Postul nu e post destul

Titlul care ucide letal

Radu Pirca

Pe vremea cand ne legam de titlurile filmelor romanesti (adica acum vreo saptamana), un cititor ne-a recomandat sa ne mai uitam si la televizor si sa vedem ce titluri au filmele de acolo. Asa am incercat sa si facem (adica sa ne uitam si la filme, nu doar la OTV, meciuri si integrala Debussy pe Mezzo). Iata ce ne-a iesit.

Vii seara acasa obosit de la munca (chiar daca n-ai muncit, numai faptul ca in jurul tau colegii se agita ca fraierii e suficient sa te oboseasca). Ai chef sa vezi un film, asa cum faceau si mosii si stramosii tai cand veneau acasa de la parjolit holdele si otravit fantanile. Dai drumul la televizor.

Pe PRO, Antena, Kanal D sau Prima poti revedea (fiindca a mai fost de 5 ori in ultimele 2 luni), in fiecare seara, un minunat film cu batai cu un titlu original, utilizand in diverse combinatii substantivele “”tinta”, “miscare”, “furie”, “pericol”, “amenintare” “inocenta”, “cursa”, “instinct”, “control”, “crima”, “impact” si adjectivele “final”, “letal”, “extrem”, “ucigas”, “periculos”, “rapit” (se foloseste in general in asociere cu substantivul “inocenta”), “dezlantuit”, “total” si “decisiv”. Sau, daca in seara aia baietii care dau titluri n-au avut inspiratie, filmul se poate numi, pur si simplu “Numaratoare inversa” (nu-mi spuneti ca titlul asta nu se potriveste la absolut orice, de la “Star Wars” pana la “Zboara cocorii”).

O idee de joc (sugerata de un cititor): combina unul din substantivele din lista cu un adjectiv si apoi cauta in programul tv din orice luna, trecuta, prezenta sau viitoare, filmul. De pilda: “Impact total” este luni pe Antena; “Control total” e miercuri (nu cred ca e vreo legatura intre ele, desi s-ar putea sa fie rude si “Impact” sa-l fi bagat si pe “Control” pe post, ca de, e din familie). “Pericol iminent” a fost pe la inceputul lunii, parca pe PRO Cinema; pe PRO au fost sigur de curand “Inocenta rapita” si “Furie dezlantuita”. “Tinta in miscare” a fost pe Prima acum cateva zile (ma rog, unul din nenumaratele filme botezate “Tinta in miscare”, nu stiu daca ala cu Cynthia Rothrock sau ala cu Steven Seagal), iar “Numaratoare inversa” pe PRO alaltaieri. De fapt, nici nu conteaza cand citesti acest articol, fiindca un film cu titlul “Numaratoare inversa” sigur a fost ieri sau alaltaieri pe un canal romanesc.

Cele de mai sus sunt filmele de serie B, cu actori care par ca au facut si ei un ciubuc, fiindca altfel lucreaza full-time la un videochat erotic din Drumul Taberei. Filmele de serie A se disting de ele prin combinarea unuia din termenii de mai sus cu un cuvant ceva mai inteligent: de pilda, “finala” nu se mai combina cu “amenintare” sau “furie”, ci cu “analiza”, rezultand un film cu Richard Gere si Kim Basinger. “Instinct”, in combinatie cu “letal” sau “periculos”, e maxim de serie B si daca ii are in distributie pe Cynthia Rothrock sau Jeff Fahey e mare lucru; in schimb, daca e combinat cu “primar” (adica “basic”, pentru IT-isti), Sharon Stone si Michael Douglas se bat ca sa joace in filmul asta. Doar la “Numaratoare inversa” nu se aplica acest principiu; odata am vazut sub acest titlu “Tunurile din Navarone” si ceva cu Lorenzo Lamas in aceeasi saptamana.

Pe de alta parte, mai exista o varianta: acasa, Euforia si Romantica, unde e la fel ca pe PRO, Antena sau Prima , doar ca in loc de “pericol” si “letal”, titlurile folosesc combinatii de cuvinte cum ar fi “lacrimi”, “iubire”, “imposibil”, “tradare”, “visuri”, “inima”, “fericire”, “femei”, “tradare” si, mai de curand, “tigan”. Singurul titlu care scap de aceasta regula este, ati ghicit, “Numaratoare inversa”.

