Postul nu e post destul

Un miracol ceresc

Julius Constantinescu

O ambulanţă cu sirena pornită taie bulevardul Ştefan cel Mare, împrăştiind maşinile din faţa sa asemeni unui biciclist care sperie un cîrd de gîşte toropite de căldură trecînd în goană, claxonînd strident şi ridicînd în urma sa un nor prelung de praf. Ambulanţa opreşte scrîşnind în dreptul unor maşini tamponate. Din spate, doi brancardieri coboară grăbiţi, îşi croiesc drum prin mulţimea de gură-cască, împingîndu-i în lături şi admonestîndu-i pe cetăţenii care staţionează nejustificat pe partea carosabilă. În mijloc, cei patru pasageri aflaţi în maşinile avariate par să se simtă bine, iar cetăţenii adunaţi în jurul lor, ca să dea o mînă de ajutor personalului sanitar, depun mărturie că toţi au ieşit singuri din automobilele avariate. Cît ai zice peşte, personalul ambulanţei înşfacă o femeie tînără, care nu purtase centura de siguranţă şi se lovise de bord în momentul impactului, îi imobilizează gîtul într-un guler de plastic şi o urcă pe targă. Uşile ambulanţei se închid în urma ei şi maşina demarează în trombă spre spitalul de urgenţă Floreasca, unde femeia trebuie supusă unor investigaţii medicale amanunţite

Un doctor în vîrstă încearcă să ţină pasul cu patul mobil împins cu vioiciune de un brancardier mult mai tînăr, folosindu-şi în acest scop toate resursele fizice de care dispune. Pacienta e perfect conştientă şi se jură că nu o doare nimic, fiind de părere că a fost mai mult o sperietură decît ceva cu adevărat serios. E luată pe sus şi urcată pe o masă, pentru a fi examinată în detaliu. Pentru început, are pulsul normal şi răspunde la stimuli, dar trebuie cercetat dacă nu cumva are leziuni interne. La auzul acestei posibilităţi, femeia trage a doua sperietură pe ziua de astăzi şi se lasă moale pe mîna personalului medical.

Doctorul cere ca pacienta să fie dezbrăcată şi o asistentă masivă se apleacă deasupra mesei, ţinînd în mînă o foarfecă şi ordonîndu-i brancardierului s-o ajute să taie blugii femeii. În secunda următoare, printr-un miracol ceresc, pacienta îşi revine subit, sare ca un arc în picioare şi urlă cu o vioiciune greu de bănuit la o persoană abia scăpată dintr-un accident rutier:

– Sînt Levi’s!! Îi dau singură jos!

Publicat in ziarul 7 plus

Share:

18 comments

  1. Un miracol ceresc » visurat.ro 10 June, 2009 at 18:34

    […] ajutor personalului sanitar, depun mărturie că toţi au ieşit singuri din automobilele avariate. (more…) De la Julius citire X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : ‘visurat’, […]

  2. Rae 10 June, 2009 at 18:56

    :)))
    ce nu face romanu pentru brand

  3. cKy 10 June, 2009 at 19:00

    =))))))Ma gandeam eu ca e caterinca:)))Acum cateva zile am avut o tragedie si a trecut 30 de minute sa vina ambulanta si tot nu a venit,iar la spital ne-au tinut o ora jumate pe hol!!

  4. artistu 10 June, 2009 at 19:15

    Asta imi aduce aminte de episodul din Mondenii in care Banel ii zicea unei gagici: FA STOARFO, ASTA E TRELING ORIGINAL STEAUA!!! :)))

  5. Bogdan 10 June, 2009 at 19:29

    VEzi julius…ce brand awarness are levi’s in romania:P

    Nu s-au gandit si omenii aia, ca femeia mai bine moare decat sa ii taie blugii? Necalificati domne
    :))

  6. Oly 10 June, 2009 at 19:53

    Daca erau Levi’s de Ioropa made in Tanganika pe vapor in drum spre China prin Indonezia, tot aia 🙂

