Postul nu e post destul

Jurnal de recesiune – episodul 2

Adrian Călăraşu

Îmi amintesc din anii trecuţi, când dacă trebuia să traversezi un tronson de bulevard, ajungeai la destinaţie cu braţele pline de pliante cu oferte de toate genurile, de-ţi trebuia încă o geantă ca să le cari, ca să nu le arunci ca gheolbanul în urma celor care ţi le ofereau generos, bătându-ţi joc de munca lor.

Îmi amintesc cum tot pensionarul avea la budă două-trei tabloide gratuite, scutind astfel o bună parte din pensie şi reuşind totodată să fie la curent cu activităţile unor oameni de cultură precum Zăvoranca sau Alina Plugaru.

Îmi amintesc cum goleam cutia de scrisori de spam tipărit sub diferite forme şi culori direct în containerul pentru reciclare, gata amenajat în scara blocului.

Am observat că în prezent cei ce răspândesc pliante – din puţinii care mai există – nu se mai sinchisesc nici un pic dacă treci pe lângă ei indiferent, fără să le accepţi oferta, iar o dată un băiat care distribuia Adevărul de Seară chiar mi-a mulţumit pentru că l-am refuzat, politicos dealtfel.

N-aş vrea să aveţi impresia că mi-e dor să fiu atacat în continuare din toate părţile, ca pe vremuri, să fiu iar martor al asediului pădurilor şi resurselor logistice în scop comercial barbar/agresiv, dar trebuie să admit că un lucru m-a deranjat; atunci când treaba a devenit personală şi m-a atins acolo unde pe mine mă doare – la stomac. Vorbesc de ziua în care întorcându-mă de la sapă în acelaşi bloc, pe aceaşi scară, la acelaşi etaj, trei dintre uşile de pe palier – cele din metal – aveau agăţate de clanţă oferte de livrare la domiciliu, iar cea de-a patra, adică a mea, din traforaj, avea doar praful de peste zi.

(Daca va intrebati unde este episodul 1 sau daca e ceva gen “Star Wars”, de incepe direct cu episodul IV, ei bine, episodul 1 e pe blogul autorului, adica aici)

Share:

10 comments

 1. Florin al doilea 9 July, 2009 at 16:13

  Haiosel, dar parca mai era un serial de Adrian Calarasu pe DC, nu?

 2. Adrian Calarasu 9 July, 2009 at 16:18

  Da, continua si celalalt serial, zilele urmatoare.

 3. Florin al doilea 9 July, 2009 at 16:22

  Ce raspuns rapid! Mersi. Da nu te supara, sefu lu matale stie ca raspunzi la comentarii cat timp esti la servici (sau, daca esti somer, sotia lu matale).

 4. asasasas 9 July, 2009 at 17:17

  Cred ca ai noroc ca eu gasesc zilnic cutia de scrisori plina cu pliante si reclame afara de cazurile cand arunca copiii cate un chistoc inauntru ca sa se distreze cand iau foc.

 5. Florian 9 July, 2009 at 18:52

  Ai surprins un efect secundar al crizei. Mult mai grav e că, dacă vrei să faci un sondaj pe centură, trebuie să-ţi aduci de acasă căciuliţa de colectare a opiniilor.

 6. Steph 9 July, 2009 at 19:03

  Mi-a placut, vreau si episodul I!!!!

 7. Florian 9 July, 2009 at 19:32

  PS La problema aia de matematică din paranteza finală ştiu răspunsul, dar deocamdată vă dau doar un indiciu: începe cu π.

 8. Andreya 10 July, 2009 at 10:24

  Parca-s mai haioase textele lui Julius, asta nu m-a dat pe spate de ras…

 9. dc 10 July, 2009 at 10:51

  Cred ca voiai sa spui placaj, PAL sau orice altceva, dar nu traforaj.
  http://dexonline.ro/search.php?cuv=traforaj

 10. liviu amza (nadie) 10 July, 2009 at 13:57

  @dc pai tu ce lucrai la traforaj?metalul?mai ti-au pus oferta dar a cazut si a luat-o altcineva.sau stie ca nu-ti plac asasinii padurilor.sa sti ca sint si unii autori de carti care fac asta.scot km intregi de cuvinte din care nu intelegi nimic.te plimba pe la dracu cu carti sa te aduca aproape.o zic unii nu eu.nu stiu nici cum se deschide o carte.nu zic asta sa crezi contrariu.pacat ca inca se mai arunca cu fluturasi peste tot.presa audiovizualul internetul ar trebui sa ia locul tuturor hirtiutelor aruncate pe jos sau lipite aiurea-n tramvai.pui anuntul intr-un ziar care se distribuie gratuit si gata.nu mai inebunesti vazind pe jos hirti si hirtiute.te agreseaza vizual.bine ca sint constient si ziarele pot fi aruncate pe jos.civilizatia spune tot.in radio si televiziune nu prea ai ce sa arunci pe jos.pacat ca nu-i chiar asa accesibila ca pret publicitatea acolo.din cite vad pe postul VTV a inceput sa fie atractiva publicitatea.e semn ca-i la pret bun si are efect.

Leave a reply