Am vazut de curand, cred ca pe Romantica, o “Numaratoare inversa” in care ea trebuia sa se marite pana la o anumita data, ca altfel o dezmostenea unchiul bogat si rau – problema era ca pana atunci nu se intorcea iubitul ei din jungla amazoniana (unde n-avea semnal la telefon – nu ca daca ai avea semnal, ai avea unde sa-l incarci daca ramai fara baterie…), asa ca fie se marita cu unul pe care nu-l iubea, fie pierdea averea. Si da, daca erati curiosi, pana la urma el se intoarce la timp, dar ea oricum renunta la avere pentru ca nu vrea banii astia nemunciti (ciudat, dar el nu o paraseste dupa aceasta decizie economica geniala).

Nu asta e insa interesant, ci faptul ca aproape concomitent pe un PRO (nu mai stiu care) Steven Seagal salva si el lumea de niste teroristi care amenintau lumea cu bomba atomica si declansansera – stiti deja ce…

(pentru cititorii care nu stiu ce – “Numaratoarea inversa”, da? Asa se chemau si filmul cu Seagal, si cel de pe Romantica. Alta poanta mai buna nu am gasit si oricum e vineri, nu inteleg de ce aveti pretentii)

Share:

84 comments

  1. db 21 August, 2009 at 17:06

    Exista si un roman romanesc ‘Tinta in miscare’, foarte bun de citit vara in concediu … 😉
    Pe langa ca e vineri ti-e si foame: ai bagat ‘la ghiozdan’ ceva litere din text …

  2. LaurentiaG 21 August, 2009 at 17:10

    Am vazut si eu filmul ala pe Romantica, dar nu imi mai aduceam aminte ca asa se cheama. Si parca nu era in jungla amazoniana ci in Africa.

  3. Alina 21 August, 2009 at 18:08

    Explicatia: sunt mai ieftine filmele astea de duzina… si titlurile poate le-au luat en-gros si le impart intre ei, ca doar intr-un bax sunt multe de acelasi fel.
    Totusi, eu nu am observat literele lipsa, ci faptul ca ai enumerat “tradare” de 2 ori. Sau asa trebuia sa fie (multa tradare)?

  4. kuktoos 21 August, 2009 at 18:15

    dar la titlul DC nu te-ai gindit ?
    ca sa faci mai mare trafic ar trebui sa bagi in titlu un cuvint cu cirlig :
    SEXY sau PORNO sau MANELE.
    Ce cuul ar suna : Daily Cotcodac Manele ( si in locul pozei lui Julius cu lampa-n mina sa fie Gutza cu zimbetul lui constipat ).

  5. kuktoos 21 August, 2009 at 18:16

    sau poza lui Julius imbracat cu ceva din colectia Victoria’s Secret cu titlul Sexy Daily Cotcodac

  6. yoanna 21 August, 2009 at 18:36

    zboooaarrrra cocorrrii

  7. Ciprian 21 August, 2009 at 19:06

    @Yoanna
    Deja zboara?
    Mai este cel putin o luna pana cand ar trebui sa plece convinsi ca e scumpa incalzirea pe timp de iarna in tara noastra.
    Si unde se duc? Iar intr-un concediu plictisitor prin tari mai calde?

    @Pirca
    Felicitari, si nu numai pentru text ci si pentru ca te-ai automutilat uitandu-te pe Romantica pentru a putea apoi scrie o insemnare in cunostinta de cauza.

    Ar trebui sa ia aminte si prietenii tai, care in loc sa scrie despre babele din Vaslui si sa acuze tinerii de lucruri imorale ar trebui in primul rand sa treaca pe aici sa le cunoasca, sa le admire si apoi sa fie atat de agresiv. :))

  8. yoanna 21 August, 2009 at 20:20

    @Ciprian
    in hawai,iubireee!…de parca n-ai sti ca NOI ne intoarcem de acolo fix cand vin ei….si asta de ceva ani buni,daca intelegi aluzia(bine,important e sa inteleaga vrajmasii,care-s mai grei de cap,daca nu ma insel)
    hihihi

  9. Arsulici 21 August, 2009 at 20:49

    @Radu Pirca
    Mi se pare corect ca, dupa ultimul text publicat aici, nevasta sa te oblige sa te uiti pe Romantica…
    Daca nu acesta e motivul, atunci imi pare rau ca nu ti-ai dat seama ca pe desktop sau pe laptop poti sa-ti pui sa vezi cam orice film vrea muschiul tau… 😀

  10. Florian 21 August, 2009 at 21:02

    @Ciprian
    După câteva păhărele de vişinată, ţi se poate întâmpla să confunzi un stol de ciori cu un cârd de cocori.

