Postul nu e post destul

Două picături de apă plată cu lămâie

Adrian Călăraşu

In fiecare dimineata in drum spre locul unde dau cu sapa si cateodata si la intoarcerea de la supliciu, ma intersectez cu doua gemene identice pe la vreo 30 de ani asa amandoua, gemene care se duc si ele tot cu sapa,  sau cu mapa, nu pot sa imi dau seama exact.
Apropo, daca doua surori gemene identice se casatoresc cu doi frati la fel de gemeni si intocmai de conformi ca infatisare si fac fiecare cate un baietel, cei doi veri vor fi identici?
In fine, cele doua sunt nedespartite, cateodata chiar se tin de manuta. Am inteles ca asa e la gemeni, au ei o relatie speciala, unii merg chiar mai departe si le atribuie potential telepatic. Nu stiu ce e ala da’ cert e ca nu le-am vazut niciodata despartite.
Pana aseara!
Oare ce se petrece?
Exclud din start urmatoarele ipoteze:
-s-au certat;
-nu mai locuiesc impreuna (!);
-nu mai muncesc in acelasi loc (!!!).
Ce se-ntampla?
-(doar) una dintre ele si-a facut gagic si a venit ala si-a luat-o de la serviciu (doar pe una dintre ele!) si a dus-o sa vada primul ei film singura – adica fara sor-sa?
-si-au dat seama ca-s cam penibile?
-una dintre ele (nu stiu exact care) a fost rapita de extraterestri?
-una dintre ele (nu stiu exact care) si-a injectat botox in buze, si-a intins parul, s-a facut blonda si nu mai seamana cu cealalta si s-au hotarit ca nu mai are nici un rost sa umble impreuna de acum inainte pentru ca nu mai e fun?!

Share:

5 comments

 1. Moroi 10 May, 2009 at 00:02

  Sau poate una dădea examenul auto în locul celeilalte pentru că asta nu învăţase nimic că s-a alcolizat cu “cumnăţelul” ţinându-i locul lu’ ailaltă.
  S-a înţeles ceva sau trebuie să mai scriu odată ? 🙂 E grele cu gemenele astea.

 2. Ciprian 10 May, 2009 at 00:22

  Ceva ciudat mi se intampla azi.. doua bunaciuni gemene se nimeresc azi dimineata sa stea langa mine la o parada de 9 mai si se baga si in seama (eu cum sunt constient ca sunt urat, incerc doar sa fiu politicos), in drumul spre casa am intalnit cele 3 perechi de gemeni, care stau cu mine in bloc si jucau tenis de picior spre hazul tuturor, nici un geaman nu era in echipa cu celalalt (pun pariu ca si ei se incurcau intre ei, imi pare rau ca nu am avut aparatul de fotografiat, era o imagine splendida), pe blog imi comenteaza o tipa, necunoscuta, ma uit la profilul ei si descopar surpriza ca are o sora geamana (m-am chiorit si prin toate pozele ei de la hi5) si nici nu ies bine de acolo si hop o insemnare despre gemene.. wtf.. ce zi!!! Cred ca devin paranoic :))

 3. Raluca 10 May, 2009 at 11:15

  Cei doi veri nu vor fi identici. Zic eu
  De ce?
  Pentru ca nici macar fratii de varste diferite care au aceeasi mama si acelasi tata nu arata identic. Seamana, dar nu sunt identici.
  Presupun ca pt a fi identici, au nevoie de acelasi ovul 😀

 4. mihaela 10 May, 2009 at 12:30

  Presupun ca prin gemeni te referi la gemenii monovitelini sau identici.
  pentru a fi identici, trebuie ca ovulul fecundat sa se desparta in 2 organisme separate. mai exista si cazul gemenilor bivitelini adica mama a produs simultan 2 ovule care, evident au fost fecundate de catre 2 spermatozoizi diferiti) nu sunt identici.

  in cazul in care ambele seturi de parinti sunt gemeni identici, vei 2 veri ipotetici nu vor fi cu siguranta identici, ci vor avea material genetic foarte apropiat. cred ca ar fi similar cu fratii de sange.

  PS. ioiii ce intrebari te mai chinuie!

 5. Robintel 10 May, 2009 at 22:14

  Dude, este elementară întrebarea ta! :)) Una dintre ele este bolnăvioară. :))

Leave a reply