Evenimentul zilei de ieri

Enigmele istoriei : francezul neînfricat

murder_of_jean_sans_peur2210 septembrie
1419 Ioan-fără-de-frică, duce al Burgundiei, este asasinat din ordinul viitorului rege al Franţei Charles VII în timpul unei întâlniri de pace. Se pare că asasinii reuşiseră să-l atragă în capcană trimiţându-i un bilet cu mesajul : ”Ioan-fără-de-frică, facem pariu că ţi-e frică să vii neînarmat?”.
.

Share:

12 comments

  1. Agregator 9 September, 2009 at 23:48

    Neinarmat, fara badigarzi si cu tricou “Kill Your Future King”

  2. yeosaeng 10 September, 2009 at 00:45

    ce vantoasa pe-aici!furtuna mare !

  3. petronia 10 September, 2009 at 01:32

    Ba singurul motiv pentru care a venit a fost ca in bilet scria “In cortul tau te asteapta cineva sa te ucida”.

  4. Arsulici 10 September, 2009 at 08:22

    Inca de atunci armata franceza si-a definit noua doctrina militara: sa ia bataie cit mai des. Pentru a atinge acest scop, au inceput cu uciderea tuturor curajosilor (nu le-a luat insa prea mult timp, din lipsa de material).

  5. Ciprian 10 September, 2009 at 09:49

    Cum zice bre Dolanescu? Cine-i nascut in septembrie, hai sus, hai sus, hai suuus damigeana si paharu.. Iu Iuuuu si Da-o-n foc de bautura ca mi-a dat arshita in guraa.. iu iu iuu .. si m-am nascut drept in barlad.. hop si asa.. valeleu ca iar o sa zac.. si hai si hai hop, mi-am luat sticla fara dop.. iu iu iu..

  6. warlock 10 September, 2009 at 09:50

    Adorabil francezii astia … dar e o experienta unica sa stai face tu face cu ei … de aia am ajuns eu rasist 😀
    http://blog.warlock.ro/2009/09/03/cum-am-ajuns-rasist/

    (Stergeti comentariul daca link-ul este nepermis)

  7. si-la-vara-cald 10 September, 2009 at 11:04

    @warlock
    Am citit cu atentie linku’ tau.
    Mey, astia te-au teleportat in Romania cand nu erai atent, si tu ai crezt ca ai fost in Aqualandu’ ala.
    Si eu am vizitat Franta, dar mie mi s-a intamplat taman pe dos. Mancarea – jos cu palaria! Politetea – de luat lectii de la ei. Si acum imi rasuna in urechi “Bon jour!”-ul lor melodios si rostit cu zambet in glas… Or fi Frante paralele astea ale noastre, mai stii!

  8. warlock 10 September, 2009 at 13:22

    @slvc:
    Sincer … eu lucrez de vreo 5 ani cu francezi/intre ei … si sunt extrem de dezamagit … Nu e doar parerea mea!!! Deja avem un cult de detestat francezii la lucru … si parerile impreuna cu experientele sunt similare la toti.
    Ma bucur ca ai avut o experienta placuta … sincer … chiar ma bucur. Ma gandesc ca ai fost in vizita, in vacanta, si nu ai avut placerea de a-ti adanci cunostintele despre ei, dupa cum am avut eu “norocul” 🙂

  9. şi-la-vară-cald 10 September, 2009 at 23:38

    @warlock
    Aici cam ai dreptate. Scuza-ma, eu vorbeam intr-adevar de felul in care s-au purtat cu mine ca turist. Se pare ca ii cunosti si in alte ipostaze. Oare ei n-ar avea “culturi” detestabile despre noi?

  10. warlock 11 September, 2009 at 09:14

    @slvc
    ASa este … stiu si cam care sunt problemele lor cu noi … si au si ei dreptate. Asa ca ei ne discrimineaza pe noi si se poarta cu noi ca si cu negrii de pe plantatie, si noi ii consideram maimute ingamfate si retarde … dar nu ne injuram 🙂
    Vorba lu’ becali (intentionat scris becali cu “b” mic) el m-a facut oligofren, si eu l-am facut zdreanta … dar nu ne-am injurat 😛

  11. Stephanie 10 September, 2012 at 17:26

    Ma, dracu’ stie cum, ca de doi ani si jumatate de cand locuiesc in sudul Frantei, nu m-a discriminat nici dracu’, dimpotriva, cateodata ma simt nasol ca sunt tratata chiar preferential (poate asta o fi discriminarea, insa una pozitiva, cine stie ) de fiecare data cand am avut discutii despre cultura si istoria lor au fost extraordinar de placut impresionati, in revansa, o cunostinta de-ale mele, mare iubitoare de muzica si arte, decupeaza si imi aduce toate articolele din revistele ei care se refera la romani celebri (ex. Brancusi, Angela Gheorghiu, Eugen Ionescu). Ultima data mi-a spus ca regreta nespus ca a dat unei prietene din Paris o ie romaneasca pe care o primise si ea de la un amic, dentist roman stabilit in Franta, dar ca nu mai scapase de gura aleia.

    Parcurile acvatice sunt identice in toata lumea, sunt facute special pentru p ulime: daca isi imagineaza cineva ca in fast-food-urile din incinta lor se pot degusta rafinamente culinare, atunci dati-mi voie sa lesin de ras. Daca cineva a batut drumul pana in Franta ca sa haleasca hamburger cu cartofi prajiti… no comment. :))

  12. Lora 10 September, 2012 at 23:10

    @stephanie…nu ne iei si pe noi?:)))

Leave a reply