  11. Ciprian 21 August, 2009 at 21:03

    @scumpa yoanna
    😉 ha

  12. petrescs 21 August, 2009 at 21:08

    Imi explica si mie cineva titlul “Politist, adjectiv” din ce combinatie loto a iesit? Nu trebuia de fapt sa fie “Militian letal”? Sau mai simplu, “Numaratoare inversa”?

  13. Florian 21 August, 2009 at 21:13

    Fenomenul titlurilor bombă s-a extins şi pe bloguri. Ultimul exemplu, „Titlul care ucide letal”.

  14. Florian 21 August, 2009 at 21:23

    @Ciprian
    Ai putea să te hârjoneşti în altă parte cu yoanna, e totuşi fosta mea nevastă. Te afli pe un blog select care impune o minimă decenţă, ce mama dracului.

  15. Ciprian 21 August, 2009 at 22:08

    @Florian
    Te-ai aprins degeaba si daca ai facut-o doar sa ii atragi atentia Yoannei ca inca mai crezi intr-o noua poveste de iubire cu ea, nu cred ca o convingi.

  16. Ciprian 21 August, 2009 at 22:10

    @Florian
    Ai dreptate, maine – poimaine o sa vedem in Libertatea cu litere de o schioapa.. Ce titluri-soc scoate Pirca din maneca!

  17. yoanna 21 August, 2009 at 22:29

    ingerashul meu C
    hai la naniiiiiii!…nu mai pierde timpu cu megaru de F!

  18. lulu 21 August, 2009 at 22:30

    La cum arata blogul, in curand cititorii se vor omora intai intre ei, iar apoi si pe autori. Si asta fara titlui mari. Doar categoria o vor alege: “fapte nu vorbe” {cei care va gandeati la categoria “aventurile bravului soldat julica” aflati ca titlul acestuia suna cam ca “soldatel universal”}

  19. Florian 21 August, 2009 at 22:43

    @Ciprian
    Pe aceeaşi pagină din Libertatea o să apară şi o fotografie trăznet, cu Vivi nud.

  20. Florian 21 August, 2009 at 22:49

    @Ciprian
    Iţi dezvălui un mic secret din fosta mea viaţă conjugală, ca între bărbaţi. Inainte de a încerca să mă ucidă cu o daltă de spart gheaţa, yoanna mi-a şoptit pisiceşte: hai la naniiiii! Cazul a fost şi subiectul unui film, numai că actorul era mult mai nasol, iar actriţa mult mai mişto decât în realitate.

  21. şi-la-vară-cald 21 August, 2009 at 22:50

    Ciprian says:”in loc sa scrie despre babele din Vaslui si sa acuze tinerii de lucruri imorale ar trebui in primul rand sa treaca pe aici sa le cunoasca, sa le admire…!
    @ yoanna
    yoanna dragă, ăsta te face babă, dacă nu te-ai prins până acum. Eu, la cei 21 de anişori ai mei, care ies la fel oricum i-ai număra, ies din discuţie, da’ tu…
    @ Floricic mic
    Mai ai răbdare şi tu cu megheriile lor, că vin acasă mintenaş, şi-i snopim din nou. Ai grijă până atunci… am auzit că-ţi cam rostogoleşti ochişorii pe rotunjimile nepermise ale fetelor de pe blog…
    @ Ciprian
    Pe cine faci tu bab[, m[?!!!

  22. şi-la-vară-cald 21 August, 2009 at 22:53

    eroare:
    Pe cine faci tu babă, măi?!!!

  23. yoanna 21 August, 2009 at 23:03

    şi-la-vară-cald
    pare-mi-se ca 20 e mai mic decat 21…sau doar mi se pare?..si nu vezi, madame,ca nu-l tine sa ma faca baba,asa,derect?o ia pe ocolite..deh,lash si mucosu asta
    @Ciprian
    sa nu-l crezi…e cel mai mare mincinos!..deeeci,ce zici?vii la naaaaaaniii??

  24. Florian 21 August, 2009 at 23:07

    @şi-la-vară-cald
    Unde ai dispărut atâta timp, explozia mea solară din neagra noapte polară? Tot la coadă la coafor, ca data trecută, când îmi uitaseşi numele şi strigai „Da, da, acum, Florin al meu”?

  25. Florian 21 August, 2009 at 23:11

    @Ciprian
    Leagă-te de catarg şi înfundă-ţi urechile cu ceară, cât mai ai timp. Dacă nu rezişti totuşi ispitei, uită-te mai întâi sub pat după dalta de spart gheaţă.

