Postul nu e post destul

Ca in bancul cu pasarica

Vivi Floricica

Presupun ca stiti ca dragostea nu dureaza nici macar 3 ani. In fine, eram in zilele alea, saptamana oarba (vorba lu’ mamaia) si ma pisiceam la sotul meu care pe atunci nu-mi era sot, imi era gagic, bine… sot nu mi-e nici acu… decat in acte. Sa revin… ma miorlaiam la el ca “vleau si io un animalut pufos”. Si ma smiorcaiam, si ma alintam, si ma pisiceam ca vleau animalutz pufos.
Acum, stiti cum stau barbatii cu rabdarea si mai ales cu genul acesta de faze din partea femeii. Ma lua de o aripa si hai sa-mi cumpere animalutz pufos. Ma duse la un pet shop din asta mega dotat, vad acolo toate nebuniile de animale la toate nebuniile de preturi, numai gandul ca as fi putut sa dau 10 milioane pe un catelus facea sa mi se ridice parul in cap: tataie si-ar fi luat cel mai tare cal din sat.
Am decis imediat: da-l dracu de animalutz pufos, e scump. Hai acasa, zic eu. El nimic, iti iau animalutz si gata. Pana la urma vin cu argumente: dragul meu, imi doresc un animalutz pufos, normal, numai ca nu m-am gandit bine. Eu vreau un animalutz pufos care sa nu se urce in pat, sa nu lase par, sa nu faca galagie, sa nu il scot afara sa se cace, vreau ceva care sa stea acolo unde il pun, dar sa fie viu, sa fie suflet.
Il vedeam cum scoate flacari pe nari, dar ce era sa fac? Am venit acasa. Acu’, in mintea mea, ma gandeam ca s-a suparat rau. In seara aia, da duhul sfant sa ne uitam pe discovery la un documentar despre viata la Pol. Am vazut un urs polar si imediat mi-a venit ideea: hai sa nu fiu chiar cutra, sa nu creada omul ca am facut misto de el cu animalutul pufos, sa vada ca imi doresc in continuare dar nu se poate – incep sa ma smiorcai ca “vleau ulsuletz polal mic si pufos”. Dupa vreo doua saptamani de teasing d-asta cu ulsulet polal mic si pufos, ma trezesc ca imi cere sotul meu sa nu vin acasa pana nu ma suna el, ca imi pregateste o surpriza. Putea sa fie si cu amanta, eu ma gandeam la alte alea. Cert e ca, dupa ce m-a sunat si m-am dus acasa, sa vezi ce surpriza am avut: un acvariu cu carasei aurii! “Ti-am luat mai multe animalutze care nu se urca in pat, nu fac galagie, nu trebuie sa le scoti pe afara, nu lasa par…”. “Bine, bine, dar unde mama dracu sunt astia pufosi???”
Acum suntem “fericitii” posesori ai unui acvariu de 500 l.
Am zis eu bine ca traiesc in bancuri. Fix ca in bancul cu pasarica nesatula am fost: ce-am zis eu si uite prostu’ ce-a inteles…

Share:

15 comments

  1. 4mall 14 May, 2009 at 18:11

    :)) In caz ca citeste ce scrii,sper ca “prostu'” sa aiba simtul umorului…

  2. Moroi 14 May, 2009 at 18:25

    @Formol
    Ca sa stai cu asa doamna haioasa normal ca trebuie sa ai simtul umorului. Hi hi hi. Eu o admir tare pe cetateana Vivi si mereu ii viyitey blogul personal. E plina de snoave. Tare si asta cu acvariul. Tare si postarea dvs cu Turcia. Gud giob !

  3. Akaty 14 May, 2009 at 18:36

    Fa-le si tu niste hainute de blana la pestisori si or sa fie pufosi.

  4. bogho 14 May, 2009 at 20:00

    eu la a mea i-am luat o pereche de perusi :).

  5. sendroiu 14 May, 2009 at 21:45

    pina si porcu’ e mai pufos ca peshtele!

  6. 4mall 14 May, 2009 at 22:13

    @sendroiu: daca mananci ciupercile care trebuie, si sarma ghimpata devine flufy

  7. RamRam 14 May, 2009 at 23:20

    aoleoooo.. si io la fel ma smiorcaiesc… de 5 ani! cred ca l-am innebunit pe saracu` om. si bineinteles cand vrea sa-mi ia ma razgandesc pe loc… ca parca mi-e aiurea sa dea atatia bani pe mofturile mele. acuma “vleau un telefon cu clapusa loz” desi am unul mult mai bun si mai destept dar nu… ala e “loz…” si urmatorul lucru va fi un canar:X:X

  8. 4mall 14 May, 2009 at 23:22

    @RamRam: I thought a saw a pussy cat! I did, I did!

  9. Misu 15 May, 2009 at 02:33

    de ce sa ii faci persoanei dragi o surpriza cand ea nu aprecieaza?!
    deloc!

  10. @ 15 May, 2009 at 02:47

    @4mal: ciuperca? nu era mai firoasa asheaaa… ca o iarba?

  11. @ 15 May, 2009 at 02:49

    @4mall: si computerul meu a ciugulit ceva, ca vad ca tastatura are repeat rate cam mare si nu-mi ia toate literele. Acu’ sintem chit cu berea aia, da?

  12. 4mall 15 May, 2009 at 09:15

    @@: Nu stiu ce inseamna la tine chit, ca mie tot mi-e sete! Io zic sa o punem pe Vivi FLoricica sa ude acvariul ala…

  13. Marius B. 15 May, 2009 at 14:36

    Mai Julica, baga ma un :”next post” “prev post” ca m-am saturat sa tot dau pe home ca sa trec la articolul urmator.
    Daca sunt eu chior, incercuieste te rog butoanele si marestele fontul (ca ochelarii mei nu maresc ata de tare)!

  14. liviu amza(nadie) 16 May, 2009 at 04:17

    haolo doamne fereste de animale in casa.pai nu ma are pe mine.sint:bou lenes prost ca oaia dau si din coada cum face ciinele cind o sa o vad rontai ca hamsterul mere si diverse alte lucruri sint si papagal ca ma imbrac in culori multicolore parca’s curcubeu.latru ca o broasca macan ca un ciine miaun ca un bou.asa ca sint ce animal vrea ea chiar si porc de guinea sau nu 🙂

  15. BLOG VEDETE 17 May, 2009 at 19:07

    vroiai pisica si te-ai ales cu pestisori

Leave a reply