Postul nu e post destul

De ce nu împrumut cărţi

Adrian Călăraşu

Nu mai am pic de încredere în bănci, de aceea prefer să folosesc metode experimentale pentru a-mi administra economiile. De altfel metoda mea este singura metodă care s-a dovedit a fi funcţională în ceea ce mă priveşte, ţinând cont de faptul că nu am cum să investesc în tablouri pentru că mă pricep doar deloc, iar bursa mi se pare un fel de organizaţie ocultă, unde numai unul ca Oreste s-ar descurca.
În fix aceaşi ordine de idei, Conul Leu leşină de fiecare dată când Coniţa Euro işi ridică un pic voalul de pe faţă  iar băncile, fie ele cât de tari şi musculoase şi americăneşti, au început să pice precum credibilitatea partidelor politice în faţa alegătorului.

Prefer deci ca momentan să îmi păstrez mici economii în valută. Le aşez frumos pe căprării şi le plasez strategic, prin cărtile din bibliotecă, în funcţie de scopul şi destinaţia fiecărui cont deschis în parte. Cheile conturilor sunt criptate la mine în creierii capului, conform unor algoritmi ştiuţi numai de posesor. Spre exemplu, banii de seminţe şi bere sunt în “Codul bunelor maniere”.

Astfel conturile mele curente nu au duşmani naturali cunoscuţi. Nu mă tem de hoţi, hoţii sunt ignoranţi. Dacă mi-ar sparge casa, ultimul loc în care hoţii ar căuta bani ar fi cărţile mele. Păi, cine a mai văzut recidivist cu cagula pe faţă, răsfoind o carte?

Mă tem doar de accidente şi încerc să le evit pe cât pot. Dar accidentele sunt prin definiţie imprevizibile şi se pot întâmpla…
Ca atunci când a apucat-o cheful pe nevastă-mea să citească Dunele lui Herbert, de exemplu… Mi-a luat o jumătate de oră să încerc s-o conving că Dune e de fapt o poveste de toată jena şi că nu merită efortul şi timpul pierdut parcurgerii celor şase volume plictisitoare care nu duc niciunde şi nici măcar nu sunt scrise în ordinea cronologică firească.   

Nu mi-a mers cu minciuna, drept urmare viitoarea mea placă video GEFORCE 7300GT – XFX PV-T73E-UARG poate fi admirată acum pe umerii ei, sub formă de bluziţă de la Esprit.

Share:

18 comments

  1. dc 27 September, 2009 at 18:56

    Fratilor, sunteti intr-o usoara pana de inspiratie. Vad ca republicati din ce in ce mai multe texte. E drept ca nu au aparut pe dailycotcodac.ro (pentru ca nu exista atunci)….dar totusi…ca sa ma exprim pleonastic.
    Deci, ca sa vedeti ca nu-s pus pe carcoteala destructiva, vin cu o propunere. Incercati sa dati premiile voastre (ale de tip ‘vrei sa fii tocilar’) pentru texte scrise de cititori, nu numai pentru comentarii la postarile coastre. S-ar putea sa iasa ceva bun si nu sunteti nici obligati sa va coborati la tehnicile buzduganiene, nici sa reincalziti propria ciorba. Hai sa vedem ce iese.

  2. Radu C 27 September, 2009 at 19:03

    Lasa ba, sa citeste si noi incultii care este, da? Ca noi nu citit articolu’ esta cand fost publicat “in alta parte, da’ nu in Daily Cotcodace”.