  26. şi-la-vară-cald 21 August, 2009 at 23:22

    @ my Flower!
    Am fost plecată în misiunea aia, ştii tu care, da’ te-am urmărit prin satelit, să te văz cum te perpeleşti de doru’ meu. Vorbim noi când ajung acasă!
    @ Ciprian
    Du-te măi, la naniiii, că strângem noi după aia, ca nişte profesionişti adevăraţi.

  27. Florian 21 August, 2009 at 23:52

    @şi-la-vară-cald
    Perpelit e puţin spus, m-am pârlit în draci.

  28. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 00:07

    @ Florian, my fire!
    Te cred, cum să nu! Doar că-s oleacă obosită. Mă’c la culcare. Să mă aştepţi dimineaţă, cu cafeua! Vezi să n-o verşi pe telecomandă, că după aia numai la reclame te uiţi, şi pierzi filmele alea recomandate de Pirca. Par bune…

  29. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 00:09

    ultima erată din seara eratelor:
    cafeaua, chiar că’s obo.:D

  30. Florian 22 August, 2009 at 00:17

    @şi-la-vară-cald
    Vin şi eu imediat să-mi fac culcuş lângă trupul tău fierbinte. Până vin eu ia o aspirină, poate-ţi trece până mâine.

  31. N.A. 22 August, 2009 at 00:19

    Pai vezi ce greu de multumit sunt unii? Alea romanesti ba-s prea originale si ciudate, astea straineze sunt prea generaliste si repetitive, cine sa te mai multumeasca? ia zi tu, dom’le niste titluri tocma’ bune!

  32. N.A. 22 August, 2009 at 00:22

    In alta ordine de idei, un anumit numar de cititori fideli sunt de parere ca ar fi adecvata infiintarea unei rubrici speciale de matrimoniale&stuff si nu numa’. Pe acest site se fac si desfac lipeli, se cauta/gasesc/propun rudenii, se incearca pana si consiliere conjugala. Multumim anticipat!

  33. Florian 22 August, 2009 at 00:29

    @N.A.
    Fără spirite întreprinzătoare ca al tău, ţara asta s-ar duce de râpă. Până liniezi tu lista, eu mă duc s-o învelesc pe şi-la-vară-cald.

  34. N.A. 22 August, 2009 at 00:47

    @Florian – Deci acu’ intelegi si tu de ce ne mentinem totusi pe linia de plutire. Multumesc!

  35. Ciprian 22 August, 2009 at 00:51

    Se facea ca dormeam si ma trezii intr-un act din D’ale Carnavalului. Tipau, loveau, se dezbracau, se loveau, iar se imbracau, iar se plangeau, iar se dezbracau… si am zis sa ridic pleoapa sa vad cine imi deranjeaza fantezia cu Vivi Floricica – Miss Fata de la pagina 5.

    1.@Yoanna
    Copila scumpa, frageda prunca stii sa gatesti?
    2.@Florian
    Stie?
    3.@Si-la-vara-cald
    21 ziceai? Ofilita!

  36. Florian 22 August, 2009 at 07:25

    @Ciprian
    Stie pe dracu’ să gătească. Stie doar să se gătească.

  37. Florian 22 August, 2009 at 07:26

    @Ciprian
    Stie pe dracu’ să gătească. Stie doar să se gătească.

  38. Florian 22 August, 2009 at 07:38

    Râdeam de N.A., dar văd c-am dat şi eu în bâlbâială.
    Da’ pe aici doarme toată lumea? Eu cu cine mă cert? Ioanna, N.A., haideţi fetelor c-avem treabă.

  39. yoanna 22 August, 2009 at 08:09

    @C
    pare rau,da de remaritat..nu ma mai marit:))…clar?

  40. yoanna 22 August, 2009 at 08:11

    @F
    noi doar ne iubim!!! ce zici minciuni?..uof
    ps:@C
    stiu sa te gatesc…ma pricep:>

  41. Florian 22 August, 2009 at 09:21

    @yoanna
    Răceala de giulgiu a aşternutului cu care îţi înveleşti singurătatea nopţilor ţi-a trezit nostalgii? Prea târziu, vâlvătaia iubirii noastre s-a stins, iar fumul tăciunilor mocnind sub cenuşă mă alungă tot mai departe de trecut, ajuns o biată filă îngălbenită din albumul defunctelor iubiri. Despovărat de durerea din suflet, am deschis o nouă pagină a vieţii mele, pe care reînvăţ să scriu alături de şi-la-vară-cald, cu litere de soare şi speranţă, cuvântul dragoste.
    Ce dau din mine băi frate, cred că mă reprofilez pe filme indiene. Bollywood, pregăteşte-te că vin!

