Postul nu e post destul

Artileria sovietică vă urează noapte bună!

Julius Constantinescu

Din nou, Daily Cotcodac s-a uitat pentru voi la Discovery – de data asta, la Discovery World. Si promitem să facem asta cât mai des, pentru a vă lăsa vouă, cititorii noştri fideli, suficient timp să vă uitaţi pe OTV (şi da, domnule Florian, despre dumneata este vorba).

discovery_world_channe1l2De-a lungul vremii, omenirea a recurs la diferite metode menite să o ajute să adoarmă mai uşor. Literatura de specialitate menţionează că oamenii adorm mult mai repede şi mai liniştiţi dacă, atunci când pun capul pe pernă, numără în gând oi, vrăbii sau alte animale de talie mică şi mijlocie. Alţi cetăţeni, cu aplecare preponderentă spre latura mercantilă a vieţii, dorm ca nişte prunci după ce numără în gând grămăjoare de bani, fie în aur, fie în euro, dolari sau alte valute convertibile. Oamenii predispuşi mai degrabă spre visare, cum ar fi suporterii Universităţii Craiova, pot adormi cu uşurinţă numărând golurile încasate de echipa favorită în ultimele meciuri (dat fiind că n-ar avea nici un sens să numere golurile marcate, pentru că asta ar însemna că n-au nici un fel de problemă cu somnul).
|n ce mă priveşte, nimic nu mă poate ajuta mai bine să adorm noaptea decât documentarele despre cel De-al Doilea Război Mondial de pe Discovery World. Huruitul liniştitor făcut de motoarele panzerelor germane, scrâşnetul şenilelor, bâzâitul odihnitor al Stukasurilor sau al Iliuşinurilor Il-2 în picaj, bombardamentele Aliaţilor şi bubuitul relaxant al artileriei sovietice au asupra mea un efect sedativ comparabil cu cel al unui pumn de Diazepam. Adorm fericit gândindu-mă la lucruri plăcute şi visez divizii de tancuri T-34 roz, înaintând alene pe pajiştile pline cu margarete şi gălbenele ale Kurskului, soldaţi germani jucându-se cu zăpadă la Stalingrad şi femei naţional-socialiste, aceste superbe zeiţe nordice, bronzându-se pe plajele Normandiei.
Singurul necaz e acela că nu pot adormi chiar tot timpul: nu o dată, am stat până dimineaţa să văd cum se termină Al Doilea Război Mondial sau dacă Adolfo o cere până la urmă pe Eva de nevastă.

Share:

14 comments

  1. alex.p 9 August, 2009 at 20:25

    Julica, dar de Turul Frantei ce zici? Se doarme asa de bine pe comentariul baietilor alora … chiar daca anul asta i-au schimbat pe Naum si Banciu, cei noi (Jane, Manolo si Alex) isi fac cu prisosinta datoria.

  2. 4mall 9 August, 2009 at 20:33

    Si pana la urma cum se termina? E cu hepi end sau nu?

  3. Florian 9 August, 2009 at 20:35

    Când bubuitul obuzelor nu-i de ajuns, poţi să adaugi de la tine nişte atacuri cu gaze de luptă. Efectul e garantat, ascultă la mine că ştiu ce vorbesc. Odată am reuşit să-l adorm şi pe Dan Diaconescu în direct.
    Mai cade tencuiala de pe pereţi, ce-i drept, dar un somn bun la timpul lui merită şi oleacă de sacrificii.

  4. lulu 9 August, 2009 at 20:35

    Julis, daca intamplator in unul din documentarele alea razboiul se termina altfel, anunta-ne si pe noi cat poti de repede, sa avem timp sa intoarcem armele.

  5. lulu 9 August, 2009 at 20:39

    Si inaine sa sari in sus ca ti-am pocit numele, sa stii ca nici eu nu cred ca exprimarea “n-am dus niciodata decat razboaie de aparare” este cea mai fericita. Niciodata ala imi suna cam in plus, dar cum niciodata sa nu spui niciodata….

  6. jimi 9 August, 2009 at 20:42

    eu zic sa te uiti la victoriile reportate de italieni prin africa,grecia si albania(ce noroc pe capul italienilor ca au existat albanezii-cam ca bulgarii pt noi)-sigur adormi mai repede!

  7. lulu 9 August, 2009 at 20:42

    @4mall
    Tu ca un purtator de sepcuta cum definesti cererea in casatorie(sau, ma rog, raspunsul afirmativ 🙂 ) hepi end sau nu??

  8. cosanzeana 9 August, 2009 at 20:51

    Poate nu conteaza ca e hepi sau nu, conteaza ca e end.

  9. http://www.tahemet.blogspot.com/ 9 August, 2009 at 21:22

    Pentru a parafraza un vechi banc, care acum o să revină în forţă şi va face o uluitoare carieră, ştiu eu ce se pune în căsătoria aia? că hitler doar o zi a fost însurat cu eva şi a şi pierdut răzbelul şi a şi murit…

    în mod sigur căznicia dăuneaă grav sănătăţii.

  10. 4mall 9 August, 2009 at 21:38

    @Lulu: Pai zice ca cica casatoria e hepi! Da’ stii cum se zice…nimic nu mai e ca pe vremuri…
    @cosanzeana: Mai, tu te-ai certat cu Fat-Frumos!

  11. ceapa.nova 10 August, 2009 at 00:53

    eu nu adorm bine decât legănată, aşa c-o sa-mi cumpăr un iaht şi-o s-o iau uşor… pe canalul colector!

  12. dudi 10 August, 2009 at 10:01

    da ce fat frumos venea de la job mirosind a transpiratie?in cel mai bun caz,,,sau a alt parfum decit al COSINZENE ?si ea cosinzeana de altadata voia saptamanal la coafor? sau mirosea in cel mai bun caz a ceapa sau in cel mai rau a tascau ieftin >?mah nici berile ptr fat misto nu se goleau atit de rapid la meciuri…asa ca lasa i pe aia in….povesti si noi sa privim cruda realitate

  13. kuktoos 10 August, 2009 at 18:07

    Principala cauza de DIZVORTZ , iaste casatoria !
    Ashe ca…

  14. Newsted 10 August, 2009 at 19:16

    Ca suporter al Craiovei te inteleg perfect. E mai usor cu senila Panzer-ului dacat cu pumnii in cap la vederea tricoului imaculat al lui Dorel, dupa un meci jucat pe teren mlastinos…

Leave a reply