A.
  Nu ma provoca sa-mi amintesc ca am si conac in provincie: 2 cai, 2 porci, 40 de gaini, 10 gaste, 13 rate, 12 curci, 3 dulai si 2 pisoiasi.
  Ce bou’s, dar bine ca mi-am amintit :)) cu ocazia asta va anunt ca doresc sa-mi cumpar o vaca. :))

  @Jucatorii de Farmville
  Nu va intindeti cu gluma sa ne povestiti de pe la voi.

 44. N.A. 11 November, 2009 at 15:15

  @Ciprian – Bine ca-mi amintisi! si cele 30-40 gaini ale lu’ mamaia! de soriceii de prin pod si de prin magazie parca n-as aminti..

 45. Ciprian 11 November, 2009 at 15:16

  @Vcara Eterna
  Nu le-am fost naş la botez. Oricum toti sunt ţăcăniţi şi se cred altcineva.

 46. Miorlaupufos 11 November, 2009 at 15:27

  @ Ciprian Si ce ne spui noua ca vrei sa-ti iei vaca? Avem noi fetze de vanzatori de vaci? Sau vrei sa faci o colecta publica, sa participam si noi cu bani si nu stii cum sa ne spui?

 47. Ciprian 11 November, 2009 at 15:31

  @Dna Pisi Pufosila
  Da. Sunt scumpe vacile.

 48. pepe 11 November, 2009 at 15:34

  Baga si la mine pisica Pisica ( sau pisica Catel, sa Fir-ai sa fii de Matza). Pisica mea raspunde la toate numele de mai sus.

 49. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 15:42

  1. arsulici-ul băsescian al lui Arsulici
  2. Motanul lui Julius, pe nume Zuzi35 (din surse)
  3. Motanul si matza aialalta a lui Miorlaupufos.Si o pisica la comun, cu tatal ei.
  4. Bişonul-sonerie al lui M3bis: Maxy
  5. Mâţa lui soră-mea, Furnicuţa
  6. Puricica mea pirată (adică pisică cu un singur ochi)
  7. Una bucată doberman bleg şi una puddel furios (ale mele, amândouă). Adica ale lui si-la-vara-cald, ca era sa uit sa amintesc asta.
  8. O bucată pisoi vegetarian şi deştept, şi tot o bucată câine aşişderea (ale lui lulu)
  9. Peştii din acvariul lui Petreanu şi ai N.A.-ei. In plus, la ultima, se mai adauga si cele 30-40 gaini ale lu’ mamaia, ca de soriceii de prin pod si de prin magazie parca n-ar aminti… 🙂
  10. Purecii lui unmihai – nu stie cati!
  12. Blaky alb (?!) al lui aNDRIIpPOPA.
  13. 3 motani: Tomita, Gabriel si Banel, un papagal: Gabriel (esti cam in pana de inspiratie cu numele, Capitane!), 2 cai, 2 porci, 40 de gaini, 10 gaste, 13 rate, 12 curci, 3 dulai si 2 pisoiasi. Tanarul asta e o adevarata partida, fetelor. Ia analizati-l mai bine! 😉
  14. 2 porcusori de Guineea, nepurtatori de gripa porcina, ai lui Ensi.
  15 Cainele Toto si motanul Mirciulica . Posesor: Bulina Neserioasa.
  16. Pestele-sanitar supravietuitor al lui Enyd.
  17. Pisicile Beznă şi Ochişori (Ochişori e aia proastă), căţeaua poliţistă Alfa si cei doi (probabil trei, nu ştiu exact că nu a curăţat de mult) peşti din acvariu. Primii doi sunt caraşi aurii, al treilea, dacă mai există, e sanitar. Proprietar mandru: Eftimie cel delasator.
  CENTRALIZARE:
  10 caini, minimum 2 sanitari si nu se stie cati alti pesti de acvariu, 2 porcusori de Guineea, 2 porci obisnuiti, 1 papagal, ne-numarati pureci, cativa soricei nesemnificativi, 80-90 de gaini, 13 ratze, 12 curci, 10 gaste,16 pisici si 2 cai. Cred ca ne putem face propriul Farmville acum! 🙂