  42. yoanna 22 August, 2009 at 09:31

    :))ce neplacut

  43. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 10:19

    @ Florian
    Bine le zici, monşer! Cantarea Cantarilor e nimica toată pe lângă suavitatea exprimării tale… Totuşi, nu-i rea ideea cu Bollywood-ul. Ne lansăm şi pe alte continente, ce naiba! Doar DC de-aia a fost creat!
    P.S.: Ai făcut rău că l-ai prevenit pe Cipri în legătură cu “gătitul” ex-ei. I-ai răpit unica şansă de a experimenta lucruri interesante cu ea! 😀

  44. yoanna 22 August, 2009 at 10:50

    @s.l.v.c
    ai auzit???ai auziiit?esti o-fi-li-ta….hihihi

    @C
    treziiiiireaaaaa!!!…da ce facusi musiu?adormisi de tot??

  45. yoanna 22 August, 2009 at 10:53

    @s.l.v.c

    si nu ne-ai zis…21 de ani de cand ai terminat liceul? 🙂 hac

  46. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 11:13

    @ yoanna
    Te înţeleg că eşti plictisită; Cipri ăla se pare că doarme tot timpul. Sau, mă rog, în timpul…
    Am fost cât se poate de explicită: 21 de ani indiferent cum i-ai număra, da’ ce să mă aştept de la una care vorbeşte singură prin casă!
    Dar, şi dacă ar fi 21 de la terminarea liceului, tot ar fi mai puţini decât cei 20 ai tăi de la terminarea facultăţii! 😀

  47. delly 22 August, 2009 at 11:28

    Va ameteste caldura, bre! N.A. repede cu rubrica aia matrimoniala ca se sfasie aici intre ei de la atatea energii neconsumate :-“

  48. yoanna 22 August, 2009 at 11:29

    @s.l.v.c
    apai s-o luam altufel:))…treptat,ca pentru oamenii aia de au locuri special amenajate. intelegi mata?
    in primu rand ca io mi-s tanara si frageda ca o…ca o…fata ce implineste maine poimaine 20 de anisori da cand a facut-o mama…deci da? nu de cand a terminat liceu si nici de cand a aniversat 10 ani de la casatorie,asa,ca altii..
    in al doilea rand,Cipri ala a meu nu doarme..e cu treaba prin sat..de fapt,cauta prin salcami,ca mi-a atras mai ieri atentia o cucoana cum ca gainile mele au fatat pe-acolo,ceea ce mi se pare suspect,pen’ca pe cand traia barbatumio, s.l.v.c sa-l ierte,le-a si dresat oleaca..adica le-a escplicat cum sta treaba cu ooatu si alte chestii utile…
    in al treilea rand,eu nu vorbesc singuraaaaaa!!!..hei,madam,asa rau te desconsideri?trist!
    in al patrulea rand..ce dracu m-a apucat de-am scris atat?1?
    in al cincile rand…al cincilea nu egzistaa!!

  49. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 12:23

    @ yoanna
    Bine, dragă, da n-ar trebui să treci la umbră acum?! Şi bea şi-un pic de apă!

  50. Ciprian 22 August, 2009 at 12:32

    Ghici cine s-a trezit? :))
    @Yoanna
    Aşa viitor îmi rezervi, să mă trimiţi tu la moşit galinacee? De ce nu-ţi vinzi tu casa şi te muţi la mine. Aşa ar fi mai uşor să te dezlipeşti de amintirile cu Florian şi nu ar trebui să dai raportul altora legat de viaţa noastră intimă.
    @Florian
    Probabil mi-ar da numai ochiuri şi scrob să mănânc.
    @Şi-la-vară-cald
    Deci ai terminat liceul de 20 de ani, ştiam eu că Florian vânează numai intelectuale.

