Postul nu e post destul

Very fast food

Adrian Călăraşu

 
Aseară beleam ochii pe la petshop ca de obicei, fără vreun scop anume şi mă minunam de un papagal – la numai 3600 ron – animal de companie pe care sunt sigur că dacă l-aş avea, n-aş vrea să-l enervez deloc, pentru e cât un cocoş de rasă şi mai are un cioc cu care ar putea să-mi reteze doua degete dintr-un foc. După asta mi-ar mânca şi tot ce am prin frigider.
  
Printre clienţii magazinului văd un cuplu de asiatici. Mi-au atras în mod deosebit atenţia, dar nu pentru că nu mai văzusem asiatici la viaţa mea, ci pentru că se uitau la secţiunea rozătoare cu o sclipire ciudată în ochi.
  
Între timp eu mi-am luat ce aveam nevoie şi am dispărut, că aveam treabă, dar sunt convins că la casa de marcaj discuţia dintre cumpărătorii de mai sus  şi casier – care nu era nici el tocmai caucazian, ci mai exact ceva pakistanez – a continuat cam aşa:
– Şi, serviţi aici sau la pachet?

Share:

6 comments

  1. Oana 22 March, 2009 at 17:43

    Ah, asta imi aduce aminte de hamsterii mei. Nu, nu i-am mancat, dar am fost nevoita sa-i dau pentru ca…se cam inmultisera :D. Bad asian people!

  2. Nea Costache 22 March, 2009 at 18:14

    @ Oana: Dar de ce “bad asian people”? Astia curata tot, de la patrupede pana la tot ce se taraste! Probabil de-aia s-au inmultit atata! Noi, mai mofturosi, cu natalitatea suntem in pom! Sau… sa fie alta cauza?

  3. camytzi 22 March, 2009 at 19:47

    Hmm, asta cu servitul rozatoarelor catre asiatici la pachet sau aici imi starneste o intrebare: Oare ii gatesc de vii sau se incumeta de bietele animale? :)) (era un filmulet legat de gatitul animalutelor la ei, de acolo intrebarea :)) )

  4. Oana 22 March, 2009 at 20:44

    @ Nea Costache: Pai si asta cu natalitatea e tocmai o chestie buna? Sau cel putin la ei acolo? They’ve got their issues. Si totusi…atat de crud.

  5. warlock 23 March, 2009 at 08:51

    Bine ca mi-ai amintit … porcusorul meu de guinea a inceput sa pringa un pic de sunca pe el … A trecut Craciunul, dar daca oricum il prind mai usor acuma … yam yam …

  6. artistu 23 March, 2009 at 11:33

    Si continuarea dialogului ar fi:
    ‘CU DE TOATE, CA SHAORMA DE LA DRISTOR?” 🙂 😀

Leave a reply