Aventurile bravului soldat Julică

O mamă bizi

Julius Constantinescu

Într-o zi, mai demult, mă sună sor-mea aia mare: “Am feştelit-o. Şi-a tras mama net”. “Aşa, şi?”. “Şi eşti prost de mori. Ia deschide-ţi messengerul, să vezi cine-ţi dă buzz-uri”.
Mă şi vedeam răspunzînd toată ziua la chestionare online de genul: “Ai mîncat ceva azi?”, “Nu eşti răcit?” şi, normal, “Mamă, tu n-ai de gînd să te-nsori odată?”. Plus că vă daţi seama cam cum sună la vîrsta mea, cînd te-ntreabă cineva ce-ai făcut aseară: “Ce să fac? Am stat cu mama pe messenger”.
Aşa că, pentru siguranţă, am trecut toată familia pe permanently offline şi am început să umblu pe vîrfuri pe net, să nu mă simtă mama.

Peste vreo cîteva zile, mă apelează sor-mea aia mare pe messenger: “Mă, am rîs cu mama de m-am spart. A făcut mişto de mine, şi-a testat emoticoanele şi după aia mi-a zis s-o las în pace, că se joacă şi n-are timp de mine” (sor-mea lucrează cam 14 ore pe zi şi are deadline-uri din trei în trei zile; oamenii ăştia îi bîzîie toată ziua pe messenger pe oamenii serioşi, care se joacă).

După o vreme, mi-am luat inima în dinţi şi m-am logat online. Era şi mama. Mi-a transmis un mesaj prin sor-mea aia mare: “Vezi că mama se joacă Zuma, a zis să n-o deranjezi. În plus, cică n-are ce vorbi cu tine: nu eşti cool deloc”.

Publicat in ziarul 7 plus

Share:

32 comments

  1. O mamă bizi » visurat.ro 26 June, 2009 at 00:39

    […] mea, cînd te-ntreabă cineva ce-ai făcut aseară: “Ce să fac? Am stat cu mama pe messenger”.(more…) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : […]

  2. dragos 26 June, 2009 at 00:48

    Așa am și eu grup de oameni în lista de messenger numit ”neamuri” Și sunt mai tot timpul offline lor… am mai observat că nu prea țin seama de bulina roșie din fața avatarului, sunt tare băgăcioși!

  3. Bogdan 26 June, 2009 at 01:12

    Mama inca nu are net! Dar imi aduc aminte cand mi-a luat calculator prima data..eram in liceu, clasa a 9-a. Ea a zis ca ei nu ii trebuie calculator, ca ea e batrana, nu are ce cauta, plus ca isi prinde urechile in taste.

    Asta pana am invatat-o solitaire, zuma, luxor, si alte jocuri dastea simple si catchy…de atunci nu mai am scapat de ea. Venea moarta de oboseala de la schimbul 3, dar primul lucru pe care il facea cand ajungea acasa era sa joace 2-3 jocuri, apoi putea dormi linistita.

    Si cand i-am zis ca nu intelege ca, calculatorul este ca un drog, ea nu, batman batman

  4. karmapolice 26 June, 2009 at 01:55

    mai bine spus o mama cul

  5. Mrs Vicky nightmare 26 June, 2009 at 02:50

    batmanitza poate-si cauta o pereche! ce ti-e si cu femininul de la batman =))…avem noi un batman degenerat=mrs.Vicky, de care toti am concluzionat ca ne putem lipsi, e expirat:) si mai mult decit atit, daca mama ta are nevoie de paznic sa-ti zica daca se aprinde ceva bec pe undeva,pe ecran, te anunta imediat…si te pune sa calculezi care-i consumul!

  6. daniel v. 26 June, 2009 at 03:22

    A murit Michael Jackson!!!

  7. ioana 26 June, 2009 at 08:21

    io nu-mi permit sa o pun pe mama pe offline ca daca vede ca nu sunt suna dupa mine sa vada ce-am patit, de ce n-am intrat pe mess. plus ca de cand a facut cumva si mi-a gasit blogul si s-a dat de gol ca l-a gasit, tre sa am grija ce scriu pe-acolo. la cateva intalniri a venit deja sa ma spioneze… mai uncool ca mine chiar nu cred ca se poate.

  8. fbronnie 26 June, 2009 at 09:17

    Maica-mea a rupt toate jocurile de gen zuma, luxor, apoi a trecut la slingo, puzzle, mai apoi s-a apucat sa comenteze pe forumuri si diverse site-uri, apoi a vrut blog…abia o dezlipesc de pe internet si de la calculator.

  9. 4mall 26 June, 2009 at 09:24

    Pe vremea cand eram in liceu (adica in prima era glaciara) m-a pus naiba sa o invat pe maica-mea sa intre pe Mirc. Interesant e ca intra cu nick-ul meu si imi dadea intalniri cu gagici. Iar cand faceam vreo tampenie si era suparata pe mine, ma trimitea la intalniri cu baieti…

  10. Sadd 26 June, 2009 at 09:55

    Eu m-am feriti mereu sa ii invat pe ai mei sa intre pe net…nu-mi place concurenta in casa:D..o sa ii invat cand o sa plec de acasa ca sa putem vorbi..altfel mai bine sa fie nestiutori.