  51. yoanna 22 August, 2009 at 12:53

    @ciprinel
    ochei darling!ma mut la tine! ma mut dar cu o conditie!…gainile le luam la NOI..sau macar baga-i-le pe gat lu barbatumio ,ca poate asa s-o pricopsi si sepepista de s.l.v.c cu ceva pene 🙂
    si cum poti sa ma vorbesti de rau pe la spate,ah?cum adica scrob?da ce?ceai cu paine ti-a sta in gat?
    si nu!nu-ti rezerv eu viitorul,ingerash..ala ti l-ai facut deja..eu ce-l mai finisez,daca intelegi unde bat:))
    @s.l.v.c
    scumpa,eu beau numai nectar..apa e pentru neispaviti din astia care destrama case de gospodari..eehehe

  52. Ciprian 22 August, 2009 at 13:00

    @Yoanna
    Gainile le folosim pentru gratar, ca doar trebuie sa te scot si eu in lume la un picnic. Ahhh, don’soara.. urasc alinturile (Ciprinel, Ciprica, C, Cipri) si tu chiar numai la Florian ex-barbat’tu te poti gandi? Asa tare te-a terorizat? Tu ma vrei de barbat sau de terapeut? Sa te speli pe creier de astfel de amintiri negre inainte sa vii la mine si pe talpile papucilor, ca la mine in casa nu se sta imbracat sau incaltat.

  53. N.A. 22 August, 2009 at 13:36

    Hahahaha, ia uite nebunii ce fac sambata dimineata, in loc sa doarma ca oamenii normali! :)))

  54. Ciprian 22 August, 2009 at 13:42

    @N.A.
    Eu am incercat sa dorm, dar nu am fost lasat. Aseara m-au trezit cu mascarada lor, acum cu cotcodacelile de dimineata. Eu nu mai suport. D’apai daca aista-i amor, ma lepad de asa tambalau.

  55. yoanna 22 August, 2009 at 13:46

    heheheeeey..une pleci mi amor?ia vezi cum vorbesti despre talpile mele care-s mai curate,la o adica,chiar si decat primii fulgi de ..nea

  56. Ciprian 22 August, 2009 at 14:38

    La bucatarie, azi e zi de experimente culinare si de ascultat reggae si tot felul de altfel de muzici de care nu se vorbeste pe aici.Ah si e si balci in Barlad. Azi am zi gre.

  57. Florian 22 August, 2009 at 14:45

    @Ciprian
    Ai mare grijă cu găinilea alea, că-s toate negre şi le are de la adevărata fiică a Mamei Omida. Dacă te îmbie cu un scrob, nu cumva să te împingă necuratul să mănânci, până nu o pui pe ea să guste.

  58. yoanna 22 August, 2009 at 15:39

    nu care cumva sa te iei cu treaba si sa uiti de mine!..hai pa,heruvimul meu roz:X:))

  59. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 15:45

    @ Ciprian
    Vorbesc cu tine că pari mai coerent, acum că te-ai trezit (că te-ai deşteptat nu risc să zic, văzând ce alegere ai făcut!). Du-o, dragă la umbră, că s-a umflat târtiţa-n ea, nu vezi? Chiar nu ţi-e milă de puicuţa ta?!
    Bietul Flori-AL-MEU, acum înţeleg de ce are coşmaruri cu găini…

  60. Ciprian 22 August, 2009 at 16:35

    @Yoanna
    Sweety, pentru tine am ramas acasa si mi-am facut alte planuri. Ziceam sa scot o masa pe terasa si sa servim diseara cina la lumina stelelor, sa ascultam ceva Rahmaninov, sa desfac o Tamaioasa din ’85, primita la majorat. Putem sa ne giugiulim 🙂 si sa admiram cum se invarte caruselul de la marginea orasului.
    Ai planuri diseara pe DC sau vin sa te iau?

  61. Ciprian 22 August, 2009 at 16:37

    @si-la-vara-cald
    E de inteles sa aiba cosmaruri cu gaini doar daca creste vreo rama sau alte neamuri de viermi.

  62. Ciprian 22 August, 2009 at 16:39

    @si-la-vara-cald
    Sincer, cred ca m-ai mult am fost ales decat pus in situatia sa aleg. M-am trezit cu ea in brate si era asa de gingasa si de alintata 🙂

  63. Ciprian 22 August, 2009 at 16:40

    Erata: mai* – vrea omul sa corecteze si mai rau face :))

  64. yoanna 22 August, 2009 at 16:45

    @ Cip-cirip
    cum as putea sa te refuz motanel?….dar nu mai bine am vedea un film de draaagosteee? :))..si nu mai bine am asculta un salam sau o minune? si nu mai bine am da muzica la maximus,sa pocneasca timpanele preaiubitilorsimultstimatilornostrivecinideblog? :))

