Postul nu e post destul

You knou what i hate? Brichetele UE!

Adrian Călăraşu

Pe tine nu te enerveaza faptul ca nu mai gasesti o bricheta NORMALA de cumparat?
Am inceput sa caut prin casa brichete vechi si normale, mi-am rupt unghiile si am facut bataturi la degete incercand sa ma folosesc de ultimele inventii menite cica “sa impiedice copiii sa aprinda bricheta”.
BULLSHIT! Un copil se descurca garantat mai bine decat mine si decat tine in ceea ce priveste problema de fatza! Pentru un copil e floare la ureche sa aprinda o bricheta cu protectie anti-copil, pentru ca este dotat cu imaginatie si timp liber! Nu are nevoie de schemele desenate pe bricheta , in foarte scurt timp va afla singur cum se face. Imi aduc aminte de mine, nu aveam nevoie de instructiuni pentru a opera vreo jucarie ca sa vad ce are inauntru si de ce, mergeam pe instinct si nimic nu-mi statea in cale, capac, surub, nit, nimic nu era o piedica!

Un copil – excluzand doar situatiile in care aceste sisteme de projare chiar solicita fizic mai mult decat pot degetelele unui infant de 3-4-5 ani, ceea ce nu cred ca e cazul – are RABDARE si-si canalizeaza toata energia pe treaba aia, se focuseaza strict pe aceasta misiune si nimic nu-i rezista! Eu nu am rabdare, dau cu ea de pamant! Deci impotriva cui sunt facute?!

Share:

18 comments

  1. yogibeer 6 June, 2009 at 16:21

    Impotriva saracilor, n-ai vazut cat costa o bricheta banala? am luat si cu 3 lei si nu avea nimic deosebit pe ea ci doar scria “bic”.

  2. XaeL 6 June, 2009 at 16:31

    am citit “bicicletele UE” in titlu. si nu corespundea deloc cu textul. partea amuzanta este ca, stiind stilul site-ului, chiar am presupus timp de o fractiune de secunda ca e o poanta mult prea elevata si nu ma prind. 🙂

  3. theheartcollector 6 June, 2009 at 16:48

    Bre, de fapt e mai cu schepsis treaba: dacă vă conving pe voi ăştia maturii să vă lăsaţi de fumat, poate nici ăia micii nu vor mai fuma 😛

  4. clara 6 June, 2009 at 17:04

    decat sa vanda mizerii din alea de brichete, mai bine ar face in asa fel incat minorii sa nu mai poata cumpara tigari si alcool, afise au toate buticurile in geam dar totul e numai o spoiala, ca orice altceva in tara asta…. si fumatul in scoli…. asta e iar alta chestie…. stiati ca plodu’ nu prea are CUM sa fie pedepsit? asta conform cu regulamentul scolar dat de onor ministerul educatiei….

  5. Droopy 6 June, 2009 at 17:50

    io am la magazi aici brichete normale 😀 costa 15mii vechi

  6. db 6 June, 2009 at 17:56

    Deci zic si eu ca asta ar fi ideea: vor fi tigari dar nu o sa ai cu ce sa le aprinzi … Subtil, nu?

  7. Arsulici 6 June, 2009 at 18:28

    Oricum, daca un copil chiar vrea sa dea foc la casa, va folosi chibrituri, nu se va chinui cu bricheta….

  8. Oly 6 June, 2009 at 18:32

    Adi, accepta un sfat util si prietenesc din partea mea: go Zippo! N-ai treaba cu nici un ue-mue, nici o piedica anti-plod, nimic. Bagi benzina, scaperi, si se aprinde. Simple as that.

  9. yogibeer 6 June, 2009 at 19:16

    @oly, da` tu folosesti benzina? poate te faci gratar. poate am exagerat un pic in primul post, dar am vazut brichete de alea eftine care nu mergeau, sau care explodau, sau pierdeau gaz, cam nasol nu?

  10. yogibeer 6 June, 2009 at 19:16

    dar sa-ti iei foc in mana o bricheta ati vazut?

  11. Oly 6 June, 2009 at 19:55

    @yogi: nu, era un termen generic, nu folosesc benzina, folosesc zippolina din aia la cutie de tabla, ca n-am tendinte sinucigase. Aia nu e asa inflamabila ca benzina, si nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi ia foc in mana. Si folosesc o bricheta din gama cea mai ieftina.

  12. PussyCat 6 June, 2009 at 20:18

    foloseste chibriturile 😉 sunt mai ieftine si mai multe :))

  13. mihaela 6 June, 2009 at 20:19

    @yogi: pe langa faptul ca alea ‘bic’ sunt mai usor de aprins decat una de 1 leu, te tine si de 3-4 ori mai mult decat una ieftina. ma rog, daca o pierzi nu se pune:d

  14. yogibeer 7 June, 2009 at 01:13

    @miha, ai dreptate
    @oly, am vazut cum a luat o bricheta foc la om in mana

  15. LArSON 7 June, 2009 at 01:56

    Sunt de fapt “ca sa impiedice fumatorii sa le aprinda” dar nu puteau scrie asta nu? Ca nu se mai vindeau.

  16. pustiu 7 June, 2009 at 10:54

    Ia-ti o bricheta care are drept protectie bucatica aia de tablita peste rotita care face scanteie. Cu nitica determinare si cu o surubelnita micuta sare imediat de la locul ei. 🙂

  17. DeMaio 7 June, 2009 at 12:12

    După ce au început să umple piaţa cu porcăriile alea, am apelat la singura variantă pe care o aveam: mi-am pus pe picioare vechiul Zippo, care stătea de vreo doi ani prin sertare.

  18. Bulina Neserioasa 18 July, 2009 at 01:00

    Doamne..astia cu secolu’ lor XXI cu tot.
    Sa va zic eu.

    1.Dai drumu la aragaz.
    2.Iei doua pietre sau doua bete.
    3.Le freci cu miscari specifice pe care cu siguranta le-ai studiat profund vizionand PrivateSpice sau RedTube.
    4 a).Daca ai talent de cercetas sau de om de neaderthal si scapara betele inainte sa se raspandeasca gazul prin camera,iei o foaie de hartie..ii dai foc si aprinzi tigara.
    4 b).Daca nu ai talent de cercetas sau de om de neanderthal,nu o sa mai ai nevoie de bricheta.Pe lumea ailalta nu exista locuri special amenajate pentru fumatori.

    P.S.Pentru nedezvoltatii care se intreaba de ce nu poti sa dai drumu la aragaz dupa..va zic: 1.pentru ca ai mainile ocupate cu betele sau pietrele si 2.de aia..ca sa fie adrenalina,ca e mai palpitant.

Leave a reply