Postul nu e post destul

Un împătimit al vitezei

Julius Constantinescu

George D. e un împătimit al vitezei. Practic, viteza e viaţa lui. De cand se ştie, consideră că a merge cu mai puţin de 200 km/h e sub demnitatea lui şi că a coborî sub acest prag psihologic este echivalent cu a sta pe loc.

George D. a moştenit pasiunea pentru viteză de la taică-su, conducător auto ale cărui isprăvi rutiere au fost consemnate nu o dată în presa locală, sub titluri ironice precum “Cei trei bolizi ai şoselei”, “Viteza l-a trimis direct la spital” şi alte asemenea. El a împins însă înainte această tradiţie de familie, renunţand la siguranţa relativă a automobilului, potrivită mai degrabă domnişoarelor, în favoarea motocicletelor de mare putere.

Atunci cand nu se află în şa sau, după caz, în spital, George D. e în faţa calculatorului şi aleargă în circuite mondiale, cu ajutorul consolei de jocuri. Are manşă, pedale şi, pentru ca totul să pară cat mai natural, aleargă în faţa calculatorului îmbrăcat în combinezonul de piele. Nu-şi pune niciodată căştile, preferand boxele, pentru ca şi vecinii să poată împărtăşi alături de el bucuria vitezei şi sunetul divin al motoarelor turate la maximum după miezul nopţii.

Odată, mi-am permis şi un mic spirit de glumă, avertizandu-l ca atunci cand îi dă blană printr-un tunel şi vede o lumină albă, să nu care cumva să se îndrepte spre ea. George D. însă e un motociclist responsabil şi m-a asigurat că niciodată, dar niciodată nu depăşeşte fără să se asigure. Se pare că el nu ştie că depăşirea într-un tunel e interzisă – şi mai ales în tunelul ăla.

Share:

10 comments

 1. cosanzeana 8 July, 2009 at 20:26

  Motocicleta de care e, Nastro Azzuro Geonda? Emblemă de haur are? Dacă nu, tot degeaba.

 2. sor'sa 8 July, 2009 at 22:14

  George D. nu are o singură motocicletă. El şi-o schimbă-n fiecare an pt. că cea precedentă nu mai e demnă de el. Iar când apuci să te vezi cu George D., primul impuls e să-ţi faci o poză cu el, că poate data viitoare nu mai apuci. 😀 (pe asta ai uitat-o, frate-mio, şi era tot poanta ta 😛 )

 3. 4mall 8 July, 2009 at 22:46

  @sor’sa: Care…data viitoare?

 4. Skag 8 July, 2009 at 22:50

  @ sor’sa: eu zic ca o schimba mai des de un an! Si toate’s unice, pe masura lui! are promotie, ii dau bonus dealeri si cate un sicriu. Are curtea plina de sicrie, asa ca le da de pomana oamenilor mai nevoiasi, la poarta cimitirului!

 5. N.A. 9 July, 2009 at 01:04

  Hm… seamana cu un cunoscut acest George D…. 🙂

 6. sor'sa 9 July, 2009 at 03:47

  Din fericire, au existat (şi sper să mai existe infinit de muuuulte date viitoare!!!). Pt. că George D. e mai mult decât un cunoscut, clar. Iar dacă tac’su a reuşit să nu ne omoare, e clar că am devenit cu toţii nemuritori!

 7. Florian 9 July, 2009 at 08:17

  Lasă-l bre să se-ndrepte spre luminiţa de la capătul tunelului, că nu-i tunelu’ lu’ Ciorbea. In lumina aia e Lady Di care-l asteaptă, făcându-i zâmbitoare cu mâna.

 8. liviu amza (nadie) 9 July, 2009 at 13:23

  mda e bine ca dai povete. :)) se vede ca i-ai spus intr-un mod cit se poate de politicos sau George D. este politicos.ma asteptam sa te trimita la origini. 😛

 9. Gicupisicu 17 July, 2009 at 01:54

  doar nu vrei sa se indrepte spre luminita neagra de la celalalt capat al tunelului?!?!?

 10. lupanu 27 August, 2009 at 12:24

  george d. se joaca si in retea? :))

Leave a reply