  65. Ciprian 22 August, 2009 at 16:49

    @Yoanna
    Porumbita, sper ca iti amintesti ca in curand o sa fie ziua mea, pe 10.
    Julius nu mi-a promis nicio carte, dar poate imi faci tu o surpriza placuta. Nu sunt mofturos, sa stii ca apreciez o carte buna, un vinul alb sec.. :-“

  66. Ciprian 22 August, 2009 at 16:50

    @Yoanna
    Porumbita, sper ca iti amintesti ca in curand o sa fie ziua mea, pe 10.
    Julius nu mi-a promis nicio carte, dar poate imi faci tu o surpriza placuta. Nu sunt mofturos, sa stii ca apreciez o carte buna, un vin alb sec.. :-”

  67. Ciprian 22 August, 2009 at 16:55

    @Yoanna
    Bun si un film de dragoste, dar fara tigani si lautari, mi-e ca o sa ma aprind si o sa te scap peste balustrada. Ce ne pasa noua de veciniideblog?Ei cu frecusurile lor si noi cu freamatul nostru.

  68. Florian 22 August, 2009 at 19:01

    @Ciprian
    Stimate heruvim roz, domnule cip-cirip, distins motănel, în calitate de fost soţ al porumbiţei dumneavoastră mi-aş permite o sugestie: lasă bă dracului fiţele simandicoase, tu nu vezi că vrea film de dragoste la mol, ca disperata aia din reclamă? După film du-o la o cârciumă cu manele la difuzor, pune-i pe masă o juma’ de rom şi treaba-i rezolvată.

  69. Ciprian 22 August, 2009 at 20:04

    @Florian
    Ai dreptate batrane, romantismul a pierit odata cu ultima baba virgina din Moldova. Cum sa supravietuim noi, sentimentalistii, cu astfel de moanstre, ce zic eu moanstre, mai bine creaturi.
    Vroiam sa o cer de nevasta, dar n-ai cu cine, niste… mi-e si jena sa spun.
    Pierderea romantismului este o crima de care ele premeditat se fac vinovate. O sa ne intoarcem in Vorzeit, cm zice neamtul la preistoric, cu astfel de comportamente primitive din partea lor.

  70. Ciprian 22 August, 2009 at 21:20

    @Yoannida
    E cam tarziu si ma-ntristez
    Te astept de acum o ora
    Sa se deschida al tau bordei
    Scaldat din zori de roua.
    Am strabatut trei vai adanci
    Venitam cu trei zmei si cu o caleasca
    Sa te ridic ca pe detinuti
    Si sa duc la palat pe pleasca.
    Ai stins lumina te-am vazut
    Te-a speriat amorul?
    Da tu ce crezi ca eu ma gioc?
    Ai avea tu o dalta grea, dar mi-am adus si eu toporul.
    Paseste lin, dar iesi macar
    Sa-mi spui “Ba, du-te acasa”
    Sa nu mai pierd timp in zadar
    Ma tem sa nu se suie matzele pe masa.

  71. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 21:54

    @ Florian
    Iubire, ce-ai pus în postarea către Cip, că uite cum ciripeşte el în versuri?… 😀 Am zis eu întodeauna că eşti mai bun ca mine la mesajele subliminale. Dacă mă iubeşti, te rog să nu aplici şi cu mine aceste metode perverse, că-s femeie serioasă şi nu vreau să mă fac de ruşine prin târg.

  72. yoanna 22 August, 2009 at 22:46

    oh nu=))) cip-cirip=)))…mi-ai cam dat-o de data asta…da daca mi-ai si canta ce mi-ai compus tu acolo,pe ritm de beethoven,ar fi absolut perfect!
    si totusi mesiu,tin sa te informez ca pana pe 10,ai de trecut peste 28 august…ziua distinsei tale porumbite….baaai!!zi c-am fost romantica…ziii!!
    ps:si parca era vorba sa ma scoti la terasa…vorba vine terasa,ca data trecuta m-am ales cu o raceala zdravana dupa ce am pierdut fo dooj de ore cu tine in gangureli,ah,pardon,ca erau ciripeli,pe acoperisu blocului..hai
    pusi beib,ca te-am dat destul de gooool

  73. Ciprian 22 August, 2009 at 23:10

    @Yoanna Asta e santaj, acum ai scornit-o pe asta cu 28 august. Eu nu ma las santajat de nime, ce amoru’ meu

    pai terasa e la mine in palatul cu 2 etaje, si de acolo se vede tot barladul si implicit caruselul care se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte , se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte , se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte, se invarte , se invarte…
    duamni ce am ametit.
    Deci, nu stiu cu cine ma confunzi , ca asta era de abia prima data cand te scoteam asa romantic din casa.Eu ti-am zis ca inca esti cu gandul la Domnu Florian, inca mai nutresti la sentimente de ale sale si deci tu te-ai dat de gol, ca daca ma vedeai pe mine gol aflai ce e raiul.. si te infruptai din omul cunoasterii ispitita de sarpele viclean

  74. şi-la-vară-cald 22 August, 2009 at 23:22

    @ yoanna & Ciprian
    Hai că vă lăsăm singuri. Voi chiar vă meritaţi unu’ pe altu’! Noapte bună, DC, oriunde te-ai afla!

