Postul nu e post destul

Boli la modă: alergiile

Ionuţ Şendroiu

Mai nou, e foarte cool să ai alergie la ceva. Să ai alergie la mai multe e chiar beton. Să nu ai alergie la nimic e naşpa: rişti să fi etichetat drept neinteresant şi exclus din grup.

Flatulenţa de cameleon
Să fii alergic la parizer sau păr de pisică e deja banal. Snobul de ultimă generaţie are alergie la găinaţul de pitpalac de Patagonia sau la vînturile de iguană verde. Dacă respectivul are ca pet, să zicem, un cameleon, e musai ca după un timp să-l schimbe, pe motiv că excreţiile acestuia îi provoacă mîncărimi. Evident, îşi anunţă toţi prietenii prin ce dramă existenţială trece. “Deşi mă ataşasem de Bimbo, crede-mă! Fac un sacrificiu că trebuie să mă despart de el… Ştii ce groaaaznic e!?”, Cameleonul a cărui flatulenţă îl băga în crize va fi făcut cadou, sau preparat după o reţetă din Madagascar. După care, snobul începe să colinde pet-shop-urile, ca să-şi aleagă pe post de şopîrlă de apartament cel puţin un şarpe boa.

Diareea de piton
În caz că nu va găsi în pet-shop-urile din Bucureşti un piton care să-l mulţumească (să i se asorteze cu majoritatea ţoalelor din garderobă, cu telefonul mobil şi cu tapiseria maşinii) – şi în 99% din cazuri nu va găsi! – se va plânge timp de două-trei săptămâni amicilor că “din România nu poţi să-ţi cumperi nimic ca lumea”. După care, se va duce la Londra sau Paris, singurele oraşe unde există pet-shop-uri care să-l satisfacă. De acolo se va întoarce cu un anaconda de şapte metri, numit Alphonse, pe care îl va creşte în jaccuzzi.

La cheful de prezentare a noului pet, le va povesti invitaţilor că s-a programat la un cabinet particular de alergologie, situat exact în buricul Parisului, unde şi-a făcut teste alergologice la pielea, saliva şi fecalele monstrului achiziţionat. “Şi au ieşit negativeee?!?!”, îl vor întreba amicii, dispreţuitori. Snobul ştie că dacă va răspunde afirmativ, toţi vor suna după taxiuri, petrecerea se va sparge, iar el va fi considerat cel mai mare fraier din gaşcă. “Ah, nu, am alergie la excrementele lui Alphonse. Dar l-am dus la veterinar şi i s-a făcut un anus contra naturii. Acum, face caca direct în pungi de colostomie, sigilate. Uite că tocmai începe să elimine curcanul de săptămîna trecută!”.

Evident, nu este exclus ca peste cîteva luni, snobul să se declare alergic la mirosul spermei lui Alphonse şi să-şi epateze prietenii cu faptul că trebuie să-şi cumpere altă reptilă. Eventual un varan de Komodo.

Şosetele purtate
Aceste forme grave de alergie snobească au un singur tratament eficient. Tratamentul poate fi aplicat numai de către medicul veterinar, care trebuie să-i comunice snobului că animalul său de companie a dezvoltat o alergie extrem de grava. Cauza alergiei fiind, de exemplu, damful ciorapilor de firma, lasati sub pat la aerisit.

Share:

17 comments

 1. karmapolice 15 November, 2009 at 03:39

  of, de ce n-or avea alergie la prostie, fatarnicie si snobism?asa sigur s-ar mai rari si ne-ar lasa…

 2. theheartcollector 15 November, 2009 at 03:50

  Dom’ doftor, să înțeleg că alde Julică e ultimu’ sarăntoc cu alergia sa la acarieni? http://www.dailycotcodac.ro/2009/03/acarianul-paun-2/ 😀

 3. lulu 15 November, 2009 at 11:04

  Lasa-ma sa ghicesc: ti-a picat rau ultima colctie de indispensabili a lui Botezatu(prea mici??? prea mari??? ) si te-ai hoatarat sa-i iei la misto noul animal de companie.
  Cata rautate, domnule 🙂

 4. Şi la vară cald 15 November, 2009 at 14:13

  Doctore, te bate cumva gândul să te laşi de medicina tropicală şi să te apuci de colostomii la reptile?! Că văd că prea le ştii la marele fix! 😀

 5. sendroiu 15 November, 2009 at 14:17

  nu ma’n’nebuni, bote are un anaconda?!
  orice asemanare cu persoane reale sau show-bizi romani e pur intamplatoare, sa mor io!
  (ma, pe bune, habar’ n’am avut ce pet si ce alergii are botezatu’)

 6. N.A. 15 November, 2009 at 14:43

  Tot la Bote ma gandeam si eu :)))) Eh, sa nu fim rai cu el sau astia de teapa lui, trebuie sa se incadreze si ei naibii in trend, ce altceva vreti sa faca toata ziulica? Acum cativa ani infiau copii din Indonezia, ca numai acolo se gaseau (stim cu totii ca in Romania sunt numai d-aia imbuibati si au disparut de mult copiii strazii si orfanii), acuma si-au mutat interesul la animale si goange cat mai ciudate..

