Postul nu e post destul

Livetweets: Operaţiunea “Termopane”

Julius Constantinescu

Toată ziua de ieri, l-am urmărit pe twitter pe colegul, prietenul şi celebrul prezentator al ştirilor sportive de la Antenă Vlad Petreanu (probabil că voi îl ştiţi de jurnalist, dar lumea de pe stradă aşa îl recunoaşte: “Bă, uite-l pe ăla de la Sport”). În timp ce meseriaşii care îi puneau termopane îi făceau praf casa, Petreanu scria de zor pe twitter – idee nu prea inteligentă, pentru că noi avem impresia că cineva de la firmă era cu ochii pe twitter şi din când în când îi suna pe meşteri pe mobil: “Dorele, vezi că ăsta a scris că eşti bulangiu, mai sparge-i o ţeavă din greşeală”. Dar, să vă lăsăm în compania lui Petreanu, pentru a urmări singuri această palpitantă şi totodată utilă transmisie.

Operaţiunea “Termopanele”, iniţiată. ETA echipa – 20 de minute. Urmează livetweets de-a lungul zilei 🙂

Au venit. 2. Au formă umanoidă, par umani

Mi se pare că repară una dintre ferestre cu ciocanul în faţa blocului. Tehnologie, nu glumă

Mă-ntreb în câte minute apare administratorul

Nu ştiu, în rest, dar în afacerea asta cred că transportul te omoară. De o oră cară lucruri – şi stau la et. 9

Prima dezumflare: “şefu’, folia asta de plaştec nu e bună de nimic, cu ea sau fără…” Începe bine

Echipa e compusă din macho-muncitori. Ei nu poartă nici un fel de echipament de protecţie; se ştie că acesta e doar pentru fătălăi.

O cameră, o găleată cu moloz. “Sacă d’ăia dă rafie n-aveţi?” Nu. “Nasol”

Zici că-s la doctor. “Rându’ ăsta dă faianţă nu scapă. Pă partea ailaltă, să vedem după ce desfacem”.

Aveau dreptate cu folia de “plaştec”. S-a dus. Nu-i nimic, punem şi alt parchet

Cum ştii că ai cacarisit-o: “Şefu’? Avem o mică problemă.”

“Cablu’ ăsta, mai aveţi nevoie de el?” Păi… da. “Eh, o să fie mai greu”

Băieţii, nişte finuţi: “Espresso? Scurt, fără lapte”. Ştie, mă!

Mai încolo băgăm câte o pizza. Meşterul unu: “să fie cât mai clasică, aşa, da?”

Breaking News: Toate operaţiunile întrerupte. S-a pierdut lipiciul. Vast efort de căutare în curs.

Update: Lipiciul still missing, se bănuieşte o mână criminală. Tensiuni în cadrul echipei. Lucrările întrerupte în continuare.

Lipiciul retrouve. Era sub folia de plastic. Priviri pline de reproş, doar mi-au zis că nu e bună de nimic.

Epifanie: meşteru’ 2 ştie Subaru Impreza STi (a trecut unul pe stradă). Meşteru’ 1 făcea curse pe Unirii acu 10 ani.

Se apropie pizza-time. Unde găsesc eu pizza “clasică” pentru meseriaşi?

Deci pe meseriaşu’ 1 îl cheamă chiar Doru. Meseriaşu’ 2 se fereşte să-i spună Dorel.

Meseriaşu’ 2 e ăla cu mesajele simple (“dl. Vlad, veniţi un pic?”) Nr 1 e cu alea nasoale (“ia haideţi să vă arăt ceva”)

Doru a avut acvariu, “da’ s-a lăsat”. Un înţelept.

Meşteru’ 2 mă vede făcând fotografii: “ne daţi în judecată?”

meseriaşii au început să se relaxeze. Acum povestesc interacţiunea lor cu portarul meu retard. Poezie de Ilie 🙂

Portarul le-a spus din proprie iniţiativă că el e liber duminică. Ăştia nu ştiu ce să creadă.

Ultimul şvung. Meseriaşii povestesc moartea industriei comuniste. “Le-a nenorocit pă toate”

Operaţiunea Termopanele s-a încheiat. Casa e un dezastru, urmează curăţenie până-n zori. Noapte bună vouă, fericiţilor

Share:

17 comments

 1. adi 9 September, 2009 at 14:36

  been there
  la mine au chemat bulangii invidiosi politia, ca cica fac prea mult zgomot

 2. Ciprian 9 September, 2009 at 14:45

  Si la mine au avut niscaiva treaba muncitorii pe la peretii exteriori si s-au certat cu vecinii. Eu i-am pus la timp pe vecini sa semneze ca nu or sa se certe cu mine daca aud zgomot.