  3. Andi 27 September, 2009 at 21:17

    Bun așa! Am mai auzit pe cineva care și-a luat la mână 2000 de cărți din bibliotecă, să-și găsească ieconomiile ”puse bine” și puțin uitate. 🙂

    Să-și poarte sănătoasă Espritul, ai scăpat ieftin. O cucoană mai nervos posesivă ar fi dat mai multe parale pe onestitatea conjugală și te-ar fi obligat să îți plătești cheltuielile spitalicești după cucuiele care ți-ar fi ieșit pe fund de la șuturile ei … 🙂

  4. punKreas 27 September, 2009 at 22:22

    Aveam un coleg in generala, ochelarist si gras, care imprumuta manuale de la noi. Ciudat era faptul ca el isi cumparase un rand de manuale, dar cine stie ce facuse cu ele. Gurile rele spuneau ca le-a tocit atat de mult incat nu se mai vedeau sloavele.
    Abia acum mi-am dat seama cat de bogat era posibil sa fie 😀

  5. Adrian Calarasu 27 September, 2009 at 22:34

    @dc – mda, nu stiam ca am atat de multi cititori.
    Pe de alta parte, de ce esti ofticos? Si pentru mine e duminica astazi 😛

  6. Florian 27 September, 2009 at 23:11

    Deh, cin’ te puse să-ţi iei nevastă emancipată, cu prostul obicei de a citi şi altceva decât cartea de bucate.

    P.S. Aştept cuvenita replică a purtătoarei stindardului de luptă împotriva porcilor de bărbaţi. Nu mă întrebaţi despre cine e vorba, că veţi afla negreşit. Nu poate să tolereze nici măcar o glumă a crucii la adresa cercului, iar un drăcuşor mă împinge câteodată să o zgândăr, ca să îi savurez exploziile de indignare.

  7. Florian 27 September, 2009 at 23:21

    @dc
    Dc ne strici dc plăcerea, dacă nu-ţi place schimbă canalul. Lasă-i şi pe ceilalţi să ajungă la nivelul tău de cunoaştere.

  8. liviu amza(nadie) 28 September, 2009 at 00:39

    mda si in cartile:Oliver Twist si Crima si pedeapsa citi bani puneai mai?si care erea destinatia lor?cauta si tu niste almanahe. 🙂

  9. lx 28 September, 2009 at 05:18

    Zi mersi ca nu a laut banii, pentru a da un avans la leasingul pe noile cizmulite.

  10. ce-apa.nova 28 September, 2009 at 07:51

    Am auzit eu că cine are carte – are parte, da partea leului, nu a dolarului. Sunt curioasă unde ţii monedele…

  11. Vlad S. 28 September, 2009 at 11:35

    dar banii din “Lolita” pentru ce sunt?

  12. Dragos 28 September, 2009 at 15:21

    Pfff domnu` Calarashu daca viitoarea dvs. placa video e un 7300GT e clar ca ati pregatit textul acu vreo 12-18 luni si abia acu` a vazut luminitza de la capatul tiparului.

  13. N.A. 28 September, 2009 at 15:24

    In calitate de nevasta, inteleg perfect prioritatea unei bluzite (oricare, de oriunde) in fata unei atat de inutile placi! Zau, chiar iti trebuie ‘nspe mii de placi? nu aveai una? daca te-ai descurcat pana acum cu asta, de ce nu mai e buna? etc.. 😀

  14. N.A. 28 September, 2009 at 15:27

    @Florian – Cine-i, cine-i? 😀 Ca si eu o astept!

  15. Somebody 28 September, 2009 at 19:54

    @dc: dar uite eu, tanara reprezentanta a patriei, nu stiu textele. 😛

  16. Florian 28 September, 2009 at 22:26

    @N.A.
    Oi fi tu răpitoare, tulburătoare, ameţitoare şi încă vreo câţiva oare, dar minţile nu mi le-am pierdut de tot, ca să-ţi spun de cine-i vorba. Abia aştepti să ai o aliată cu care să mă încaleci ca pe un măgar, hai?

  17. N.A. 1 October, 2009 at 00:35

    @Florian – Da’ ca pe-un ce, ma rog, daca dumneata asa te intitulezi? ca pe-un armasar te pomeni.. ptiu, drace! :))))
    Si aliate stii doar ca am. Numa’ pe slvc, yo, lulu, tahemet si inca vreo cateva sa le chem..

  18. Madelaine 3 December, 2009 at 13:29

    Maica, tu nu auzisi de un seif dosit prin spatele cartilor de data asta? Asta ca sa eviti eventualii ochi iscoditori, implicit, cadourile neplanificate si nedorite…

Leave a reply