 50. N.A. 11 November, 2009 at 15:43

  Deci, Julius, asteptam cat mai curand niste relatari despre activitatile motanului!
  @vara eterna a lui ciprian – :))))))))))

 51. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 15:48

  @N.A.
  Pey, ce, numai tu sa fii neasemuita, mirobolanta si seducatoarea blogului!… =))

 52. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 15:53

  @pepe
  Se retine! Sa se mai adune, ca daca tot bag lista asta, faceti scurta la mana scrolluind…

 53. aNDRIIpOPA 11 November, 2009 at 16:08

  Păi putem face aşea: angajăm la comun un veterinar pentru reducerea cheltuielilor 😀
  Îs dăştept, nu?

  P.S. M-a citat Pirca în Cotidianul. Ia d’aci neamule
  http://cotidianul.ro/daca_ne_nasteam_in_alta_tara-103001.html

 54. Ciprian 11 November, 2009 at 16:10

  @Var’ma eterna
  Cate ai lasat sa se-nteleaga..

 55. sebra 11 November, 2009 at 16:26

  @slvc !!!
  Pe viitoarea broască a lui fi’mea de ce n-ai trecut-o??
  Păi dacă n-o treci la recensământ,nu i-o mai cumpăr şi gata.Şi asta numai din cauza ta.O să te urască fi’mea pe tine!!!!

 56. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 16:33

  @Ciprian
  Numai de bine, vere, numai de bine! 😉

 57. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 11 November, 2009 at 16:43

  Hopa, ca vin!
  1. arsulici-ul băsescian al lui Arsulici
  2. Motanul lui Julius, pe nume Zuzi35 (din surse)
  3. Motanul si matza aialalta a lui Miorlaupufos.Si o pisica la comun, cu tatal ei.
  4. Bişonul-sonerie al lui M3bis: Maxy
  5. Mâţa lui soră-mea, Furnicuţa
  6. Puricica mea pirată (adică pisică cu un singur ochi.)Una bucată doberman bleg şi una puddel furios (ale mele, amândouă). Adica ale lui si-la-vara-cald, ca era sa uit sa amintesc asta.
  7. Viitoarea broasca testoasa a fiicei sebrei. Ca sa nu ma urasca. Fiica, nu broasca.
  8. O bucată pisoi vegetarian şi deştept, şi tot o bucată câine aşişderea (ale lui lulu)
  9. Peştii din acvariul lui Petreanu şi ai N.A.-ei. In plus, la ultima, se mai adauga si cele 30-40 gaini ale lu’ mamaia, ca de soriceii de prin pod si de prin magazie parca n-ar aminti…
  10. Purecii lui unmihai – nu stie cati!
  12. Latzeii Kingului! =))
  12. Blaky alb (?!) al lui aNDRIIpPOPA.
  13. 3 motani: Tomita, Gabriel si Banel, un papagal: Gabriel (esti cam in pana de inspiratie cu numele, Capitane!), 2 cai, 2 porci, 40 de gaini, 10 gaste, 13 rate, 12 curci, 3 dulai si 2 pisoiasi. Tanarul asta e o adevarata partida, fetelor. Ia analizati-l mai bine!
  14. 2 porcusori de Guineea, nepurtatori de gripa porcina, ai lui Ensi.
  15 Cainele Toto si motanul Mirciulica . Posesor: Bulina Neserioasa.
  16. Pestele-sanitar supravietuitor al lui Enyd.
  17. Pisicile Beznă şi Ochişori (Ochişori e aia proastă), căţeaua poliţistă Alfa si cei doi (probabil trei, nu ştiu exact că nu a curăţat de mult) peşti din acvariu. Primii doi sunt caraşi aurii, al treilea, dacă mai există, e sanitar. Proprietar mandru: Eftimie cel delasator.
  18. Pisica “Pisica” a lui pepe. Foarte inventiv si pepe cand e vorba de nume! 😉
  Pepe & sebra! Dati o bere, ca v-am trecuit in randul lumii!