 3. MifTy 9 September, 2009 at 15:18

  ala prima vista, e ok, dar la a doua observăm că e copirai vlad petreanu!!!
  btw… eu am deja termopane, din fabricaţie!!! 😛

 4. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Livetweets: Operaţiunea “Termopane” -- Topsy.com 9 September, 2009 at 15:58

  […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC. JuliusDC said: Livetweets: Operaţiunea “Termopane” http://bit.ly/oyJxY […]

 5. si-la-vara-cald 9 September, 2009 at 16:05

  Bun, daca a trecut testul asta cu bine, ii puteam zice de-acum Vlad Petreanu-Termopanu’?

 6. MifTy 9 September, 2009 at 16:15

  pe scurt, “Termopan”…
  şi bănuiesc că o să se însoare cu Aroganţa!!! ;))

 7. yeosaeng 9 September, 2009 at 16:29

  o aroganta din partea mea

 8. Lau 9 September, 2009 at 16:51

  eh,un fleac,la mine in dormitor tot peretele de sub geam a decis sa respinga tencuiala imediat ce noul geam si-a facut aparitia in decor.pai la asa geam….tencuiala noua ce basca mea?…..

 9. cirstea florin 9 September, 2009 at 17:49

  DAR POATE CIMENTUL ERA DE PROASTA CALITATE SAU CINE LA PUS ERA AMATOR

 10. M3bis 9 September, 2009 at 18:01

  Măcar se închid cum trebuie termopanele? Sau rămân deschise? Dezastru’ ca de dezastru’, cine l-a pus să-şi puie termopane după gresie şi parchet? Nu ştia că toate se fac la timpul lor?

 11. Ciprian 9 September, 2009 at 18:10

  @J huoolius
  In loc sa te fi dus la el, sa-l ajuti cu termopanele ai stat cu ochii cascati pe tweeter si ii faceai arogante. Halal prieten ii esti. De aia nu ti-a lasat tie pestii in ocrotire si a preferat baba aia. La cat trafic ai facut pe DC datorita siteului lui, ce era daca te duceai si tu si dadeai o mana de ajutor? Sta omul pana la miezul noptii sa repare, iar matalutza faci arogante si pamflete pe seama lui. Huooo…

 12. gogu biciclistu 9 September, 2009 at 20:05

  prin `97 cand am pus termopane erau 2 variante in oras la mine, IAR Ghimbav ( parte din cei care faceau elicoptere erau aici mutati) si niste amatori. am ales IAR-ul : au venit au masurat vreo jumate de ora, in 10 zile au venit cu geamurile si ramele

  prima surpriza la bucatarie, geamul avea 30 de cm mai mult, cred ca meseriasul s-a gandit sa duca geamul pana la calorifer – am refuzat a venit echipa 2 sa-l ia “dureaza inca 3 zile” ( atat a si durat )

  restu geamurilor au fost ok, distractia a fost ca am avut constructori extrem de creativi ( bloc din ’76 ), am gasit cartoane , bucati de plastic, tabla, iar cartoane, hartie … doar sa stea ramele, muncitorii veniti si-au facut cruce ce au gasit, eu de ce a trebuit sa car 🙂 . binenteles retencuire in sufragerie a picat o zona de “carton” de 35 de cm …

  toata afacerea a durat 3 ore ( 2 camere ) ceva praf, vecini curiosi ( erau putini cu asa ceva ), si … acum sunt la fel de bune, nu ma plang de ele

 13. Someone 9 September, 2009 at 22:01

  Aaaaahh… Mulţumesc, prietene, că ai fost alături de mine. Ştiu că te-ai distrat – dar pentru ce sunt prietenii? Să te binedispună cu năcazu’ lor 😀

