Postul nu e post destul

Vivi Floricica si bunul gospodar

Vivi Floricica

Ieri, crsrsrsssshhtflamamare, a sarit siguranta. Adio, prize! Am ramas cu electricitate doar la becuri. Eu mi-am pastrat calmul. Sotul, care era in razboi in galaxia lui de pe Ogame, a inceput sa faca un soi de dans tribal de la usa pana la balcon si sa sara: „Fa ceva!!! Nu poti sa repari? Fa o magie!”. Eu eram cu gandul la frigider ca am curca in congelator, ni se impute mancarea si ramanem vai mama noastra.

Am luat lingura de lemn aia mare, aia pe care o folosesc cand gatesc in oala de douaj’ de kile, si hai sa salt mecanismele alea de la tablou. Am mai facut manevra asta de zeci de ori pana acum, v-am zis, sunt cineva care face si treaba de barbat in casa. Nimic. Barbatu-mio era deja la priza si striga: „nu mergeeeee!”… ca eu n-as fi vazut….

Pana la urma, ce mai la deal la vale, nu merge si pace. Ma dau batuta si las treaba asa pana a doua zi, pe principiul “ajung maine la birou si caut pe net un electrician”.
Ehehe, si caut pe net. Gasesc http://www.bunulgospodarsrl.ro/, vad ce face, ma uit la tarif… era ok. Imi sun sotul si ii spun ca eu am de gand sa sun la Bunul Gospodar si sa-l chem sa ne scoata din mizerie. “Da, Vicule, ia si suna! Sa ii spui omului problema cu lux de amanunte, inclusiv faptul ca si tu ai mai umblat acolo… poate e de la tine”.

Inghit in sec cand aud asta, ii inchid telefonul si pun mana sa sun. Formez, incepuse sa-mi bata inima… ma gandeam la un nene electrician de ala (nu va ganditi la filme porno)… de ala la 45-50 de ani, cu geanta de scule dupa el, care o sa-mi faca si morala ca cine stie ce am facut eu…

Suna, suna, suna, raspunde…

– Bunul Gospodar, buna ziua! o voce de zici ca era balada pentru Adeline, o voce de femeie.

M-am blocat, mi s-a dus dracu toata poezia pe care mi-o schitasem in cap. N-am mai stiut ce sa zic. Imi venea sa sar intr-un picior si sa strig: “v-am zis io, v-am zis io, v-am zis io!!!”

Eu, cu juma de gura:

– Buna ziua, am sunat la Bunul Gospodar?

Balada pentru Adeline:

– Da!

V-am zis io, ma?

Pun pariu ca bunulgospodarsrl.ro a fost ideea unui barbat, dar tot o femeie face treaba.

Share:

15 comments

  1. daniel v. 22 July, 2009 at 14:46

    de ce te mai tine barbatul ala pe langa casa daca nici sa rezolvi pana de curent nu esti in stare?

  2. sendroiu 22 July, 2009 at 17:19

    vezi tu, daca firma s-ar fi numit “Buna Gospodina” in loc de “Bunul Gospodar”, cred ca se ajungea la interpretari … gen sunau baietzii din autobaza sa intrebe cam cit de buna etc …

  3. lulu 22 July, 2009 at 17:27

    🙂
    Eu cand am intampinat problema respectiva, am suna le electrica, unde un domn f amabil mi-a spus sa apas butonul reset(unu mic si negru, parca). L-am apasat cu o stangere de inima pentru ca afara ploua(tabloul meu este afara ) si mi-am amintit ca in urma cu 2-3 luni ma cam certasem cu acelasi domn(nu de rea, ci pentru ca in ajunul craciunului nu aveam curent electric de trei zile) si ma gadeam ca pentru el electrocutarea mea ar fi razbunarea ideala :). Dar totul a fost ok. Pentru mine 🙂

  4. Zoonapolitikon 22 July, 2009 at 20:28

    sa zici saru’mana ca ai sigurante din alea cu boton, de dai de ele in sus si se rezolva treaba. ca altfel sa vezi ce secsi e sa schimbi lita la sigurantele alea albe de ceramica, de pe vremea Plumbuitului. Eu am facut o data chestia la lumina … laptopului (ca ala are baterie).

  5. db 22 July, 2009 at 21:08

    Vezi ca Jul e inginer de instalatii … intelegi, nu? 😉

  6. clio 22 July, 2009 at 22:31

    @db: da, dar instalatii sanitare !!!

  7. Florian 23 July, 2009 at 11:24

    Iată că, după decenii de lupte seculare, curentul feminist a învins. Sexul slab a devenit tare, repară siguranţe acasă şi e bun gospodar la serviciu, iar reprezentantele sexului tare sunt apelate de reprezentanţii sexului slab cu diminutive masculine gen „Vicu”. Mai aveţi de cucerit o singură redută, virilelor, să vă cheme în buletin Ion, Vasile şi Marin. Good luck, boys!

  8. db 23 July, 2009 at 21:48

    @clio: Deocamdata la Facultatea de Instalatii nu sunt sectii separate pe tipuri de instalatii: termice, electrice, sanitare, ventilatii-climatizare, gaze naturale. Deci un absolvent al acestei facultati e calificat pentru TOATE specialitatile. Doar ca Julius, din cate il stiu eu, spune ca el e cu sanitarele daca ai o problema cu electricele, ca-i cu termicele daca ai probleme la electrice, s.a.m.d … 😛

  9. db 23 July, 2009 at 21:49

    @Florian: asa le trebuie daca si-au dorit egalitate!

  10. JULIUS 23 July, 2009 at 21:55

    @db: vrei sa te dau afara de pe site? de ce minti? stii bine ca io pretind ca am terminat socio-phiho-pedagogie daca se strica ceva.

  11. db 23 July, 2009 at 22:39

    Jul, acuma imi permit pt ca esti in criza 😉
    Btw, nu publici si pe DC articolul in care ti-ai reparat boxele? Sa vada lumea ca, intr-adevar, ai terminat “socio-phiho-pedagogie” 😀

  12. Florian 23 July, 2009 at 23:05

    @db
    Merită chiar mai multă egalitate, la cât au luptat pentru ea. Eu le-aş da-o pe toată, le-aş trimite şi în mină să ne dea lumină.

  13. N.A. 24 July, 2009 at 12:30

    Eu prefer sa raman “feminina” si sa nu fac absolut nimic prin casa din ce ar putea sa faca si sotu’! 😀

  14. Florian 25 July, 2009 at 01:54

    N.A.
    Oi prefera tu, da’n primu’ rând contează ce preferă el, că tu nu eşti karatistă.

  15. Sadd 25 July, 2009 at 10:28

    Cineva trebuie sa faca si treaba barbatului :))

Leave a reply