 58. sebra 11 November, 2009 at 16:52

  @slvc,
  Aşa fată!!! Dăm ş-o bere 🙂

 59. ICS 11 November, 2009 at 17:55

  Draga dle Julius, nu puteti dvs sa sunati si la RCS ca eu am ragusit sa-i injur zilnic. Poate sunt impresionati de timbrul masculin si nu va zic si dvs ca nu sunteti “pe direct” (pana acum ma puneau sa-mi restartez ‘suiciu’)
  ..daca rezolvati promit sa va citesc de acasa. In felul asta nu va mai trebui sa imi infund esarfa sub nas, ca sa nu ma auda sefu cum raz ca proasta’n targ

 60. ICS 11 November, 2009 at 18:09

  @slvc nu ati numarat purceii, vacutele, caii, ratele, lebedele si, mai nou, curcanul lu’ dl Julius din Farm Ville…daca tot e recensamant!

 61. Laura 11 November, 2009 at 18:30

  @ Arsulici
  Ai voie să-mi pomeneşti de ce ar vrea blăniţa ta, dar numai de vaccin nu. Mai ales împotriva gripei porcine.

  @ Slvc
  Doi hămstărei morţi se pun?
  Şi un bârsan sau cocor? Tot mort.
  Şi un pudel? Da, da tot dus.
  A, si un puişor de găină, care după ce-o crescut a devenit supă (dar nu la mine în farfurie?
  Mâţe n-am avut.

 62. bogho 11 November, 2009 at 18:35

  pentru Recensământul animalelor de pe DC:
  3 perusi, Niki, Nikita, Cel Nou
  1 pisic albastru de rusia pe nume Brutus
  1 pisica 50% siameza si 50% albastru de rusia, pe nume Negruta.

  Si pana de curand, dar din pacate nu mai sunt in viata:
  1 caine lup, Teqi
  1 pisica siameza, Veve.

  Iar daca o dam si in istoria animalelor detinute, va cam iau, ca numai pisici in ultimii doi ani am avut vreo 12-13, cel mai mult 6 la un moment dat. Si cand te gandesti ca stau intr-o garsoniera, e cam mult.

 63. Şi la vară cald 11 November, 2009 at 19:24

  @Laura
  Sorry, morţii cu morţii, vii cu… viile!
  @bogho
  Nu cred. Că eu doar anul trecut am avut 13 pisici, dar în curte. În rest, începând de la broaşte ţestoase si pănă la şerpi de câmp. Câini şi pisici, din greu. Un arici, o găină ouătoare, peşti de acvariu, broască de baltă, hamsteri, porc de Guineea, iepure bătăuş, trei raţe leşeşti, porc metisat între un mistreţ şi o scroafă cam vagaboantă… Mai vrei? Că te ţin până dimineaţă! =))
  S-au înregistrat pentru recensământ mâţele şi peruşii! Aştept încă noi înscrieri, după care facem lista finală!

 64. Miorlaupufos 11 November, 2009 at 20:27

  Aaa, pai daca incepeti cu de-astea incep si eu sa ma laud cu un arici pe care l-am primit de la un admirator. Si pe care l-am eliberat intre sinii naturii ca nu se mai putea cu el in casa ( ziua dormea, noaptea bintuia, si cind nu era nimeni acas’ se urca in pat, se freca si lasa tepi ).

