Concursuri

Vrei să fii Mendeleev?

În primul rând, vă eram datori cu numele câştigătorului din acest week-end. El este EmyD, pentru comentariul: Se pare ca a ajuns internetul si la spitalul de nebuni. Pe cine ai colegi de celula? Napoleon sta la 16 si tu la 15? La multi ani!.

Tema concursului de astăzi este simplă: trebuie să postaţi un comentariu la textul Aduceţi tabelul lui Mendeleev în secolul XXI, sclifosiţilor!, în care să ne sugeraţi un element chimic la care noi nu ne-am fi gândit niciodată. Câştigătorul îşi va alege una dintre cărţile de aici, oferite de Editura Trei.

PS: Domnule Florian, ne-am gândit deja la „arsuliciu”.

Share:

7 comments

 1. Florian 17 August, 2009 at 00:24

  Bună dimineaţa, Julius, că pe planeta aia a ta, care se-nvârteşte ameţitor, bănuiesc că abia s-a crăpat de ziuă, fenomen provocator de bubuieli teribile în creier.
  Sper că la Arsulici te-ai gândit ca la un element negativ, aşa cum s-a dovedit a fi şi nu ca la un nou element chimic. De partea ştiinţifică a problemei mă voi ocupa eu.

 2. Ciprianiu 17 August, 2009 at 07:27

  La chimia eu atât am ştiut, să tocesc grupele tabelului periodic :)) să iau un amărât de 9 sau să fac planşe cu eprubete, lacuri poluate şi pescăruşi morţi să-mi dea 10. Dacă ajungeam eu doctor, pe lângă faptul că mama lui Călăraşu m-ar fi invidiat pentru că eu am putut iar fiu’su nu, sigur numărul de spitale ar fi întrecut numărul de biserici şi cimitire.

 3. hera 17 August, 2009 at 15:23

  Oricat ar fi de tentant pe caldura asta sa propui beranium sau viniu (cu popularul sau derivat rece shpritziu),dat fiind ca si chimia asta e totusi o stiinta si nu o scuza ca sa te faci ranga zilnic (ma rog, daca nu esti student la chimie…), eu zic ca cel mai util element ar fi stultiul (din latinescul stultus = prost) si sa doara tare de tot, sau sa fie macar fosforescent sau ceva, sa se vada. Plus ca cei intoxicati ar fi super happy sa luceasca in discoteca…

 4. hera 17 August, 2009 at 15:37

  PS: stiu ca exista strontiu, care in italiana… etc, dar asta ar fi mai universal…

 5. curs 17 August, 2009 at 16:27

  Gandidu-ma la cati someri o sa fie si la situatia Romaniei, “subnutritiu” mi se pare reprezentativ.

 6. candy 17 August, 2009 at 16:49

  cel mai bun element ar trebui sa fie Pitiponcius(prescurtat Pps ca sa fie si mai usor d retinut),situat in tabel pe undeva prin preajma lui Au sau Ag sau chiar intre ele,mai aproape de Au si sa se poata muta uneori pe langa Ge,asa doar pt shopping.(pt cei care ati chiulit p l orele de chimie Au-aur,Ag-argint,Ge-germaniu)

 7. liviu amza (nadie) 19 August, 2009 at 13:08

  mai mai multi nebuni sint afara decit cei inchisi intr-un sanatoriu.si daca are un nume comun sau mai bine zis de om normal nu-ti da certitudinea ca este intreg la minte.esti sanatos daca bei otet in loc de vin?daca nu mai ai vin…………E NORMAL NU??t-ai dracu de timpiti care va credeti oameni normali.

Leave a reply