  75. Ciprian 23 August, 2009 at 00:10

    @si-la-vara-cald
    Ramas-am singur pe aici,
    si o sa sting lumina,
    o sa las numai un chibrit aprins,
    sa nu mi se intunece inima.

  76. Florian 23 August, 2009 at 01:07

    Băi frate, ce recital de poezie am ratat. Bine-a zis cine-a zis că veşnicia s-a născut la sat, iar poetul la cârciumă. Nu-i nimic rău în asta, numai că poeţilor cu inspiraţie bahică ar trebui să li se ia chibriturile. Riscă fie să-şi incendieze casa, fie să inunde aşternutul. Sper că Ciprian a scăpat de incendiu.

  77. Ciprian 23 August, 2009 at 01:14

    Baaaaai eu sting lumina.Daca mai e cineva pe aici sa tipe acum, ca pe urma nu raspund de gaturile rupte. Ba care esti acolo, tu Domnu Florian, tu scumpa Yoanna, si-la-vara-cald? Poate stapanul Pirca? Nimeni? Apai daca mi s-a parut ne vedem la ziua.. “Miauuuu..” Al dracu Arsulici, pe aici dormi bagabontule, fugi in paie!.. Zat! “Miauuuu”

  78. Florian 23 August, 2009 at 07:15

    Băi frate, da’ se doarme pe aici ceva de speriat. Sculaţi-vă, oameni buni, ce dacă-i duminică. Pe tarlaua DC nu există zi liberă, că Julius şi ai lui n-au depăşit condiţia de stăpâni de sclavi.
    Sculaţi, măi, n-auziţi? Aud pe dracu’, dorm toţi buştean. Mă mut pe un un site cu manele până se scoală careva, că DDD s-o fi terminat de mult.

  79. Ciprian 23 August, 2009 at 08:53

    @Florian
    Taci ba, ca m-am trezit. Hoo taci. Daca veneai si tu cu o cana de apa rece faceai o treaba, dar asa.. am mai dormit o ora jumate, sac!
    Ti-am auzit de prima data zbieretele, da era perna adanca si femeia calduroasa si incaldurata, iooiii si bine imi mai era. Nu mai spun, ca ai facut o treabaaaa… ai lasat usa deschisa si pare-mi-se ca l-am auzit pe Arsulici cand a intrat in casa. De acu, pe putin o saptamana nu mai scapam de el, offf, si are de-a purici..

  80. şi-la-vară-cald 23 August, 2009 at 14:23

    @ Ciprian
    😀
    😀
    😀

  81. Mihai Andrei 23 August, 2009 at 23:36

    Uite aici ceva actiune http://www.server-filme-noi.blogspot.com

  82. yoanna 25 August, 2009 at 12:21

    cip-cirip,de,ce,ceri,si,tu ,mami, mailu,ha?,ca, vroiam, sa-ti, zic, ceva, acolo,da-ti, zic ,aici,…, ia, asculta!, e, foarte, faina, imaginea, aia, faina, de ,pe ,pagina, ta ,aia, faina, si, principala!e, chiar, foarte ,faina!!,ai, sa ,ma, duci, si ,acolo,nu,puiutz?,

    ppppsss,:, am, pus, bine ,virgulitzele?, :-ss

  83. Ciprian 27 August, 2009 at 19:21

    @Yoanna
    Deci in mailul tau sta amorul meu?:)) Da si tu acolo ca doar nu dai din casa.
    Virgulele sunt perfect pozitionate, dar topica celorlalte mazgalituri lasa de dorit.
    Credeam ca ai mai multe pretentii de la mine decat o plimbare langa un helesteu si un pod printr-un parc bucurestean.

  84. Radu C 18 September, 2009 at 16:14

    Inocenta ucigasa. Tinta letala. Amenintare rapita.

    Pe astea unde le vad? 😀

Leave a reply