Postul nu e post destul

Pentru de dimineaţă

Adrian Călăraşu

Într-o zi, fix la 5 dimineaţa, primesc un telefon pe fix. Făăă, zice ăla, clar mangă, vezi că în 5 minute vin cu baeţii să ne dregem, pune oala aia cu ciorbă pe aragaz! Da dragă, zic eu cu dinţii şi limba ascuţite şi cu tricoul pe receptor, vă aştept, vă fac şi o omletă!

Glumă de căcat, acuma mi-e milă de biata nevastă-sa, ce-o fi păţit în dimineaţa aia… Sper ca idiotul să fi păstrat numărul meu de telefon în memorie, să sune din nou într-o altă dimineaţă ca s-o pot drege cumva, eventual să-i zic să se ducă în p… mă-sii cu şleahta lui de beţivani cu tot. Dar şi aşa mi se pare destul de periculos…

Nu ştiu ce să fac, mai bine aflu cine e femeia, apoi aflu numărul lu’ tac-su şi, când e cazul, il sun pe el: “Bre, ia-i pe alde fii-tu şi vreo doi vecini mai vânjosi şi dă fuga, că tocmai a venit ratatu’ ăla acasă mort de beat şi-a luat-o pe fie-ta la omor”.

Share:

12 comments

 1. Divricean 9 August, 2009 at 00:38

  Domnul acela e neurochirurg. Tocmai terminase o operatie care a durat 12 ore si salvase viata unui bolnav de cancer in faza terminala. Baietii erau echipa lui, au baut fiecare cate o bere pe nemancate si nedormite, in 15 minute au fost praf. Dimineata de la 8 aveau programata alta operatie. Iti dai seama ce ai facut?

  Si btw: Faaa, nu e sotia lui, care e o delicata. Ci menajera, care l-a rugat de mai multe ori sa nu-i mai zica doamna fiindca e obisnuita de acasa cu Fa.

 2. şi-la-vară-cald 9 August, 2009 at 01:25

  eşti beton! numai soluţii de om curajos ai găsit!
  întâi, o scoţi la înaintare pe amărâta aia care habar n-are ce-o aşteaptă; o “dregi” apoi cu o înjurătură la telefon, sub protecţia anonimatului, “într-o altă dimineaţă” (adică după ce şi-a luat-o deja; consecinţa actului tău de “reparaţie morală”: sigur va avea parte de un replay “meritat”); în final, îi trimiţi rudele şi prietenii s-o apere, că ei au şăguit la ora 5 fix cu nea Mangă.
  ia şi tu un calmant ceva, să-ţi mai stăvileşti elanul justiţiar!

 3. petronia 9 August, 2009 at 01:33

  Daca chiar esti in cautarea unei solutii, afla unde locuieste viteazul si fa in asa fel incat dimineata sa-l astepte in oala pusa de nevasta pe aragaz acid clorhidric in loc de ciorba.

 4. Florian 9 August, 2009 at 04:48

  I-am zis de atâtea ori lui Julius: Mă băiatule, când te faci mangă nu mai încerca să dai telefoane, că încurci numerele. Văd că nu m-a ascultat.

 5. iHacks 9 August, 2009 at 05:27

  Romanian TM (Trade Mark). Mai rar la straini genul asta de probleme.

 6. 4mall 9 August, 2009 at 12:22

  @Florian: Pai articolul e scris de Calarasu, ce treaba are Julius? Bine, nu zic ca nu o suna si el aiurea, dar…

 7. Ciprian 9 August, 2009 at 13:32

  @4mall
  Florian cam are dreptate.
  Sa ai si numarul lui Calarasu si sa preferi si un bors acru la ora 5 dimineata, clar e stilul lui Julius. Plus ca Pirca ne tot spunea ca Julius se trezeste la orele amiezii in mod constant si totodata e usor de constatat ca ultimele lui texte de pe DC sunt chiar naspa. As putea aminti ca e destul de rautacios, mai ales cand trebuie sa acorde premiile VSTF. Ultima data era atat de mahmur ca a pasat acordarea premiului Denisei. Nici de o manareala nu mai era in stare.
  Cred ca si boala lui pe frantzuji tot de la vreo cupa de sampanie sau un pahar de sauvignon in exces i se trage. Sigur, fara indoiala, cert si fara dubii acritura este Julius… :)) Ce zici maestre?:))

 8. şi-la-vară-cald 9 August, 2009 at 15:02

  @ 4mall
  maestre, aţi spus: “Julius?… Bine, nu zic ca nu o suna si el aiurea, dar…”
  scuza-ţi-mă că vă întrerup expunerea.într-adevăr, Julius sună cam aiurea, dar Julia ar fi sunat şi mai rău, avand în vedere faptul că-i nume de fată… părerea mea!
  deci, ce ziceaţi?! că v-am întrerupt…

 9. Florian 9 August, 2009 at 15:29

  @4mall
  Ce nu-nţeleseşi, bre? Julius, aflat într-o stare de agregare foarte dezagregată, a vrut să-şi adune particulele cu o ciorbă acră, da’n loc s-o sune pe gagică-sa a nimerit numărul lui Adrian Călăraşu. Uite, Ciprian, dacă a ras un castron de ciorbă, a bunghit din prima care-i treaba. Altă dată, dacă n-ai ciorbă, nu te mai risca să deschizi calculatorul că e complicaţie mare, ascultă colea la un expert.

 10. Ciprian 9 August, 2009 at 19:25

  De fapt Floriane degeaba ne batem capul sa il convingem pe 4mall sa priceapa, caci Julius a recunoscut ca mai are probleme cu nevasta dimineata, uite acilea http://www.dailycotcodac.ro/2009/07/fascinanta-discutie-despre-natura-si-viitorul-relatiei-voastre/. Nu mai ramane decat sa ne confirme dl Calarasu data apelului.

  Spicuiesc din respectivul text:

  Scena ciorbei: “[..]Discuţia despre natura şi viitorul relaţiei voastre poate surveni din senin sau precedată de mici semne, cum ar fi trântitul uşilor şi al vaselor în bucătărie […]”

  Scena telefonului: “[..] reproşându-ţi că nu-ţi pasă deloc de suferinţa ei şi că n-ai avut bunul simţ s-o întrebi măcar ce are)[..]” (Usor de inteles caci betivanul in loc sa-si sune nevasta il suna pe Calarasu)

  Scena de la ora 5 si ceva (a.m.) : “[..]Această discuţie .. avea loc, practic,…, dimineaţa, în timpul săptămânii, în concediu, când ai ajuns acasă rupt de oboseală de la serviciu [..]”

  Scena nevestei “[..] “Ce crezi tu despre relaţia noastră?” (de fapt, această întrebare e un pretext pentru a-ţi spune ea ce crezi tu despre relaţia voastră), “Când o să avem şi noi un copil?” (iar n-ai fost atent şi-ai scăpat-o la prietenele ei, unde a vizionat bebeluşi) sau “Tie îţi pasă măcar un pic de mine?” (ah, cu câtă plăcere ai strânge-o de gât aici!).[…]”

  Deci e clar, Julius a papat ciorba si femeia omorul.:))

 11. 4mall 9 August, 2009 at 20:32

  @Ciprian: E clar, tu nu mai castigi nici o carte :))
  @si-la-vara-cald: Mai Julia suna a milf(ov), Julius suna a Wobay…
  @Florian: Ai dreptate, ar merge o ciorba!

 12. Capitanu 11 August, 2009 at 11:50

  Si de aici faimoasa zicala populara: “Ia pastilele cu apa sa nu iti stea in gat!”

Leave a reply