 65. Şi la vară cald 11 November, 2009 at 20:40

  @Miorlaupufos
  Şi, nu ţi-ai luat niciunul în piele? De ţepi vorbesc! 🙂

 66. Ciprian 11 November, 2009 at 21:02

  @Pisi Pufosila, @Vara eterna
  Am avut la bloc, vreo 2 luni, si o pereche de porumbei, apoi 2 catzele, dar le-am expediat repede ca prea se trezeau cu noaptea-n cap, un iepuras si a murit de bucurie cred dupa numai 12 ore ce l-am instalat in balcon, zeci de gaini pe care le cumparau ai mei din obor si apoi le taiam in fata blocului :)), un curcan – si el a trait vreo juma de ora numai ca l-a prins un junghi de lama, am avut si o colectie de 20 de soparle intr-un borcan de muraturi de 12 L si un gugustiuc pe care l-am gasit cu aripa rupta, i-am pus atela, s-a vindecat complet, l-am eliberat la conac si atat de tare s-a domesticit incat intra in casa, dormea pe corniza. Ehhee

  Off. Inviem acum amintirea tuturor vietatilor care m-au sau pe care le-am chinuit.

  Pufi
  Pe criza asta ar merge sa tii un arici in buzunar cand iesi la shopping :D.

 67. pepe 11 November, 2009 at 22:11

  Gata sefa dau o berula. Si sa stii ca , “Calea spre geniu este simplitatea”.
  N-as putea spune ca sunt un geniu, ca ma omoara modestia, da… io sunt sigur de asta. Hihihihihihihihihihi.

 68. Şi la vară cald 11 November, 2009 at 22:36

  ULTIMA STRIGARE LA ARCA LUI DC., după care se ridică ancora şi pornim în larg!
  1. arsulici-ul băsescian al lui Arsulici
  2. Motanul lui Julius, pe nume Zuzi35 (din surse)
  3. Motanul si matza aialalta a lui Miorlaupufos.Si o pisica la comun, cu tatal ei.
  4. Bişonul-sonerie al lui M3bis: Maxy
  5. Mâţa lui soră-mea, Furnicuţa
  6. Puricica mea pirată (adică pisică cu un singur ochi.)Una bucată doberman bleg şi una puddel furios (ale mele, amândouă). Adica ale lui si-la-vara-cald, ca era sa uit sa amintesc asta.
  7. Viitoarea broasca testoasa a fiicei sebrei. Ca sa nu ma urasca. Fiica, nu broasca.
  8. O bucată pisoi vegetarian şi deştept, şi tot o bucată câine aşişderea (ale lui lulu)
  9. Peştii din acvariul lui Petreanu şi ai N.A.-ei. In plus, la ultima, se mai adauga si cele 30-40 gaini ale lu’ mamaia, ca de soriceii de prin pod si de prin magazie parca n-ar aminti…
  10. Purecii lui unmihai – nu stie cati!
  12. Latzeii Kingului! =))
  12. Blaky alb (?!) al lui aNDRIIpPOPA.
  13. 3 motani: Tomita, Gabriel si Banel, un papagal: Gabriel (esti cam in pana de inspiratie cu numele, Capitane!), 2 cai, 2 porci, 40 de gaini, 10 gaste, 13 rate, 12 curci, 3 dulai si 2 pisoiasi. Tanarul asta e o adevarata partida, fetelor. Ia analizati-l mai bine!
  14. 2 porcusori de Guineea, nepurtatori de gripa porcina, ai lui Ensi.
  15 Cainele Toto si motanul Mirciulica . Posesor: Bulina Neserioasa.
  16. Pestele-sanitar supravietuitor al lui Enyd.
  17. Pisicile Beznă şi Ochişori (Ochişori e aia proastă), căţeaua poliţistă Alfa si cei doi (probabil trei, nu ştiu exact că nu a curăţat de mult) peşti din acvariu. Primii doi sunt caraşi aurii, al treilea, dacă mai există, e sanitar. Proprietar mandru: Eftimie cel delasator.
  18. Pisica “Pisica” a lui pepe. Foarte inventiv si pepe cand e vorba de nume! 😉
  19. 3 perusi, Niki, Nikita, Cel Nou; 1 pisic albastru de Rusia pe nume Brutus; 1 pisica 50% siameza si 50% albastru de Rusia, pe nume Negruta. Ale lui bogho toate!
  Rien ne va plus!
  Rugăm deţinătorii de orătănii să le închidă în coteţe, că umblă noapte viezurii pe aicea, şi nu vrem crime şi pedepse live. Pentru doritorii de aşa ceva, încercaţi alături, la Dostoievski!