  11. Arsulici 26 June, 2009 at 10:03

    @4mall
    Si faceai des timpenii? ca daca da, poate aveai ginduri ascunse 😀

  12. 4mall 26 June, 2009 at 10:15

    @Arsulici: Pai io habar nu aveam ca ma trimite la masculi. Plus ca, iti dai zeama, si ala astepta tot o muiere, asa ca nu aflam decat dupa ce ajungeam acasa cu buza umflata ca “asta e pentru ce-ai facut saptamana trecuta”. Inutil sa iti mai zic ca maica-mea nu era fraiera sa ma “pedepseasca” imediat dupa cearta, ca m-as fi prins si eu. Imi adormea simturile, si mi-o cocea!

  13. Jean Bica 26 June, 2009 at 11:27

    Atunci te astept si pe tine in Asociatia impotriva abuzului de EMOticoane –
    http://jeanbica.blogspot.com/2009/06/asociatia-impotriva-abuzului-de.html

  14. emutz 26 June, 2009 at 12:29

    mama ma intrebat odata ..de ce stau pe invisible 😐

  15. Adriana 26 June, 2009 at 13:33

    foarte tare!!! si la faza cu statul offline, poate te depisteaza si atunci…hihi…oricm interesante specii parintii astia. Eu imi aduc aminte knd am invatat-o pe mama cu tel mobil, daca nu primeam zeci de mesaje goale..ohohoho…si acm dispera daca nu ii raspund la tel :(. De invatat la comp numai zuma am invatat-o, mess si alte cele nup.
    4mall: vai ce ti-o facut-o maica-ta!!:)

  16. Moroi 26 June, 2009 at 13:33

    Ahahaha. A se observa, că toată lumea, dar absolut toată lumea este deranjată de “dujmani” pe mess. Toată lumea pe care o cunosc sau care are mess, se bagă pe invizibil că vezi doamne “se simte invadată”. Păi la ce dracu se mai deschide mess-ul in the first place? Dacă toată lumea este inoportunată pe mess, şi “invadată”, atunci unde sunt invadatorii? Cum dracu toţi sunt şi “asaltaţi” şi “asaltatori” ??? Asta e dilema mea …

  17. GentleArsonist 26 June, 2009 at 13:35

    mai nashpa era daca te intalneai cu mama (a ta, desigur) pe un site de dating, ca in povestea aia veche cu orbu’ 😀

    asa incepe maica toate complicatiile astea oedipale, un pic de mess, un pic de fantezi interzise…

  18. 4mall 26 June, 2009 at 13:51

    @GentleArsonist: Nu ti-am zis ca maica-mea intra cu nick-ul meu? (asta pentru ca atata m-a dus dibla incat sa ma laud cum intru eu pe mirc) Nu lua nume de fata decat cand ma pedepsea. Sau macar asa imi place mie sa cred…
    @Adriana: Ce nu te omoara te face mai puternic…

  19. BbyDoLL 26 June, 2009 at 14:21

    si eu o am pe mama trecuta la offline. cand ii dau available tot timpu testeaza si ea audibles si toate alea pe mine :)) + ca o mai dat si de blog si-l citeste zilnic

  20. N.A. 26 June, 2009 at 15:42

    @ Julius – Roaga-te sa nu afle de programelul ala care ti-i da de gol pe ai care stau pe invisible.
    @ Moroi – Pai ideea e ca n-ai chef sa stai de vorba chiar cu toti, sa te lupti cu 20 de ferestre in acelasi timp.. Sau n-ai chef de unii azi, sau la ora asta, dar poate mai incolo iti vine.. 🙂

  21. N.A. 26 June, 2009 at 15:43

    @daniel v – sa-i fie tarana usoara, i-am fost fana, da’… care-i legatura cu mess-ul si cu mama lui Julius?!

  22. JULIUS 26 June, 2009 at 16:25

    @N.A. :votam daca il mai vreti sau nu pe daniel v.? 😀

  23. PussyCat 26 June, 2009 at 16:27

    Asta e avantajul mamelor tinere 🙂

  24. Alina 26 June, 2009 at 16:42

    Si mama e cu netul, mai ales de cand sunt in Bucuresti, la facultate. La inceput ma stresa cu intrebari de genul:
    Unde ai fost?
    De ce nu ai intrat deloc pe messenger ieri? Ce ai facut?
    Pe unde ai umblat? De ce nu te-am vazut pe messenger? Iar esti invisible?
    Uneori ma suna ca sa ma intrebe de ce nu sunt pe messenger. Cred ca asta era modul ei de a se asigura ca sunt la camin, in siguranta, si nu pierd noptile prin cluburi.
    Acum vrea sa ii dau programul cu care vad cine e invisible. I-am zis ca trebuie sa il cumpere cu licenta. S-a mai potolit. 🙂