 7. N.A. 15 November, 2009 at 14:44

  @sendroiu – Nu, un fel de dihor sau sobolan, ceva.. alb.. si l-a costat nu stiu cate mii de euro. Il duce in lesa.
  P.S. – Dar cu cine ar putea sa fie asemanari, bre? cu show-bizii angolezi? 😀

 8. N.A. 15 November, 2009 at 17:17

  ”Ultima fiţă: gândacii de companie!
  Gândacii tropicali au devenit acum ultima fiţă printre pasionaţii de vietăţi exotice. Andrei Vasile e un tânăr din Cluj, student la stomatologie, care s-a împrietenit de peste trei ani cu animalele exotice.(…)
  De aceea, şi-a făcut şi un site, http://www.animale-exotice.ro, unde le împărtăşeşte şi altor pasionaţi informaţii despre insectele de companie. Ultimii veniţi în “gaşca de ciudăţenii” sunt gândacii tropicali.

  “Sunt animale de companie ideale. Nu te deranjează, te aşteaptă şi te răsplătesc cu gesturi de afecţiune. Mărimea lor, îi face uşor de îngrijit”, ne-a povestit Andrei.

  Originari din regiunile tropicale, gândacii se reproduc într-o crescătorie, pe care Andrei a deschis-o special la Cluj pentru a-i studia. Un gândac tropical de Madagascar costă 6 euro, iar cei care îi cumpără o fac mai mult din curiozitate.”
  (dintr-un tabloid)

 9. Ciprian 15 November, 2009 at 17:51

  Care are un motanas persan de vanzare? Sa aiba pana in 5 luni si sa nu fie gri. 😀

 10. Florian 15 November, 2009 at 17:57

  Deţinător de crocodil alergic la carnea animalelor domestice (crocodilul, nu eu), cumpăr pet-uri exotice de la stăpâni alergici. Exclus gândaci. Pe doritorii de senzaţii tari, îi cumpăr cu tot cu pet. Rog seriozitate.

 11. dudi 15 November, 2009 at 18:29

  dar nimeni nu si apus problema ca si un animalutz poate fi alergic la stapanul sau sau pute pute dar se obisnuieste ce crezi ca si spun catzeii din gentzy g ci pisoii cu masti swarovsky intre 2 prezentari de tute?

 12. N.A. 16 November, 2009 at 14:42

  @Ciprian – In spiritul Radio Erevan – Am io.. de fapt nu-i motan, e o haita de caini, nu-s persani, sunt maidanezi cu atitudine, nu au sub 5 luni, sigur au peste 1 an si sunt de toate culorile. Si nu vand, ofer moca, deoarece nu detin, da’ ii gasesc imediat pe langa orice bloc, de cand s-au desfiintat hingherii..

 13. Ciprian 16 November, 2009 at 14:46

  @N.A.
  Am gasit motanas, are o culoare cam ca nisipul (altfel nu stiu sa explic 😛 ) 2 mil. si are 4 luni si cu tot cu vaccinuri de la un tip din Bacau si trebuie sa-l predau cu 6 jumate unei fatuci din Iasi (sa nu fiu nesimtit ca puteam cere si 9 mil ) 🙂

 14. N.A. 16 November, 2009 at 15:09

  @Ciprian – Aaaa, faci tranzactii, deci! Traficant de motanei! Frumos! :)))))
  Altfel, ofeream moca juma’ de duzina de matze – rasa tomberoneza – extrem de competente in prinderea soarecilor..

 15. Miorlaupufos 16 November, 2009 at 18:24

  Domnu’ Sendroiu, eu am gazduit peste iarna un soricel in camara, pe haleala buna ( cascaval ), isi facuse culcusul intr-o punga de soc si s-a carat spre primavara, probabil sa se insoare. Am mai avut una bucata arici. Si mai posed vreo citeva pisici. Si n-am vreo alergie. Cred ca d ela snobism li se trage alergia oamenilor astora.

 16. Arsulici 16 November, 2009 at 19:12

  @Miorlaupufos
  Ai pisici si ai avut soarec?????? cum p*********??????
  Nici un soarec zdravan la minte nu imparte spatiul locativ cu o pisica…..
  Si pisicile tale ce pazesc? stau deceaba???? Penalizeaza-le cu 10%din crantanele pe 3 luni!

  Eu, de cind o am pe Arsulici, nu am avut nici un soarec in casa…. Inainte de a o avea pe Arsulici, am avut 7 soareci, toti veniti de la vecini…..

 17. Miorlaupufos 16 November, 2009 at 19:44

  @ Arsulici Ei bine, da. Soarecul era junior, puiut, si isi avea salasul in camara. Pisicile n-au prins de veste, sau cel putin nu l-au bagat in seama. Probabil au facut un pact: el nu paraseste incinta si ele nu se dau la el.

Leave a reply