 69. mahon66 12 November, 2009 at 11:09

  Sa va spun cum este:

  SMS-urile SPAM pot fi de 2 feluri:

  1. Generate direct de operator, daca operatorul are acordul tau sa iti trimita SMS
  2. De la alte companii/firme/buticuri/baruri/discoteci/banci … care isi promoveaza serviciile pe cont propriu.

  Prima categorie este destul de controlata, de obicei operatorii au acordtul tau explicit sa iti trimita SMS de promovare servicii (asa spune legea) pentru ca daca nu il au, risca amenzi urate si articole prin presa. Frumos in cazul asta este ca poti sa iti dai/retragi acordul cand vrei, operatorul trebuie sa iti urmeze dorinta.

  A doua categorie este mai urata pentru ca:
  – nu se ia in considerare acordul/dezacordul tau exprimat fata de operator
  – firmele care iti trimit SMS se folosesc de liste proprii de numere ce nu au legatura cu listele intregi de numere detinute de catre operator
  – intreaga responsabilitate este a buticului care iti trimite SMS spam nesolicitat de tine
  – ajungi in listele lor de numere pentru ca ti-ai pus/ti-a pus cineva numarul de telefon pe tot felul de formulare (pe internet, pe fluturasi de tombole, prin reviste de femei, pe la banci sa obtii credite….) sau trimiti ai trimis acum 1 an un sms catre un numar special din 4 cifre

  Si uite asa ajung unele firme sa detina baze de date cu numere de telefon care au acceptat cumva sa primeasca SMS spam, poate mai fac si schimb liste intre ei si te trezesti ca esti client potential pentru firma care vinde limuzine…

  Pentru cazul 2, singura solutie permisa de lege este sa reclami firma care face spam SMS la OPC sustinand ca nu ti-ai dat acordul sa primesti SMS de la ei. Daca firma respectiva nu are dovada ca ti-ai dat acord explicit sa primesti SMS, este amendata de OPC dar tu nu cred ca esti despagubit cumva…

  Operatorul nu are nici un amestec in spam SMS din cazul 2, tipi degeaba la el sau doar ca sa de descarci nervos 🙂
  A reclama operatorului ca primesti spam SMS este ca si cum ai reclama ca te-a sunat o persoana pe care nu o cunosti sau pe care nu o ai in agenda…poate o matusa care vrea sa iti lase mostenire un conac 

 70. pepe 12 November, 2009 at 15:24

  @mahon66
  Conac, sau cognac ? De acord cu ambele amandoua.;)

 71. Bla bla 12 November, 2009 at 15:26

  ai un comportament de kknar si mai postezi si pe net despre asta….

 72. veone 12 November, 2009 at 15:40

  Doaaamne.. Am citit de 10 minute si mai rad si acum cu urlete :))
  Da, Vodafone, si-n general astia ca ei, au darul de a te scoate din minti. Pe banii tai, din timpul tau si pe nervii tai.

 73. Şi la vară cald 12 November, 2009 at 15:52

  @Bla bla
  Am o curiozitate: te uitai în oglindă când scoseşi pe goarnă perla de mai sus?! Ca Robert de Niro, în Taxi Driver: Are you talking to me?!

 74. mifty 16 November, 2009 at 21:41

  umilitor… unicul animal pe care-l posed e peştele de la gravatar…
  oaia, pisica, vaca şi cioara de pe farmville nu le număr…

Leave a reply