  7. db 10 June, 2009 at 20:58

    @artistu: daca taceai, filosof ramaneai; evit sa dau drumul la televizor si ma feresc de tampenii gen ‘Mondenii’ ca dracu de tamaie si vii tu pe blogul asta respectabil sa dai citate … bleah!
    Personal n-as fi de acord sa-mi taie nici macar o pereche de izmene doar asa, de amorul artei … din cate am inteles, femeia nu avea nimic grav …

  8. DrLyana 10 June, 2009 at 21:28

    @db: Au fost cazuri de oameni care nu au avut nimic grav. Poate nici macar o zgraietura. Si au murit destul de repede dupa accident. Poate coloana cervicala rupta, dar nu se vedea. Sau poate o splina rupta care a sangerat pana a murit omul. Se pot intampla multe. De aia se si pun gulere, chiar daca aparent nu ai nimic. Sa nu cumva sa ai gatul rupt si in aparenta sa fii bine mersi.

  9. Robintel 10 June, 2009 at 23:51

    :)) Moşuule, aşa ai un stil de a scrie finalurile de niciodată nu ştiu la ce să mă aştept. :))

  10. jokeru 11 June, 2009 at 00:21

    e cu dus si’ntors pamfletul,daca paramedici nu ofereau primul ajutor erau niste nenorociti care erau deranjati din treaba ,daca si-au facut datoria ,iar sunt nenorociti ca au dus femeia la spital.
    exista un mic banc ,sper sa fie mic
    un avocat are accident de masina si la fata locului vine politia(militia pe intelesul tuturor) ,avocatul urla ca din gura de sapre ca el are rate la masina si cel vinovat ia smuls usa masinii .
    politistul :voi avocatii sunteti extrem de zgarciti si nenorociti si nu va intereseaza ca din cauza accidentului ati pierdut bratul stang …
    avocatul: rolexul meuuuuu,rolexul meuuuu

  11. ioana 11 June, 2009 at 07:59

    breh nea’ julius, de la tot textul in feed, ai lasat doar titlul…? treaba-i asta?

  12. sabina 11 June, 2009 at 14:00

    offtopic: concurs nu mai avem? 😀 ca eu il tot astept…

  13. romania inedit 11 June, 2009 at 14:54

    E tare faza !

  14. nashu_mare 11 June, 2009 at 20:47

    Multumim, tanti Lyana!

  15. Bogdan 11 June, 2009 at 23:08

    Ca un fan infocat al serialului House, eu zic ca astia de acolo de la spital au pus un diagnostic diferentiat gresit! Trebuia sa o supuna la zeci de teste, la RMN, EKG, si alte denumiri de imi e greu sa le pronunt! Dar astia au doar guler..si cam atat.

    Acu..lasand gluma la o parte…trebuie sa stai sa iti faci cateva analize dupa un accident, chiar daca tu zici ca esti bine, nu stii niciodata de unde sare cheagu de sange:P

  16. mihaita 12 June, 2009 at 00:24

    Cum naiba a ajuns Bender doctor la noi? Pare-se ca totusi i-a mers bine la Rio pana s-a plictisit 🙂

  17. artistu 12 June, 2009 at 12:46

    @DB – ca si postul de mai sus era o gluma! Si stai linistit ca nu ma chinui sa le vad la TV. Rup YouTube-ul pe genunchi! 😉

  18. db 13 June, 2009 at 14:12

    Am gasit un banc la tema, oarecum:
    O masina se loveste brutal de o caruta. In urma accidentului, calul si
    carutasul sunt raniti destul de grav.
    Un politist apare imediat la locul accidentului si, vazand calul
    chinuindu-se, intr-un acces de mila, il impusca in cap. Apoi se
    indreapta catre carutas, cu pistolul in mana, si il intreaba:
    – Si dumneavoastra sunteti ranit?
    – Nu! Nu! Doamne fereste! Asa de bine nu m-am simtit niciodata!

Leave a reply