 14. Ensi 9 September, 2009 at 23:07

  Haaa, haaa, amintire cu parfum de ienibahar. Primul meu termopan, bucatarie, 1.6m lungime, in interactiune cu perete adevarat de beton. Ora: 9:00, apare echipa, trebuiau sa vina la 10, eu in chiloti. Au dat geamul vechi jos in 30sec… geamul nou nu se potriveste. Meseriasul 1: Sefu’, gaura e mai mica cu peste 2cm. Eu: poate geamul e mai mare, cine stie. Pai cine a luat masurile? Giii, voi! Meseriasul: Pai n-avem ce face, venim Luni… alo, e noiembrie, de ce l-ati mai dat p-asta vechi jos inainte sa masurati? Bine sefu’, il trimit p’asta micu s-aduca flexul si percutorul. Cafea, bere, ora 10:30, vin sculele, respect: o scula de-un metru si un flex cat China. Se apuca de treaba meseriasul 1, la 11:30 ma suna mama: Alo, fi-miu, de la tine s-aude harmalaia aia? Da unde esti maica? In statie la tramvai si ma uit la unu burtos cocotat la tine pe pervaz (acu’ sa va explic, statia e cam la doua blocuri distanta, pe mama o vad doar cu binoclul); mama imi face cu mana, eu reusesc s-o zaresc, imi doresc sa fiu fugit de-acasa. Ora 12:30 – 4 centimetri de pervaz au fost infranti, incepe montarea. Sefu’, gaura asta nu e chiar la 90, nu intra geamul. Pai fa-l sa intre. Mai mult am ghicit ce spunea, ca de auzit… Ora 13:30, vin 4 sau 5 vecini: unde sunt astia ca-i omor, cine v-a invatat meserie nenorocitilor bip bip bip imi cade tencuiala bip bip / a sarit pisica pe geam bip. Pai luati-i, dar dupa ce-mi termina mie treaba. Ora 15:30 – Am terminat sefu’, un zambet candid si o mana intinsa. Stati asa, adica mai vreti si bani?

 15. nicol` 10 September, 2009 at 09:49

  de obicei nu comentez acum,da simt nevoia sa imi laud baietii.eu lucrez la o firma de termopane,la show-room,nu montez:D.in fine…noi suntem o firma relativ micuta,dar foarte cunoscuta in oras,din simplu motiv ca baietii nostrii sunt “minunati”.adica:nu bea,nu fumeaza (desi sunt fumatori) in casa clientilor,nu fac comenzi la pizza:P.daca li se pune un ou in tigaie,nu comenteaza,mananca,dar dupa insitentele oamenilor.cat despre banii de la sfarsitul montajului,se lasa rugati cu bani,nicidecum nu intind mana.cat despre moluzul din camere…il cara ei la ghena si mai nou a venit un client sa imi spuna ca i-au dat si cu matura in balcon,ca nu e frumos sa lase asa…deci nu toti sunt “dorel 1” si “dorel 2″…

 16. http://www.tahemet.blogspot.com/ 10 September, 2009 at 12:28

  Eeeeeeeeeeeeeeeh copii moşului… am şi io amintiri d-astea!
  2004, proaspat mutata, decid sa imi schimb usile de la balcoane din cele clasice cu termopan, sa nu mai aud tot ce zbiara dragii de la non-stopul de peste alee pe la 2-3 am.

  şi vine minunea tehnicii tot intr-un inceput de noiembrie… le zic să aibă grijă şi să îmi lucre frumos că îi ia mama dracului. evident că n-au făcut-o. mi-au dărâmat juma de pervaz, mama lor de nenorociţi. stau eu stau, termină drăgălaşii de montat şi dau să îşi ia jucăriile. mă uit strâmb la ei. ”şi gaura?” ”aa, păi noi nu facem şi reparaţii”.

  ce i-am înjurat atunci cred că o făceam şi pe o infirmieră dintr-un spital militar să roşească. concluzia, i-am dat afară din casă, nu le-am mai plătit a doua tranşă (1/3 suma contractată) pe motiv de distrugere a proprietăţii personale. şi m-am lecuit de dorei.

 17. nicol` 11 September, 2009 at 12:26

  si te-au lasat sa scapi asa?nu stiu cum era atunci,dar acum se lucreaza in felul urmator:montatorii iti si demonteaza geamurile vechi,dar nu ii intereseaza daca se sparge ceva.vrei sa nu se sparga,pui mana pe dalta si le dai singur jos.raman gauri?asta e,soarta!e adevarat,nimeni nu repara dupa ce iti monteaza.
  la mine se semneaza contract.si daca nu se aduc toti banii,pentru 100 de lei,pot sa imi iau geamurile inapoi….

Leave a reply