  25. adriana 26 June, 2009 at 18:26

    zuma cred ca e un joc special pentru parinti..tata poate sa-l joace si 12ore pe zi. mai nou incearca sa ajunga de la primul la ultimul nivel fara sa piarda macar o data. inca blestem ziua in care l-am initiat in “tainele zuma”.. 🙁

  26. L. 26 June, 2009 at 19:14

    oi oi oi….eram in sesiune, examen maine, eu termin de xeroxat cartea profei asta seara (in speranta ca voi fi “odata” mai putin lenesa ca acum, si o voi citi, macar post-mortem…post-mortem examenului, nu profei) si ma pun curajos pe invatat.
    Ai mei abia isi bagasera internet. Tata, vânjos, se duce si ia cursuri de utilizat calculatorul, pentru ca nu primise si instructiuni de folosire cand cumparase calculatorul.
    Pe mess, tata: “Lucule, cum imi verific mailul”(asta pt ca ratase momentul cand iti apare in dreapta jos, desupra ceasului, “You have 1 mail”).Ii explic omului scurt: “Intri pe internet, mergi sus scrii yahoo mail, te loghezi si citesti”. Evident ca nu a fost suficient, dupa 2 ore de explicat pe mess, reusesc sa il fac sa treca de partea cu scrisul numelui de utilizator si parola (asta dupa ce in prealabil ma oferisem sa ii citesc eu la telefon toate mailurile si sa scriu si reply-uri dictate de el) si il intreb cu mandrie, sperand ca vede toate cele 1 mesaje care le avea in inbox:
    eu:”Mno…ce vezi?”.
    tata:”Arata ca niste stele cazatoare”
    Mi se suie sangele la cap, dupa doua ore, doua ore pierdute in dezavantajul unui invatat sprinten, el apasa pe cine stie ce link din greseala si tot nu reuseste sa citeasca mailul. Deschid mailul meu si incep sa apas pe rand pe toate reclamele de acolo sa vad ce a mesterit omul de a ratat pt a mia oara intratul in inbox. Nimic! Nici o stea cazatoare! Ma mai invartesc prin mail vreo 20 minute, timp in care mai incercam o data intratul in mail si, evident, reinoiesc oferta de a-i citi eu mailul la telefon!
    Era deja vreo 1 noaptea si tata, obosit dupa atatea click-uri imi zice: “Eu merg la somn, spor la invatat!” si iese de pe messenger in 2 secunde! N-apuc sa ma dezmeticesc bine: 2 ore si jumatate, nu a intrat in mail, eu nu am citit nimic, mi-e si mie somn acum, de sunat sa ii zic vreo doua de dulce, sa ma racoresc, nu pot ca doarme mama si realizez: Slava domnului ca a luat cursurile alea de calculatoare, ca altfel nu reusea sa isi citeasca mailul!

  27. Bogdan 26 June, 2009 at 21:53

    @ julius..eu votez sa nu mai fie…adik…atat timp cat posteaza doar sa isi faca trafic la el pe blog si este offtopic…mai bine lipsa

  28. N.A. 26 June, 2009 at 23:31

    @Julius – Hehe, cred ca intuiesti ce va vota majoritatea. Da’ pe de alta parte, parca mi-ar fi nu stiu cum.. e haios si el, saracul, in felul lui..

  29. Bogdan 27 June, 2009 at 20:44

    @ N.A.: ce vad eu haios la Daniel este felul in care scrie 2 cuvinte total aiurea, iar restul comentariului ne invita la el pe site… not fair

  30. Mit 2 July, 2009 at 14:13

    Mda, si eu cand vin de la servici gasesc calculatorul pornit de mama cu Zuma inca deschis, cu uTorrentul pornit, cu cateva site-uri de stiri rasfoite…

  31. SickOfItAll 3 July, 2009 at 16:10

    @4mall: foarte tare, pe viitor nicku e nick si e al tau, nu al mamei puse pe sotii. eu am patit’o nasol cu matusa, care a intrat in calculator, si din tot desktopul ala minunat decorat cu zeci de iconite, a gasit fix folderul unde era poza mea cu tigara in gura :|:|:| uitasem sa-i dau hide si m-am ars. de atunci, user separat, fara sharing de files, ce era untrusted, am ascuns, acum navigheaza in voie pe laptop ca o scama nu mai gaseste 😀

  32. yahoo invisible detector 29 September, 2009 at 10:03

    Mai, eu am folosit mai mereu http://www.invizibili.com … chiar am avut probleme cu iubita si am crezut ca se ascunde sau ca nu vrea sa vorbeasca cu mine si ea de fapt era online :)) … mi se pare cel mai bun site de pana acum … ydetector si restul au dat gres cam in 50% din scanari … invizibili.com a gresit doar o data, daca imi aduc eu aminte 😀

    Acum nu stiu, depinde de fiecare, dar eu tind sa-l utilizez in fiecare zi pe acesta! Succes tuturor si sper sa nu aveti aceeasi problema ca mine! 😉

Leave a reply