Postul nu e post destul

Un dar aparte

Julius Constantinescu

Ghicitoarea Viorica, adevărata nepoată a bunică-sii, avea un dar al ghicitului cu totul special: le ghicea pe idioate imediat ce-i treceau pragul.
De asemenea, prin harul său, Viorica putea ghici că toate femeile bine înţolite care veneau la ea visau la un bărbat frumos, deştept, atent şi cu bani. Odată stabilită chestia asta, ghicitoarei Viorica nu-i mai rămânea altceva de făcut decât să le indice când şi unde îl vor întâlni pe acest bărbat special (se ştie că bărbaţii frumoşi, deştepţi şi cu bani se dau în vânt după proaste care merg la ghicitoare).
În timp ce plângeau amândouă de fericirea ce avea s-o lovească pe clientă, ghicitoarea Viorica îşi scotea cu un gest afectat batista şi, după ce pişa delicat ochii-n ea, o punea pe masă. “Hai, fata mamii, pune ceva în batistă, să-ţi descânt”, o îndemna Viorica. După ce femeia, destul de lipsită de imaginaţie, punea nişte bani, Viorica o mustra părinteşte: “Pune şi bijuteriile. Ce, vrei să dai peste vreun sărăntoc?”.
Evident ca nimeni nu vroia asta; prin urmare, femeile îşi scoteau inelele, cerceii şi brăţările la descântat. Odată puse toate bijuteriile în batistă, ghicitoarea Viorica făcea un nod, descânta conţinutul, apoi îi dădea femeii bastista, spunându-i să nu care cumva să-i defacă nodul până a doua zi, caz în care vraja se rupe şi, Doamne fereşte, rămâne dracu’ nemăritată.
Femeile fiind însă, din fire, mai nerăbdătoare, cele mai multe cliente nu puteau să reziste o zi întreagă fără să desfacă batista. În mod firesc, vraja se rupea imediat şi, pe lângă faptul că nu le mai lua nimeni, banii şi bijuteriile din batistă se transformau în pietricele.

Share:

15 comments

  1. Julia- JD 21 April, 2009 at 04:02

    Si tu de unde stii?:D
    Hhahaha….
    Da, faza asta nu am mai auzit-o. Chiar ma intrebam cum reuseste sa le “fraiereste” pe credincioase sa dea atatea lucruri.
    Acum normal ca daca vraja s-a rupt si nu mai erau nici bijuterii…cum sa se mai uite vreun “printes”?!
    Hhahhah

  2. db 21 April, 2009 at 10:05

    Faza cred ca e chiar clasica, am vazut pe la tv mai multe in ultimii 20 de ani (si ma uit la tv mai mult accidental); ma intreb daca e vreo ‘vrajitoare’ care sa nu faca asa … Si daca fraieri sunt, de lucru este …

  3. Moroi 21 April, 2009 at 10:28

    Nu-i nimic de zis la aşa ceva… Doar câteva dileme personale:
    1.Care sunt resorturile mentale care determină o femeie să se ducă la aşa ceva?
    2. Ce este ăla un descântec? Normal că ştiu termenul dar ce este,ce face ,ce dezleagă,ce se invocă în el,etc?
    3.De ce toate femeile vor bărbat frumos şi cu bani? Dacă este frumos şi îl place ce importanţă mai au banii? De ce niciuna nu vrea un Adonis sculer-matriţer sau vidanjor? De aici rezultă că dacă are bani poate să aibă şi un neg exact în vârful nasului pentru ele e tot frumos.

  4. Geo 21 April, 2009 at 11:15

    @moroi: Nu generaliza. Si uneori nu cred ca tine de frumos, sau cu bani sau alte chestii. Poti trece peste anumite defecte de dragul unei relatii. Dar depinde de defect, pt ca poate sa aiba si banii lui Trump daca e serial killer.

  5. Moroi 21 April, 2009 at 11:23

    @Geo.
    Nu generalizez stimabile. Eu de exemplu am 110 kile ,sunt bâlbâit ,câştig puţin peste 1000 de lei pe lună, stau în chirie şi totuşi am o creştină care să stea cu mine. Cred că ea este excepţia de la regulă. De asta sunt nebun după ea. Că după toate astea enumerate mai sus îmi mai suportă şi beţiile şi găteşte dumnezeieşte. Hi hi hi. 🙂

  6. Geo 21 April, 2009 at 11:25

    @Moroi: Stimabila de mine o saluta pe creştină. You go girl! 🙂 No vezi că nu-s toate aşa?

  7. writeman 21 April, 2009 at 12:50

    dar barbatii? barbatii nu se duc la ghicitoare? 😀 sau se duc la ghicitori?

  8. umbre 21 April, 2009 at 13:12

    barbatii merg si se imbata:))si a 2a zi isi ghicesc ce s`a intamplat seara precedenta dupa ce urme gasesc..urme de zgarieturi, vanatai, haine rupte, urme de acid gastric+ pe covor, saaau in cazuri bune, peste toate astea gaseste si o bambina in pat…

    Noi mergem la sigur mereu..Stim ca o sa pierdem o carca de bani sa ne imbatam. Apoi, ne aruncam in bratele destinului:))

  9. kuktoos 21 April, 2009 at 13:16

    Ney , barbatii stiu ghicitori , sau ghicesc din prima .
    Desi daca stau sa ma gindesc , cunosc citziva care merg la ghicitori ( binentzeles asculta si maneluri ).

  10. Moroi 21 April, 2009 at 14:59

    @GEO
    Nu ştiam că sunteţi o “she”. Am apăsat pe link dar m-a dat tot pe daily şi numele Geo îmi inspiră trăiri masculine. 🙂 you too go girl.

  11. DrLyana 21 April, 2009 at 15:57

    Decat sa mearga la ghicitoare, cred ca mai bine ar deschide o carte, sa mai invete cate ceva. Macar sa vorbeasca. Asa nu o sa alunge de langa ele si posibilii pretendenti…

  12. Akaty 21 April, 2009 at 18:46

    Haoleuuu DrLyana, hai dreptate! Mai bine sa puna si ei mana pe carte si pe caiete sa mai faca niste cornete pentru seminte. Ca doar la asta e bune cartile.

  13. nashu_mare 21 April, 2009 at 19:37

    @umbre: Destinul barbatilor adevarati e sa aiba acasa cate o doamna doctor Ileana ( 😉 ) care sa se uite lung si dezaprobator la ei si sa le zica atunci cand se inchina budei “ba, tu te-ai imbatat! Ia treci de citeste o carte!”

  14. umbre 21 April, 2009 at 23:32

    nasule dragut percutat, doar ca d`na dr sugera ca femeile sa treaca la citit, nu la ghicit..
    Ma rog, decat daca e vb de ghicit daca sotului ii place mai mult berea decat vinul..

  15. Zarionu 22 April, 2009 at 16:51

    Pentru doritorii de ghicit: dau eu in trei in unu’ si citesc in ice tea :D. Daca va apuca poftele trimiteti pe adresa mea toti banii pe care ii aveti ca sigur o sa ramaneti fara ei.(eventual o sa castigati si la loto dupa da’ la asta ma mai gandesc)

Leave a reply